پنجشنبه 1 آذر 1403

                                                                                                                        


                                   

                                                                                                                                                                                                                                 

 

 

 

من دانشجو هستم اما به رشته خودم علاقه اي ندارم حالا شما بگين چيكار كنم؟

خوشحاليم شما مخاطب ما هستيد اميدواريم راهنماي خوبي در رابطه با اين موضوع براي شما باشيم. در مورد سوال بايد خدمت شما عرض نماييم در عين ساده بودن اما جوانب مهمي را در بر دارد و بعلت عدم توضيح بيشتر دچار ابهام است. 1- رشته تحصيلي شما چيست؟2- مقطع تحصيلي شما؟3- چه مدتي است كه اين فكر را نسبت به رشته خود داريد؟4- چه عواملي باث ايجاد اين عدم علاقه شده است؟5- آيا انتخاب اين رشته توسط خودتان صورت گرفته است؟ بطور كلي مي توان گفت كه علاقه يكي از مهمترين عوامل انتخاب و ادامه يك رشته تحصيلي مي باشد و نبود اين علاقه باعث مي شود كه مسأله تغيير رشته تحصيلي براي خيلي از دانشجويان اتفاق مي افتد.لذا ادامه بحث را در دو محور خدمتتان بيان مي داريم1- ايجاد علاقه به رشته خود.2- تغيير رشته
 محور1- با توجه به تجربه ديگر دانشجويان اين مطالب به نظر مي رسد نوع نگاه شما بايد به اين رشته تحصيلي بايد تغيير نمايد و با شرايطي كه شما داريد و با توجه به اين كه در اين رشته در حال ادامه تحصيل هستيد،كار را ناتمام رها نكنيد بلكه با جديت فراوان و به هر شكلي كه شده همه انرژي خود را بر همين رشته اي كه مشغول هستيد متمركز كنيد و از پراكنده كاري و از اين شاخه به شاخه ديگر پريدن پرهيز كنيد؛ زيرا جز هدر رفتن انرژي ها و از دست دادن فرصت ها چيز ديگري عايد شما نخواهد شد.براي ايجاد علاقه به رشته خود اين راهكارها را عملي سازيد.
1- با متخصصين رشته خود مخصوصاً كسانيكه درجاتى عالى را كسب كرده‏اند و اين مراحل و مشكلات را پشت سر گذاشته‏اند، ارتباط داشته باشيد و وضع آن‏ها و موفقيت آن‏ها را مشاهده كنيد . از آنان درباره‏ى فوايد اين رشته، آينده‏ى آن و ... توضيح بخواهيد و ببينيد كه با متخصص شدن در اين رشته، چه خدماتى را مى‏توانيد به جامعه ارائه بدهيد.
2- ليستى از ثمرات و فوائد رشته تحصيلى خود تهيه كرده و روزى سه الى چهار مرتبه با صداى بلند از روى آن بخوانيد . هميشه به پيامدهاى مثبت تحصيل در اين رشته و فارغ‏التحصيل شدن در اين رشته و اثرات مثبت اجتماعى و فرهنگى آن فكر كنيد.
3- - از شنيدن سخن هر شخصى كه شما را از ادامه تحصيل در اين رشته باز مى‏دارد و يا مأيوس مى‏سازد جداً اجتناب كنيد و در جمع دوستانى كه به ترديد شما مى‏افزايند شركت نكنيد.
4- مسلماً هر رشته اي مشكلات خاص خود را دارد، ليكن بايد با همه اينها برخورد منطقى داشت؛ يعنى، اولاً بايد تحت تأثير نكات منفى محيط قرار نگرفت. ثانياً در حد منطقى جهت بهبود آن تلاش كرد. ثالثاً مواظب بود كه آن امور انسان را از هدف و پيشرفت باز ندارد.
5- به قضاياى علمى رشته خود با ديد كاربردى نگاه كنيد و بلا فاصله در صدد عمل و اجراى آن‏ها باشيد، مطمئن باشيد به زودى شيرينى تحصيل در رشته‏ى خود را خواهيد چشيد و علاقه‏تان به آن بيش‏تر خواهد شد.
محور2- دانشجوي گرامي آنچه در تغيير رشته مهم است؛ اينست كه بايد چنين مسأله اي از پشتوانه عقلي، عملي و منطقي كافي برخوردار باشد و دانشجوي مورد نظر نيز با جامع نگري و در نظر گرفتن جميع شرايطي كه در ادامه به برخي از آنها اشاره خواهد شد ،به چنين مسأله اي اقدام نمايد تا هم وجدان خودش از چنين كاري راضي باشد و هم در آينده با اين رشته جديد دچار مشكل نشود. تصميم صحيح در چنين مواقعي مبتني بر چند امر است كه اگر اين امور با هم جمع شود انتخاب يك رشته مفيد است والّا ممكن است مجدداً پشيمان شويد و دچار يك بحران روحي و سردرگمي و بالاخره شكست گرديد؛زيرا قاعده كلي اين است كه با تغيير رشته هيچ چيز عوض نمى‏شود و پس از چند صباحى با واقعيات ديگرى برخورد مى‏كنيد كه موجب مى‏شود تابلوى زيبايى كه از رشته جديد در ذهن خود ترسيم كرده‏ايد بشكند و همين وضع موجود پديد آيد،درست مثل موقعى كه مى‏خواستيد رشته موجود را آغاز كنيد. اگر همه فاكتورهايي راكه در بالا بيان شد را عملي ساختيد اما هنوز تغييري در نوع نگاه شما ايجاد نشد در مقطع بعدي خود اقدام براي به تغيير رشته نماييد.

 

 

اطلاعات تماس

 

روابط عمومی گروه :  09174009011

 

آیدی همه پیام رسانها :     @shiaquest

 

آدرس : استان قم شهر قم گروه پژوهشی تبارک

 

پست الکترونیک :    [email protected]

 

 

 

درباره گروه تبارک

گروه تحقیقی تبارک با درک اهميت اطلاع رسـاني در فضاي وب در سال 88 اقدام به راه اندازي www.shiaquest.net نموده است. اين پايگاه با داشتن بخشهای مختلف هزاران مطلب و مقاله ی علمي را در خود جاي داده که به لحاظ کمي و کيفي يکي از برترين پايگاه ها و دارا بودن بهترین مطالب محسوب مي گردد.ارائه محتوای کاربردی تبلیغ برای طلاب و مبلغان،ارائه مقالات متنوع کاربردی پاسخگویی به سئوالات و شبهات کاربران,دین شناسی،جهان شناسی،معاد شناسی، مهدویت و امام شناسی و دیگر مباحث اعتقادی،آشنایی با فرق و ادیان و فرقه های نو ظهور، آشنایی با احکام در موضوعات مختلف و خانواده و... از بخشهای مختلف این سایت است.اطلاعات موجود در این سایت بر اساس نياز جامعه و مخاطبين توسط محققين از منابع موثق تهيه و در اختيار كاربران قرار مى گيرد.

Template Design:Dima Group