پنجشنبه 1 آذر 1403

                                                                                                                        


                                   

                                                                                                                                                                                                                                 

 

 

 

من براي امتحان ورودي حوزه علميه ثبت نام کردم و حدودا يک ماه ديگر امتحانش شروع ميشه، و با توجه به وقتي که دارم چه کار کنم شهر مقدس قم قبول بشم چون خيلي دوست دارم قم قبول بشم، خواهشا کمکم کنيد که قبول بشم.

پاسخ :
خوشحالیم بار دیگر شما مخاطب ما هستید اميدواريم راهنماي خوبي در رابطه با این موضوع برای شما باشيم. همانطور که در این سالها تجربه نموده اید موفقيت در تحصيل برآيند عوامل چندى به شرح زير است:
1. ميزان تلاش و كوشش، به گونه‏اى كه بر اساس برنامه‏اى منظم صورت گيرد و نتيجه چنين تلاشى، متناسب، با ميزان صرف وقت باشد. به طور مسلم كوشش‏هاى منظم و پيگير در تسلط به موضوع درس، نقش مؤثرى ايفا مى‏نمايد.
2. انگيزه و علاقه، كه عاملى درونى است و با روشن شدن هدف درس، بستگى و ارتباط مستقيم دارد.سعی نمایید علاقه خود را به حوزه بالا ببرید نگاه به افراد موفق در این رشته،صحبت با اساتید این رشته و ... می تواند در ایجاد علاقه به شما کمک نماید.
3. تجربيات قبلى، كه مفهوم دقيق آن، برخوردارى از آزمونی است که قبلا در آن شرکت نموده اید سعی نماید با توجه به نوع سوالات آن روش مطالعه خود را انتخاب نمایید.
4. تمركز و دقت به گونه‏اى كه ذهن با تمام توانايى و قدرت جذب اطلاعات علمى در حوزه درس مورد نظر فعال باشد.اجازه ندهید افکار مزاحم هنگام مطالعه ذهنتان را درگیر نماید.
5.بهره‏گيرى از تلقين مثبت، چنان‏چه تحت تأثير افكار منفى قرار گيريد و در مقطعى از دوران تحصيل، باور كنيد كه فردى ناموفق و بيهوده هستيد، عملاً رفتار و كردار شما متأثر از چنين وضعى خواهد شد و نتيجه مطلوبى به بار نخواهد آمد. ليكن با تلقين جنبه‏هاى مثبت و سازنده به افكار اميدبخش و متعالى دست خواهيد يافت و تداوم چنين افكار و حالاتى در نتيجه كارتان چشمگير خواهد بود.
6.توكل به خداى متعال را در هيچ لحظه‏اى از زندگيتان از دست ندهيد، بلكه در مواقع حساس و دشوارى كه برايتان پيش مى‏آيد، بيشتر از هميشه به نيروى ايمان به خدا، تكيه كنيد و او را در همه حال ناظر بر خود و پشتيبان واقعى‏تان بدانيد. در چنين صورتى به يارى حق، موفقيت در انتظار شما خواهد بود.
همیشه به این نکته توجه نمایید همین که شما قصد داريد در آزمون حوزه شرکت کنيد يک تصميم في نفسه بسيار ارزشمندي است و حاکي از اينست که شما سعي داريد توانمنديهاي خود را شکوفا کنيد و مدارج بالاتري را از نظر علمي و دینی طي کنيد تا انشاءالله فرد موثرتري در آينده باشيد و در عين حال از موقعيت اجتماعي و علمي بالاتري برخوردار باشيد. اين تصميم شما وقتي جامه عمل مي پوشد که شما لوازم اين تصميم را بپذيريد و بصورت واقع بينانه و با برنامه ريزي صحيح اقدام کنيد.گاهی ترس ونگرانی عاملی است که بصورت بسیار غیر مستقیم بر مسیر مطالعه تاثیر گذاشته و باعث می شود فرد نسبت به مطالعه بی انگیزه شده بی حوصله گردد.برای رفع این وضعیت روانی توجه نمایید که يکي از عواملی که باعث نگرانی و ترس در مورد آزمون می شود و نوع انسانها به ويژه جوانان با آن مواجه هستند فاصله اي است که بين آرزوهاي آنها و ميزان تلاش و توانمنديهاي آنها وجود دارد.به عبارت ديگر صرف آرزو داشتن اما برنامه اي مشخص براي رسيدن به آن آرزو نداشتن و تلاش و جديت لازم را انجام ندادن مشکلي را حل نمي کند بنابراين در گام اول بايد محدوده آرزو را مشخص کرد و در گام دوم بايد توانمنديهاي خود را شناخت و در گام سوم بايد به صورت جدي و با داشتن برنامه براي رسيدن به آرزوها و اهداف اقدام نمود.
اصول کلی پیرامون موفقيت و برنامه ریزی در مطالعه جهت آزمون
1-دروس خود را به دو بخش عمومی و تخصصی تقسيم كرده و سعی كنيد 40% از زمان را صرف مطالعه مطالب و 60% بقيه را صرف تست زدن گردد.
2- بهتر است خودتان با توجه به دانش و معلوماتي كه داريد به برنامه ريزی زمانی در مورد مطالب هر سرفصل بپردازيد.
3-عمده كار اين است که شما با فن تست زدن و نوع تست آشنايی لازم را پيدا کنيد لذا بعد از خواندن هر مطلب جديد تستهای مربوط به آن بخش را مطالعه کنيد.
4-سعي نماييد بعد از اتمام هر 25% از مطالب، تستهای مربوط به آن قسمت را مطالعه کنيد.
5- داوطلب آزمون می بايست در حد کافی با انواع تستهای سال قبل آشنايی لازم را داشته باشد لذا بهتر است تستهای سنوات قبل را تهيه نمايند؛ تا علاوه بر حل تست با نوع سوالات آزمون، آشنايی لازم را کسب نماييد.
6-روزانه حداقل 3 تايم متفاوت را از جهت زماني به مطالعه اختصاص دهيد. مثلا صبح بين 7.5-6، بعد از ظهر بين 3.5-2 و شب بين 9-7.5. البته اين تنها يک مثال بوده و شما می توانيد اوقات بيشتری را به مطالعه اختصاص دهيد.
7- شايسته است هر روز را فقط به مطالعه يک درس اختصاص ندهيد؛ بلکه در هر تايم يک درس را بخوانيد و به اين صورت اگه روازنه 3 تايم را برای مطالعه انتخاب کرديد، در مجموع 3 درس را مطالعه نماييد.
برنامه ریزی و روش مطالعه در نزدیکی کنکور
 الف) برنامه ريزي هفته آخر قبل از آزمون
1. به تمام سوالات يك سال آزمون در يك نوبت پاسخ دهيد.
2. تست زدن را از صبح ساعت 8 مطابق زمان بندي آزمون انجام دهيد و سپس غلط ها را مرور و بررسي كنيد و بعد از ظهر زياد به خود فشار نياوريد و براي روز بعد آماده باشيد.
ج) برنامه ريزي روز آخر
1. روز آخر فقط استراحت و تفريح.
2. مواظب تغذيه تان باشيد (حجم غذا كم و مقوي)
3. مراقب باشيد حادثه اي برايتان پيش نيايد.
4. سعي كنيد با افراد خانواده باشيد تا کمتر دچار اضطراب شويد.
5.صبحانه حتماً مقداري مواد قندي مثل مربا، كره، عسل بخوريد.
6.اگر شير سيستم گوارش شما را برهم مي زند نخوريد.
7.چند عدد آب نبات شيرين براي ترميم قند خون در جلسه امتحان همراه داشته باشيد و استفاده كنيد.
البته اين را هم بدانيد که قبول نشدن در این آزمون پايان زندگي و آخر خط نيست. موفقيت در زندگي فقط در اين نيست که به حوزه برويد و درس بخوانيد. در خيلي جاهاي ديگر هم مي توانيد بدرخشيد و توانايي هايتان را اثبات کنيد. اگر اين مطلب را براي خودتان حل کنيد، اضطراب تان به شدت کاهش مي يابد و در نتيجه آزمونتان هم بسيار مؤثر خواهد بود.
موفق باشيد.
منابع جهت مطالعه بيشتر
 هنر كتاب خواندن، آدريل جانسون.
500 نكته درباره مطالعه، فيل ريس.
مطالعه روشمند، عين الله خادمى.
چگونه فرزندم را به مطالعه علاقه‏مند كنم؟، مانفرد وسپل.
سلسله مقالات (دانش، مطالعه، كتاب)، حسين خنيفر.
چگونه کتاب بخوانیم، آدلر،دورن،ترجمه محمد صراف
 راههای تشویق به مطالعه،رالف سی،استیگر،ترجمه پروانه سپرده
 هنر مطالعه،محمد صادق صالحی

 

 

اطلاعات تماس

 

روابط عمومی گروه :  09174009011

 

آیدی همه پیام رسانها :     @shiaquest

 

آدرس : استان قم شهر قم گروه پژوهشی تبارک

 

پست الکترونیک :    [email protected]

 

 

 

درباره گروه تبارک

گروه تحقیقی تبارک با درک اهميت اطلاع رسـاني در فضاي وب در سال 88 اقدام به راه اندازي www.shiaquest.net نموده است. اين پايگاه با داشتن بخشهای مختلف هزاران مطلب و مقاله ی علمي را در خود جاي داده که به لحاظ کمي و کيفي يکي از برترين پايگاه ها و دارا بودن بهترین مطالب محسوب مي گردد.ارائه محتوای کاربردی تبلیغ برای طلاب و مبلغان،ارائه مقالات متنوع کاربردی پاسخگویی به سئوالات و شبهات کاربران,دین شناسی،جهان شناسی،معاد شناسی، مهدویت و امام شناسی و دیگر مباحث اعتقادی،آشنایی با فرق و ادیان و فرقه های نو ظهور، آشنایی با احکام در موضوعات مختلف و خانواده و... از بخشهای مختلف این سایت است.اطلاعات موجود در این سایت بر اساس نياز جامعه و مخاطبين توسط محققين از منابع موثق تهيه و در اختيار كاربران قرار مى گيرد.

Template Design:Dima Group