پنجشنبه 1 آذر 1403

                                                                                                                        


                                   

                                                                                                                                                                                                                                 

 

 

 

من كنفرانسی درباره جنگ دارم؛ كسي به اين موضوع گوش نميكنه؛ چيكار كنم براي جذاب ارائه کردن کنفرانس و جلب توجه دانشجویان؟

خوشحاليم از اينكه مخاطبمان فردي علاقه مند به بيشتر دانستن و درست عمل كردن است؛ از حسن اعتماد شما به اين مركز به خود مي باليم و اميدواريم راهنماي خوبي براي شما باشيم.
*** قبل از پرداختن به پاسخ سوالتان، توجه به مطلب زير مفيد خواهد بود :
ابتدا از شما مي خواهيم جمله اي را كه در نوشته تان ذكر كرديد، به كل از ذهنتان خارج كنيد. «كسي به موضوع جنگ (كه احتمالاً منظورتان جنگ تحميلي است) گوش نمي كنه»؛ زيرا اين تفكر (به زعم ما اشتباه) بر روي شما تأثير منفي مي گذارد و باعث مي شود نتوانيد به خوبي كنفرانس تان را ارائه دهيد. چرا مي گوييد كسي به اين موضوع گوش نمي كند و اهميتي نمي دهد؟ نبايد اينگونه درباره تفكرات و اعتقادات هم کلاسی هایتان پيش داوري كنيد. اگر موضوعي خوب پرداخته شود و خوب بيان شود، نظرها را به سمت خود جلب خواهد كرد.
بر عكس نظر شما، ما مي گوييم جنگ، مقوله اي بسيار پر كشش و جذاب است كه همواره در طول تاريخ، نگاه ها را در شكل هاي مختلف علمي و هنري به خود جلب كرده و مي كند. كتاب هاي مختلفي كه در اين باره نوشته مي شود، فيلم هايي كه ساخته مي شود و ... همه حاكي از اين است كه جنگ موضوعي است كه بسيار به آن پرداخته شده و همچنان مي شود و مخاطبان فراواني دارد. به كشور خودمان نگاه كنيد،كتبي كه درباره جنگ تحميلي نوشته مي شوند چقدر پرفروش و پرتيراژ هستند. نمونه بارز آن كتاب «دا» است كه اینک (تابستان 1392) به چاپ صد و چهل و نُه رسیده است؛ كتب «نور الدین پسر ایران»، «پایی که جا ماند»، «بابا نظر»، «فرمانده من»، «ارميا»، «خاك هاي نرم كوشك»، «کوچه نقاش ها»، «در کمین گل سرخ» و... تنها بخش كوچكي از اين كتب جنگي هستند كه بسيار هم پُرتیراژ و پُرفروش هستند و مخاطبان آن هم اكثراً نسل جوان مي باشند؛ يا فيلم هايي كه در اين باره ساخته مي شود، اگر داراي فيلمنامه اي قوي باشند و خوب ساخته و پرداخته و کارگردانی شوند، جزو پر مخاطب ترين فيلم ها مي باشند ( آژانس شيشه اي و ...). در ساير نقاط دنيا هم همين است؛ كتب مختلفي كه نوشته مي شود، فيلم هايي كه ساخته مي شود و ... ؛ براي نمونه نگاه كنيد به اَبَر كارگردان هاي هاليوود، كه اكثرشان در باره مقوله جنگ فيلم ساخته اند و مورد توجه مخاطبان و منتقدان هم قرار گرفته است. به عنوان مثال : «استنلي كوبريك» كارگردان-مولف بزرگ و مشهور سينماي هاليوود، دو فيلم مربوط به جنگ ساخته است «راه هاي افتخار؛ Paths of Glory» و «غلاف تمام فلزي؛ Full Metal Jacket»؛ «استيون اسپيلبرگ» كارگردان مطرح هاليوودي، فيلم معروف «نجات سرباز رايان؛ Saving Private Ryan» را ساخته؛ «فرانسيس فورد كاپولا» كارگردان شناخته شده هاليوود، فيلم «اينك آخرالزمان؛ Apocalypse Now» را كارگرداني كرده است و ... ؛ گفتني است ما در اينجا به تحليل محتواي اين فيلم ها و تاييد يا رد آن ها، و يا تحليل شخصيت كارگردان ها و نیت و منظورشان از فيلم كاري نداريم؛ تنها براي اينكه اهميت موضوع جنگ و پر كشش و پر مخاطب بودن آن را به شما نشان دهيم اين مطالب را خدمتتان بيان كرديم.

 *** اما براي جذاب بودن كنفرانس تان بهتر است موارد زير را رعايت كنيد :
1. اولين نكته اين است : به موضوعي كه مي خواهيد ارائه كنيد بايد تسلط كافي و همه جانبه داشته باشيد. اگر كسي تسلط بر روي مطالب موضوعي كه مي خواهد ارائه كند نداشته باشد، پر واضح است كه توجه مخاطبان خود را از دست خواهد داد. همچنين تسلط بر موضوع ، شما را در جواب دادن به پرسش هاي احتمالي مخاطبين تان، ياري خواهد كرد.
2. بيان خوب، رسا و متناسب با فهم مخاطب، عامل ديگري است كه مي تواند كنفرانس را براي مخاطبان جذاب كند و آنان را تا پايان جلسه مشتاق و همراه نگه دارد.
3. محتوايتان را طوري ارائه كنيد كه مخاطبين تان علاقه مند به شنيدن ادامه موضوع شوند. مثلا با طرح يك پرسش چالش برانگيز در مورد جنگ، كنفرانس تان را شروع كنيد؛ یا با يك خاطره جالب جنگي و ... ؛ اين ديگر هنر خود شماست كه بايد با توجه به محتوايي كه داريد به آن برسيد. در كلاس هايي كه براي تربيت روزنامه نگاران و خبرنگاران تشكيل مي گردد اين نكته گوشزد مي شود كه براي جذب مخاطب بايد از چارچوب هاي معمولي خارج شويد؛ مثلاً اگر در روزنامه تيتر بزنيد «سگي پاي مردي را گاز گرفت» كسي به اين خبر توجهي نمي كند، چون موردی عادي است و كار سگ گاز گرفتن است ولي اگر تيتر بزنيد «مردي پاي سگي را گاز گرفت» مخاطب جذب آن مي شود، چون موردي عجيب و غير عادي و جذاب است. پس به این نکته مهم توجه داشته باشید.
4. استفاده از وسايل كمك آموزشی (ديداري و شنيداري) به شما در جذاب ارائه كردن موضوع كمك خواهد كرد تا مطالب را به گونه اي به مخاطبان خود منتقل نماييد كه هم برايشان جذاب باشد و هم آن را با سهولت بيشتري درك كنند. انواع متعددي از وسايل كمك آموزشي وجود دارد؛ مانند دستگاه ويدئو پروژكتور، تلويزيون و پخش فيلم، تخته سياه، وايت برد، نمودار، كامپيوتر، ضبط صوت، بروشور، چارت، اسلايد و ... . هدف از به كارگيري اين وسايل، تقويت عناصر شفاهي كنفرانس تان است و از اين رو، تنها زماني بايد از آنها استفاده كرد كه در خدمت كنفرانس تان باشد. اين وسايل بايد كاملاً با محتواي موضوع تان هماهنگ و متناسب باشند و در مواقع لزوم نكات مهم را برجسته كرده، توضيح دهند. قبل از ارائه كنفرانس خود درباره اهدافتان از به كارگيري يك وسيله كمك آموزشي خاص و نيز روش هاي ديگر ارائه همان اطلاعات بينديشيد. چه بسا ممكن است اهداف خود را با استفاده از وسيله ديگري بهتر تأمين كنيد. بكوشيد مطالب خود را، تا آنجا كه امكان دارد، ساده و روشن بيان نماييد. ارائه اطلاعات بسيار زياد با استفاده از يك وسيله ديداري يا شنيداري سبب مي شود كه شنوندگان شما نتوانند همه مطالب را متوجه بشوند. سعي كنيد وسائل مورد استفاده شما تا حد امكان سخنانتان را جذاب تر و دلپذيرتر نمايد. يك پيشنهاد در اين زمينه : خلاصه اي از آنچه كه مي خواهيد ارائه كنيد را به صورت بروشور در آوريد و در اختيار مخاطبين قرار دهيد.
5. سعي كنيد هنگام كنفرانس، مخاطبين خود را نيز فعال نگه داريد و آنها را در بحث شركت دهيد. اين كار باعث مي شود با علاقه، كنفرانس شما را دنبال كنند. زيرا خود را درگير بحث مي بينند. استفاده از روش پرسش و پاسخ در اينجا مفيد خواهد بود.
6. ارتباط چشمي با مخاطبين تان را هم فراموش نكنيد.

*** نكته پاياني :
وظيفه شما اين است كه در حد توانايي و بضاعت تان، كنفرانس خود را ارائه دهيد. اگر مورد توجه ديگران هم قرار نگرفت، نبايد خود را ناراحت كنيد، چون تكليف خود را بدون كم كاري و به نحو احسن انجام داده ايد؛ در ضمن قرار هم نيست، همه افراد از صحبت هاي ما خوششان بيايد و آن را تاييد كنند؛ انسان ها با يكديگر متفاوتند و علايقشان هم با هم تفاوت دارد. هيچ گاه نمي شود نظر همه را تامين كرد. پس نگران اين موضوع نباشيد. اگر هم احيانا نتوانستيد كنفرانس تان را خوب ارائه كنيد (كه ان شاء الله مي توانيد)، نبايد نااميد شويد و تلاش هايتان را در كنفرانس هاي بعدي ادامه دهيد تا به وضعيت مطلوب برسيد. ما نيز كنارتان خواهيم بود.

 

 

 

اطلاعات تماس

 

روابط عمومی گروه :  09174009011

 

آیدی همه پیام رسانها :     @shiaquest

 

آدرس : استان قم شهر قم گروه پژوهشی تبارک

 

پست الکترونیک :    [email protected]

 

 

 

درباره گروه تبارک

گروه تحقیقی تبارک با درک اهميت اطلاع رسـاني در فضاي وب در سال 88 اقدام به راه اندازي www.shiaquest.net نموده است. اين پايگاه با داشتن بخشهای مختلف هزاران مطلب و مقاله ی علمي را در خود جاي داده که به لحاظ کمي و کيفي يکي از برترين پايگاه ها و دارا بودن بهترین مطالب محسوب مي گردد.ارائه محتوای کاربردی تبلیغ برای طلاب و مبلغان،ارائه مقالات متنوع کاربردی پاسخگویی به سئوالات و شبهات کاربران,دین شناسی،جهان شناسی،معاد شناسی، مهدویت و امام شناسی و دیگر مباحث اعتقادی،آشنایی با فرق و ادیان و فرقه های نو ظهور، آشنایی با احکام در موضوعات مختلف و خانواده و... از بخشهای مختلف این سایت است.اطلاعات موجود در این سایت بر اساس نياز جامعه و مخاطبين توسط محققين از منابع موثق تهيه و در اختيار كاربران قرار مى گيرد.

Template Design:Dima Group