جمعه 3 اسفند 1403

                                                                                                                        


                                   

                                                                                                                                                                                                                                 

 

 

منو سخنرانی مکتوب

 کانال سایت شیعه کوئست در ایتا اینجا کلیک کنید

مهمترین و اساسی ترین و بهترین چیز برای هر مسلمان ایمان او است که براساس همین ایمان سایر اعمال او مورد قبول واقع می شود.پس از هر چیز یک تعریف صحیح و جامع در مورد ایمان آن است و شاید بهترین تعریف در مورد ایمان کلام مولای متقیان امیرالمؤمنین(ع) باشد که مولا علی(ع) در کلمات قصار 227 که می فرماید:«الایمان معرفةٌ بالقلب و اقرارٌ باللّسان و عملٌ بالارکان».

مولا علی(ع) در این کلمه قصار ایمان را دارای سه رکن دانسته اند اولا معرفت و شناخت ایمان یعنی اول معرفت و شناختی در مورد ایمان پیدا کند.پس اول یک شناخت صحیح و براساس یقین دومین رکن بعد از معرفت افراد زبان را بیان کرده اند یعنی اینکه با زبان افراد به آن چیزی که ایمان دارد را بنماید و سومین مرحله که باید ایمان نتیجه دهد عمل به ایمان یعنی اینکه اگر ایمان به چیزی دارد در عمل هم نشان دهد که به چنین چیزی ایمان دارد یعنی عمل خود نشان دهنده اعتقاد و ایمان به آن چیز باشد،بیشتر در این مورد توضیح نمی دهیم فقط در اندازه ارکان ایمان.

حالا این سؤال پیش می آید که انسان باید به چند چیز ایمان داشته باشد،بهترین چیز در این مورد قرآن است که چیزهایی که انسان باید به آن ایمان بیاورد بیان کرده است.آدرس این سوره: بقره آیه 177.

﴿ ءَامَنَ بِٱللَّهِ وَٱلۡيَوۡمِ ٱلۡأٓخِرِ وَٱلۡمَلَـٰٓئِكَةِ وَٱلۡكِتَٰبِ وَٱلنَّبِيِّـۧنَ﴾ خداوند در این آیه می فرماید:انسان باید به پنج چیز ایمان داشته باشد.

1.ایمان به خدا

2.ایمان به روز قیامت

3.ایمان به ملائکه

4.ایمان به کتب

که منظور قرآن،تورات و انجیل که تحریف نشده اند بیان کرده و آخرین آن ایمان به پیغمبران یعنی 124 هزار پیغمبر که از طرف خدا برای هدایت بشر فرستاده شده. کسی که هیچ کدام یک از اینها را قبول نداشته باشد کافر و کمتر از این پنج نوع ایمان داشته باشد فاسق است.

حال که معلوم شد که انسان باید به چند چیز ایمان داشته باشد این سؤال مطرح است.مگر ایمان چند نوع است به عبارتی ایمان چهار نوع است.

1. ایمان تقلیدی

2. ایمان تحقیقی

3. ایمان حرفی

4. ایمان اضطراری

اولین ایمان،ایمان تقلیدی است که شاهد منال آن قرآن سوره انبیاء ـ آیه 53 و 52 است.
﴿إِذۡ قَالَ لِأَبِيهِ وَقَوۡمِهِۦ مَا هَٰذِهِ ٱلتَّمَاثِيلُ ٱلَّتِيٓ أَنتُمۡ لَهَا عَٰكِفُونَ --قَالُواْ وَجَدۡنَآ ءَابَآءَنَا لَهَا عَٰبِدِينَ﴾.

این آنجائی است که (ابراهیم) به پدر و قوم خود گفت: این مجسم هایی که شما همواره عبادتشان می کنید چیستند؟ آنها همه پاسخ دادند که ما پدران خود را بر پرستش این بتها یافتیم پس چون پدران آن ها بت پرست بودند آنها هم به تقلید از آن ها بت می پرستیدند.

دومین نوع ایمان، ایمان تحقیقی است
که در سوره آل عمران آیه 191 ـ 190،﴿إِنَّ فِي خَلۡقِ ٱلسَّمَٰوَٰتِ وَٱلۡأَرۡضِ وَٱخۡتِلَٰفِ ٱلَّيۡلِ وَٱلنَّهَارِ لَأٓيَٰتࣲ لِّأُوْلِي ٱلۡأَلۡبَٰبِ --ٱلَّذِينَ يَذۡكُرُونَ ٱللَّهَ قِيَٰمࣰا وَقُعُودࣰا وَعَلَىٰ جُنُوبِهِمۡ وَيَتَفَكَّرُونَ فِي خَلۡقِ ٱلسَّمَٰوَٰتِ وَٱلۡأَرۡضِ رَبَّنَا مَا خَلَقۡتَ هَٰذَا بَٰطِلࣰا سُبۡحَٰنَكَ فَقِنَا عَذَابَ ٱلنَّارِ ﴾ این آیات دلالت بر ایمان تحقیقی می کند.یعنی اینکه اگر کسی به آنچه که خداوند در زمین و آسمان آفریده تفکر و تعقل کند پی خواهد برد که این دنیا به وسیله یک خدایی که از همه موجودات زمین بی نیازتر است و همه موجودات عالم به او نیاز دارند به وجود آمده است.

سومین نوع از ایمان،ایمان زبانی است
که فقط با حرف و زبان می گویند ما ایمان داریم،شاهد مثال سوره حج آیه 11 ﴿وَمِنَ ٱلنَّاسِ مَن يَعۡبُدُ ٱللَّهَ عَلَىٰ حَرۡفࣲۖ فَإِنۡ أَصَابَهُۥ خَيۡرٌ ٱطۡمَأَنَّ بِهِۦۖ وَإِنۡ أَصَابَتۡهُ فِتۡنَةٌ ٱنقَلَبَ عَلَىٰ وَجۡهِهِۦ خَسِرَ ٱلدُّنۡيَا وَٱلۡأٓخِرَةَۚ ذَٰلِكَ هُوَ ٱلۡخُسۡرَانُ ٱلۡمُبِينُ ﴾.در این آیه هم دلالت بر پرستش خدا به زبان و یا به ظاهر است یعنی در این آیه منظور ایمان حرفی است،یعنی با حرف و زبان به پرستش خدا می پردازند و چون با حرف و زبان است وقتی چیزی به آنها می رسد اطمینان خاطر پیدا می کنند و اگر به شر و فقر و آفتی برخورد از دین خدا روبرگرداند یعنی با حرف می گویند ایمان داریم.

چهارمین نوع از انواع ایمان،ایمان اضطراری است
یعنی در زمانی که هیچ راهی و چاره ای ندارند می گویند ما ایمان می آوریم،شاهد مثال قرآن سوره یونس آیه 90 ﴿وَجَٰوَزۡنَا بِبَنِيٓ إِسۡرَـٰٓءِيلَ ٱلۡبَحۡرَ فَأَتۡبَعَهُمۡ فِرۡعَوۡنُ وَجُنُودُهُۥ بَغۡيࣰا وَعَدۡوًاۖ حَتَّىٰٓ إِذَآ أَدۡرَكَهُ ٱلۡغَرَقُ قَالَ ءَامَنتُ أَنَّهُۥ لَآ إِلَٰهَ إِلَّا ٱلَّذِيٓ ءَامَنَتۡ بِهِۦ بَنُوٓاْ إِسۡرَـٰٓءِيلَ وَأَنَا۠ مِنَ ٱلۡمُسۡلِمِينَ﴾.در این آیه چون فرعون دید که خود و سپاهیانش در حال نابود شدن است گفت:اینک من ایمان آوردم درحالی که چنین ایمانی اصلا فایده ای ندارد.

اطلاعات تماس

 

کمک و هدایای مالی به سایت جهت پیشرفت:

6037998157379727 (بانک ملی بنام سیدمحمدموسوی )

روابط عمومی گروه :  09174009011

 

 شماره نوبت استخاره: 09102506002

 

آیدی همه پیام رسانها :     @shiaquest

 

پاسخگویی سوالات شرعی: 09102506002

آدرس : استان قم شهر قم گروه پژوهشی تبارک

 

پست الکترونیک :    [email protected]

 

 

 

درباره گروه تبارک

گروه تحقیقی تبارک با درک اهميت اطلاع رسـاني در فضاي وب در سال 88 اقدام به راه اندازي www.shiaquest.net نموده است. اين پايگاه با داشتن بخشهای مختلف هزاران مطلب و مقاله ی علمي را در خود جاي داده که به لحاظ کمي و کيفي يکي از برترين پايگاه ها و دارا بودن بهترین مطالب محسوب مي گردد.ارائه محتوای کاربردی تبلیغ برای طلاب و مبلغان،ارائه مقالات متنوع کاربردی پاسخگویی به سئوالات و شبهات کاربران,دین شناسی،جهان شناسی،معاد شناسی، مهدویت و امام شناسی و دیگر مباحث اعتقادی،آشنایی با فرق و ادیان و فرقه های نو ظهور، آشنایی با احکام در موضوعات مختلف و خانواده و... از بخشهای مختلف این سایت است.اطلاعات موجود در این سایت بر اساس نياز جامعه و مخاطبين توسط محققين از منابع موثق تهيه و در اختيار كاربران قرار مى گيرد.

Template Design:Dima Group