پنجشنبه 1 آذر 1403

                                                                                                                        


                                   

                                                                                                                                                                                                                                 

 

 

 

من تازه خدا رو به معناي واقعي پيدا کردم. امسالم کنکور ارشد دارم. خيلي استرس دارم. چيکار بايد بکنم تا از اين استرس رها بشم؟ شما بگين. من مطمئنم مي تونم ولي بعضي وقتا از استرس خوابم نمي بره. خواهش مي کنم کمکم کنين.

مطمئنًا با فردي معتقد همراه فطرت پاك و طالب پاكي و نورانيت روبرو هستيم و اين صفات خوب شما را مي ستاييم.اميدواريم راهنماي خوبي براي تصميم گيري در رابطه با مهمترين مسئله زندگي شما بوده و در اين وضعيت كمك يار شما باشيم.
در پاسخ سوالتان بايد بگوييم همانطور که خودتان میدانید فشار و استرس مي تواند بر درس خواندن تأثيرات منفي داشته باشد و همچنین فشار تحصیل و درس هم بر فرد استرس و فشار وارد می نماید.البته عوامل زیادی باعث ایجاد این فشار می شوند که بعلت توضیح ندادن سوالتان در این زمینه دارای ابهام است.زیرا مشخص نیست علت و زمینه استرس شما چه عاملی می باشد.لذا این سوال را بطور کامل بررسی می نماییم.اگر به جواب خود نرسیدید در مکاتبه بعدی با بیان جزییات ما را در راهنمایی رساندن به خودتان یاری نمایید.
برای رهایی از استرس ناشی از این تفکر لازم است تا عواملی که بر این امر تاثیر می گذارند را شناسایی و درصدد رفع آنها حرکت نمود.در مورد استرس و فشار روانی در موضوع کنکور باید خدمت شما بیان نماییم این فشار می تواند بعلت 1- آشنا نبودن به روش برنامه ریزی 2- عدم اطلاع از روش مطالعه 3- فشار روانی اطرافیان 4- فقدان اعتماد بنفس ... بوجود بیایید.
لذا این موضوعات را در محورهای جداگانه بررسی می نماییم اما قبل از وارد شدن به این محورها لازم است به چند نکته اشاره نماییم
 نکته 1- همیشه به این نکته توجه نمایید همین که شما قصد داريد در کنکور سراسري کارشناسي ارشد شرکت کنيد يک تصميم في نفسه بسيار ارزشمندي است و حاکي از اينست که شما سعي داريد توانمنديهاي خود را شکوفا کنيد و مدارج بالاتري را از نظر علمي طي کنيد تا انشاءالله فرد موثرتري در آينده باشيد و در عين حال از موقعيت اجتماعي و علمي بالاتري برخوردار باشيد. اين تصميم شما وقتي جامه عمل مي پوشد که شما لوازم اين تصميم را بپذيريد و بصورت واقع بينانه و با برنامه ريزي صحيح اقدام کنيد.
نکته2- همیشه روز خود را با نام و ياد خدا شروع كنيد و آرزوى يك روز خوب را براى خود داشته باشيد و به خود بگوئيد حتماً امروز روز خوبى خواهد بود و ارتباط خودتان را با خداوند قوى كنيد هميشه به خودتان بگوئيد خداوند مرا دوست دارد و به طبع از كمك‏هاى او بهرمند خواهيد شد. جهت آرامش قلب اين آيه را دائم بخوانيد «الا بذكر الله تطمئن قلوب ». يعنى همانا با ياد خدا دلها آرام مى‏گيرد.
نکته3- يکي از عواملی که باعث نگرانی و ترس در مورد کنکور می شود و نوع انسانها به ويژه جوانان با آن مواجه هستند فاصله اي است که بين آرزوهاي آنها و ميزان تلاش و توانمنديهاي آنها وجود دارد.به عبارت ديگر صرف آرزو داشتن اما برنامه اي مشخص براي رسيدن به آن آرزو نداشتن و تلاش و جديت لازم را انجام ندادن مشکلي را حل نمي کند بنابراين در گام اول بايد محدوده آرزو را مشخص کرد و در گام دوم بايد توانمنديهاي خود را شناخت و در گام سوم بايد به صورت جدي و با داشتن برنامه براي رسيدن به آرزوها و اهداف اقدام نمود.
نکته4- توجه كنيد اين است كه سعادت خود را در زندگي فقط به قبول شدن يا نشدن در كنكور گره نزنيد درست است كه هر چه انسان تحصيلات بالاتري داشته باشد بهتر است ولي اين مساوي با سعادت و خوشبختي نيست . بلكه خوشبختي در اعتقادات صحيح و پايبندي به ارزشها و عمل به دستورات الهي در جاي جاي زندگي است.و خلاصه اين كه سعادت انسان در گرو بندگي خدا و تقرب به اوست.
محور اول : نکاتی پیرامون موفقيت و برنامه ریزی
1- براي خود برنامه اي شبانه روزي تنظيم كنيد و كارهايتان را - اعم از مطالعه، خواب، عبادت، تفريح، ورزش، تغذيه و... - در زمان معين و طبق برنامه انجام دهيد.
2- براي تقويت انگيزه خود هدف نهايي و اهداف واسطه اي خود را از درس خواندن مشخص كنيد زيرا اگر انسان هدف مشخصي داشته باشد همواره آن هدف براي او ايجاد انگيزه مي كند انگيزه مانند يك موتور محركه، انسان را به پيش مي برد.
3- از پراكنده خواني اجتناب كنيد همان طور كه گفته شد، مطالعات شما بايد هدفمند و در زمان مناسب باشد.
4- بعد از غذا خوردن, بلافاصله مطالعه نكنيد.
5- سعي كنيد در كتابخانه و با نشستن صحيح پشت ميز، مطالعه كنيد.
6- بعد از 45 دقيقه مطالعه، يك ربع استراحت كنيد و اگر برايتان امكان دارد, نوشيدني يا ميوه، يا حداقل چند دانه كشمش و يا بيسكويت بخوريد. البته لازم نيست هر 45 دقيقه خوردن يا نوشيدن تكرار شود ولي استراحت لازم است هرگز چند ساعت به طور مستمر مطالعه نكنيد.
7- در این زمان از مواد قندي و مغزي بيشتر استفاده كنيد. مانند: خرما، كشمش، انجبر، عسل، مربا و... .
8- شب ها حدود 6 ساعت استراحت و خواب داشته باشيد و در بين روز، بعد از صرف نهار، يك ساعت استراحت كنيد.
9 - حتما هر روز حداقل نيم الي يک ساعت ورزش (مورد علاقه) انجام دهيد.
10- سعي کنيد با افراد جدي و پر کار ارتباط بيشتري برقرار کنيد و در صورت امکان با يکديگر درس بخوانيد.
با توجه به آنچه گفته شد تلاش و توانمندي شما در موفقيت شما نقش مهمي دارد. و جهت پايداري در تلاش و جلوگيري از نااميدي و دلسردي و رفع موانع ناخواسته و حافظه سپاري معلومات هميشه و در همه حال به ياد خدا باشيد و از او کمک بخواهيد. به طور حتم نظر لطف خداوند را نزد خود احساس خواهيد کرد.
محور دوم:روش مطالعه جهت کنکور
1- دروس خود را به دو بخش عمومی و تخصصی تقسيم كرده و سعی كنيد 40% از زمان را صرف مطالعه مطالب و 60% بقيه را صرف تست زدن گردد.
2- بهتر است خودتان با توجه به دانش و معلوماتي كه داريد به برنامه ريزی زمانی در مورد مطالب هر سرفصل بپردازيد.
3- عمده كار اين است که شما با فن تست زدن و نوع تست آشنايی لازم را پيدا کنيد لذا بعد از خواندن هر مطلب جديد تستهای مربوط به آن بخش را مطالعه کنيد.
4- سعي نماييد بعد از اتمام هر 25% از مطالب، تستهای مربوط به آن قسمت را مطالعه کنيد.
5- داوطلب کنکور می بايست در حد کافی با انواع تستهای سال قبل آشنايی لازم را داشته باشد لذا بهتر است تستهای سنوات قبل را تهيه نمايند؛ تا علاوه بر حل تست با نوع سوالات آزمون، آشنايی لازم را کسب نماييد.
6-روزانه حداقل 3 تايم متفاوت را از جهت زماني به مطالعه اختصاص دهيد. مثلا صبح بين 7.5-6، بعد از ظهر بين 3.5-2 و شب بين 9-7.5. البته اين تنها يک مثال بوده و شما می توانيد اوقات بيشتری را به مطالعه اختصاص دهيد.
7- شايسته است هر روز را فقط به مطالعه يک درس اختصاص ندهيد؛ بلکه در هر تايم يک درس را بخوانيد و به اين صورت اگه روازنه 3 تايم را برای مطالعه انتخاب کرديد، در مجموع 3 درس را مطالعه نماييد.
محور سوم:نکات کلی
1-سعي كنيد كتابى را كه مطالعه مي كنيد مختص به خود تان باشد تا به راحتى در آن علامتگذارى و نكته نويسى كنيد؛ تا در مراجعه مجدد به كتاب بهره بيشتري ببريد.
2-از هر كتابى كه مي خوانيد نكات مهم و كليدى آن را به زبان و عبارات خودتان يادداشت برداري / خلاصه بردارى كنيد تا بر كارآيى مطالعه شما افزوده گردد.
3-تا مي توانيد خود را نسبت به موضوع مورد مطالعه علاقمند سازيد زيرا علاقه و انگيزه در مورد مطلبى كه براى مطالعه انتخاب كردهايد به بهره ورى شما از آنچه می خوانيد بسيار می افزايد.
4- گاه به خاطر هيجان و لذت مطالعه، پاداشي را مشروط به مطالعه حجم خاصى از كتاب براي خود مقرر سازيد.
محورچهارم: برنامه ریزی و روش مطالعه در نزدیکی کنکور
 الف) در ماه آخر قبل از کنکور خوب است کارهاي زير توصيه مي شود:
1. مرور جامع همه دروس مهم است (تأكيد مي گردد همه دروس).
2. سراغ يادگيري مطالب جديد نرويد، مطالب ياد گرفته شده را طوري تمرين كنيد كه كاربردي شده و تبديل به مهارت شود.
3. كلاس هاي يادگيري تعطيل شوند (جلسات تست جزء اين مورد نمي باشد).
4. ساعات درس خواندن را افزايش ندهيد بلكه اگر ممكن بود حتي مقداري كم كنيد.
5. فقط کتاب ها و جزواتي را كه خوانده ايد دوره كنيد و از منبع جديد استفاده نكنيد.
6. مرور نه خيلي ريز و وسواسي و نه خيلي سرسري باشد.
7. مرور خلاصه ها و نكات استخراج شده توسط شما مهم است.
8. مرور بخشهايي كه زير آن خط كشيده ايد و يا به روش هاي مختلف ديگري برجسته كرده ايد مهم است.
9. روزها را براساس دروس تقسيم كنيد و در هر درس تست هاي آن را، به ويژه آنهايي كه غلط زده بوديد و يا نزده بوديد مجدد بزنيد.
10. سعي کنيد به همراه يک يا جند نفر از دوستانتان مطالعه کنيد و مطالب ياد گرفته شده قبلي را براي هم تکرار کنيد تا بهتر در ذهنتان جاي بگيرد.
ب) برنامه ريزي هفته آخر قبل از كنكور سراسري
1. به تمام سوالات يك سال آزمون سراسري در يك نوبت پاسخ دهيد.
2. تست زدن را از صبح ساعت 8 مطابق زمان بندي كنكور انجام دهيد و سپس غلط ها را مرور و بررسي كنيد و بعد از ظهر زياد به خود فشار نياوريد و براي روز بعد آماده باشيد.
ج) برنامه ريزي روز آخر
1. روز آخر فقط استراحت و تفريح.
2. مواظب تغذيه تان باشيد (حجم غذا كم و مقوي).
3. مراقب باشيد حادثه اي برايتان پيش نيايد.
4. سعي كنيد با افرادي كه كنكور ندارند و با افراد خانواده باشيد تا کمتر دچار اضطراب شويد.
5. حوزه امتحاني خود را شناسايي كنيد.
6. صبح با صداي زنگ بيدار نشويد به افراد خانواده بسپاريد كه شما را بيدار كنند مطمئن باشيد آنها به موقع شما را بيدار مي كنند، با آرامش و بدون نگراني از بيدار شدن بخوابيد.
7. صبحانه حتماً مقداري مواد قندي مثل مربا، كره، عسل بخوريد.
8. اگر شير سيستم گوارش شما را برهم مي زند نخوريد.
9. زمان حركت را طوري تنظيم كنيد كه ترافيك و تصادف احتمالي باعث تأخير نشود.
10. چند عدد آب نبات شيرين براي ترميم قند خون در جلسه امتحان همراه داشته باشيد و استفاده كنيد.

البته اين را هم بدانيد که قبول نشدن در کنکور پايان زندگي و آخر خط نيست. موفقيت در زندگي فقط در اين نيست که به دانشگاه برويد و درس بخوانيد. در خيلي جاهاي ديگر هم مي توانيد بدرخشيد و توانايي هايتان را اثبات کنيد. اگر اين مطلب را براي خودتان حل کنيد، اضطراب تان به شدت کاهش مي يابد و در نتيجه کنکورتان هم بسيار مؤثر خواهد بود. موفق باشيد.
منابع جهت مطالعه بيشتر
1.هنر كتاب خواندن، آدريل جانسون.
2. 500 نكته درباره مطالعه، فيل ريس.
3.مطالعه روشمند، عين الله خادمى.
4.چگونه فرزندم را به مطالعه علاقه‏مند كنم؟، مانفرد وسپل.
5.سلسله مقالات (دانش، مطالعه، كتاب)، حسين خنيفر.

 

 

اطلاعات تماس

 

روابط عمومی گروه :  09174009011

 

آیدی همه پیام رسانها :     @shiaquest

 

آدرس : استان قم شهر قم گروه پژوهشی تبارک

 

پست الکترونیک :    [email protected]

 

 

 

درباره گروه تبارک

گروه تحقیقی تبارک با درک اهميت اطلاع رسـاني در فضاي وب در سال 88 اقدام به راه اندازي www.shiaquest.net نموده است. اين پايگاه با داشتن بخشهای مختلف هزاران مطلب و مقاله ی علمي را در خود جاي داده که به لحاظ کمي و کيفي يکي از برترين پايگاه ها و دارا بودن بهترین مطالب محسوب مي گردد.ارائه محتوای کاربردی تبلیغ برای طلاب و مبلغان،ارائه مقالات متنوع کاربردی پاسخگویی به سئوالات و شبهات کاربران,دین شناسی،جهان شناسی،معاد شناسی، مهدویت و امام شناسی و دیگر مباحث اعتقادی،آشنایی با فرق و ادیان و فرقه های نو ظهور، آشنایی با احکام در موضوعات مختلف و خانواده و... از بخشهای مختلف این سایت است.اطلاعات موجود در این سایت بر اساس نياز جامعه و مخاطبين توسط محققين از منابع موثق تهيه و در اختيار كاربران قرار مى گيرد.

Template Design:Dima Group