سه شنبه 4 دي 1403

                                                                                                                        


                                   

                                                                                                                                                                                                                                 

 

 

 

چه کنم در کنکور قبول بشوم؟

دوست محترم يکي از مشکلاتي که نوع انسانها به ويژه جوانان با آن مواجه هستند فاصله اي است که بين آرزوهاي آنها و ميزان تلاش و توانمنديهاي آنها وجود دارد. به عبارت ديگر صرف آرزو داشتن، اما برنامه اي مشخص براي رسيدن به آن آرزو نداشتن و تلاش و جديت لازم را انجام ندادن مشکلي را حل نمي کند. بنابراين در گام اول بايد محدوده آرزو را مشخص کرد و در گام دوم بايد توانمنديهاي خود را شناخت و در گام سوم بايد به صورت جدي و با داشتن برنامه براي رسيدن به آرزوها و اهداف اقدام نمود به عنوان مثال شما قصد داريد در کنکور سراسري کارشناسي شرکت کنيد اين تصميم في نفسه بسيار ارزشمند است و حاکي از اينست که شما سعي داريد توانمنديهاي خود را شکوفا کنيد و مدارج بالاتري را از نظر علمي طي کنيد تا انشاءالله فرد مؤثرتري در آينده باشيد و در عين حال از موقعيت اجتماعي و علمي بالاتري برخوردار باشيد. اين تصميم شما وقتي جامه عمل مي پوشد که شما لوازم اين تصميم را بپذيريد و از عالم تخيلات بيرون بياييد و به صورت واقع بينانه و با برنامه ريزي صحيح اقدام کنيد.
نكته ديگري كه بايد مدنظر قرار دهيد اينست كه موفقيت در زندگي را نبايد صرفا معلول اعتقادات و توكل و دعا بدانيد. شركت در كنكور در واقع وارد شدن در يك ميدان رقابت و مسابقه علمي است، هر كس تلاش بيشتري كرده باشد و از توانمندي بيشتري برخوردار باشد طبعا احتمال موفقيت او بيشتر خواهد بود و از طرفي محدوديت در پذيرش قبول شدگان باعث مي شود كه عده اي یا اصلا پذيرفته نشوند و یا اینکه در رشته مورد نظر خود پذیرفته نشوند. بنابراين وقتي كسي وارد يك مسابقه مي شود بايد بداند كه رقباي زيادي دارد و آنها نيز تلاش كرده اند براي اينكه موفق شوند. آنها نيز قطعا بخدا توكل كرده اند و از خدا خواسته اند كه قبول شوند بنابراين همان خدايي كه شما به او توكل كرده ايد خداي ديگران نيز هست و به ديگران نيز توجه دارد و همو در قرآن مي فرمايد «هل يستوي الذين يعلمون و الذين لا يعلمون» آيا كساني كه مي دانند با كسانيكه نمي دانند مساوي هستند؟ اين سخن خداوند مي خواهد بگويد كسانيكه تلاش مي كنند تا بدانند و بيشتر از ديگران بدانند با آنهايي كه كمتر تلاش مي كنند يا اصلا تلاش نمي كنند مساوي نيستند. درست است كه شما تلاش كرديد تا قبول شويد ولي هزاران نفر دانشجوي ديگر نيز تلاش كردند و آنها نيز انتظار قبولي داشتند و چه بسا تلاش آنها نيز بيشتر از شما باشد.
مطلب ديگري كه بايد مورد توجه قرار دهيد اينست كه زندگي ما انسانها يكنواخت نيست بلكه فراز و نشيب، تلخي و شيريني و بالاخره ، شكست ها و پيروزيها دارد، اگر ما شكست خورديم،
 اولا نبايد مأيوس شويم بلكه آنرا بايد سكوي پرش براي پيروزيهاي بعدي قرار دهيم،
 ثانيا در اعتقاداتمان سست نشويم، مگر حسين بن علي (ع) نبود كه علي رغم اينكه از بهترين انسانها بود، حركت او نيز حق بود و اهل دعا نيز بود و بالاتر از همه محب خدا و معصوم بود، ولي وقتي با يزيد درگير شد بظاهر لشگر او مغلوب دشمن شد و شكست خورد و اهل و عيال او نيز اسير دشمن شدند؛ اما هيچگاه بخاطراين شكست ظاهري ابراز نارضايتي از خداوند نكرد، بلكه در آخرين لحظات زندگي فرمود : «خدايا من راضيم به رضاي تو» اين درس بزرگي است كه ما بايد از حسين بن علي بياموزيم كه اولا از شكست ها نهراسيم ثانيا مأيوس نشويم و ثالثا در اعتقاداتمان سست نشويم، بلكه به اعتقادات خودمان بيشتر پايبند باشيم و ثابت قدم باشيم. و مگر زينب كبري نبود كه وقتي مورد شماتت دشمن قرار گرفت و به او گفتند ديديد كه خدا با شما چه كرد؟ در پاسخ فرمود : «ما رأيت الا جميلا» جز زيبايي نديدم.
نكته ديگري كه بايد به آن توجه كنيد اين است كه سعادت خود را در زندگي فقط به قبول شدن يا نشدن در كنكور گره نزنيد درست است كه هر چه انسان تحصيلات بالاتري داشته باشد بهتر است؛ ولي اين مساوي با سعادت و خوشبختي نيست. بلكه خوشبختي در اعتقادات صحيح و پايبندي به ارزشها و عمل به دستورات الهي در جاي جاي زندگي است. و خلاصه اين كه سعادت انسان در گرو بندگي خدا و تقرب به اوست.
اکنون پس از این مقدمه به شما دوست محترم و شايسته توصيه مي كنيم كه از تلاش و كوشش و پشتكار و جديت خسته نشويد و با اميد به پيروزي سعي خود را انجام دهيد، انشاالله موفق خواهيد شد. و براي موفقيت نكاتي كه در ذيل مي آيد را مورد توجه قرار دهيد.
1- براي خود برنامه اي شبانه روزي تنظيم كنيد و كارهايتان را - اعم از مطالعه، خواب، عبادت، تفريح، ورزش، تغذيه و... - در زمان معين و طبق برنامه انجام دهيد.
2- براي تقويت انگيزه خود، هدف نهايي و اهداف متوسط و نزدیک خود را از درس خواندن مشخص كنيد؛ زيرا اگر انسان هدف مشخصي داشته باشد همواره آن هدف براي او ايجاد انگيزه مي كند. انگيزه مانند يك موتور محركه، انسان را به پيش مي برد.
3- از پراكنده خواني اجتناب كنيد همان طور كه گفته شد، مطالعات شما بايد هدفمند و در زمان مناسب باشد.
4- بعد از غذا خوردن، بلافاصله مطالعه نكنيد.
5- سعي كنيد در كتابخانه و با نشستن صحيح پشت ميز، مطالعه كنيد.
6- بعد از 45 دقيقه مطالعه، يك ربع استراحت كنيد و اگر برايتان امكان دارد, نوشيدني يا ميوه، يا حداقل چند دانه كشمش و يا بيسكويت بخوريد. البته لازم نيست هر 45 دقيقه خوردن يا نوشيدن تكرار شود ولي استراحت لازم است هرگز چند ساعت به طور مستمر مطالعه نكنيد.
7- هنگام امتحانات، از مواد قندي و مغزي بيشتر استفاده كنيد. مانند: خرما، كشمش، انجبر، پسته، گردو، عسل و... .
8- شب ها حداقل هفت ساعت استراحت و خواب داشته باشيد و در بين روز نیز یک ساعت استراحت کنید، که ترجیحا این یک ساعت قبل از ظهر باشد( همان خواب معروف قیلوله).
9 - حتما هر روز حداقل نيم الي يک ساعت ورزش (مورد علاقه) انجام دهيد.
10- سعي کنيد با افراد جدي و پر کار ارتباط بيشتري برقرار کنيد و در صورت امکان با يکديگر درس بخوانيد.
11- قرائت و حفظ قرآن کریم نقش موثری در تقویت حافظه دارد، حداقل روزی یک آیه قرائت یا حفظ نمایید.
با توجه به آنچه گفته شد تلاش و توانمندي شما در موفقيت شما نقش مهمي دارد. و جهت پايداري در تلاش و جلوگيري از نااميدي و دلسردي و رفع موانع ناخواسته و حافظه سپاري معلومات، هميشه و در همه حال به ياد خدا باشيد و از او کمک بخواهيد. به طور حتم نظر لطف خداوند را نزد خود احساس خواهيد کرد.
منتظر مکاتبات بعدی شما هستیم.

 

 

 

اطلاعات تماس

 

روابط عمومی گروه :  09174009011

 

 شماره نوبت استخاره: 09102506002

 

آیدی همه پیام رسانها :     @shiaquest

 

پاسخگویی سوالات شرعی: 09102506002

آدرس : استان قم شهر قم گروه پژوهشی تبارک

 

پست الکترونیک :    [email protected]

 

 

 

درباره گروه تبارک

گروه تحقیقی تبارک با درک اهميت اطلاع رسـاني در فضاي وب در سال 88 اقدام به راه اندازي www.shiaquest.net نموده است. اين پايگاه با داشتن بخشهای مختلف هزاران مطلب و مقاله ی علمي را در خود جاي داده که به لحاظ کمي و کيفي يکي از برترين پايگاه ها و دارا بودن بهترین مطالب محسوب مي گردد.ارائه محتوای کاربردی تبلیغ برای طلاب و مبلغان،ارائه مقالات متنوع کاربردی پاسخگویی به سئوالات و شبهات کاربران,دین شناسی،جهان شناسی،معاد شناسی، مهدویت و امام شناسی و دیگر مباحث اعتقادی،آشنایی با فرق و ادیان و فرقه های نو ظهور، آشنایی با احکام در موضوعات مختلف و خانواده و... از بخشهای مختلف این سایت است.اطلاعات موجود در این سایت بر اساس نياز جامعه و مخاطبين توسط محققين از منابع موثق تهيه و در اختيار كاربران قرار مى گيرد.

Template Design:Dima Group