شنبه 3 آذر 1403

                                                                                                                        


                                   

                                                                                                                                                                                                                                 

 

 

منو سخنرانی مکتوب

 

 

یکی از سنت های تغییرناپذیر پروردگار ،  از اول خلقت تا آخر آن  ،  این مطلب است که در قرآن بیان فرموده است  :« وَلَئِن شَکَرتُم لَأزیدَنَّکُم وَ لَئِن کَفَرتُم إنَّ عَذابی لَشَدیدٌ
 
نعمتها- به حب اثری که در زندگی انسان و در تقرب او به خدا دارند – مختلفند ، شکرآنها هم به حسب خود آنهاست و  بنابراین شکر هر نعمتی ،  با شکر نعمت دیگر متفاوت خواهد بود  ، در نتیجه اعظم نعم  ، اعظم شکر را لازم دارد  .  یعنی وقتی نعمت  ،  بزرگترین نعمت بود و  نعمتی
 
مافوقش تصور نشد ،  شکری باید در برابرش انجام شود که بالاتر از آن شکری تصور نشود .
 
حال بهترین نعمت چیست ؟
 
این نعمت ، نعمتی است که خداوند درباره آن می فرماید : « ثُمَّ لَتُسئَلُنَّ یَومَئِذ عَنِ النَعیم یعنی از تک تک شما بدون استثناء از پیر و جوان  ،  از مرجع تقلید ، مجتهد ،  دکتر ،  مهندس  وبی سواد و از هرکسی که مکلف است  ، راجع به آن سؤال می کنند  :  این نعمتی که به شما دادیم با آن چه کردید ؟  در قیامت می گویند  :  « وَ قِفُوهُم إِنَّهُم مَسئولوُنَ  یعنی نگهشان دارید باید از اینها ( راجع به آن نعمت ) سؤال شود .
 
طبرسی رحمته الله علیه در مجمع البیان ذیل آیه « ثُمَّ لَتُسئَلُنَّ یَومَئِذٍ عَنِ النَعیم»  روایتی نقل می کند :وجود مقدس مولانا الصادق سلام الله علیه از ابی حنیفه سؤال فرمودند :
 
« سأل ابو حنیفه ابا عبدالله علیه السلام عن هذه الایه ، فقال له : ما النعیم عندک یا نعمان  ؟ قال  : القوت من الطعام و الماء البارد  .  فقال لئن اوقنک الله بین یدیه یوم القیامه حتی بسألک عن کل اکلة اکلتها او شربة شربتها لیطولن وقوفک بین یدیه ، قال : فما النعیم جعلت فداک ؟ قال : نحن اهل البیت النعیم الذی انعم الله بنا ائتلفو بعد ما کانو مختلفین،و بنا الف الله بین قلوبهم فجعلهم إخوانا بعد أن کانو أعداء و بنا هداهم الله الاسلام  و  هو  النعمة التی لا تنقطع  ،  والله سائلهم  عن حق النعیم الذی أنعم به علیهم وهوالنبی صلی الله علیه و آله وسلم و عترته علیم السلام
 
  «این نعمت نزد تو چیست ای نعمان ؟ عرض کرد : غذا و خوردنی ها وآب سرد ( نوشیدنی ها ) . حضرت فرمودند : اگر بنا باشد خدا آنقدر تو را در مقابل خود نگه دارد در روز قیامت تا سؤال کند از تو از هر خوردنی و غذایی که خوردی  و هر چه نوشیدنی که آشامیدنی  ایستادنت نزد خدا خیلی زیاد طول می کشد (اگر بخواهی هر ذره ای که خوردی و هر قطره ای که نوشیدی حسابش را پس دهی باید خیلی زیاد در محشر معطّل شوی !!! ) - گفت : فدایت شوم پس نعیم چیست ؟
 
-  فرمودند  : ما اهل بیت همان نعمتی هستیم که خدا به بندگان نعمت داد  و بوسیله ما ، بندگان بعد از اینکه  اختلاف کردند ، متحد شدند  و بوسیله ما خدا بین قلب هایشان الفت داد و آنها را برادر قرار داد بعد از اینکه دشمن بودند ،  و بوسیله ما آنان را به اسلام هدایت کرد ، و آن ،همان نعمتی است که قطع نمی شود و خداوند از حق نعمتی که داده است سؤال (بازخواست) می کند و آن نعمت همان نبی اکرم صلی الله علیه و آله و عترت ایشان است .»
 
همچنین پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله در رابطه با این نعمت خداوند فرمودند:
 
 الذی نفسی بیده لا یزول قدم عبد یوم القیامة حتی یسئله الله تبارک و تعالی عن أربع : عن عمره فیم اُفناه و عن جسده فیم أبلاه وعن ماله ممّ اکتسبه و فیم أنفقه و عن حبّنا أهل البیت .
 
فقال له عمربن الخطّاب : فبما آیة حبّکم من بعدکم ؟
 
قال: فوضع یده علی رأس علی علیه السلامو هو الی جانبه فقال : انّ حبیّ من بعدی حبّ هذا
 
 آن نعمتی که در خور سؤال است و می شود مطرحش کرد و به قول مطلق  – یعنی بدون هیچ قیدی –  به آن گفت :  « نعیم الهی و نعمت پروردگار » ، آن نعمتی است که هر چه نعمت ، به هرکس در هر شأنی می رسد از سوی این نعمت است . آن نعمتی است که اگر نباشد ، هیچ چیز نخواهد بود و چون هست  ،  همه چیز هست  .  آن نعمت وجود حجّت حق -  صلوات الله و سلامه علیه –  است که بودنش ، نعمت عظمای پروردگار است .  یعنی از نفسِ بودن او ، مردم باید خدا را شکر کنند .
 
این آقا هست ، حجت پروردگار است ، ما امامت این بزرگوار را هم قبول کردیم ، حال وجود امام و ولایتش چه نعمتی است ؟
 
ما مردم وقتی می خوا هیم  به حال کسی غبطه بخوریم که خدا به او نعمت  داده  است    به همان نعمتهای مادی غبطه می خوریم  .  مثلاً خوشا به حال فلان کس  چه زندگانی عالی دارد ، چه امکانات زیادی ، چه فرزندان خوبی و... آیا تا به حال شده به حال کسی غبطه بخوریم که پس از مرگش امام زمان (عج) درباره او می فرمایند :  « لا صوَّتَ الناعی بفقدک إنَّهُ یومٌ عَلی آلِ الرَسُولِ عظیمٌ »   یعنی خبر دهنده مرگ تو صدایش را بلند نکند  که آن روز برای آل رسول روز مصیبت باری  خواهد بود .  این شعر بر روی قبر شیخ مفید رحمة الله علیه  به خط مبارک ولی عصر (عج) نوشته شده است . یا سید طاووس که در اقبال می نویسد  :  هیچ وقت شب قدر بر من مخفی نمانده است  ،   چون همیشه نزول ملائکه را بر ولی الله احساس کردم .  او آنقدر خدمت حضرت ولی عصر (عج) مشرف شده بود که آهنگ صدای حضرت  را  از  پشت دیوار می شناخت  .  آیا  تا به حال  شده است که ما به حال او غبطه بخوریم ؟
 
ابوهریره نقل می کند روزی مردی نزد رسول اکرم (صلی الله علیه و آله)  آمد و عرض کرد  :  ای رسول خدا فلانی را ندیدید که با سرمایه اندکی از طریق دریا به کشور چین رفت،مکنت ومالش فزونی گرفت و دوستانش بر او حسد بردند و  خویشاوندان و نزدیکان و همسایگان او نیز مرفّه و آسوده شدند .  رسول خدا (صلی الله علیه و آله) فرمودند : این است و جز این نیست هر قدر مال و منال انسان فزونی گیرد  گرفتاری و مشکلات او نیز زیاد می شود . پس به دنیا داران و ثروتمندان رشک نبرید ، فقط به حال کسی غبطه بخورید که ثروت خود را در راه خدا صرف می کند .  آیا میخواهیدبه شما خبر دهم ازحال کسی که از نظر ثروت و دارایی کمترین در میان یاران شماست ولی به سرعت دارایی اوفزونی یافت ؟!
 
عرض کردند : آری ای رسول خدا .
 
رسول خدا (صلی الله علیه و آله)  فرمودند   :  به کسی که پیش روی من است نظر افکنید  .
 
ما نگاه کردیم مردی از طایفة انصار در لباس کهنه و مندرسی مقابل رسول خدا نشسته بود .
 
پیامبر (صلی الله علیه و آله)  فرمودند  :  این مرد امروز به درجه و جایگاهی  از خیرات و بندگی  و  اطاعت پروردگار رسیده که  اگر درجه او  بین همه  آسمانیان  و مردم زمین تقسیم شود ، کمترین نصیب یک فرد  گناهان او و وجوب دخول او به بهشت  برین است .
 
عرض شد : ای رسول خدا چگونه و در اثر چه عملی که از او سرزده بدین رتبه و مقام رسیده است؟
 
پیامبر فرمودند  : از خود او بپرسید که امروز چه کاری انجام داده است ؟
 
اصحاب رسول خدا به سوی آن مرد روی آوردند و گفتند : ای مرد گوارا باد بر تو آنچه رسول خدا به او بشارت آن را داد  ،  اینک بازگو که امروز چه عملی انجام داده ای تا چنین چیزی که امروز به تو رسیده بر تو قلم تقدیر رقم زده است ؟
 
مرد گفت :  من کاری انجام ندادم جز آنکه از خانه خود به قصد انجام کاری که  به تأخیر افتاده بود و می ترسیدم از دستم بیرون رود خارج شدم . پیش خود گفتم به جای انجام این کار می روم و  به چهره علی ابن ابی طالب (علیه السلام) نگاه می کنم  که خود از رسول خدا (صلی الله علیه و آله) شنیدم که فرمودند :نظر کردن و نگاه به سیمای علی ابن ابی طالب (علیه السلام) عبادت است.
 
پس از گفتار این مرد رسول خدا خطاب به آن مرد فرموند  :  آری سوگند به خدا عبادت است. و چه عبادتی ای بنده خدا تو امروز از خانه خود بیرون شدی تا برای خانواده ات رزق و روزی فراهم کنی . چنین نکردی و آنرا با نظر کردن به سیمای علی ابن ابی طالب(علیه السلام)عوض کردی . تو دوستدار علی (علیه السلام)  هستی و به او اعتقاد داری و   این فضیلت برای تو بهتر و برتر است از  اینکه  مالک یک جهان زر سرخ بودی و همه آن را در راه خدا انفاق می کردی و نیز در ازای هر نفسی که در مسیر خود  به سوی علی (علیه السلام) کشیدی می توانی  هزار کس را شفاعت کنی  و  با شفاعت تو  خداوندمتعال آنان را از آتش دوزخ می رهاند .
 
آیا واقعاً نظر به امیرالمؤمنین (علیه السلام) اینقدر قیمت دارد ؟ سرّ این مطلب چیست ؟
 
سرّ آنرا خوارزمی سنی حنفی در مناقب خود نقل کرده است .
 
     عن نَبی اکرم (صلی الله علیه و آله) :
 
     « إنَّ اللهَ تبارکَ و تعالی ، جعل لِأَخی عَلیِّ ابن ابی طالبٍ فضائِلَ لاتُحصَی کِثرَةً ؛  وَ
 
مَن ذَکر فَضیلةً من فضائِلِه _ مُقِرّاً بها _  غفر اللهُ تَعالی لَه ما تَقَدَّمَ مِن ذَنبه و ما تَأخّر ،
 
     وَ مَن کَتَبَ فَضیلةً مِن فَضائِلِه ، لَم تَزَل المَلائِکَةُ نَستَقفِرُلَه ما بَقی لِتِلکَ الکِتابة رسمٌ
 
     و َمَن نَظَر اِلی الکِتابَ مِن فَضائله ، غفر اللهُ تَعالی لَه الذُنوبَ الّتی اکتسبها با النَظر ،
 
     وَ  مَن   استمعَ الی فَضیلة مِن فَضائِله   ،  غَفَر اللهُ تَعالی لَه الذُنوبَ الّتی اکتسبها با الاستماع .
 
     ثُمّ قال  :  النظر الی علیِّ بن ابی طالب عبادة ٌو ذکرهُ عبادةٌ وَ  لا یَقبَلُ اللهُ ایمانَ عبدٍ الاّ بِولایتهِ و البَرائةِ من اعدائِهِ
 
رسول خدا (صلی الله علیه و آله) فرمودند :
 
   « پروردگار به برادرم علی فضائلی مرحمت کرده که شماره ندارد و هر کس یکی از این فضائل را بگوید(به شرطی که خودش هم اقرار داشته باشد نه اینکه در کتاب بنویسد ولی به امامت دیگران معتقد باشد  . )  خودش هم قبول داشته باشد و  اقرار داشته باشد  (  دلش مملو از معرفت امیر  _المؤمنین (علیه السلام) و محبت آن حضرت باشد)این حالت یکی از فضائل حضرت را بیان کند خدای متعال همه گناهان او را می آمرزد
 
    اگر فضیلتی از فضائل او را بنویسد ، تا زمانی که آن نوشته باقی است ملائکه برای او استغفار می کنند ؛
 
    اگر فضیلت او را بخواند ، خدا گناهانی را که به چشم انجام داده است می بخشد؛
 
    اگر فضیلتی از فضائل او را بشنود ، خدا گناهانی را که با گوش انجام داده است می آمرزد ؛
 
    سپس پیغمبر خدا فرمودند : نگاه به صورت علی عبادت است و یاد امیر المؤمنین عبادت است و خدا ایمان هیچ بنده ای را قبول نمی کند مگر به ولایت علی و بیزاری از دشمنش .»
 
والسلام
 
 

 

اطلاعات تماس

 

روابط عمومی گروه :  09174009011

 

آیدی همه پیام رسانها :     @shiaquest

 

آدرس : استان قم شهر قم گروه پژوهشی تبارک

 

پست الکترونیک :    [email protected]

 

 

 

درباره گروه تبارک

گروه تحقیقی تبارک با درک اهميت اطلاع رسـاني در فضاي وب در سال 88 اقدام به راه اندازي www.shiaquest.net نموده است. اين پايگاه با داشتن بخشهای مختلف هزاران مطلب و مقاله ی علمي را در خود جاي داده که به لحاظ کمي و کيفي يکي از برترين پايگاه ها و دارا بودن بهترین مطالب محسوب مي گردد.ارائه محتوای کاربردی تبلیغ برای طلاب و مبلغان،ارائه مقالات متنوع کاربردی پاسخگویی به سئوالات و شبهات کاربران,دین شناسی،جهان شناسی،معاد شناسی، مهدویت و امام شناسی و دیگر مباحث اعتقادی،آشنایی با فرق و ادیان و فرقه های نو ظهور، آشنایی با احکام در موضوعات مختلف و خانواده و... از بخشهای مختلف این سایت است.اطلاعات موجود در این سایت بر اساس نياز جامعه و مخاطبين توسط محققين از منابع موثق تهيه و در اختيار كاربران قرار مى گيرد.

Template Design:Dima Group