کانال سایت شیعه کوئست در ایتا اینجا کلیک کنید
خانواده مهمترین رکن جامعه محسوب میشود؛ چرا که موفقیت و پیشرفت جامعه در گرو سلامت وتعالی خانواده می باشد. قرآن کریم برای داشتن یک خانواده موفق خصوصیاتی را بر شمرده است در این مجال کوتاه برای آشنایی با ویژگیهای خانواده نمونه از نگاه قرآن با ما همراه باشید.
خداوند در آیه ۹۰ سوره انبیاء می فرماید: فَاسْتَجَبْنَا لَهُ وَوَهَبْنَا لَهُ يَحْيَى وَأَصْلَحْنَا لَهُ زَوْجَهُ إِنَّهُمْ كَانُوا يُسَارِعُونَ فِي الْخَيْرَاتِ وَيَدْعُونَنَا رَغَبًا وَرَهَبًا وَكَانُوا لَنَا خَاشِعِينَ(1)؛ ما هم دعای او را مستجاب کردیم و یحیی را به او عطا فرمودیم و جفتش را (که نازا بود) برای او شایسته (همسری و قابل ولادت) گردانیدیم، زیرا آنها در کارهای خیر تعجیل میکردند و در حال بیم و امید ما را میخواندند و همیشه به درگاه ما خاضع و خاشع بودند.
قرآن کریم در این آیه به سه ویژگی خانواده نمونه(خانواده حضرت زکریا) اشاره می کند:
1- سرعت در انجام کار خیر
اولین خصوصیت خانواده نمونه این است که افراد برای انجام انواع نيكوئىها سرعت داشته باشند، چرا که انسان نمی داند چه اتفاقی درآینده خواهد افتاد. امام صادق علیه السلام می فرمایند: كانَ أبي يَقولُ : إذا هَمَمتَ بِخَيرٍ فبادِرْ؛ فإنَّكَ لا تَدري ما يَحدُثُ(2)؛ پدرم مى فرمود: هرگاه آهنگ كار خوبى كردى، بشتاب؛ زيرا نمى دانى كه چه پيش خواهد آمد.
2- خواندن خدا با ترس و امید
دومین خصوصیت خانواده حضرت زکریا قرآن کریم می فرماید: يَدْعُونَنا رَغَباً: مىخوانند ما را به جهت اميد داشتن به اجابت. وَ رَهَباً: و به جهت ترسيدن از عقاب يا از معصيت. لذا همراه بودن صفت ترس از عذاب خداوند متعال و امید به رحمت او در زندگى نقش تعیین كننده اى دارد.
3- خشوع در برابر خدا
سومین خصوصیت خانواده نمونه حضرت زکریا این بود که آنها به هنگام رسيدن به نعمت گرفتار کبر و غرور نمىشدند، بلكه همواره خاشع و خاضع بودند.وَكَانُوا لَنَا خَاشِعِينَ
پی نوشت ها:
1. سوره انبیاء،90.
2. ميزان الحكمه، ج3، ص560.