1. نماز حضرت رسول ـ صلّي الله عليه و آله ـ
نماز حضرت دو ركعت است. در هر ركعت بعد از حمد پانزده مرتبه سوره قدر، و در هر يك از ركوع و بعد از سر برداشتن از آن و در سجود و بعد از سر برداشتن از آن و در سجده دوم و بعد از سر برداشتن از آن پانزده مرتبه سوره قدر را بخواند، بعد از آن ركعت دوم را مثل ركعت اولي انجام دهد.
اگر چنين كند منصرف شود، در حالي كه مابين او و خداوند گناهي نماند، مگر اين كه بخشيده شود و هر چه را كه طلب كرده به او بدهند.
و مستحب است بعد از آن دعا بخواند كه در مفاتيح ذكر شده است.
2. نماز حضرت علي ـ عليه السّلام ـ
و آن چهار ركعت است به دو تشهد و دو سلام. در هر ركعت بعد از حمد پنجاه مرتبه سوره توحيد خوانده مي شود.
از حضرت صادق ـ عليه السّلام ـ روايت كرده اند كه فرمود: «كسي كه اين نماز را به جا آورد از گناهان بيرون آيد مانند روزي كه از مادر متولد شده باشد و حاجتهاي او برآورده شود».
3. نماز حضرت فاطمه ـ سلام الله عليها ـ
نماز حضرت دو ركعت است، در ركعت اول بعد از حمد صد مرتبه سوره قدر و در ركعت دوم بعد از حمد صد مرتبه سوره توحيد مي خواند و بعد از فارغ شدن از نماز تسبيحات حضرت زهرا ـ سلام الله عليها ـ را انجام مي دهد.
و وارد شده كه اين افضل نمازهاي مستحبي است و در اول شب ذي الحجه مؤكد است.
نماز ديگر: چهار ركعت نماز كند به دو سلام بخواند در ركعت اول بعد از حمد «توحيد» پنجاه مرتبه و در ركعت دوم بعد از حمد «و العاديات» پنجاه مرتبه و در ركعت سوم بعد از حمد «اذا زلزلت» پنجاه مرتبه و در ركعت چهارم بعد از حمد «اذا جاء نصرالله» پنجاه مرتبه.
4. نماز امام حسن ـ عليه السّلام ـ
نماز امام حسن ـ عليه السّلام ـ در روز جمعه و آن چهار ركعت است مثل نماز امير المؤمنين ـ عليه السّلام ـ .
نماز ديگر: در روز جمعه و آن نيز چهار ركعت است در هر ركعت حمد يك مرتبه و توحيد بيست و پنج مرتبه.
5. نماز امام حسين ـ عليه السّلام ـ
نماز حضرت امام حسين ـ عليه السّلام ـ چهار ركعت است، در هر ركعت سوره فاتحه پنجاه مرتبه و سوره توحيد پنجاه مرتبه، و در ركوع فاتحه و توحيد هر يك ده مرتبه، و چون از ركوع سر بردارد هر يك را ده مرتبه، و هم چنين دو سجده اولي و در بين دو سجده و در سجده دوم هر يك ده مرتبه، و چون از چهار ركعت فارغ شدي و سلام گفتي اين دعا بخوان: «اللّهمّ انت الّذي استجبت لآدم و حوّاء...» تا آخر دعا كه في الجمله طولاني است.
6. نماز امام زين العابدين ـ عليه السّلام ـ
نماز امام سجاد ـ عليه السّلام ـ چهار ركعت است، در هر ركعت حمد يك مرتبه و توحيد صد مرتبه.
نماز ديگر: كه بنا به روايت قطب راوندي دو ركعت است، در هر ركعت بعد از حمد صد مرتبه آية الكرسي خوانده مي شود.
7. نماز حضرت باقر ـ عليه السّلام ـ
نماز حضرت باقر ـ عليه السّلام ـ دو ركعت است در هر ركعت حمد يك مرتبه و «سبحان الله و الحمد للّه و لا اله الّا الله و الله اكبر» صد مرتبه.
8. نماز حضرت صادق ـ عليه السّلام ـ
نماز حضرت صادق ـ عليه السّلام ـ دو ركعت است در هر ركعت حمد يك مرتبه و آيه «شهد اللهُ...» صد مرتبه.
نماز ديگر: چهار ركعت است، در هر ركعت بعد از حمد صد مرتبه تسبيحات اربعه خوانده مي شود.
9. نماز امام كاظم ـ عليه السّلام ـ
نماز حضرت كاظم ـ عليه السّلام ـ دو ركعت است، در هر ركعت حمد يك مرتبه و توحيد دوازده مرتبه. دعاي آن حضرت در مفاتيح الجنان ذكر شده است.
10. نماز امام رضا ـ عليه السّلام ـ
نماز حضرت امام رضا ـ عليه السّلام ـ شش ركعت است، در هر ركعت حمد يك مرتبه و بعد از حمد «هل اتي علي الإنسان...» ده مرتبه. دعاي آن حضرت در مفاتيح الجنان ذكر شده است.
11. نماز حضرت جواد ـ عليه السّلام ـ
نماز حضرت جواد ـ عليه السّلام ـ دو ركعت است، و در هر ركعت حمد يك مرتبه و توحيد هفتاد مرتبه. دعاي آن حضرت در مفاتيح الجنان ذكر شده است.
12. نماز حضرت هادي ـ عليه السّلام ـ
نماز حضرت هادي ـ عليه السّلام ـ دو ركعت است، در ركعت اول سوره حمد و يس و در ركعت دوم سوره حمد و الرحمن.
نماز ديگر: دو ركعت است در هر ركعت بعد از حمد، هفتاد مرتبه سوره توحيد.
13. نماز امام حسن عسكري ـ عليه السّلام ـ
نماز امام حسن عسكري ـ عليه السّلام ـ چهار ركعت است، در دو ركعت اول بعد از حمد پانزده مرتبه سوره زلزلت، و در دو ركعت آخري بعد از حمد پانزده مرتبه سوره توحيد.
14. نماز حضرت صاحب الزمان ـ عليه السّلام ـ
نماز امام زمان ـ عليه السّلام ـ دو ركعت است، در هر ركعت حمد را يك مرتبه بخواند و «ايّاك نعبد و ايّاك نستعين» را صد مرتبه مكرر كند، بعد از آن حمد را تمام كند و سوره توحيد را يك مرتبه بخواند. سپس دعاي فرج را بخواند «اللّهمّ عظم البلاء و برحَ الخفاء...».[1]
[1] . سراج الشيعه، ص 102 و 103، مفاتيح الجنان، ص 78.