چهارشنبه 5 دي 1403

                                                                                                                        


                                   

                                                                                                                                                                                                                                 

 

 

 

 

روابط دختر و پسر در دوران نامزدی باید ، در چه سطحی و درچه شکلی باشد و آیا محدودیت برای دوره نامزدی وجود دارد یا خیر ؟
 
•بر اساس تعریف حقوق مدنی ایران ، نامزد ی از زمانی شروع میشود که آقا به خواستگاری خانم می آید تا قبل از عقد . یعنی فرایند خواستگاری تا قبل از عقد را دوره نامزدی میگویند . برخلاف اینکه بعضی دوره عقد بستگی را دوره نامزدی میگویند . قانون این چنین نمی گوید ، بلکه از خواستگاری تا عقد را دوره  نامزدی میگوید . در این دوره نامزدی که با هم نامحرم هستند و با هم دیدار دارند ، حرف می زنند و می روند و می آیند ، هیچی فرقی بین دو تا نامزد و دو تا نامحرم نیست . ما این مشکل را داریم. مثلا آقا می گوید من به خواستگاری شما آمده و صرف این خواستگاری ما محرم هستیم . اما عزیزان بدانید که این طور نیست . حرف خواستگاری ، محرمیت بوجود نمی آورد . بعضی می گویند مگر ما نمیخواهیم با هم ازدواج کنیم ، ما مال هم هستیم و حق هرگونه ارتباط را داریم . عزیزان این را دین اجازه نمیدهد و فتاوای مراجع تقلید ما هم بر آن تأکید دارد . می فرمایند : اظهار عشق و محبت بین دو نامزد برای قصد ازدواج اشکال دارد و حرام است . بعضی ها بهم دست میدهند . حرام است حتی اگر به قصد لذت هم نباشد و تمام احکامی که یک زن و مرد نامحرم دارند این دو تا با هم دارند . لذا حتی خنده های بلند و قهقهه های خانم که باعث تحریک یک آقا میشود هم ، حرام است و همه این محدودیتها برای سلامت جسم و روح انسان است . برای سعادت بشر است . منع آن برای محدودیت است نه ممنوعیت. محدودیت ها و ممنوعیتها برای مصونیتها است . خدایی که این غرایز را در وجود ما قرارداده ، اگر میخواست جلویش را بگیرد اصلاً در ما قرار نمیداد . آنکه قرار داده ، یعنی بودنش اشکال ندارد . اما توجه داشته باشید باید محدود باشد و درچارچوب ضوابط شرعی باشد . نامزدی فقط برای شناخت است،  برای گفتگو است ، برای آشنا شدن است . دقت کنند ، ضوابط شرعی را رعایت کنند . مثل دختر عمه و پسر دایی ، چطور با هم نامحرم هستند ، دید و بازدید هم دارند ، رفت و آمد هم دارند ، مراقب هم دارند. خانواده های متدین اینکار را میکنند و مراقب هم هستند که خدای نخواسته اتفاقی نیفتد.
ااگر شما دوران نامزدی رابطه برقرار کنید دو حالت دارد یا به ازدواج ختم میشود یا  نمیشود . اگر به ازدواج ختم شود ، شما به عذاب وجدان دچار میشوید و گناه شما را آزار میدهد و بعضی ها در پیامک ها این را گفته اند که رابطه در دوران نامزدی داشتند ، الان ازدواج کرده اند ولی عذاب وجدان آنها رااذیت میکند و پرسیده اند خدا آنها رامی بخشد یا نه . حالا اگر به ازدواج ختم نشود ، بهم بخورد خانم یا آقایی که می خواهند با نفر بعدی ازدواج کنند آن عذاب وجدان و احساس گناهی که دارند ، یک جوری احساس خیانت به همسر آینده را دارند . عزیزان اگر شما پنجاه خواستگار داشته باشید و با هرکدام طبق ضوابط شرعی نامزد شوید هیچ اشکالی پیش نمی آید و هیچ احساس خیانت و گناهی ندارید . حتی اگر تا  بله برون هم پیش رفته باشد شما  هیچ  احساس بدی نخواهید داشت . دختران عزیز ، بدانند که آقایان،  دختران سهل الوصول را خیلی نمی پسندند . لذا دقت کنید . حتی علتی که آقایان می آِیند خواستگاری و بعد از مراحلی که میگذرانند ، می روند و پشت سرشان را نگاه نمیکنند ، همین قضیه است . یعنی شما راه دادی ، رابطه برقرارکردید وآقا نمیتواند به چنین خانمی اعتماد کند . پس دقت کنید . روابطتان در چارچوب دین و ضوابط شرع باشد و بعد از عقد انشاءاله همه محدودیتها برداشته میشود .
 


 

• آیا درست است بعضی از خانواده از زمان بعد از خواستگاری تا زمان عقد با رابطه  دختر و پسر مخالفت می کنند ؟
این از سختگیری های  بی مورد است . همین سخت گیری ها جوانان را به ارتباط های پنهانی می کشاند . پدران عزیز توجه کنسد اسن ها تحت نظارت خودتان هستند و خواستگاری هم انجام شده و این ها می خواهند گفتگو کنند ، شما جلوی همین را هم   می گیرید . دین اجازه داده است . هم در نگاه م هم در کلام اجازه داده است . البته دین توصیه هایی هم می کنم که در هنگام گفتگو در باید باز باشد یعنی قفل نباشد و امکان رفت و آمد هم باشد . در ضمن احتمال خوف افتادن به گناه هم نباشد . اگر این ها باشد اشکالی پیش نمی آید .
 

• از پدرها و مادر ها بخواهید که در جلسه خواستگاری برای دختر ها و پسرها که می خواهند صحبت کنند ، نگهبان نگذارند .
بله این کار درست نیست . مثلا کوچولویی را می گذارند یا دائم در آنجا رفت و آمد    می کنند  و تمرکز آنها را بهم می زنند . به جوانان اعتماد کنید چون این یک امر مقدس است. بگذارید یک فضای آرام بوجود بیاید . بعضی خانواده ها در صحبت کردن دختر و پسر محدودیت ایجاد می کنند یا برایشان دغدغه درست می کنند . بگذارید حرفهایشان را بزنند .
بعد از خواستگاری و قبل از ازدواج چه مدت برای آشنایی کامل لازم است .
نمی شود زمانی را گفت . چون متفاوت است . در حقوق مدنی می گویند نامزدی یعنی از خواستگاری تا قبل از عقد ، مدت ندارد . انتفاع نامزدی با انتفاع یکی از طرفین است  
یعنی یکی از طرفین به این برسند که ما به درد هم دیگر نمی خوریم ، نامزدی تمام است
از نظر آدم ها این قضیه فرق می کند . اگر فامیل و آَشنا هستند مدت زمان کمتر میشود و اگر غریبه باشند ، مدت زمان بیشتر میشود . ممکن است در گفتگو ابهامات زیاد باشد یا یک موقع در جلسه دوم دیگر ابهامی وجود ندارد . راه کارهای غیر از گفتگو وقت گیر است .مثل بازدید پس دادن خواستگاری و رفت و آمد خانوادگی . من به همه توصیه می کنم عجله نکنید این مهمترین اتفاق زندگی شما است . آقای شل و حال دو محقق غربی هستند که کار میدانی کرده اند و به این نتیجه رسیده اند که یکی ازمهمترین عوامل زندگی های ناموفق ، ازدواج های سریع و ناگهانی بوده است . عجله نکنید . دقت کنید . زمان دست خودتان است . مواردی داشته ایم که در همان جلسه اول به صددرصد توافق هم رسیده اند . توصیه ما این است که شما خواستگاری را به جلسه دوم بکشانید تا ابهامات برطرف شود . ما برای جلسه دوم و سوم هم سوالات مهمی داریم . بعضی ها فقط اصول برایشان مهم است و ما بعدا با بقیه کنار می آییم .
 


 آیا دختر و پسر می توانند پس از خواستگاری رسمی و نامزدی ، برای شناخت بیشتر ،  با پیامک و چت با هم ارتباط  داشته باشند ؟
اگر ضوابط شرعی را رعایت می کنند و تحت نظارت والدین هستند و عشق ورزی نمیکنند و قربان صدقه هم نمی روند چه اشکالی دارد ؟ دین ما وقتی اجازه می دهد شما روبروی هم صحبت کنید و به همدیگر هم نگاه کنید البته بدون قصد لذت ، معلوم است اینجا هیچ اشکالی ندارد . ما با ازدواج اینترنتی مخالف هستیم چون تیری است در تاریکی . چون شما هیچی نمی دانید و والدین شما خبر ندارند . بر اساس احساسات انتخاب می کردند .
آیا ابراز محبت کردن بعد از خواستگاری اشکالی دارد ؟
قطعا اشکال دارد . بر اساس فتوی های ما ، هیچ فرقی بین نامحرم و نامزد نیست . تا صیغه محرمیت نخوانده ای ، هیچ فرقی با نامحرم های دیگر ندارند .
 


  آیا  ما بعد از خواستگاری و قبل از عقد ، می توانیم با هم رفت و آمد خانوادگی  داشته باشیم؟
این یکی دیگر از آسیب ها است و مثل بحث نامزدی قبل از خواستگاری است . البته از یک جهت شبیه آن نامزدی ها است . و از جهتی خیلی فرق می کند . در نامزدی قبلی بحث آبرو ریزی بود ولی در اینجا خانواده ها اطلاع و نظارت دارند و آبروریزی در کار نیست ولی از این جهت که شرایط آدمها عوض میشود ، شبیه آن است . و چقد رما از این لطمه خورده ایم . نامزدی های طولانی را صلاح نمی دانیم و آنرا توصیه نمی کنیم . نهایتا بعد از سه ماه عقد کنید . شما که شرایط را ندارید ، چرا جواب می دهید ؟ شما جواب ندهید .آقا صبر کنند و بعد به خواستگاری بروند و بعد عقد کنند . از یک طرف نامحرم هستند و از طرف دیگر می خواهند بهم دیگر محبت کنند و نمی توانند . بعضی مواقع بعد از دو سال نامزدی شرایط طرفین عوض میشود و خانم ها بیشتر ضرر می بینند

 

اطلاعات تماس

 

روابط عمومی گروه :  09174009011

 

 شماره نوبت استخاره: 09102506002

 

آیدی همه پیام رسانها :     @shiaquest

 

پاسخگویی سوالات شرعی: 09102506002

آدرس : استان قم شهر قم گروه پژوهشی تبارک

 

پست الکترونیک :    [email protected]

 

 

 

درباره گروه تبارک

گروه تحقیقی تبارک با درک اهميت اطلاع رسـاني در فضاي وب در سال 88 اقدام به راه اندازي www.shiaquest.net نموده است. اين پايگاه با داشتن بخشهای مختلف هزاران مطلب و مقاله ی علمي را در خود جاي داده که به لحاظ کمي و کيفي يکي از برترين پايگاه ها و دارا بودن بهترین مطالب محسوب مي گردد.ارائه محتوای کاربردی تبلیغ برای طلاب و مبلغان،ارائه مقالات متنوع کاربردی پاسخگویی به سئوالات و شبهات کاربران,دین شناسی،جهان شناسی،معاد شناسی، مهدویت و امام شناسی و دیگر مباحث اعتقادی،آشنایی با فرق و ادیان و فرقه های نو ظهور، آشنایی با احکام در موضوعات مختلف و خانواده و... از بخشهای مختلف این سایت است.اطلاعات موجود در این سایت بر اساس نياز جامعه و مخاطبين توسط محققين از منابع موثق تهيه و در اختيار كاربران قرار مى گيرد.

Template Design:Dima Group