شنبه 3 آذر 1403

                                                                                                                        


                                   

                                                                                                                                                                                                                                 

 

 

...

خيلي حالم بده خيلي ناراحتم چون دوباره بعد از 10 روز به اين كار دست زدم من قبلاً خیلی نااميد نمي شدم، ولي الان خيلي نااميدم، چون با اينكه مي دانم استمناء خيلي ضرر دارد، باز انجامش ميدهم. بايد چکار کنم؟ دارم ديوانه ميشم.
 
پرسشگر گرامي؛ اين نكته را هرگز فراموش نكنيد كه اميد داشتن به خداي مهربان و ياري خواستن از او كليد هر امري در اين دنيا مي باشد. اصلاً نگران نباشيد، چون افرادي كه به مراتب وضع بدتري از شما داشته اند، توانسته اند خود ارضايي رابراي هميشه ترك نمايند. ما مراجعيني داشته ايم كه پس از 15 سال خود ارضايي آن را ترك كرده و به زندگي عادي خود بازگشته اند. بنابراين فاصله شما تا پاكي و رهايي كامل از اين عادت مضر فقط يك قدم است، و آن یک قدم تصميم و اراده جدي شما براي ترك کامل این رفتا ر است.
مهمترين راهكار ترك خود ارضايي پس از اينكه تصميم واقعي براي ترك گرفتيد، كنترل حواس (خصوصا چشم و گوش)، كنترل فكر و خيال و همچنين كنترل تغذيه و محيط مي باشد. بدون اين كارها، امكان ترك وجود ندارد؛ تصور كنيد فردي يك پنبه آغشته به بنزين را به شعله آتش نزديك مي كند و بعد انتظار دارد كه آن پنبه آتش نگيرد، به نظر شما چنين چيزي امكان دارد؟ مگر مي شود فردي تصاوير و صحنه هاي جنسي را تماشا كند و يا در ذهن خود اين صحنه ها را تصور نمايد، اما تحريك جنسي در او بوجود نيايد! چنين فردي حتي اگر تمام شيوه هاي كنترل شهوت وترك خود ارضايي را نيز بكار بسته باشد، باز هم نخواهد توانست جلوي تحريك و انجام گناه را بگيرد. پس نكته اساسي در ترك خود ارضايي كنترل همه جانبه مي باشد.
بنابراين نه شما انساني غير عادي هستيد كه نياز به راه حل هاي غير عادي و ويژه داشته باشيد و نه راه حل ويژه اي وجود دارد كه شما بخواهيد از آن استفاده كنيد؛ بلكه شما نياز به يك تصميم جدي، اراده اي قوي و قدري كنترل حواس، ذهن و بدن داريد. به هر حال در انتظار معجزه و يا يك راه حل استثنايي نباشيد؛ همه چيز بستگي به خود شما دارد، اگر شما تصميم خود را به طور جدي بگيريد و قصد داشته باشيد خود ارضايي را براي هميشه رها كنيد، مي توانيد. پس با تقويت اراده، و سپس با كنترل همه جانبه ورودي هاي تحریك كننده، به ترك اين عمل اقدام نماييد و آينده خوب و زيبايي را براي خود رقم بزنيد و بدانيد كه اين كار شدني است، چرا كه افرادي كه به مراتب از شما وضعيت بدتري داشته اند و همچنين مدت زمان بيشتري اين عمل را انجام داده اند ( براساس سوابقي كه در بايگاني مركز ما وجود دارد) توانسته اند اين مشكل را حل كنند و آن را براي هميشه ترك كنند.
 
*** به چند نكته مهم نيز توجه داشته باشيد :
1. بايد بدانيد منشأ اين مشكل، يكى از نيازهاى واقعى نهاده شده در وجود انسان است كه بايد به طور طبيعى و صحيح ارضا و تأمين شود. نياز به ارضاي شهوت يكي از اين امور است كه اگر به شكل صحيح تأمين نشود (يعنى ازدواج), آدمي دچار خطاها و گناهانی همچون استمنا خواهد شد كه عواقب سوء آن نيز دامنگير فرد مى‏شود. بنابراين اگر امكان ازدواج برايتان فراهم است، اقدام به ازدواج كنيد يا به طور موقت به دستورالعمل‏هاى ترک خود ارضایی و کنترل شهوت (که در سایت موجود است) پاى‏بند باشيد.
2. مطمئن باشيد اين مشكل قابل حل و درمان است؛ ولى مشروط به تصميم‏گيرى قاطع و پشتكار كافى در انجام دستورالعمل‏هاى ارائه شده؛ همچنین بدانيد انسان موجودي است داراي اراده، پس تا زماني كه تصميم بر حل مشكلتان نداشته و به كار خود اعتقاد نداشته باشيد، بهترين راهكارها هم نمي تواند كوچك ترين تغيير وتحولي در شما ايجاد كند.
3. توجه داشته باشيد كه تنها رعايت تمام راهكارهای ترک خود ارضایی، بدون كم و كاستى و به صورت مستمر، نتيجه‏بخش خواهد بود. هيچگاه تدريجي بودن درمان را فراموش نكنيد و بدانيد كه اگر حتي يك روز بر روزهاي ترك اين معصيت بيافزاييد اين يعني يك موفقيت. نبايد توقع داشته باشيد كه اين عادت ناگهان قطع و درمان شود, به هر ميزان كه بتوانيد دفعات آن را به تدريج كم كنيد، موفقيت محسوب مي شود. بدانيد هر كاري كه عادت انسان شده باشد يك شبه قابل تغيير نيست. پس خود را بشناسيد و طبق ظرفيت هاي وجودي خود اقدام به ترك اين عادت بنماييد.
4. با نا اميدي، ياس و روحيه بي نشاط ترك گناه سخت تر و شايد غير ممكن باشد؛ پس اعمال گذشته را فراموش كنيد و با شادي و نشاط، به پيش برويد. شكست در اين اقدام ممکن است پیش بیاید ولي مهم اين است كه شكست باعث پيمودن راه باشد نه توقف در مسير.
5. تلقين در جهت منفي و مثبت اثر خود را به همراه دارد پس شما سيگنال هاي منفي را كنار گذاشته و پيامهاي مثبت به خود ارسال كنيد.
6 .خود را دست كم نگيريد و بدانيد انسان داراي قدرت های فوق العاده اي است و به هر جا كه اراده كند مي تواند برسد؛ چه بسا افرادي كه مشكلات آنها از شما بيشتر بوده ولي با تلاش و مجاهدت به مقامات عاليه رسيده اند.
7. بايد بدانيد كه ترك استمناء كار سهل و ساده ا ي نيست، اتفاقاً برعكس، كار بسيار سختي نيز مي باشد! شما داريد با قوي ترين و سركش ترين نيروي غريزي يعني نيروي شهوت آن هم در شرايطي كه اين همه عوامل تحريك كننده جنسي وجود دارد مبارزه مي كنيد. بنابر اين احتمال دارد شما چند بار تصميم به ترك استمناء بگيريد ولي موفق نشويد، اما نبايد احساس نااميدي كنيد و با خود بگوييد من اراده اي ضعيف دارم وهيچ وقت نمي توانم استمناء را كنار بگذارم!، اين خيلي غير طبيعي نيست كه شما چند باري در راه ترك استمناء شكست بخوريد ولي نبايد اميدتان را از دست بدهيد و مأيوس شويد و خودتان روي خودتان تأثير منفي بگذاريد . هر بار كه قاطعانه تصميم مي گيريد كه ديگر استمنا نكنيد ، اين را مد نظر داشته باشيد كه خيلي ها قبل از شما بودند كه چند باري در راه ترك استمناء شكست خوردند ولي بالاخره توانستد با دوري كردن از منابع تحريك كننده و تقويت اراده، استمناء را كنار بگذارند.
8 . خود ارضايي نوعي اعتياد رواني محسوب مي‌گردد و در برخي جهات شباهات زيادي با انواع ديگر اعتياد (مانند مواد مخدر و الكل و...) دارد. همه متخصصان درمان اعتياد در اين موضوع هم‌ عقيده اند كه بازگشت ناخواسته به شرايط قبل، امري طبيعي و يكي از مراحل درمان محسوب مي‌گردد. بسياري از مبتلاياني كه اقدام به ترك كرده‌اند ، در طول فرايند درمان ناخواسته دچار لغزش‌هاي رفتاري مي‌گردند. لغزش‌هاي رفتاري به هيچ وجه به معناي شكست درمان نيست. در هر حال لغزش‌هاي غير اختياري طبيعي است و نبايد به بزرگ‌نمايي آن پرداخت. البته يكي از علت هاي غلطيدن دوباره به اعتياد قبلي، قرار گرفتن در محيطي است كه در آن جا این عمل زياد اتفاق افتاده است؛ مثلاً ياد‌آوري يك صحنه خاص، يا قرار گرفتن در حمام و فکر به عملی که در آنجا انجام داده بودند یا هنگام خواب و... به همين خاطر بسيار توصيه مي شود كه در آن شرايط كمتر قرار گيرند و مثلاً تا قبل از خواب آلودگي به رختخواب نروند .
9 . منصف باشيد . همان طور كه به تنبيه ذهني ـ عملي خود ارضايي خويش مي‌پردازيد، به تشويق ذهني ـ عملي موفقيت‌هايي هرچند اندك خود در ترك خود ارضايي نيز بپردازيد. اگر حتى يك روز هم در ترك موفق بوديد، با كمال سخاوت به تشويق خود بپردازيد. خود تشويقي مي‌تواند علاوه بر ارتقاي سطح اعتماد به نفس و عزت‌نفس، به كاهش اضطراب شما كمك شاياني كند. خود تشويقي مي‌تواند به صورت كلامي يا غير كلامي (مانند ديدن يك فيلم سالم و جذاب يا سجده شكر و ...) باشد. پس بيائيد با پرهيز از هر گونه خودسرزنشي و خود ملامت‌گري به يادداشت نكات مثبت خود بپردازيد. شما هزاران نكته مثبت داريد كه نبايد با بزرگ نمايي نكات منفي‌تان به بوته فراموشي سپرده شود. ارزشمندي تان نسبت به خود، كمك موثري در ترك اين گناه فراهم مي آورد. به هيچ وجه خود را بي دست و پا بسته فرض نكنيد. بدانيد صدها هزار نفر توانسته‌اند كه ترك كنند و شما از آنان مستثني نيستيد.
10. در صورت تكرار این عمل، از رحمت واسعه الهي نااميد نشويد و بدانيد كه هر گناهي قابل توبه است و خداوند خود فرموده است : «إن الله يغفر الذنوب جميعا؛ خداوند همه گناهان را مي آمرزد» و نشانه قبولي توبه شما اين است كه پشيمان هستيد و از تكرار
 آن متنفريد. همين قدر كه تكرار آن كم شود نشانه پيشرفت به سوي اطاعت خداوند است.
 
آنچه در پايان دوباره متذکر می شویم، اين است كه در درجه اول تصميم قاطع بر ترك دائمي اين عمل بگيريد و براي هميشه خود را از عوارض احتمالي جسمي و روحي آن نجات دهيد و نگران گذشته خود نباشيد؛‌ با خيال راحت در صورت وجود امكانات وشرايط لازم به فكر ازدواج و تشكيل خانواده باشيد.
 
 

 

اطلاعات تماس

 

روابط عمومی گروه :  09174009011

 

آیدی همه پیام رسانها :     @shiaquest

 

آدرس : استان قم شهر قم گروه پژوهشی تبارک

 

پست الکترونیک :    [email protected]

 

 

 

درباره گروه تبارک

گروه تحقیقی تبارک با درک اهميت اطلاع رسـاني در فضاي وب در سال 88 اقدام به راه اندازي www.shiaquest.net نموده است. اين پايگاه با داشتن بخشهای مختلف هزاران مطلب و مقاله ی علمي را در خود جاي داده که به لحاظ کمي و کيفي يکي از برترين پايگاه ها و دارا بودن بهترین مطالب محسوب مي گردد.ارائه محتوای کاربردی تبلیغ برای طلاب و مبلغان،ارائه مقالات متنوع کاربردی پاسخگویی به سئوالات و شبهات کاربران,دین شناسی،جهان شناسی،معاد شناسی، مهدویت و امام شناسی و دیگر مباحث اعتقادی،آشنایی با فرق و ادیان و فرقه های نو ظهور، آشنایی با احکام در موضوعات مختلف و خانواده و... از بخشهای مختلف این سایت است.اطلاعات موجود در این سایت بر اساس نياز جامعه و مخاطبين توسط محققين از منابع موثق تهيه و در اختيار كاربران قرار مى گيرد.

Template Design:Dima Group