شنبه 3 آذر 1403

                                                                                                                        


                                   

                                                                                                                                                                                                                                 

 

 

 


 

4 ماهه باردارم و یه بچه 8 ماهه دارم ؛ 2 ماهه که مدفوعش سبز تيره مایل به سياه شده؛ شير خودم رو ميدم ولي خيلي ضعف دارم. چه غذايي رو بخورم؟ چي به كودكم بدهم؟
 
با سلام و عرض ارادت خدمت شما. پرسشگر گرامي؛ از اينكه با ما سخن مي گوئيد خرسنديم و اميدواريم كه ارتباط شما با ما تداوم داشته باشد.
بسياري از مادران نگران اين هستند كه شيردهي در طول دوران بارداري مضر باشد. بسياري از آنها مي ترسند مجبور شوند بلافاصله بعد از بارداري مجدد كودك نوپاي خود را از شير بگيرند. اگر در حالي كه نوزاد خود را شير مي دهيد باردار شويد، الزاما نبايد او را از شير بگيريد. دكتر فيض در كتاب «من و كودك من» از شيردهي در طول بارداري حمايت مي كند و در اين باره مي گويد : مادري كه در حال شير دادن آبستن مي شود، مي تواند به شير دادن خود ادامه دهد، حتي تا آخر دوران حاملگي و بعد از تولد كودك دوم نيز مي تواند به هر دو كودك شير دهد. چنين مادري بايد (چون هم حامله است و هم شير مي دهد) تغذيه و استراحت كامل داشته باشد و همچنين از طرف اطرافيان مورد حمايت عاطفي قرار گيرد. شير چند روز اول مادر آغوز است و چون مقدار آن كم است و براي تغذيه نوزاد ضرورت دارد، مادر بايد هر چه بيشتر آن را به نوزاد خود بدهد. (من و كودك من، ص339)
 
تغذيه مادر :
1. شير، ماست، پنير و دیگر فرآورده هاي شير (4 تا 5 فنجان در روز)
2. گوشت، جگر، دل و قلوه (دو وعده)
3. تخم مرغ (يك تا دو عدد)
4. سبزي سبز و تازه (يك تا دو وعده)
5. نان و ديگر غلات ( 5 وعده)
6.كره (متناسب با كالري مورد نياز)
 
غذاي كمكي براي كودك :
از آنجا كه شير خوار، شير مي مكد و با بلعيدن غذا آشنا نيست، روزهاي اول نيز غذا را مي مكد و آن را به بيرون مي ريزد. بيرون ريختن غذا از دهان كودك نشانه دوست نداشتن غذا نيست. مادر بايد يك غذاي نرم را شروع كند و هر روز همان غذا را ادامه دهد تا شير خوار به آن عادت كند و نيز زياد بگيرد كه غذا را ببلعد، سپس بعد از يك الي دو هفته، غذاي ديگري را شروع نمايد. در زير به برخي از غذاهاي كمكي اشاره مي كنيم :
1. ميوه جات : ميوه جات نرم و پوره شده مانند : موز، هويج و سيب درختي نرم شده و انواع كمپوت را مي توان به عنوان تغذيه كمكي به كودك داد؛ آب ميوه مخصوصا آب مركبات و آب گوجه فرنگي را نبايد به كودك داد.
2 .لعاب برنج، حريره بادام، فرني و شير برنج نرم.
3. مواد گوشتي و نشاسته اي مانند :گوشت مرغ، گوسفند و ...
4. تخم مرغ : زرده تخم آپز را مي توانيد از شش ماهگي به كودك بدهيد و از دادن سفيده تخم مرغ فعلا خودداري كنيد.
5. مواد نشاسته اي : مواد نشاسته اي سرشار از انرژي مي باشد. بهتر است اين مواد را به صورت پوره با كره يا شير مخلوط كنيد و به كودك بدهيد.
6. سبزيجات : سبزيجات سبز (اسفناج، جعفري، گشنيز) منشا املاح به ويژه آهن و داراي ويتامين ب مي باشد.
 
در اينجا نكاتي درباره شيردهي حين بارداري ذكر مي شود كه اطلاعات مورد نيازتان را فراهم مي كند تا تصميم مناسب را با توجه به سلامت خود، جنين و نوزادتان بگيريد :
1. شير دادن همزمان به دو نوزاد معمول است. لازم نيست حتما نوزاد يا كودك نوپاي خود را از شير بگيريد. مي توانيد تصميم بگيريد به هردوي آنها شير بدهيد.
2. در صورت شيردهي در زمان بارداري شما به استراحت بيشتر نياز خواهيد داشت، چون بيشتر احساس ضعف و بي حالي خواهيد كرد.
3. شما نياز خواهيد داشت كه مواد مغذي كافي بخوريد تا كيفيت شير و رشد جنين شما كنترل شود. احتمالا لازم است با يك متخصص تغذيه مشورت كنيد تا مطمئن شويد غذاي كافي و مناسب براي سلامت نوزاد، جنين و خودتان مصرف مي كنيد.
4. در طول دوران بارداري بايد حجم وعده هاي غذا كم شود و به تعداد دفعات آن افزوده شود. به عنوان مثال چنانچه قبلا غذايي را در يك وعده مي خورديد، لازم است الان آن را در دو وعده ميل كنيد.
5. چنانچه شير دادن براي شما همراه با ضعف شدید و غير قابل جبران بود، مي توانيد فرزند اول خود را ديگر شير ندهيد و او را با شير خشك يا شير پاستوريزه تغذیه كنيد.
 
در مورد سوال دیگرتان بايد گفت :
اگر رنگ مدفوع كودك سبز است ولي آبكي نيست اهميت ندارد؛ زيرا سبز بودن مدفوع نتيجه ازدياد حركات روده كودك است. در برخي از مواقع خوردن دارو مخصوصا قطره هاي آهن يا قطره هاي ويتامين آهن موجب تيره شدن رنگ مدفوع كودك مي گردد و اهميت ندارد. چنانچه احساس مي كنيد اين تغيير رنگ علت ديگري دارد، بهتر است به متخصص كودكان مراجعه كنيد.
 
منابع :
1. كتاب من و كودك من؛ محمد جواد فيض؛ تهران: انتشارات امير كبير
2. بارداري آسان؛ محسن دهقاني؛ قم :گلستان ادب
 
 

 

اطلاعات تماس

 

روابط عمومی گروه :  09174009011

 

آیدی همه پیام رسانها :     @shiaquest

 

آدرس : استان قم شهر قم گروه پژوهشی تبارک

 

پست الکترونیک :    [email protected]

 

 

 

درباره گروه تبارک

گروه تحقیقی تبارک با درک اهميت اطلاع رسـاني در فضاي وب در سال 88 اقدام به راه اندازي www.shiaquest.net نموده است. اين پايگاه با داشتن بخشهای مختلف هزاران مطلب و مقاله ی علمي را در خود جاي داده که به لحاظ کمي و کيفي يکي از برترين پايگاه ها و دارا بودن بهترین مطالب محسوب مي گردد.ارائه محتوای کاربردی تبلیغ برای طلاب و مبلغان،ارائه مقالات متنوع کاربردی پاسخگویی به سئوالات و شبهات کاربران,دین شناسی،جهان شناسی،معاد شناسی، مهدویت و امام شناسی و دیگر مباحث اعتقادی،آشنایی با فرق و ادیان و فرقه های نو ظهور، آشنایی با احکام در موضوعات مختلف و خانواده و... از بخشهای مختلف این سایت است.اطلاعات موجود در این سایت بر اساس نياز جامعه و مخاطبين توسط محققين از منابع موثق تهيه و در اختيار كاربران قرار مى گيرد.

Template Design:Dima Group