شنبه 3 آذر 1403

                                                                                                                        


                                   

                                                                                                                                                                                                                                 

 

 

منو سخنرانی مکتوب

در مورد فضیلت ماه رجب و مراسم اعتکاف توضیحاتی بفرمایید.

پاسخ – سالروز شهادت زینب را تسلیت عرض می کنیم. افرادی که موفق به اعتکاف نشده اند می توانند از ثواب های شب نیمه رجب بهره ببرند. شب استثنائی ماه رمضان، لیلةالقدر است ، شب استثنائی رجب و شعبان، نیمه ماه است. احیاء شب نیمه رجب مستحب است همانطور که احیای شب نیمه شعبان و شب قدر مستحب است. روز نیمه ماه رجب هم یک روز استثنایی است. امروز چند عمل مستحب است :زیارت امام حسین( می توان با گفتن سه بار صلی الله علیک یا اباعبدالله، حضرت را زیارت کرد)، نماز حضرت سلیمان (پنج نماز دو رکعتی مثل نماز صبح است ولی بعد از حمد سه مرتبه سوره توحید و سه مرتبه سوره کافرون خوانده می شود. خواندن این نماز در اول ماه و نیمه ماه مستحب است)، اعمال اُم داود( امام صادق(ع) برادر رضاعی داشتند بنام داود که خیلی به او احترام می گذاشتند. منصور دوانقی که از خلفای ظالم بود، داود را به زندان انداخت .مادر داود به خدمت امام صادق(ع)آمد و گفت که دعایی به یاد بدهید تا داود از زندان آزاد شود. امام صادق(ع) این دستور را دادند که سیزدهم ،چهاردهم و پانزدهم ماه رجب را روزه بگیر و دو رکعت نماز بخوان( که صد مرتبه سوره توحید دارد) بعد از نماز ،سوره انعام، بنی اسرائیل، کهف و ... که حدودا چهار جزءقرآن و 44 سوره قرآن است را بخوان. شرط این نماز، روزه بوده است. ماه رجب ماه رحمت الهی است و در دعا داریم :یا من یعطی کثیر بالقلیل یا من یعطی من سئله و ...، همچنین خواندن نماز توبه(یا نماز امیرالمومنین که دو تا دو رکعت است ،بعد از حمد پنجاه مرتبه سوره توحید خوانده می شود) مستحب است.

امام صادق(ع)می فرماید: کسی که این نماز را می خواند صورت برنمی گرداند مگر اینکه خدا تمام گناهان او را آمرزیده باشد. اولین نمازی که در روزعرفه خوانده می شود و در زیر آسمان هم خوانده می شود ،نماز امیرالمومنین یا نماز توبه است.

نماز و روزه مقدمه برای پاکی قلب و صفای دل است. باید مواظب زبان مان باشیم از تهمت و غیبت ها.

فردی نزد امام هادی(ع) آمد و امام از او پرسید: از فلانی چه خبر؟ او گفت: او به هلاکت رسیده است. امام 24 مرتبه فرمودند :الحمدلله ،او به پدرم تهمت زد. روزی با پدرم بحث کرد و درگیر شد و در میان حرف هایش به پدرم گفت که شما مست هستید. زخم زبان و تهمت خیلی سنگین است .زخم های تن به مرور خوب می شود ولی تهمت و دل شکستن هیچ وقت از یاد انسان نمی رود. پدرم فرمود: خدایا می دانی که من امروز روزه دارم و او به من می گوید که مست هستی ، خدایا اگر او دروغگو است او را مجازات کن. او مجازات شد. البته او با امام دشمنی سرسختی داشت.

فردی نزد امام صادق(ع) آمد و گفت :گاهی در مورد برادر مسلمانی حرفی می زنند، اگر پنجاه نفر از افراد مورد وثوق هم شهادت بدهند و قسم بخورند ،آیا می توان حرف آنها را پذیرفت؟ امام فرمود: اگر خودش قبول نکند باید حرفش را پذیرفت. ممکن است که فردی در دادگاه محکوم شده و افرادی هم شهادت داده اند .علامه مجلسی می فرماید: اگر قاضی هم او را محکوم کند ولی باز فرد خودش قبول نکند، باید حرف او را بپذیریم حتی اگر حد بر او جار شده باشد. ممکن است که قاضی به تکلیف خودش عمل کرده است ولی شما باید بگویید که او راست می گوید تا آبرویش را حفظ کنید.

سوال – در مورد اسامی قیامت توضیحاتی بفرمایید.

پاسخ – در مناجات امیرالمومنین چندین اسامی قیامت آمده است: خدایا از تو امان می خواهم از روزی که اگر ظالمین عذرخواهی کنند سودی ندارد و لعنت خدا بر آنهاست. در سوره غافر آیه 52 داریم: در قیامت عذرخواهی فایده ای ندارد. قرآن می فرماید که در قیامت چند چیز به درد نمی خورد: عذرخواهی به درد نمی خورد، مال و فرزندان به درد نمی خورد، )سوره بقره آیه 252 می فرماید:) در قیامت داد و ستد و معامله به درد نمی خورد، در آنجا دوستی ها به درد نمی خورد و دوستی ها تبدیل به دشمنی می شود، کسی نمی تواند از کسی شفاعت کند و کسی به داد کسی نمی رسد. پس در دنیا باید معلمله هایی انجام بدهیم که در قیامت به درد ما بخورد.

فقیری نزد امیرالمومنین آمد و تقاضای کمک کرد. حضرت فرمود که دست من خالی است و هیچی ندارم. فقیر گفت: فردای روز قیامت، خدا از تو بازخواست می کند که به من کمکی نکردی. حضرت به شدت به گریه افتاد. حضرت فرمود: به فقیر بگویید که دوباره بیاید و فرمود: یکبار دیگر حرفت را تکرار کن. حضرت دوباره گریه کرد. حضرت به قنبر گفت که زره مرا بیاور و زره اش را به فقیر دارد. حضرت فرمود :مواظب این زره باش ،این زره را براحتی از دست نده زیرا وقتی این زره درتن من بود، غم و غصه های زیادی از قلب پیامبر برداشته ام .حضرت فرمود: نمی خواستم تمام دنیا مال من باشد و او بگوید که فردای قیامت از تو سوال می کنند. اگر نیازمندان فردای قیامت ما را نگه دارند ما چه جوابی داریم ؟

در روزنامه جام جم نوشته است که آقایی تصادفی کرده و دِین به گردنش آمده است و نتوانسته آنرا بپردازد. 18 اردیبهشت امسال آزاد شده است. روزی که ایشان به زندان رفته 42 ساله بوده و وقتی از زندان خارج شده 70سال داشته است. ایشان در زابل بوده است. تصور این هم خیلی وحشتناک است. زندانی داریم که برای صد و پنجاه هزار تومان، دو ماه است که در زندان است. ما باید به فکر اطرافیان باشیم. چرا اطرافیان این فرد به او نگاه نکرده اند؟ اگر فقیری به ما بگوید که روز قیامت جلوی تو را می گیرم ،ما می گوییم که نداریم و او را رها می کنیم. ولی حضرت امیر باور کرده بود که داد و ستد و معامله در قیامت به درد کسی نمی خورد.

سوال – صفحه 339 قرآن کریم را توضیح بفرمایید.

پاسخ – در این صفحه داریم که در روز قیامت همه ی قدرت ها دست خداست. در قرآن داریم: ما پیامبران را در دنیا و روز قیامت یاری می کنیم. خداوند در کجای دنیا، پیامبرانش را یاری کرده است؟ آیا پیامبران را شکنجه نداده اند و به شهادت نرسانده اند؟

سید قطب صاحب تفسیر فی زلال از مفسرین اهل سنت می نویسد: پیروزی همیشه ظاهری نیست،گاهی عقیده پیروز می شود. امام حسین (ع) پیروز شد زیرا پیروزی امام حسین(ع) به وسعت تمام دنیاست. امام به قلوب مردم راه پیدا کرده است. نام حضرت زینب و سیدالشهدا و کربلا جاودانه در دلها ماند. ماندن در دل مردم بالاترین پیروزی هاست .

سوال - در مورد وفات حضرت زینب توضیحاتی بفرمایید.

پاسخ - کتاب شیر زن کربلا نوشته ی بنت الشاطی از اهل سنت است. 60 سال پیش این کتاب ترجمه شده است. هم مرحوم شهیدی و هم آیت الله صدر این کتاب را ترجمه کرده اند.

حضرت زینب وقتی در مقابل یزید می ایستاد از خودش دفاع می کرد. همسایه حضرت زینب می گوید که یک بار صدای زینب به گوش نرسید. حضرت آیت الله بهجت همسایه ای داشتند که می فرمودند ما چهل سال با این خانم همسایه بودیم ولی صدای او را نشنیدیم، این زن اهل بهشت است. خوب است که زنان ما حضرت زینب را الگوی خودشان قرار بدهند. امر به معروف را با زبان خوش، محبت و صمیمیت انجام بدهیم تا حضرت زینب از ما راضی بشود.

در داستان کربلا گاهی حضرت سجاد(ع) زینب را دلداری می داده است یعنی گاهی امام سجاد(ع) جان زینب را نجات می داده و گاهی حضرت زینب جان امام سجاد(ع) را نجات می داده است. وقتی کاروان اُسرا را از گودال قتلگاه عبور دادند، امام سجاد(ع) حالش منقلب شد. حضرت زینب به ایشان فرمود :داری با جانت بازی می کنی ما کسی جز تو را نداریم .امام سجاد(ع) فرمود :آنها سرهای بی بدن ما را گذاشتند ولی اجساد خودشان را دفن کردند. حضرت زینب فرمود :از پدرم شنیدم که دراینجا پرچمی تا قیامت برافراشته می شود، در اینجا حضرت زینب امام سجاد(ع) را نجات داد.

در دروازه ی کوفه وقتی نگاه حضرت زینب به سر بریده ی امام حسین(ع) افتاد با او سخن گفت. امام سجاد (ع)فرمود که مرا به عمه ام زینب برسانید. امام سجاد(ع) سرش را درون محمل زینب کرد و فرمود :عمه جان ،آرام بگیر، حسین با این ناله ها برنمی گردد. بعد حضرت زینب آرام شد.

میرزای شیرازی هر روز قبل از درس به یکی از شاگردانش می گفته که روضه بخوانند.  آیت الله حائری صدای خوبی داشته است، روزی میرزا به آیت الله حائری می گوید که روضه بخوان و ایشان این روضه را می خواند: زینب را بر ابن زیاد وارد کردند. وقتی این جمله تمام شد، آیت الله میرزای شیرازی فرمود: دیگر نخوان؛ بگذار حق این جمله را ادا کنیم و ایشان تا ظهر بر این جمله گریه کردند.

 

 

اطلاعات تماس

 

روابط عمومی گروه :  09174009011

 

آیدی همه پیام رسانها :     @shiaquest

 

آدرس : استان قم شهر قم گروه پژوهشی تبارک

 

پست الکترونیک :    [email protected]

 

 

 

درباره گروه تبارک

گروه تحقیقی تبارک با درک اهميت اطلاع رسـاني در فضاي وب در سال 88 اقدام به راه اندازي www.shiaquest.net نموده است. اين پايگاه با داشتن بخشهای مختلف هزاران مطلب و مقاله ی علمي را در خود جاي داده که به لحاظ کمي و کيفي يکي از برترين پايگاه ها و دارا بودن بهترین مطالب محسوب مي گردد.ارائه محتوای کاربردی تبلیغ برای طلاب و مبلغان،ارائه مقالات متنوع کاربردی پاسخگویی به سئوالات و شبهات کاربران,دین شناسی،جهان شناسی،معاد شناسی، مهدویت و امام شناسی و دیگر مباحث اعتقادی،آشنایی با فرق و ادیان و فرقه های نو ظهور، آشنایی با احکام در موضوعات مختلف و خانواده و... از بخشهای مختلف این سایت است.اطلاعات موجود در این سایت بر اساس نياز جامعه و مخاطبين توسط محققين از منابع موثق تهيه و در اختيار كاربران قرار مى گيرد.

Template Design:Dima Group