شنبه 3 آذر 1403

                                                                                                                        


                                   

                                                                                                                                                                                                                                 

 

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
 
 
 
مجري برنامه
 
امروز برنامه ما بيشتر بيننده‌هايش جوانان هستند؛ هم‌سن من. مي‌خواهم بحث امروزمان متفاوت‌تر از همه مباحثي باشد كه شما تاكنون در ديگر مجالس با علماء نشسته‌ايد و گفتگو كرده‌ايد. بحث امروز ما جوانان هستند.
 
دكتر تيجاني
 
در آمريكا بيشترين مخاطبين من جوانان هستند. وقتي به تونس مي‌روم، مخاطبينم جوانان هستند. من 65 سال دارم؛ ولي هنوز جوان هستم.
 
مجري برنامه
 
چرا ـ خيلي‌ها در دنيا ـ به شما مي‌گويند افسانه‌اي هستيد؟ چرا مي‌گويند شما رؤيايي هستيد؟ چرا مي‌گويند خيالي هستيد؟
 
دكتر تيجاني
 
 وقتي از جواب دادن به كتاب من كه در حقانيت مذهب شيعه نوشتم، عاجز ماندند، گفتند علماء ايران جمع شدند و يك شخصيت خيالي و أسطوره‌اي ساختند به نام تيجاني و اين آقا اين كتاب را نوشته و هم‌چنين آدمي وجود ندارد.
 
مجري برنامه
 
 يك كتابي دارند به نام آنگاه كه هدايت شدم و كتابي به نام همراه راستگويان؛ كدام كتاب را مي‌گويند؟
 
دكتر تيجاني
 
كتاب آنگاه كه هدايت شدم.
 
مجري برنامه
 
اين كتاب را چه زماني نوشتيد؟
 
دكتر تيجاني
 
 سال 1976 ميلادي.
 
مجري برنامه
 
يكي از بهترين كتاب‌هايي است كه در عالم تشيع نوشته شده و قرار است يك ترجمه روان‌تر و راحت‌تر از اين كتاب ارائه بشود. كتاب فوق‌العاده‌اي است از آقاي دكتر تيجاني. جوانان ما اگر خواستن در مورد مذهب شيعه بيشتر بدانند، اگر توانستند، اين كتاب را تهيه كنند.
 
دكتر تيجاني
 
 بعد از آن 11 كتاب ديگر را هم نوشتم؛ فقط اين كتاب من نيست. من افتخار مي‌كنم كتاب‌هايي را كه نوشتم ،از منابع برادران اهل سنت در آوردم. در كتاب‌هايم حتي يك حديث هم از منابع شيعه استفاده نكردم.
 
مجري برنامه
 
كتاب مع الصادقين را چه زماني نوشتيد؟
 
دكتر تيجاني
 
بعد از موفقيت آنگاه كه هدايت شدم، شروع كردم به نگارش كتاب مع الصادقين.
 
مجري برنامه
 
در كتاب مع الصادقين از چه كتاب‌هايي استفاده كردين؟
 
دكتر تيجاني
 
اين كتاب در مورد عقايد تشيع است كه أهل سنت آنها را زير سؤال مي‌برند. در اين كتاب ثابت كردم ايرادهايي كه بر ما وارد است، در مذهب خودشان هم اين ايرادها وجود دارد؛ مثلا مهري كه بر آن نماز مي‌خوانيم. برادران اهل تسنن از برادران اهل تشيع انتقاد مي‌كنند كه: آنها بر خاك سجده مي‌كنند يا براي خاك سجده مي‌كنند؟ من از كتاب صحيح مسلم و صحيح بخاري ثابت كردم و حديثي در آوردم كه پيامبر (صلي الله عليه و آله) تقريبا مهري ساخته بود كه بر آن سجده مي‌كرد. پيامبر اكرم (صلي الله عليه و آله) منع مي‌كرد اصحاب خودش را بر سجده كردند بر عمامه و يا مقداري از لباس خود.
 
مجري برنامه
 
در روايتي آمده كه حصير بوده است.
 
دكتر تيجاني
 
 حصير بود، درست است. با وجود حصير، باز هم پيامبر (صلي الله عليه و آله) سفارش كرده بود مقداري از گِل و مقداري از كاه براي سجده استفاده كنند. در صحيح بخاري آمده است:
 
اي عايشه! به من اين خمره يا اين قطعه خاك را بده تا بر آن سجده كنم.
 
حضرت عايشه هم عذر زنانه آورد كه من نمي‌تونم اين مهر را به شما بدهم، چون عذر دارم.
 
اما حضرت فرمود:
 
عذر شما ربطي به دست‌تان ندارد، مي‌توانيد به من بدهيد.
 
با اين‌كه حصير از درخت است و از برگ درخت ساخته شده، حضرت سفارش كردند كه بهترين سجده‌گاه، زمين است. پيامبر (صلي الله عليه و آله) مي‌فرمايد:
 
خدا زمين را هم جاي سجده و هم جاي پاكي براي من قرار داد.
 
مجري برنامه
 
شما كجا متولد شده‌ايد؟
 
دكتر تيجاني
 
 در شهر قفصه در جنوب تونس به دنيا آمدم. از جنگ جهاني دوم. در دوم فوريه سال 1943 ميلادي
 
مجري برنامه
 
خانواده‌تان و پدر و مادرتان چه مذهبي داشتند؟
 
دكتر تيجاني
 
 مذهب اهل تسنن، شاخه مالكي.
 
مجري برنامه
 
چه شد كه شما شيعه شديد؟ خيلي‌ها معتقدند اولين مستبصر جهاني كه اتفاق افتاده، دكتر تيجاني است. خيلي‌ها اسم شما را نام مي‌برند.
 
دكتر تيجاني
 
در سال 76 ميلادي به مذهب شيعه گرايش پيدا كردم. در زماني كه با شهيد محمد باقر صدر (ره) ديدار كردم.
 
مجري برنامه
 
اتفاقاً مقالات شما را كه مي‌خواندم، خيلي عرض إرادت مي‌كرديد به شهيد محمد باقر صدر (ره). چرا؟
 
دكتر تيجاني
 
با علماي زيادي از شيعه نشست و برخاست داشتم. ولي اين سيد، تواضع و فروتني خاصي داشت. با اين‌كه علمش از همه بيشتر بود، اين تواضع را داشت. اين براي من خيلي خوش‌آيند بود. هر سوالي كه مي‌پرسيدم خيلي مختصر و قانع كننده جواب مي‌دادند. بعد از اين تيتر وار اسم كتاب‌ها و تأليفات‌شان را آوردند كه ماحصل اين شد.
 
من از طريق بحث علمي شيعه شدم. چون من مانند شما، زاده يك شيعي نيستم. بنده سني بودم و إرث سني‌ها را برده بودم و در خانواده سني به دنيا آمدم. من با بحث علمي روشن شدم. سه سال طول كشيد تا مذاهب اسلامي را مقايسه كردم و توانستم اين مذهب را انتخاب كنم.
 
بهترين دليل من اين بود كه رؤساي مذاهب اهل تسنن هيچ‌كدام پيامبر (صلي الله عليه و آله) را نديدند و با ايشان ننشستند و بين آنها و زمان پيامبر (صلي الله عليه و آله)، حداقل 150 سال بود. آنها زماني ظاهر شدند كه فتنه عظيمي ميان صحابه به وجود آمد. فتنه‌اي كه در آن باعث شد صحابه پيامبر (صلي الله عليه و آله) همديگر را تكفير كنند، يكديگر را كافر خطاب كنند، با همديگر بجنگند و همديگر را به قتل برسانند. بعد از آن فتنه، لشكر يزيد، مدينه منوره را براي خود آزاد كرد و گفت آزاد هستند هر كاري را بكنيد.
 
اين مسئله ما را به شك انداخت. پيامبر (صلي الله عليه و آله) سفارش كرده بود چيزي را كه شك برانگيزه باشد، كنار بگذاريد و اين‌كه همه مي‌دانند حضرت علي (عليه السلام) در دامان پيامبر (صلي الله عليه و آله) به دنيا آمد و بزرگ شد.
 
مركز محدوديت بحث علمي من اين است كه حضرت علي (عليه السلام) أعلم از صحابه بود و همه از ايشان سوال مي‌كردند. يكي از علماء تونس به نام إبن عرفه كه چندين سال قبل از من مي‌زيسته، گفته بود: ولايت علي (عليه السلام) بر من ثابت شد. علماء اعتراض كردند كه چرا اين حرف را مي‌زني؟ چرا مي‌گويي علي از همه بهتر است؟ گفت:
 
به خاطر اين‌كه همه محتاج علي (عليه السلام) هستند، ولي علي (عليه السلام) به كسي احتياج علمي نداشت. عقل سالم به من مي‌گويد پيروي از شخصي كه همه محتاج او هستند بهتر است.
 
برادران اهل تسنن به 4 امامي كه رؤساي مذهبي آنها هستند إقتداء مي‌كنند و آنها فاصله زيادي با پيامبر (صلي الله عليه و آله) دارند و حتي بعد از آنها نيز ديگر امامي وجود ندارد. در حالي كه شيعه به كساني إقتداء مي‌كند كه فاصله‌اي با پيامبر (صلي الله عليه و آله) نداشتند. عقل‌تان اين را مي‌گويد كه وقتي 12 امام شيعه كه ما پيرو آنها هستيم، بر يك چيز اتفاق نظر دارند و بر يك چيز تأكيد مي‌كنند، بهتر است پيروي شوند يا 4 امامي كه هر  كدام با يكديگر اختلاف دارند و حتي بسم الله گفتن آنها با يكديگر اختلاف دارد، فرق دارد؟ عقل اين را مي‌گويد كه من كدام را پيروي كنم؟ 12 نفري كه بر يك چيز متفق هستند يا 4 نفري كه مختلف هستند؟ قرآن كريم مي‌فرمايد:
 
آن چيزي كه به حق دعوت مي‌كند، مستحق پيروي هست يا كسي كه بايد آن را هدايت كند؟
 
مجري برنامه
 
اولين باري كه نام مقدس أمير المؤمنين (عليه السلام) را شنيديد در كشور و سرزميني كه شايد دور بودند يا مقداري با واژه أمير المؤمنين (عليه السلام) بيگانه بودند، چه زماني بود؟ چه شد كه عاشق حضرت علي (عليه السلام) شديد؟
 
دكتر تيجاني
 
من از كودكي و شيرخوارگي با اسم علي آشنا شدم. زيرا در تونس رسم است كه زنان تونسي وقتي بچه‌اي به دنيا مي‌آورند، اولين عطسه‌اي كه اين بچه مي‌كند، مي‌گويند بگو محمد، بگو علي، صلوات بفرست بر محمد و آل نبي. محمد (صلي الله عليه و آله) و علي (عليه السلام) هستند و حاضرند، شر و شيطان فرار كرد. اين رسم ماست. من از شيرخوارگي با اسم علي آشنا شدم.
 
در كودكي، شخصي بود كه به بچه‌ها روايت، داستان و قصه مي‌گفت. از داستان‌ها و شجاعت‌ها و جوانمردي‌هاي حضرت علي (عليه السلام) كه شمشير پيروز خدا بود به ما مي‌گفت. من از آنجا عاشق اين شخصيت شدم. همه كودكان عاشق حضرت علي (عليه السلام) بودند. زيرا اين شجاعت و اين جوانمردي را دوست دارند و وقتي مي‌بينند اين شخصيت، اسلامي است، بيشتر ميل پيدا مي‌كنند.
 
مجري برنامه
 
چند ساله بوديد كه شيعه شديد؟
 
دكتر تيجاني
 
27 ، 28 سال.
 
مجري برنامه
 
چه چيزي سبب شد درباره شيعه و ولايت أمير المؤمنين (عليه السلام) تحقيق و كنكاش كنيد؟
 
دكتر تيجاني
 
در يك سفر غير منتظره كه تقدير إلهي بود من به اين سفر برم. اين سفر خدايي و غير إرادي مرا به نجف رساند. وقتي كنار علماء نجف ـ كه فكر مي‌كردم كافر هستند ـ مي‌رفتم، وقتي آنها صحبت مي‌كردند، حيرت مرا فرا گرفت كه مگر مي‌شود آنها كافر باشند؟ در اوايل، من قانع نبودم و فكر مي‌كردم كه آنها دو روئي مي‌كنند، فكر مي‌كردم آنها منافق هستند و تقيه مي‌كنند و مرا گول مي‌زنند. بعد از بازگشتم از اين سفر، به تونس، منزل خودم رفتم. 3 سال طول كشيد تا من دريافتم كه چيزي كه شيعه از ما أهل سنت مي‌گويد، در كتب خود ما بوده و دروغ نيست و آنها دروغ نگفتند. در يكي از كتاب‌هايم نوشتم كه اگر برادران أهل سنت كتاب‌هاي خودشان را بخوانند و كتاب‌هاي أهل تشيع را نخوانند، كافي خواهد بود كه به حقيقت واقعي برسند.
 
مجري برنامه
 
بعضي از فرقه‌هاي [مذاهب] اسلام، چهره اسلام را خراب مي‌كنند. بايد چه كار كنيم كه اين‌گونه نشود؟
 
دكتر تيجاني
 
بعد از 35 سال فعاليت من در اين زمينه، بهترين وسيله و بهترين راه ايجاد دموكراسي ـ  البته نه به معناي دموكراسي بوش كه وارد عراق شد ـ اين است كه ما سخن و حرف همديگر را بشنويم و فرصت بدهيم به همديگر تا حرف بزنيم. دموكراسي فطري و عقلي بايد باشد كه خداوند در قرآن مي‌فرمايد:
 
حق را بگو؛ هر كس خواست قبول مي‌كند و هر كس نخواست قبول نمي‌كند.
 
مجري برنامه
 
چرا شيعيان در دنيا مظلوم هستند؟
 
دكتر تيجاني
 
خداون در قرآن مي‌فرمايد:
 
پيامبر با حق آمد و بسياري با اين حق مخالفند.
 
پس معلوم مي‌شود كه بيشتر آنها باطل هستند و با حق مي‌جنگند. چون تعداد اهل حق كم است، پس مظلوم هستند. در قرآن آمده است:
 
خيلي كم هستند بندگان شاكر من.
 
اگر تاريخ زمان‌هاي قديم را مطالعه كنيم، تمام پيامبران (عليهم السلام) از أمت‌هاي خودشان ظلم و جفا ديدند؛ به حدّي كه به قتل آن‌ها انجاميد. حضرت علي (عليه السلام) با آن همه مقام و مرتبه، تا 70 سال در ميان مسلمانان لعن و نفرين مي‌شد. چه ظلمي بالاتر و بزرگ‌تر از اين ظلم؟! كسي كه به منزلت علي بن أبي طالب (عليه السلام)، ـ منزلت حضرت هارون (عليه السلام) نسبت به حضرت موسي (عليه السلام) ـ لعن مي‌شود، واي به حال پيروان او! پيروان حضرت علي (عليه السلام) به محض اين‌كه يك فضيلتي از حضرت نقل مي‌كردند، سرشان بريده مي‌شد و كشته مي‌شدند. كار به جايي رسيد كه يك شيعه آرزو مي‌كرد به او لقب يهودي بدهند تا اين‌كه به او بگويند شيعه هستي. زيرا يهودي، اهل كتاب است و خونش حلال نيست، ولي شيعه را كافر مي‌دانستند و خونش را مي‌ريختند.
 
مجري برنامه
 
اين روزها توي دنيا صحبت از دموكراسي و آزادي زياد مي‌شود. آيا در اسلام، قشنگ‌تر از اين دموكراسي مي‌شود پيدا كرد يا نه؟ شيعه در اين مورد چه مي‌گويد؟ شيعه، ترور را حرام مي‌داند؛ مي‌گويد همه بايد با هم مهربان باشند؛ همديگر را دوست داشته باشند. كجاي حرف شيعه تلخ است؟ كجاي حرف شيعه جنگ طلبانه است؟
 
دكتر تيجاني
 
اين مطلبي كه شما فرموديد، دليل قرآني دارد. انسان ذاتاً در حالت عادي، هم جاهل است و هم جنايت‌كار. خداوند در سوره عصر مي‌فرمايد:
 
إِنَّ الْإِنْسَانَ لَفِي خُسْرٍ
 
قسم به عصر كه همه انسان‌ها در خسارت و زيان هستند.
 
مگر آنجا كه خدا إستثناء كرده و مي‌فرمايد:
 
إِلَّا الَّذِينَ آَمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحَاتِ وَ تَوَاصَوْا بِالْحَقِّ وَ تَوَاصَوْا بِالصَّبْرِ
 
مگر كساني كه ايمان و عمل صالح دارند و و توصيه مي‌كنند به حق و صبر.
 
مجري برنامه
 
امام صادق (عليه السلام) در حديثي زيبا مي‌فرمايد:
 
دين، همان محبت است و محبت، همان دين است.
 
آيا قبول داريد كه شيعه دين محبت است؟
 
دكتر تيجاني
 
 بله، خدا بندگانش را دوست دارد و در قرآن مي‌فرمايد:
 
قومي خواهند آمد كه آن‌ها خدا را دوست دارند و خدا نيز آن‌ها را دوست دارد.
 
مجري برنامه
 
شما به خاطر عظمتي كه داريد، باعث گرايش چند ميليون آدم به شيعه شديد. وقتي با آنها حرف مي‌زديد، وقتي براي آنها مقاله مي‌نوشتيد، وقتي منبر مي‌رفتيد و با آنها صحبت مي‌كرديد، از كدام جذابيت تشيع صحبت مي‌كرديد كه ميليون‌ها نفر را توانستيد در دايره تشيع جا بدهيد؟
 
دكتر تيجاني
 
وسايل ارتباط جمعي (اينترنت، موبايل، راديو و تلويزيون) خيلي به من كمك كرد. كتاب آنگاه كه هدايت شدم، به 26 زبان دنيا ترجمه شد. پيروزي انقلاب به رهبري امام خميني (ره) كمك بسيار بزرگي بود بر حقانيت مطالبي كه من بيان مي‌كردم. آنها مي‌گفتند خدا هيچ‌وقت كسي را كه شيعه است، پيروز نمي‌كند؛ چون شيعه باطل است. ولي اين پيروزي انقلاب بزرگ، در رساندن حقانيت شيعه به من خيلي كمك كرد. پيروزي 33 روزه جنگ حزب الله با رژيم صهيونيستي باعث شد سؤالات معاندين برانگيخته شود. قبلا مذاهب ديگر سؤال نمي‌كردند كه مذهب شما چيست و چه دارد؟ بيشتر مخاطبينم جوان هستن و آنها بيشتر حرف مرا قبول مي‌كنند. پيرمردها چون زمان بر آن‌ها گذشته، گيرايي‌شان خيلي كم شده است. ولي جوان به منطق عقل كه 2=1+1 است، زودتر قبول مي‌كند. از امام راحل (ره) ياد كرديم، از سيد نصرالله ياد شد بايد از دكتر محمود احمدي‌نژاد رئيس جمهور محترم ايران هم ياد كنم كه تأثير بسيار فراواني داشته در رساندن حقانيت اين مذهب. سخنراني‌هاي‌شان، طبع متواضع‌شان، رفتارشان و كلماتي كه به كار مي‌بردند، خيلي به من و اين مذهب خيلي كمك مي‌كند. در جريان انتخابات كه آقاي رئيس جمهور رأي آوردند و پيروز شدند و وارد  بيت رهبري شدند و دست مقام معظم رهبري را بوسيدند، من در يك كنفرانسي نقل كردم كه پيامبر (صلي الله عليه و آله) از احمدي‌نژاد ياد كرده است. آن‌ها گفتند دكتر تيجاني دارد دوروئي مي‌كند، چابلوسي مي‌كند، چرا اين حرف را مي‌زند؟ مگر مي‌شود پيامبر (صلي الله عليه و آله) حديثي در مورد احمدي‌نژاد بگويد؟ پيامبر (صلي الله عليه و آله) مي‌فرمايد:
 
اگر ديديد علماء أمتي در سر در خانه حكّام آن أمت قرار بگيرند، واي به حال آنها! ولي اگر ديديد حكّام أمتي بر سر در علماء أمت مي‌آيند، چه خوب هستند آن علماء و چه خوب هستند آن حكّام!
 
مجري برنامه
 
وقتي كتاب آنگاه كه هدايت شدم را نوشتيد، چه فكري مي‌كرديد؟
 
دكتر تيجاني
 
من در رؤيا، حضرت امام موسي بن جعفر (عليه السلام) را ديدم. ايشان به من أمر كردند:
 
سفري را كه خدا براي تو مقرّر كرده و وارد عراق شدي و قبر كاظمين (عليهما السلام) را زيارت كردي، به رشته تحرير در بياور.
 
من همين كار را كردم. شعور و احساس من اين بود. وقتي به ديدار مقام معظم رهبري نائل شدم، ايشان به من گفتند:
 
اين كتابِ تو نيست، بلكه اين يك نفس قدسي است از جانب أهل بيت (عليهم السلام) به تو.
 
عقيده من اين بود كه خودم را توجيه كنم.
 
مجري برنامه
 
شما چند فرزند داريد؟
 
دكتر تيجاني
 
4 تا دختر و 4 تا پسر.
 
مجري برنامه
 
در كجا زندگي مي‌كنند؟
 
دكتر تيجاني
 
تعدادي در تونس و فرانسه و تعدادي هم همراه من در آمريكا زندگي مي‌كنند.
 
مجري برنامه
 
اگر روزي يكي از بچه‌هاي‌تان به شما بگويد:
 
من شيعه و اين مذهب را دوست ندارم و مي‌خواهم با اين مذهب خداحافظي كنم و بروم.
 
اگر بخواهيد زيباترين جذابيت شيعه را برايش بگوييد، اگر بخواهيد زلفش را به أمير المؤمنين (عليه السلام) و اين آئين قشنگ گره بزنيد، به او چه مي‌گوييد؟
 
دكتر تيجاني
 
من در خانواده، دموكراسي را رعايت مي‌كنم. دختران من خودشان شوهران‌شان را انتخاب كردند و بنده هيچ دخالتي نداشتم. حتي إصرار نكردم كه شوهران‌شان از مذهب تشيع باشند. وقت بسيار فراواني به آنها دادم تا خودشان بخوانند و ببينند و بشنوند و انتخاب كنند.
 
مجري برنامه
 
ما در اين كشور زندگي مي‌كنيم و اكثريت‌مان شيعه است. اما من نگاه خيلي خوبي ندارم، خيلي خوب مطالعه نمي‌كنم، خيلي خوب آئينم را نمي‌شناسم. چي كار بايد بكنم؟
 
دكتر تيجاني
 
بهترين راه، مطالعه كتاب‌هاي من است. همه جواناني كه در آمريكا، فارس، عرب و لبنان هستند، آنها را بيدار كردم. بهترين راه براي رسيدن به مذهب تشيع، مطالعه كتاب‌هايي است كه من به رشته تحرير در آورده‌ام. چون هم خيلي راحت است و هم در دسترس.
 
مجري برنامه
 
بهترين كتاب را نام ببريد؟
 
دكتر تيجاني
 
كتاب‌هاي همراه با راستگويان و الشيعة مع السنة.
 
مجري برنامه
 
شما دوست داريد در برف، پاي‌تان را جاي پاي چه كسي بگذاريد؟
 
دكتر تيجاني
 
پيامبر (صلي الله عليه و آله) به ابوذر گفت:
 
اگر همه مردم به يك سو رفتند و علي به سوي ديگر، به سويي برو كه علي رفت.
 
من هم پايم را جاي پاي حضرت علي (عليه السلام) مي‌گذارم.
 
 
 
* * * * * * *
 
* * * * * * *
 
* * * * * * *
 
 
 
««« و السلام عليكم و رحمة الله و بركاته »»»
 
 
 
دكتر تيجاني
 
 
 
 

اطلاعات تماس

 

روابط عمومی گروه :  09174009011

 

آیدی همه پیام رسانها :     @shiaquest

 

آدرس : استان قم شهر قم گروه پژوهشی تبارک

 

پست الکترونیک :    [email protected]

 

 

 

درباره گروه تبارک

گروه تحقیقی تبارک با درک اهميت اطلاع رسـاني در فضاي وب در سال 88 اقدام به راه اندازي www.shiaquest.net نموده است. اين پايگاه با داشتن بخشهای مختلف هزاران مطلب و مقاله ی علمي را در خود جاي داده که به لحاظ کمي و کيفي يکي از برترين پايگاه ها و دارا بودن بهترین مطالب محسوب مي گردد.ارائه محتوای کاربردی تبلیغ برای طلاب و مبلغان،ارائه مقالات متنوع کاربردی پاسخگویی به سئوالات و شبهات کاربران,دین شناسی،جهان شناسی،معاد شناسی، مهدویت و امام شناسی و دیگر مباحث اعتقادی،آشنایی با فرق و ادیان و فرقه های نو ظهور، آشنایی با احکام در موضوعات مختلف و خانواده و... از بخشهای مختلف این سایت است.اطلاعات موجود در این سایت بر اساس نياز جامعه و مخاطبين توسط محققين از منابع موثق تهيه و در اختيار كاربران قرار مى گيرد.

Template Design:Dima Group