دفاع از حجاب توسط افراد حتی دینداران با چالش های بسیار مواجه است. حجابی که در زمان رضا خان با زور نتوانستند از سر زنان جامعه ما بردارند الآن بعضی با دست خود در حال کنار گذاشتن آن هستند.
پیامبر فرمودند : هیچ فتنه ای خطرناک تر بر امت من، از فتنه ی بی حجابی زنان نیست.
حجاب دارای مراحلی است. اول اینکه حجاب فقط پوشش با چادر وغیره نیست . بلکه چشم دارای حجاب است. پا دارای حجاب است... . قرآن برای هر کدام حرف دارد.
زن از بالا ترین نعمات الهی است. ویژگی زن در قرآن ، آمده است که : مایه آرامش است. البته اگر از حد الهی خارج نشود مایه ی اضطراب و فساد است. همان گونه که جامعه شناسان در حال حاضر مطرح می کنند پشت هر جرم و جنایتی یک زن می باشد.
محور و پایه ی مبحث ما قرآن است. استناد ما در حجاب به آیات قرآن کریم است. قرآن کریم در امر حجاب به تعبیر من سنگ تمام گذاشته است. شما در مورد احکامی همچون نماز می بینید که به بیان کلیات در مورد آن اکتفا نموده است. اما در حجاب ، جزئیات آن حتی بیان گردیده است.
آیه اول در مورد حجاب ، مرحله اول آن را بیان می کند. سوره ی مبارکه ی نور، (و قل للمؤمنات یغضضن من ......) این آیه 5 مطلب دارد.
نکته ی اول : همان طوری که مردان نباید به زنان نگاه ریبه کنند ، زنان هم هم بلی چشمان خود را از نگاه هوس آلوده حفظ کنند.
نکته ی دوم : دامن خود را حفظ نمایند به جز موارد استثناء همچون امر به طبابت نباید عورت خود را به غیر از همسرش نشان دهد.
نکته ی سوم : زینت های خود را آشکار نکنند ، مگر به محارمش.
نکته ی چهارم : روسری خود را بر روی گردن و گوش هایشان بیندازند.
نکته ی پنجم : محارم زن را عنوان می کند که می توانند زینت هایشان همچون موی سرشان را آن نشان دهند.
در اینجا یکی از محارم را ، زن هایشان عنوان می کند. با توجه به بخش های قبلی ، همه ی زن هارا محرم همدیگر نمی داند. بلکه زن های مؤمن را محرم زن های مؤمن می داند. اما چرا؟ مگر چه فرقی بین زن مؤمن و غیر مؤمن وجود دارد؟
اما صادق (علیه السلام) فرمودند : « زن های مؤمن سزاوار نیست موی سرش را بین زن های یهودی و مسیحی نشان دهند.» زیرا ممکن است اینان زینت های زن های مؤمن را برای شوهرشان توصیف کنند. لذا بعضی فقهاء این امر را حرام و برخی دیگر مکروه عنوان کرده اند