1-روابط نامناسب با والدین:
در این رابطه مباحثی از جمله احترام به شخصیت جوانان، ارتباط و احترام متقابل و تفاهم بین والدین و جوانان مورد بررسی قرار میگیرد.
2-انتخاب شغل:
در اینجا مسئله استقلال مالی مطرح میگردد. یکی از عمدهترین شاخصهای جوانی ، داشتن شغل است .
3-روابط نامناسب با مربیان و بزرگ سالان: مثلاً جوانانی که در دانشگاه مشغول به تحصیل هستند در زمینه درک متقابل و افکار بزرگ سالان و مربیان دچار مشکلاتی هستند.
4-عدم وجود امکانات آموزشی: جوانانی که در دانشگاه مشغول به تحصیل هستند با کمبود امکانات آموزشی موجه میشوند.
5-نداشتن نقش و جایگاه مناسب در اجتماع: جوانان گاهی در اکتساب موقعیتی در اجتماع و ارتباط با دیگران دچار مشکلاتی میشوند.
6-گذراندن اوقات فراغت: در اوقات فراغت ، یادگیریها و کسب دانش به صورت غیر رسمی صورت میگیرد که موجب شکوفایی رغبت و انگیزه در جوانان میگردد.
7-رعایت نکردن قانون، انحرافات و بزهکاری: جوانانی که دچار رفتارهای ضد اجتماعی بوده و هدف مشخصی در زندگی ندارند ، رفتارهای خشونت آمیز و پرخاشگرانهای دارند.
8-اعتیاد: روبرویی جوانان با شکست یا عدم رعایت مسائل قانونی میتواند موجب پناه آوردن جوانان به اعتیاد شود .
9-ازدواج و انتخاب همسر: این مشکل یکی از بزرگترین مسائل جوانان به شمار میرود . زیرا ناسازگاری و طلاق با نفوذ والدین در امر ازدواج و انتخاب شغل ارتباط نزدیکی دارد و جوانان ناگزیرند که به خواستههای والدین خود در زمینه ازدواج توجه کنند .
10-نظام وظیفه: جوانانی که پس از اتمام تحصیلات متوسطه ، تحصیلات خود را ادامه میدهند ، باید دوره سربازی را بگذرانند و این زمینه دچار مشکلاتی میگردند .
11-تضاد ارزشها: جوانان و والدین در زمینه نگرشها و ارزشها با یکدیگر تفاوتهایی دارند و این اختلاف و تضاد در بین جوانان و اجتماع نیز وجود دارد.
12-عدم وجود استقلال: از آنجا که جوانان در زمینه مالی و شغلی به خانواده و اجتماع وابسته هستند ، در زمینه استقلال با مشکلاتی مواجه میگردند.
13-مسئله همزیستی بدون تفاهم: جوانان ممکن است در اجتماع زندگی تصنعی داشته باشند و با یکدیگر تفاهم نداشته باشند.
14-مسائل فردی و گروهی: به دلیل رغبت جوانان به شرکت در جلسات عمومی و تشکیل گروههای مختلف ، گاهی دچار معضلات و مشکلاتی میشوند .
15-مقبولیت و خودنمایی
بنابراین ممکن است بین والدین و جوانان احترام متقابل وجود نداشته و دارای ارزشها و هنجارهای متفاوتی باشند . زیرا والدین انتظار دارند که جوانان بر حسب ارزشها و باورهای آنان عمل کنند .
گاهی اوقات والدین انتظار دارند جوانان شغل یا رشته تحصیلی مورد قبول و علاقه آنها را انتخاب کنند . گاهی جوانان با توجه به کمبود شغل ، انگیزه کمتری در زمینه برنامه ریزی و داشتن هدف دارند و در نتیجه در اثر بیکاری دچار انحراف و بزهکاری میشوند. به همین علت، یکی از عمدهترین ویژگیهای بارز دوره جوانی ، داشتن شغل و هویت شغلی است .
داشتن شغل موجب استقلال مالی جوانان و اجرای برنامه ریزیهای آنان برای آینده و کسب موفقیت خواهد شد .
گاهی اوقات جوانان در اجتماع پذیرفته نمیشوند و حتی تحت عنوان کودک نیز قلمداد میشوند و با انتقاد از جوانان موجب سرخوردگی و فاصله گرفتن آنها از اجتماع میشوند .
یکی از ویژگیهای بارز جوانی ، همکاریهای گروهی است. جوانان بر اساس افکار و عقاید مشترک با گروهها مشارکت دارند . هر چند ممکن است در فعالیتهای گروهی با یکدیگر تفاهم نداشته باشند .
از نظر شخصیتی جوانان پیرامون موارد مختلفی به تفکر میپردازند . یکی از ویژگیهای خوب این دوره فاصله گیری جوان از والدین و کسب شناخت از خود میباشد .
از آنجا که دوره سربازی دارای سبک منظم و مشخصی میباشد ، جوانان میتوانند طریقه برنامه ریزی منظم را در این دوره یاد بگیرند .