چهارشنبه 21 آذر 1403

                                                                                                                        


                                   

                                                                                                                                                                                                                                 

 

 

منو سخنرانی مکتوب

حجت الاسلام والمسلمین فرحزاد

91/8/15

سوال – در مورد ایام عید غدیر توضیح بفرمایید.

پاسخ – ما از کسانی که در این ایام جشن گرفتند و شادی کرده اند و اطعام دادند تشکر می کنیم. یک برنامه ای را تدارک دیده اند که هر کسی خطبه ی غدیر را از حفظ بخواند بدون نوبت به حج فرستاده شود. کسانی که ایام عید قربان ،قربانی کرده اند و ایام عید غدیر را جشن گرفته اند بدانند که اینها ذخیره ی آینده ی آنها است .ما می توانیم این عید را تا بیست و پنجم ماه ذیحجه ادامه بدهیم .ما باید جشن های مان را طولانی کنیم. روایت داریم که اگر کسی دل مومنی را شاد کند دل دوازده امام، پیامبر و خدا را شاد کرده است. خدمت کردن به بندگان خدا خدمت به خدا و اهل بیت است .کسی که نمی تواند به امامان خدمت کند به شیعیان و دوستان اهل بیت خدمت کند و ثواب این خدمت در اعمال آنها نوشته می شود. حتی زیارت دوستان اهل بیت مثل زیارت اهل بیت است.

سوال – در مورد راه کارهای خوش اخلاقی توضیحاتی بفرمایید.

پاسخ – خوش اخلاقی سه محور دارد : رفتار ملایم ،گفتار لطیف و روی گشاده .

در مورد گفتار لطیف داریم که وقتی پیامبر به منبر می رفتند مکرر این آیه را تکرار می کردند: ای کسانی که ایمان آورده اید تقوا داشته باشید و گفتار سنجیده و محکم داشته باشید . امیرالمومنین هر شب بعد از نماز عشا به مردم می گفتند که آماده ی سفر آخرت باشید. ما باید هم لطیف حرف بزنیم و هم حرف خوب بزنیم .داریم:  اگر زبان کنترل بشود اعمال شما اصلاح می شود. خوب حرف زدن گناهان شما را پاک می کند. در روایت داریم که هم با خدا و هم با بندگان خدا، خوب حرف بزنید. ما می توانیم با خدا به مهربانی حرف بزنیم و خاضعانه و متواضعانه آمرزش بخواهیم .خدا به حضرت آدم گفت که از این گندم نخور ولی او خورد . خدا به شیطان گفت که به انسان سجده کن ولی او نکرد. خدا به حضرت آدم گفت که چرا این گندم را خوردی ؟حضرت آدم گفت که خدایا، من اشتباه کرده ام و به خودم ظلم کردم اگر تو ما را نیامرزی ما جزو زیانکاران خواهیم شد. خدا او را بخشید و کلماتی را به او یاد داد (نام پنج تن اهل بیت)تا توبه اش پذیرفته شود. وقتی حضرت آدم را از بهشت بیرون کردند و به زمین آمد، فرزنددار شد و تعداد آنها زیاد شد. آنها زیاد حرف می زدند. در روایت داریم :خدا زیاد حرف زدن را دوست ندارد. پیامبر خیلی کم حرف می زدند و بیشتر در سکوت بودند. علامه طباطبایی در تفسیر المیزان آورده است که پیامبر فرموده :هر کس که جلوی زبان و خطوات و افکار قلبی اش را بگیرید، آنچه را که من از غیب می بینم و می شنوم، او هم می بینید و می شنوید. امام رضا(ع) می فرماید: سکوت حکمت را به انسان القاء می کند و محبت را جذب می کند. برای دفع فکرهای شیطانی می توانید ذکر لاحول ولا قوة الا بلله العلی العظیم را بگویید. مستحب است که بعد از نماز صبح هفت مرتبه این ذکر را بگوییم. پیامبر به سلمان فرمود که این ذکر، گنجی از گنج های بهشت است و این ذکر هفتاد و دو نوع بلا را از شما دور می کند. فرزندان حضرت آدم زیاد حرف می زدند ولی حضرت آدم کم حرف بود و ساکت می نشست.یکی از فرزندان به حضرت آدم گفت که چرا شما حرف نمی زنید؟ حضرت آدم فرمود: وقتی من اشتباه کردم و از بهشت رانده شدم ، خدا گفت که اگر می خواهی به جوار من برگردی کم حرف بزن. کم حرفی انسان را در جوار خدا قرار می دهد و باعث می شود که گناه کمتر شود.

مدارا کردن با خانواده خیلی مهم است. پدر و مادرها حق ندارند که فرزندان شان را کتک بزنند، شما باید با آنها مدارا کنید. ما حدیث داریم که نباید به صورت حیوان ها بزنیم زیرا اینها ذکرخدا را می گویند. کتک زدن اثر منفی دارد. نوه های خرد سال حضرت آدم شلوغ می کردند و او را اذیت می کردند ولی حضرت آدم ساکت می نشست و بداخلاقی نمی کرد. یکی از فرزندان حضرت آدم به حضرت گفت که اینها را دعوا کن تا ساکت بنشینند. حضرت آدم گفت که من یک ترک اولی کردم و به زمین آمدم و اگر ترک اولی دیگری بکنم معلوم نیست که به کجا می روم .یعنی من تندی و بی ادبی نمی کنم. بدی را نباید با بدی جواب داد زیرا ممکن است که کار بدتر بشود .گاهی کار با بخشیدن درست می شود. یک غیرمسلمان به امام باقر(ع) نسبت حیوان داد و گفت که مادر شما آشپز و بد زبان بوده است . امام فرمود: نام من باقر است .اگر مادر من بدزبان بوده است خدا مادر من را ببخشد و اگر تو تهمت می زنی خدا تو را ببخشد . با این طرز حرف زدن آن فرد مسلمان شد.

سوال – صفحه ی 137 قرآن کریم را توضیح بفرمایید.

پاسخ – بهترین دعا ذکر صلوات است. روایت داریم :اگر  کسی گلی را در دست بگیرد و آنرا ببوید و بعد آن را روری صورتش بگذارد و صلوات بر محمد بفرستد،این گل را زمین نمی گذارد مگر اینکه خدا گناهانش را بیامرزد.

خدا می فرماید: ما ملکوت عالم را به حضرت ابراهیم نشان دادیم تا علم خدا را به او نشان بدهیم تا به یقین برسد. حضرت ابراهیم ماه و خورشید را پرستش نکرد زیرا آنها افول می کردند و فرمود : من صورتم را به خدا می دهم که همه ی هستی را خلق کرده است ،من از مشرکین نیستم و به سمت حق می روم.

سوال – در مورد روز مباهله توضیحاتی بفرمایید.

پاسخ – ماباید جشن عید غدیر را تا بیست و پنجم ماه ذیحجه ادامه بدهیم. در روز بیست و پنجم نزول سوره ی هل اتی را داریم .این سوره برای هر کسی است که مثل اهل بیت ،اهل فداکاری باشد. خوش به حال کسانی که در این ایام گذشت کرده اند و اطعام داده اند. الان هم فرصت وجود دارد .نزول آیه ولایت ( ولی شما کسی است که درحال رکوع انفاق می کند)و آیه تطهیر در این روز است . بیست و چهارم روز مباهله است که عید است و دعا و روزه هم دارد و افطاری دادن هم خوب است .اعمال مباهله در مفاتیح نوشته شده است .

مامون از امام رضا(ع) سوال کرد که مهمترین آیه ای که درباره ی جدتان نازل شده است کدام آیه است ؟ امام فرمود: آیه مباهله زیرا در این آیه خدا می فرماید که علی جان پیامبر است .تمام کمالاتی که برای پیامبر است برای علی هم وجود دارد به جز نبوت .در این روز می توانیم نماز شکر بخوانیم .پیامبر می توانست در روز مباهله تنها برای دعا کردن برود زیرا او مستجاب الدعوة بود ولی خدا دستور داد که در این روز حضرت زهرا، علی، حسن و حسین را هم با خودش ببرد.

 

 

اطلاعات تماس

 

روابط عمومی گروه :  09174009011

 

 شماره نوبت استخاره: 09102506002

 

آیدی همه پیام رسانها :     @shiaquest

 

پاسخگویی سوالات شرعی: 09102506002

آدرس : استان قم شهر قم گروه پژوهشی تبارک

 

پست الکترونیک :    [email protected]

 

 

 

درباره گروه تبارک

گروه تحقیقی تبارک با درک اهميت اطلاع رسـاني در فضاي وب در سال 88 اقدام به راه اندازي www.shiaquest.net نموده است. اين پايگاه با داشتن بخشهای مختلف هزاران مطلب و مقاله ی علمي را در خود جاي داده که به لحاظ کمي و کيفي يکي از برترين پايگاه ها و دارا بودن بهترین مطالب محسوب مي گردد.ارائه محتوای کاربردی تبلیغ برای طلاب و مبلغان،ارائه مقالات متنوع کاربردی پاسخگویی به سئوالات و شبهات کاربران,دین شناسی،جهان شناسی،معاد شناسی، مهدویت و امام شناسی و دیگر مباحث اعتقادی،آشنایی با فرق و ادیان و فرقه های نو ظهور، آشنایی با احکام در موضوعات مختلف و خانواده و... از بخشهای مختلف این سایت است.اطلاعات موجود در این سایت بر اساس نياز جامعه و مخاطبين توسط محققين از منابع موثق تهيه و در اختيار كاربران قرار مى گيرد.

Template Design:Dima Group