راه ارتباط با امام عصر (عج)
پاسخ این است که همهي اینها از یک کار ارادی آغاز میشود. کاری که به سبب آن، خداوند از ما راضی شود
شخصی که در گفتار، نگاه، نشست و برخاستها و سایر اعمال و رفتار خود رضای خدا را در نظر دارد، خداوند نیز به او عنایت خاصّی خواهد کرد. طبق حدیث شریف معراج، یکی از عنایت خداوند به محبّین و کسانی که رضای او سرلوحه اعمالشان است، این است که میفرماید: « وَ لا اُخْفی عَلَیه خاصَّه خَلْقی؛ [1] مخلوق خاص خود را از او مخفی نمیکنم». مخلوق خاص خداوند، همان امام عصر(عج) است که برای فرد محبّ ظاهر شده و با او ارتباط برقرار میکند . همان کسی که بسیاری به دنبال او هستند و نمیبینند. اگر ما ارتباط نداریم، به دلیل رعایت نکردن بعضی از مسایل است که خود نیز میفهمیم و میدانیم که اهل مراعات نیستیم؛ بنابراین اشتباه و کوتاهی از ماست.
چگونه است که این همه عنایت شامل حال چنین شخصی میشود؟ پاسخ این است که همهي اینها از یک کار ارادی آغاز میشود. کاری که به سبب آن، خداوند از ما راضی شود. ما همواره به دنبال رضایت این گروه و آن گروه هستیم، ولی به دنبال رضای خدا نیستیم.
بیشتر انسانها میدانند که خداوند نسبت به چه چیزهایی رضایت دارد. میزان تشخیص آن، عقل و شرع است که پیش از این بیان شد. بزرگان دین هم برای به دست آوردن حکم خدا، از همین دو ابزار بهره میگیرند. امّا برخی افراد، گاه به دنبال رضایت نفس خود هستند و گاه دنبال رضایت دوستان و اطرافیان. اگر به دنبال رضای دوست حقیقی باشیم، تحت ولایت خاصّهي خداوند قرار میگیریم و محبّت خداوند به دل ما میافتد. وقتی این گونه شد، به کمال واقعی که در امام عصر(عج) متجلی است، خواهیم رسید. ملاک نزدیک شدن و تقرّب به امام معصوم (ع) نزدیکی و قرب مکانی نیست، بلکه هر کس که با امام سنخیّت بیشتری داشته باشد، به امام نزدیکتر است. هر کس که از امام بیشتر اطاعت میکند و هر کس که عمل و صفاتش به امام شبیهتر است، با امام سنخیّت بیشتری داشته و به او نزدیکتر است .
--------------------------------------------------
[1]. بحار الانوار، ج 74 ، ص 28.
استاد اقا مرتضی تهرانی