جمعه 3 اسفند 1403

                                                                                                                        


                                   

                                                                                                                                                                                                                                 

 

 

منو سخنرانی مکتوب

کانال سایت شیعه کوئست در ایتا اینجا کلیک کنید
هر وقت حرف از سلامتی به میان میاید،موضوعاتی مثل: تغذیه; خوب،ورزش کافی،رعایت بهداشت مناسب و استراحت لازم،در ذهن افراد تداعی میشه،در صورتیکه علاوه بر اینها، رعایت جهاتی که به سلامت روح و روان مربوط میشود نیز،باید مورد توجه همه; ما قرار گیرد.

در مورد نداشتن سلامت جسمی،ممکن است کسی به بیماری مادرزادی یا بیماریهای دیگری مبتلا باشه،که پس از آگاهی از این مشکل،با مراجعه به پزشک یا رعایت بهداشت و نظافت،در مقام معالجه،سلامتی خودش را به زودی بدست میآورد. امّا در مورد «بیماریهای روانی»مثل استرس،پریشانی،اضطراب و آشفتگیهایی که منجر به تنشها و اختلالات در زندگی خانوادگی و اجتماعی میشه،علاوه بر مطالعه ومشاوره برای دستیابی به یک زندگی سالم موارد دیگری نیز میتونه نقش سازنده ای را ایفا کنند که از آن جمله میتوان به این موارد اشاره کرد:

1. ایمان و یاد خدا: اگر خدا و دستورات اخلاقی و حقوقی او مورد فراموشی قرار گیرد،زندگی حیوانیت شروع میشود و در چنین وضعی،آسیبها و درگیریهای تلخی زندگی را تیره و تار میسازد،که باید با آرامش و غلبه بر آشفتگیها آن را آرام و با ثبات گردانید. خداوند،در قرآن کریم فرموده است: (الا بذکر الله تطمئن القلوب)؛آگاه باشید،که با یاد پروردگار عالم،دلها آرام میگیرد. (سوره رعد،آیه28) براساس این آیه; قرآنی،علاوه بر این که انسان در سختیها و ناملایمات نا امید نمیشود و به ذات مقدس پروردگار عالم متوسل میشود،از راهنماییهای خدایی در مورد خودداری از گناهان و تجاوز به حقوق دیگران،راه را از چاه باز میشناسد،به خود و دیگران آزار نمیرساند و به یک زندگی سالم و شرافتمندانه،همراه با آسایش و سلامت میرسد.

2. احترام و احسان به والدین : در پنج جای قرآن کریم،با عبارت: (و بالوالدین احسان)(سوره بقره،آیه83،سوره نساء،آیه 36،سوره انعام،آیه151،سوره اسراء،آیه 23،سوره احقاف،آیه 15) خداوند متعال،پس از دستور به عبادت خویش به ما دستور میدهد که به پدران و مادران خود،احسان و احترام و نیک رفتاری داشته باشید.

براساس این دستورات جدّی و مؤکد قرآن کریم،که بعد از دستور به عبادت خداوند متعال وارد شده،اگر این فرامین الهی از سوی فرزندان عملی گردد،نه تنها موجب رضا و خشنودی خالق میگردد و رحمت و برکت و خیر و سعادت در کانون زندگی آنان ساری و جاری میشود، بلکه احترام و احسانی که از سوی فرزندان نسبت به والدین ابراز میگردد،این فضای مهر و محبّت آمیز را به بهترین مهد الگوگیری و تربیت پذیری برای سایر افراد و به خصوص کودکانی که در این کانون زندگی میکنند مبدل میسازد.

3. تربیت صحیح فرزندان: همانطور که اکرام و احترام والدین از سوی فرزندان،کانون زندگی را نورافشانی میکند و سلامت روانی به بار میآورد،در مقابل مسئولیت والدین نیز سنگین تر میشود تا نسبت به پاسخ گویی به این احترام و احسان،با همه; وجود و امکانات برای تربیت صحیح فرزندان کوشش و جدّیت مبذول دارند و معارف اعتقادی و اخلاقی را که در سلامت روانی اعضای خانواده نقش به سزایی دارد،بهتر بیان کنند و در آن فضای مساعد،بذرهای تربیت انسانی بهتر پرورش یابد، شکوفه دهد و به بار نشیند

و فضای زندگی انباشته از شکوفه های فضیلت و گلهای زیبای طراوت بخش و شادی آفرین گردد و بازهم به سلامت روانی و آرامش وجدانی کانون مقدّس خانواده بیفزاید و از سختیها و تلخیها و کاستیها و آسیبهای دردناک و عذاب آور کاسته شود. يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا قُوا أَنْفُسَكُمْ وَأَهْلِيكُمْ نَارًا (آیه 6 سوره تحریم)

4. تأمین اقتصادی: تأمین نیازهای مادّی و اقتصادی زندگی،از جمله مسایل مهمّی است که اگر به طور صحیح و حساب شده و در حدّ لزوم صورت گیرد،میتواند در تحصیل و تحکیم سلامت خانواده و زندگی آرام عموم افراد نقش سازندهای داشته باشد. آری،برای تأمین نیازمندیهای مادّی زندگی،همه بخصوص پدران و مادران و کسانی مسئولیت اداره زندگی افراد تحت تکفّل خود را به عهده دارند،باید تا میتوانند تلاش کنند و افراد دیگر هم با رعایت میانهروی و صرفه جویی و استمداد معنوی از خدا واولیای اسلام،روح قناعت داشته باشند،زیرا به راستی اگر نیازمندیهای مادّی زندگی در حدّ لزوم تأمین نشود،از این ناحیه راه انحراف و فساد بر زندگی باز میشود و ایمان و معنویت و صداقت و شرافت و آبرومندی زندگی ضربه; بزرگی میخورد.

5.  آگاهی و دانایی: بسیاری از اشتباهات و نگرانی هایی،که زندگی را به تلخی و سختی و نداشتن سلامت روانی مبتلا میکند،نداشتن آگاهی و دانایی لازم برای حلّ مشکلات است. افراد ناآگاه،مانند نابینایانی هستند که در شب تاریک در کوچه ها و سنگلاخهای فراوان، بدون این که راهنما و عصاکشی داشته باشند میخواهند حرکت کنند و سریع و بدون خطر به منزل برسند!حضرت علی(ع) جهل و نادانی را بدترین بیماری و درد و منشاء هرگونه فساد و انحراف و شرارت نامیده و برای مداوای این بیماری خطرناک،علم و دانش را (برای برافروختن چراغ عقل) معرفی کرده است و روشن است که برای به دست آوردن علم و دانایی،به مطالعه; کتابها و مجلات مفید،سؤال از دانایان،مشورت با آگاهان و گوش دادن به سخنان بزرگان باید پرداخت.

اطلاعات تماس

 

کمک و هدایای مالی به سایت جهت پیشرفت:

6037998157379727 (بانک ملی بنام سیدمحمدموسوی )

روابط عمومی گروه :  09174009011

 

 شماره نوبت استخاره: 09102506002

 

آیدی همه پیام رسانها :     @shiaquest

 

پاسخگویی سوالات شرعی: 09102506002

آدرس : استان قم شهر قم گروه پژوهشی تبارک

 

پست الکترونیک :    [email protected]

 

 

 

درباره گروه تبارک

گروه تحقیقی تبارک با درک اهميت اطلاع رسـاني در فضاي وب در سال 88 اقدام به راه اندازي www.shiaquest.net نموده است. اين پايگاه با داشتن بخشهای مختلف هزاران مطلب و مقاله ی علمي را در خود جاي داده که به لحاظ کمي و کيفي يکي از برترين پايگاه ها و دارا بودن بهترین مطالب محسوب مي گردد.ارائه محتوای کاربردی تبلیغ برای طلاب و مبلغان،ارائه مقالات متنوع کاربردی پاسخگویی به سئوالات و شبهات کاربران,دین شناسی،جهان شناسی،معاد شناسی، مهدویت و امام شناسی و دیگر مباحث اعتقادی،آشنایی با فرق و ادیان و فرقه های نو ظهور، آشنایی با احکام در موضوعات مختلف و خانواده و... از بخشهای مختلف این سایت است.اطلاعات موجود در این سایت بر اساس نياز جامعه و مخاطبين توسط محققين از منابع موثق تهيه و در اختيار كاربران قرار مى گيرد.

Template Design:Dima Group