شنبه 3 آذر 1403

                                                                                                                        


                                   

                                                                                                                                                                                                                                 

 

 

 

 

 منظور از اقتدار و ویژگیهای مرد در خانواده چیست ؟ توضیح دهید .
 
•زیاد این واژه را بکار برده ایم اقتدار به معنای مردانگی . مرد احساس مردانگی داشته باشد یا نقش تکیه گاهی . احساس کند خانم به او تکیه میکند و حامی خانم است . این ویژگی های است که خدا در مرد قرار داده است . منظور از اقتدار قلدری نیست ولی بعضی ها فکر میکنند وقتی ما میگویی مرد اقتدار دارد یعنی قلدری ، سلطه جویی ، زور گویی ، کله شقی لجبازی ..نه این ها نیست . اقتدار احساس مردانگی است و احساس کند حمایت گر خانم است با ویژگی های لطیف قابل جمع است . یک مرد میتواند مهربان و عطوف باشد ، اهل محبت باشد و اهل اقتدار باشد . این ویژگی لطف خداوند است . این هم با توجه به رسالت زن و مرد است . خداوند زن و مرد را برای دو کار آفریده است . رسالت خانم تربیت فرزند است بخاطر تربیت فرزند یکسری ویژگی هایی دارد رسالت مرد کار و معاش و مدیریت پول  و حضور در اجتماع است چون در اجتماع باید با هرکس سر و کله بزند . پس باید اقتدار داشته باشد و باید این احساس مردانه را داشته باشد . اگر این اقتدار را نداشته باشد نمیتواند در کارش موفق باشد و جالب این است که خداوند زن را جوری آفریده که این را دوست دارد . یعنی اقتدار مرد را دوست دارد و به معنای درست به دنبال تکیه گاه میگردد و دوست دارد و لذت میبرد لذا اگر مردی وابسته به مادرش باشد یا دهن بین باشد نمیتواند تکیه گاه خانم باشد اینکه این قدر خانم ها از این داستان رنج میبرند و برایشان سخت است این مسئله میباشد. خانم هایی میآیند و میگویند فلانی این شوهر توست که داد میزند مثلا بیا شوهر من را ببین مثل موش توی دستهایم له اش کرده ام ، میزنم توی سرش میگوید یکی دیگر هم بزن . خدا میداند خانم های عزیز این خانم حرف دلش نیست . پز میدهد کلاس میگذارد او از شوهرش متنفر است بدش می آید مگر زن نباشد . اگر زن باشد نباید از چنین مردی خوشش بیاید و لذت ببرد . علت اینکه زن از اقتدار مرد لذت میبرد این است که از این طریق لذت می برد . یک تشبیه زیبا این است نقش تکیه گاهی زن به مرد مثل گل نیلوفر به یک چوب تکیه میدهد رشد میکند تمام چوب را میگیرد بعد گل میدهد و شکوفا میشود و بعد تمام فضا را میگیرد و تکیه گاه را هم تسخیر میکند . اگر این دیوار یا چوب نباشد نیلوفر رشد نمیکند.
 

• خانمها چطور میتوانند اقتدار همسرشان را حفظ کنند و به این موضوع کمک کنند.
 

•را ه زیاد است . بهترین راهها پذیرش مسئولیت مرد است اگر میخواهید اقتدار مردتان را تثبیت کنید مسئولیت مرد را بپذیرید . همان مسئولیتی که گفتیم .المرد سید اهلها . سوال کردند چرا مرد باید رییس خانه باشد ما تعبیر کردیم مرد مسئول خانه و خانواده است . زن رئیس خانه و مرد مسئول خانواده است . زن باید به این مسئول بودن مرد تن بدهد اگر این اتفاق بیفتد اقتدار مرد تثبیت میشود ما خیلی آموزه دینی داریم . در قرآن داریم : خانم های صالحه مطیع همسرشان هستند . در یک حدیث قدسی خدا به پیامبر میگوید از طرف من به فاطمه (س) بگو مقابل علی نافرمانی نکند و از او تبعیت کند و او را به خشم نیاورد که اگر او را به خشم آورد مرا به خشم آورده است .امام صادق فرمود : زنی که مطیع شوهرش است سعادتمند و نیکبخت میشود . چیزی که الان در جامعه  تزریق میشود درست بر خلاف آموزه دینی ما است . چنان نفوذ کرده که حتی خانمهای متدین و اهل قرآن میگویند که کی گفته ؟ چرا ؟ این قسمت کار است بگذارید به قسمت خانمها هم برسیم . ببینید دین ما به آقایان در رابطه با خانمها چه میگوید چه سفارش ها میکند و هوای خانمها را دارد .آن کسانی که در این قضیه میخواهند مقاومت کنند اثر فمینیستی است این یک را ه کار مهم است . یکی دیگر از راه کارها ، تحسین مرد است . جالب است خانم به آقا بگوید اقتدارش را تثبیت نمیکند محبتش را زیاد میکند ولی خانم ها اشتباه میکنند چون محبت پذیر هستند گفتنش خوب است . اگر اقتدار میخواهید تشویق و تصدیق و تحسین کنید از اینکه چنین شوهری دارم خدا را شکر میکنم حتی احساس نیاز . خانم میگوید من غرورم را زیر پا بگذارم و بگویم من نیاز به محبت دارم چه اشکالی دارد ؟ آقایی میگوید خانم من جملاتی میگوید که به زندگی امیدوار میشوم . احساس اقتدار میکنم یکی دو شب مسافرت میروم و برمیگردم میگوید : آقا شما که به مسافرت میروید تازه میفهمم شما چه گوهری هستید و چه گوهری را از دست داده ام . شما که نیستید درها و پنجره ها را محکم میکنم تازه میفهمم عجب نعمتی داشتم نیاز وجود شما برای من احساس امنیت می آورد .
شما میگویید فمینیسم ، مکتب زن گرایی است من به شما ثابت میکنم مکتب مرد گرایی است . آنها میخواهند زن را برده کنند ، زن را مرد کنند ، زن را میخواهند نابود کنند . وسوسه نشویید . شما اقتدار مرد را تثبیت کنید بعد هر چه میخواهید بکنید.
فقط قرآن ما نیست که تاکید میکند تمام کتابهایی که معرفی کردم بروید بخوانید . آنها دانشمندان علوم خانواده هستند . کارول میگوید : مطیع مرد باشید تا مرد شما را بپرستد . اقتدار مرد را تثبیت کنید زندگیتان گلستان میشود . آقایان هم اظهار محبت کنند.
 


 چند هفته ای است که عروسی کرده ایم و شوهرم ، در همه قسمت های زندگی  اعمال نظر میکند . آیا زن حق اعمال نظر در زندگی را ندارد ؟
 

•بله . چون اسمش زندگی مشترک است . حالا شاید مشکلات این چنینی که پیش می آید که خانم ها گله میکنند ، علتش این است که در این زندگی تقسیم کار نشده است . اگر تقسیم کار میشد این جور اعمال نظرهای آقا در امور مربوط به خانم یا برعکس آن اتفاق نمی افتد . خدای تبارک و تعالی با توجه به نقش و جایگاه زن مسئولیت ها را تقسیم کرده است با توجه به این ویژگیها و جایگاههایی که دارند ، خداوند به مرد و زن مسئولیت هایی داده ، در سیره اولیاء هم داریم و شنیده ایم وقتی حضرت علی (ع) و فاطمه (س) با هم ازدواج کردند ، رسول گرامی تقسیم کار کردند . فرمودند:   علی جان کارهای خارج از خانه با تو و کارهای داخل خانه با فاطمه . یعنی کارهای سخت تر که متناسب با ساختار وجودی مرد است را به حضرت علی (ع) سپردند و کارهای لطیف تر که متناسب با ساختار وجودی زن است را به حضرت فاطمه (س) سپردند . امام صادق (ع) میفرماید: علی آب و هیزم به خانه می آورد نمونه کارهای سخت و فاطمه گندم را آرد و آرد را خمیر  میکردند و نان می پختند یک کار ساده تر .این یک واقعیت است که تقسیم کار شده است . البته این تقسیم کار منافاتی با کارهای اجتماعی خانم ها ندارد چون گاهی شغل هایی است که باید خانم ها انجام بدهند . منظور کارهای اجتماعی  نیست . چون حضرت فاطمه (س) کار اجتماعی و فعالیت های سیاسی و اجتماعی داشته اند و برایشان مهم بود و در صحنه حضور داشتند . علی (ع) فرمود:   الرجل سید اهله و المرة سید .مرد سید اهلش است مرد مسئول خانواده است و زن رئیس و مسئول خانه است . پس کارها تقسسیم شده است . مشکل این آقا که در همه جا اعمال نظر میکند این است که تقسیم کار نکرده اند . آقا شما مسئول  بیرون از خانه و خانواده هستید مسئول خانه نیستید شخصی امام حسین را ملاقات و به منزلشان رفت ، دید دکور منزل عوض شده آن شخص گفت : شما چقدر سلیقه دارید آن حضرت فرمودند این سلیقه من نیست و نظر همسرم است و نظر همسر من در خانه بر نظر من ترجیح دارد.
البته معنایش این نیست که مرد مسئول خانواده و بیرون از خانه و زن رییس خانه است و اصلا در کار همدیگر اظهار نظر نکنند و در کارها هم دخالت نکنند . در حد نظر اشکال ندارد. یک زندگی  که مملو از عشق و صفا باشد ، باید این ها در آن  باشد . درست است مسئولیت ها تقسیم شده و دخالت در کارهای همدیگر نمیکنند ولی اگر آقا در خانه نظری بدهد خانم بپذیرد و یا خانم با آقا مشورت کند . آقا در امور کلان زندگی مثل خرید ماشین و خانه از خانم مشورت بگیرد این ها منافاتی ندارد . این یک حداقلی است که کارها تقسیسم شده و مشکل ایجاد نشود و منظور این نیست که در کارهای همدیگر نظر ندهند. در حقیقت از نظرهای  مشورتی همدیگر استفاده بکنند.
بحث مردسالاری که بحث  جالبی نیست . البته زن سالاری هم خوب نیست . در زندگی زناشویی باید دین سالاری باشد . باید عشق سالاری باشد . اگر واقعا بخواهیم زندگیمان مملو از عشق و صفا باشد با فرمولهای ریاضی نمیشود زندگی کرد . مرد میگوید مسئولیت های من این است و شما حق نداری دخالت کنی .
اگر بخواهیم زندگی خوبی داشته باشیم باید با هم کمک کنیم . هر قدر طرفین به نظر همدیگر توجه کنند ، دل همدیگر را بیشتر بدست می آورند و میزان صفا و صمیمیت بیشتر میشود . یک وقتی هایی است که در خانه باید نظرهای نهایی داده شود اگر مسئولیت مرد است نظر نهایی را میدهد و اگرامور داخل خانه است نظر نهایی را زن میدهد . طرفین این ها را بپذیرند . اگر بخواهند در اینجا مجادله کنند ، مقاومت کنند ، هرج و مرج میشود و اصلا زندگی خراب میشود ولی تا جایی که راه دارد ، بدون فرمولهای ریاضی با هم کنار بیایند و بیشتر بر اساس عشق و صفا و صمیمیت و زندگی شیرین تر میشود .
 


چرا در اسلام مرد بر زن برتری یافته و باید رئیس خانه باشد و در مورد آیه الرجال قوامون علی النسا ء توضیح دهید .
 

•اولا رییس خانه نیست . زن رییس خانه است ، مرد مسئول خانواده است . بهر حال خانه هم یک نهاد اجتماعی است که مثل همه سازمانها و نهادها باید مسئول داشته باشد و این خانواده بعنوان یک نهاد ، باید مسئول داشته باشد . ممکن است خانم بگوید چرا آقا مسئول باشد من هم مسئول باشم ما دوتایی مون مسئول باشیم من تعبیر رییس را خوشم نمی آید برای مرد بکار ببریم من میخواهم تعبیر مسئول را بگویم . خوب ، مبنای عقلانی است که هیچ سارمان و نهادی دو تامسئول ندارد . هر سازمان در جهان یک مسئول دارد نه دو تا مسئول . فرض کنید یک مدرسه  دو تا مدیر داشته باشد، ارتش دو تا فرمانده داشته باشد ، مملکت دو تا رییس جمهور داشته باشد ، شرکت دو تا مدیر داشته باشد ، اصلا نظام بهم می ریزد و هرج و مرج میشود . هر کدام از این ها نظری میدهند و فرمانی میدهند ارتش  در جنگ دو تا فرمانده داشته باشد ، هر کدام نظری دارند پس یکنفر باید مسئول باشد و سوال این است که چرا خدا مرد را مسئول خانواده کرده و زن را مسئول خانه کرده است . این به ساختار جسمانی مرد برمیگردد . این توانمندی جسمانی که مرد دارد : حکومت ،قوه عاقله مرد بر عاطفه اش است که در خانم برعکس است هم جسمش ضعیفتر است و لطیفتر . در خانم ها عواطف حاکم است . باز این لطف است . این بخاطر مسئولیت در خانه و تربیت فرزند است و همه این ها لطف است و حکمت دارد با توجه به این شرایطی که در آقا هست خدا مسئولیت خانواده را بر عهده مرد گذاشته است چون کار شاقی است . امور اقتصادی و مالی خانه و تهیه مسکن ، دفاع و پشتیبانی کار سختی است . الان امنیت توسط نیروی انتظامی برقرار است ولی زمانی که نبود این کار برعهده مردان بود . مرد مقابل هجوم دشمن دفاع میکرد . مجموعه این ها است که خدا مسئولیت را به مرد داده است . و این آیه را خیلی سوال میکنند ترجمه میکنند مردان بر زنان برتر هستند . خیر. یعنی مردان تکیه گاه زنان هستند ، سنگربان هستند ، حامی هستند ، قوام به این معنی است و دنباله آیه میگوید بخاطر تواناییها و انفاق و نفقه دادن زن است . حضرت علی (ع) فرمودند:   خداوند مسئولیت خانواده را بر مرد قرارداده است . در قانون مدنی ما ، مسئولیت خانواده را بر عهده مرد قرار داده این ها معنایش برتری مرد نیست یعنی وظیفه نه اینکه برتری . مسئولیت برتری نمی آورد یعنی بنده مرد شده ام . خدا مسئولیت داده و مرد مثل گروه و تیم صخره  نوردی است که طناب به  کمر سر گروه بسته میشود . ملاک برتری در دین اسلام تقوی است .ان اکرمکم عنداله اتقکم . ممکن است یکنفر ، مسئولیت در خانه داشته باشد . شاید خانم مسئول خانواده است ولی به خدا نزدیک تر است زیرا نزد خدا مقامش بیشتر است . یک شرکت بزرگ یک رئیس دارد و یک نگهبان دارد . اینها از نطر موقعیت شغلی خیلی با هم فرق میکنند یکی رییس است و یکی خدمتکار ، رییس مسئولیت دارد ولی خدمتکار مسئولیت او را ندارد . ممکن است خدمتکار مقامش نزد خدا بالاتر از رییس باشد و به بهانه ترجمه اینگونه  آیه چقدر در مقابل آن مقاومت میشود.
 

• شاید مورد سوال ، اختیارات مرد است که بر زن برتری پیدا میکند توضیح دهید.   
 

•این اختیار اعمال مسئولیت است . شما یکنفر را مسئول جایی بکنید و هیچ اختیاری هم به او ندهید بگویید هیچ اختیاری ندارید . آقایان از مسئولیت آیه سوء استفاده میکنند و از اختیاری که دارند ، در به بردگی و بندگی کشیدن زنان سوئ استفاده میکنند. این ستم است و خداوند از مردی که در حق زنش ستم کند نمیگذرد . بنظر ما اگر او مسئولیت و اختیاری دارد با عطوفت و مهربانی و نقش معنوی ، آنرا در خانه اجرا کند . آخر چرا همسر بنده زیر با مسئولیت و اختیارات بنده نرود . اصلا نارحت نیستند و خیلی هم خوشحال هستند و خانم های فرهیخته میگویند خدا را شکر که این مسئولیت با ما نیست . واقعا این با ر سنگینی است . به خدا خانم ها ، ما حاضریم مسئولیتهایمان را به شما بدهیم و خیال خودمان را راحت کنیم . اگر این مسائل برای خانم ها حل شود می پذیرند . یکی اینکه مردان ما سوء استفاده میکنند . در صحنه اجتماعی مسئولیت را راحت میپذیریم . ما وارد صدا و سیما میشویم  دم در ما را نگه میدارند ، آفیش میشوییم ، من که نمیتوانیم بگوییم شما ما را نمی شناسید که راه نمیدهید . میگویند نخیر آقا من مسئولیت دارم . شما خانم اگر معاون رییس جمهور هم باشید وقتی با هواپیما می خواهید مسافرت کنید اصلا خود رییس جمهور و مقام بالاتر،  همه مینشینند و مهمان دار میگوید کمربندها را ببندید شما یک نفر از آدمهای بزرگ را دیده اید که بگویید کی بود این فرمان را به من داد . یا خانمی که معاون رییس جمهور است بگوید خانم شما خجالت نمیکشید نمیدانید من کی هستم شما به من فرمان میدهید کمر بندم را ببندم . خیر همه مثل بچه های خوب کمر بندشان را می بندند و مقاومت هم نمیکنند. پلیس هر ماشینی را میتواند نگه دارد و کسی هم اعتراض نمی کند چون می دانیم او مسئول است و مسئولیت دارد اگر ما این مسئولیت ها را بپذیریم کار راحت تر میشود.
ما سعی مان بر این است که در ایران کاری کنیم همه به مسئولیت هایشان درست عمل کنند . و حتما خانم ها می پذیرند و اگر جایی خانم ها زیر بار نمی روند مخصوصا در سالهای اخیر در مقابل این آیه و اختیارات مرد مقاومت میکنند ،  من فکر میکنم تحت تاثیر فمینیست ها است ، آنها می خواهند زن را برده مرد کنند واقعا میخواهند زن را برده کنند . این اسلام است که به زن ارج و قرب داده و به آنها مسئولیت داده . بیایید بپذیرید دین شما کامل است . اگر اختیاراتی داده با برعکس اختیاراتی که به زن داده و مرد حق دخالت ندارد ، همه اینها به خاطر حکمت هایی بوده که خداوند می دانسته و ما را خلق کرده و این صانعی است که می داند مصنوعش کیست و چه نیازهایی دارد لذا من تقاضا می کنم مقاومت نکنید.       
 

• مرد چه کاری انجام دهد که در جمع به اقتدارش لطمه نخورد؟
 

•فکر می کنم اگر خانم ها در جایی اقتدار مرد را بپذیرند تا او خیالش راحت شود بعد از مدتی به همه ثابت میشود این خانم اقتدار مردش را پذیرفته و مردش را تحویل می گیرد و قبولش دارد ، اینجوری خیالش راحت میشود . بعد جلوی دیگران هم  اظهار محبت  میکند. اگر خانم اقتدار مرد را در حضور دیگران بپذیرد و آقا به خانمش محبت کند ، می بیند این محبت ها به اقتدارش لطمه نمی زند.  و ایشان به عنوان مقتدر جا افتاده است و همسر به عنوان انسان مقتدر او را قبول کرده است.
بعضی مواقع فضاهای خانوادگی غالب است بر این روابط مثلا مادر به پسر تذکر می دهد که کلمه محبت آمیز خود را در خلوت ببر. اینجا چه باید کرد؟
بعضی موارد اظهار محبت در حضور خود خانم  صورت نمی گیرد و آقایان می گویند : همسرم فکر میکند من زن ذلیل هستم ولی در جمع ، مردی که اهل مدیریت بحران است و قدرت مدیریت دارد اینجا دقت میکند اگر ارتباطات عاطفی جلوی دیگران است صلاح نیست انجام شود وحساسیت هایی را ایجاد میکند . اگر در جمع حرف احترام وتکریم باشد ، پای این حرف می ایستد و به همسرش با احترام خطاب میکند و خانواده ها هم باید این را بپذیرند و رعایت کنند.
 
 شما می گویید مرد مسئول خانواده است و آیا اعطای این مسئولیت، نشانه  برتری نیست ؟  من نمی توانم این مسئولیت را بپذیرم .
پاسخ – اگر مرد مسئول خانواده است بخاطر ویژگی های جسمانی ،توانمندی های بدنی و ویژگی های روحی او است. کارهای سخت برای آنها راحت تر است و دادن این مسئولیت بخاطر ساختار جسمانی آنها است که خدا این مسئولیت را به آنها داده است که از کانون خانواده حمایت کنند. آقایان سنگربان و پشتیبان هستند . در واقع این مسئولیت افتخاری برای مرد نیست بلکه یک وظیفه است و کار سختی هم هست. این مسئولیت سنگینی است. خانمها باید این مسئولیت را بپذیرند . زیرا با پذیرفتن آنها ،کار راحت می شود. پلیس برای هر فردی می تواند دستش را بالا برد و هیچ کس نمی تواند بگوید که چون مقام من بالاتر است نمی خواهم به علامت پلیس توجه کنم . یک مهماندار هواپیما به همه می گوید که کمربندهایتان را ببندید و اگر یک رئیس جمهور در هواپیما باشد نمی گوید که چرا میهماندار به من دستور می دهد زیرا همه مسئولیت مهماندار را پذیرفته اند. خانمی که این مسئولیت مرد را نمی پذیرد ، در مقابل مرد اقتدار می ایستد و از او تمکین نمی کنید . و مرد هم مقابله به مثل می کند . اگر شما اقتدار مردتان را بپذیرید ،او شما را خواهد پرستید . نفع این کار به خود شما می رسد . در ادامه ی روایت داریم: زن مدیر خانه است. بخاطر ویژگی روح و جسم لطیف خانم ،مدیریت خانه را به خانم ها داده اند .خانمها توان کارهای سنگین و  حمایت گری را ندارند. عقلاء این را پذیرفته اند البته به جز فمینیست ها که این را    نپذیرفته اند زیرا آنها منحرف هستند و غرض دارند . یکی از اندیشوران خارجی می گوید : زن به کارهای خانه علاقه دارد ، زن از کارهای جابجایی خوشش نمی آید و از کارهایی که نقش دلسوزی در آن وجود دارد، خوششان می آید . پس مسئولیت با مرد و مدیریت خانه با زن است و اینها برتری نیست . متاسفانه مردهای ما اشتباه می کنند و از مسئولیت خودشان سوء استفاده می کنند و در خانه اعمال قدرت بیجا می کنند یا خودرأیی می کنند . اگر مسئول خانواده بخواهد این کارها را بکند زندگی خراب می شود همان طور که اگر خانواده مسئول نداشته باشد باز هم زندگی خراب خواهد شد .ما باید ببینیم که شوهر ایشان چکار کرده اند که این خانم مسئولیت آقا را نمی پذیرند .اگر آقا با مهربانی مسئولیت خودش را انجام بدهد زن به او تکیه می کند و بطور غریزی این کار را دوست دارد. احتمالا همسر ایشان از مسئولیت شان سوءاستفاده می کند .     
حالا بعضی می پرسند که چرا باید مسئولیت مرد و زن جدا باشد و چرا نباید بصورت مشارکتی عمل بکنند مثل غربی ها . این داستان سه حالت دارد : یکی اینکه در خانه کسی مسئولیتی نداشته باشد که این غلط است زیرا باعث هرج و مرج در خانه می شود . روایت داریم : مردم ناگزیر هستند که امیری داشته باشند حتی اگر فاجر باشد . یعنی فرمانروای بد بهتر از مملکتی است که فرمانروا نداشته باشد. حالت دیگر اینکه خانم و آقا هر دو مسئولیت خانواده را بعهده بگیرند که در اینجا باز هم هرج و مرج می شود. شما نمی توانید اداره یا شرکتی را پیدا کنید که دو تا رئیس داشته باشد. پس خانواده هم یک نهاد اجتماعی است و باید یک رئیس داشته باشد تا کارها باهم تداخل پیدا نکند. یک کشور نمی تواند دوتا رئیس جمهور داشته باشد. در خانواده داستان خان و رعیتی هم غلط است. اگر آقا مشاور خودش را همسرش بداند ،کارها بهتر پیش می رود . مشورت خوب است ولی باید حرف نهایی را یک نفر بزند . مسئولیت ها براساس فطرت انسانها است .پیامبر فرمودند :کارهای سخت بیرون از خانه با علی و کارهای خانه با فاطمه است . زن می تواند در کارهای مرد نظر بدهد و از طرفی آقا می تواند در کارهای خانه به خانم کمک بکند.امام صادق(ع) می فرمود : علی هیزم می آورد ،آب می کشید و جارو هم می کرد. این مسئولیت ها مشخص شده است که هرج و مرج و بن بست نشود . اگر زندگی براساس عشق و محبت باشد، زن و مرد می توانند در کارها با هم کمک و مشارکت کنند .
 
 

 

اطلاعات تماس

 

روابط عمومی گروه :  09174009011

 

آیدی همه پیام رسانها :     @shiaquest

 

آدرس : استان قم شهر قم گروه پژوهشی تبارک

 

پست الکترونیک :    [email protected]

 

 

 

درباره گروه تبارک

گروه تحقیقی تبارک با درک اهميت اطلاع رسـاني در فضاي وب در سال 88 اقدام به راه اندازي www.shiaquest.net نموده است. اين پايگاه با داشتن بخشهای مختلف هزاران مطلب و مقاله ی علمي را در خود جاي داده که به لحاظ کمي و کيفي يکي از برترين پايگاه ها و دارا بودن بهترین مطالب محسوب مي گردد.ارائه محتوای کاربردی تبلیغ برای طلاب و مبلغان،ارائه مقالات متنوع کاربردی پاسخگویی به سئوالات و شبهات کاربران,دین شناسی،جهان شناسی،معاد شناسی، مهدویت و امام شناسی و دیگر مباحث اعتقادی،آشنایی با فرق و ادیان و فرقه های نو ظهور، آشنایی با احکام در موضوعات مختلف و خانواده و... از بخشهای مختلف این سایت است.اطلاعات موجود در این سایت بر اساس نياز جامعه و مخاطبين توسط محققين از منابع موثق تهيه و در اختيار كاربران قرار مى گيرد.

Template Design:Dima Group