يكشنبه 17 فروردين 1404

                                                                                                                        


                                   

                                                                                                                                                                                                                                 

 

 

منو سخنرانی مکتوب

سخنرانی مکتوب حجت الاسلام رفیعی -روابط نامشروع


قال الله تبارک و تعالی:يَا أَيُّهَا اَلَّذِينَ آمَنُوا اِتَّقُوا اَللَّهَ وَكُونُوا مَعَ اَلصَّادِقِينَ»
ای کسانی که ایمان آورده اید از[مخالفت فرمان] خدا بپرهیزید و با صادقان باشید.
کانال ایتا شیعه کوئست: @shiaquest_net

مقدمه
سوره نور منشور عفاف، حجاب،غیرت و کنترل جامعه و خانواده است. این سوره 64 آیه دارد که مشتمل بریک سلسله احکام و یک سلسله اعتقادات است.
به همین جهت در اولین آیه اش آمده است که در این سوره دو بحث دنبال می شود:سورة أنزلناها وفرضناها وأنزلنا فيها آيات بينات لعلكم تذکرون (نور 1)
(این)سوره ای است که آن را فرو فرستادیم،و (عمل به آن را)واجب نمودیم، ودر آن آیات روشنی نازل کردیم،شاید شما متذکّر شوید!

 

یکی فرض ها و واجبات و دیگری آیات بیّنات که منظور،مباحث اعتقادی و اخلاقی است.
روایاتی در فضیلت این سوره بیان کردیم.معصومین فرموده اند که اولاد و خانواده هایتان را با این سوره حفظ کنید؛چون این سوره،سوره حفاظت از انحرافات اخلاقی و جنسی است.

 

دومین آیه این سوره درباره حد زنا و فحشاء است:
الزَّانِيه والزَّانِي فَاجْلِدُوا كُلَّ وَاحِدٍ مِنْهُمَا مئَةَ جَلْدَةٍ وَلا تَأْخُذُكُم بِهِمَا رَأْفَةٌ فِي دِينِ اللَّهِ إِن كُنتُمْ تُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الآخِرِوَلْيُشْهَدْ عَذابَهُمَا طائِفَةٌ مِنَ المُؤمِنينَ»؛(نور 2)
هریک از زن و مرد زناکار را صد تازیانه بزنید؛و نباید رأفت(و محبت کاذب) نسبت به آن دو شما را از اجرای حکم الهی مانع شود،اگر به خدا و روز جزا ایمان دارید!و باید گروهی از مؤمنان مجازاتشان را مشاهده کنند

 

در اسلام برای جرم هایی که اتفاق می افتد دو نوع محاکمه بیان شده است: یکی حدود و دیگری تعزيزات.البته هردوی اینها را هم شخص پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله یا امام معصوم علیه السلام و در دوران غیبت هم نایب عام امام و قاضی که از طرف نایب امام منصوب است اجرا می کند. این طور نیست که کسی حق داشته باشد هم حدود وهم تعزیرات را خودش اجرا کند. اجرای حدود به دست معصوم هست در زمان غیبت هم به اذن معصوم در اختیار نایب عام اوست که اقدام می کند.

 

فرق حدود و تعزیرات
فرق حدود با تعزیرات چیست؟مرحوم صاحب جواهر رحمة الله در کتاب ارزشمند جواهر می نویسند: حد چیزی است که مجازاتش معین است؛مثل زنا که صد ضربه شلاق دارد.یا: شرب خمر که هشتاد ضربه شلاق دارد. ائمه این تعداد ضربه شلاق را تعیین کرده اند.ایشان در آن جا می نویسد: حدود شش مورد بیشتر نیست:

1- زنا،

2- لواط یا همجنس بازی،

3- قذف یا متهم کردن بی دلیل دیگران به زنا،

4- شرب خمر،5- سرقت،

6- راهزنی.

 

هر مجازاتی در غیر این موارد شش گانه تعزیر نامیده می شود. مثلا:اگر کسی نامحرمی را لمس کرد، مشخص نیست حدش چیست یا اگر کار خلافی در جامعه انجام داد و یا جایی خیانت کرد، اینها جزو حدود نیست؛بلکه اختیارش با قاضی است که چند ضربه شلاق بخورد؛ممکن است قاضی بگوید چهل ضربه بزنید. پس تعزیرات به آن مواردی می گویند که قاضی تشخیص می دهد اما حدود مواردی است که در شرع معین شده است.


حد زنا
اولین حدی که در سوره نور درباره اش صحبت شده،حد زنا است. قرآن می فرماید: اگر مرد یا زنی مرتکب زنا شود صد ضربه به او شلاق بزنید؛البته این حکم برای کسی است که همسر ندارد. حکم شخص همسردار در جای دیگر آمده است.این حکم برای فرد مجرد است که اگر مرتکب زنا شد و زنایش در محضر دادگاه به اثبات رسید باید صد ضربه شلاق بخورد. اثبات زنا نیز شرایط خاص خودش را دارد که چهار شاهد عادل باید شهادت دهند و...

 

اجرای حد،بدون مهربانی و دلسوزی
قرآن سپس خطاب به آن کسی که می خواهد شلاق بزند،می فرماید:وَلا تَأخُذُكُم بِها رَأفَةٌ في دِينُ اَللَّهِ»؛
دلتان به حال مرد و زن زناکار نسوزد.

صد ضربه، حکم خداست. رأفت و مهربانی در همه جا هم خوب نیست.این کسی که حرمت یک جامعه را دریده،مرتکب زنا شده و کانون خانواده را از هم پاشیده و موجب تولد نسل حرام می شود،به او رحم نکنید و تازیانه اش بزنید.

 

اجرای حد در ملاء عام
قرآن هم چنین می فرماید:
«وَلْيُشْهَدْ عَذابَهُمَا طائِفَةٌ مِنَ المُؤمِنينَ»؛
این حدود را جایی اجرا کنید که درمعرض دید مردم باشد تا عبرت بگیرند و در آنها ترس و هراس ایجاد شود که هرگز مرتکب این خطا نشوند.

 

ولنگاری جنسی و زنا خطرات و زحمت فراوانی برای خود فرد ایجاد می کند.
رسول خدا صلی الله علیه و آله به امیرالمؤمنین علیه السلام فرمود:
«يَا عَلِى فِي اَلزِّنَا سِتُّ خِصالٍ ثَلاثٌ مِنْهَا فِي الدُّنيَا ولا مِنها فِي اَلْآخِرَةِ فَأَمَّا الَّتِي فِي الدُّنيا فَيَذهَبُ بِالبَهاءِ وَ يُعَجِّلُ الفَناءَ وَيَقطَعُ الرِّزقَ»؛

 

زنا شش اثر منفی دارد که سه تایش در دنیا است و سه تایش در آخرت
اما از آن سه تایی که در دنیا است:
1- آبروی آدم می رود،
2- عمرش کوتاه می شود .
اگر جامعه ای به زنا دچار شد و هرزگی و تعداد زن های خیابانی در جامعه افزایش یافت،عمر کسانی که به این درد خانمان سوز دچار هستند کوتاه می شود.
3- رزق و روزی زناکار قطع می شود.


اما سه اثری که در آخرت است:
وَ أَمَّا اَلَّتِي فِي الْآخِرَةِ فَسُوءُ اَلْحِسَابِ وَ سَخَطُ اَلرَّحْمَنِ وَ خُلُودٌ فِي اَلنَّار»؛( من لایحضره الفقيه،ج4،ص367)

1- حساب رسی افراد مرتکب زنا سخت است،
2- خدا از آنها غضبناک است،
3- [اگر زناکار بی توبه از دنیا برود یا توبه اش پذیرفته نشود]برای همیشه در جهنم خواهد ماند.عذاب جهنم را به همراه خودش دارد.

 

اثر زنا و ربا در جامعه
امیرالمؤمنین علیه السلام فرمود:إِذَا ظَهَرَ الزِّنَا وَ اَلرِّبَا فِي قَرْيَةٍ فَقَدْ أَحَلُّوا بِانْفُسِهِمْ عَذَابُ اَللَّهِ»؛ (نهج الفصاحه، ح 118)

وقتی در جامعه ای دو گناه زناکاری و رباخواری آشکار و علنی شود،مردم آن جامعه خود را در معرض عذاب خدا قرار داده اند.

به تعبیر دیگر:موجب می شوند قبل از این که قیامتی برپا شود عذاب الهی را با دست خودشان در همین دنیا فراهم کنند.

 

اهمیت تربیت جنسی
تربیت ابعاد گوناگون دارد: تربیت دینی؛یعنی جوان هایمان را متدین بار بیاوریم.تربیت اخلاقی؛به بچه ها یاد بدهیم که اخلاق را رعایت کنند.تربیت جسمی؛قد و وزن فرزند کنترل شود و هورمون های بدنش به درستی کار کند. تربیت اجتماعی؛بچه را در جامعه ببریم تا بتواند با مردم ارتباط برقرار کند.


در صداو سیما و سخنرانی ها درباره همه این ابعاد بحث می شود؛اما یک نوع تربیتی وجود دارد که کمتر درباره اش بحث می شود:تربیت جنسی.انسان یک قوای جنسی دارد که باید ساماندهی شود.
اگر تربیت جنسی در جامعه شکل نگیرد نتیجه اش انحراف جنسی و رو آوردن به فیلم های مبتذل و گناه های جنسی می شود.ما از این حقیقت غافل هستیم و می ترسیم حتی پیرامون آن بحث کنیم.


بنده کمتر دیدم کسی بیاید و در صدا و سیما درباره این موضوع صحبت کند که چه کنیم تا دختران و پسران ما دچار انحرافات جنسی نشوند.

الحمد لله ما امروز مرکز فحشا نداریم و به برکت انقلاب همه آنها جمع شد؛اما گزارش هایی وجود دارد که از هرزگی های جنسی در شهرهای بزرگ و کوچک و روابط نادرست دختر و پسر در برخی مراکز آموزشی پرده برمی دارد و نگران کننده است.

 

ما که نمی توانیم مثل کبک سرمان را زیر برف کنیم و بگوییم:همه جا امن و امان است.نه،این طور نیست. برخی جوانان در سنّی مناسب ازدواج می کنند که این خیلی عالی است؛اما بخش عمده ای در این جامعه آدم های بدون همسر هستند که آمارها می گوید:دوازده میلیون جوان مجرّد آماده ازدواج در این جامعه زندگی می کند. متأسفانه بخشی از متأهلين ما نیز که همسر و فرزند دارند دچار انحرافات جنسی می شوند و همه اینها گویای این حقیقت است که در تربیت جنسی جامعه،خوب کار نشده و دقت نشده است.


راه های پیش گیری از انحراف جنسی
راه جلوگیری از انحرافات جنسی مردم چیست؟ اولین و آخرین توصیه دین

ازدواج است؛اما اگر کسی _ چه آن کسی که ازدواج نکرده و چه آن کسی که ازدواج کرده است اما از میل به گناه و تنوع طلبی دست برنداشته - آلوده است یا احتمال دارد آلوده شود،دین چه توصیه هایی دارد تا روابط جامعه حفظ شود و حرام زاده در جامعه به دنیا نیاید و کانون خانواده از هم نپاشد؟

 

1-مدیریت اعضاء
اولین توصیه دین در رابطه با پیشگیری از انحراف جنسی جامعه،مدیریت اعضاء بدن است.
حضرت موسی علیه السلام به پیروانش می فرمود:زنا نکنید.حضرت عیسی علیه السلام فرمود:فکر زنا را هم نکنید. ( بحارالانوار،ج14،ص331)
امیرالمؤمنین علیه السلام فرمود:لَيْسَ يَزْنِي فَرْجُكَ إِنْ غَضَضْتَ طَرْفَكَ »؛ (شرح نهج البلاغه،ج20،ص324، ح715)
اگر چشم بپوشی،هرگز زنا نخواهی کرد.

کسی زنا نمی کند و رابطه نامشروع ایجاد نمی شود مگر با نگاه .

 

پیامبران و دوری از گناه
کنترل چشم و گوش از حرام، کنترل فکر از اندیشیدن به صحنه های حرام ... وقتی یوسف پیامبرعلیه السلام با حیله زلیخا در اتاق گیر افتاد زلیخا پارچه ای روی بتی که در آن جا بود انداخت.حضرت یوسف گفت: چرا چنین می کنی؟ گفت: خجالت میکشم؛این خدای من است. گفت:تو از این بت شرمنده ای؛ می خواهی من از خدای خودم شرم نکنم؟!

میدان ندادن به هوای نفس
زناکاری را اعدام می کردند که حضرت يحيي علیه السلام از راه رسید. حضرت یحیی پسرخاله حضرت عیسی علیه السلام و پیامبری برجسته است. خدا او را در قرآن ستوده است.حضرت اباعبدالله علیه السلام نیز در مسیر کربلا مکرر از حضرت يحيى علیه السلام ياد می کرد.یحیی علیه السلام جلو آمد و گفت:ای اعدامی!نصیحتی به من بکن؛تویی که گرفتار گناه شدی.
گفت: جناب یحیی!سه نصيحت می کنم:


1- به هوای نفست میدان نده که سوارت می شود.اگر نفس بر توامیر شد و توشدی مرکبش،هرکجا که گفت نگاه کن،نگاه می کنی،دیگر کنترل از دست توخارج می شود.
2- گناهکار را سرزنش نکن،
3- خشمگین نشو؛( بحارالانوار،ج14،ص 188)
چون جایی که خشمگین می شوی شیطان حضور پیدا می کند و هوای نفس میدان پیدا می کند.

 

وقتی دختران شعیب پیامبر نزد پدرشان آمدند،گفتند:موسی را استخدام کن؛جوان خوبی است.هم قوی است و هم امين.شعیب گفت: قوی بودنش معلوم است؛چون سطل های سنگین آب را برای شما آورده است.اما از کجا با یک ملاقات فهمیدید امین است؟ گفتند: از آن جایی که به ما گفت: من جلوم می روم و شما پشت سر من بیایید.من پشت سر نامحرم حرکت نمی کنم. (وسائل الشیعه،ج20،ص199) با این که راه را بلد نبود ما باید جلو می رفتیم.
از این جا فهمیدیم که امین است. ...يَا أَبَتِ إِنِّي مَشَيْتُ قُدَّامهُ فَقال اِمْشِي مِنْ خَلْفِي فَإِنْ ضَلَلْتُ فَأَرْشِدِينِي إِلَى اَلطَّرِيقِ فَإِنَّا قَوْمٌ لاَ تَنْظُرُ إِلَى أَدْبَارِ اَلنِّسَاءِ»

 

2-پرهیز از تبرّج وتشبّه
دومین توصیه دین در رابطه با پیشگیری از انحراف جنسی جامعه،پرهیز از تبرّج وتشبّه است.متأسفانه در جامعه می بینیم که زنان ما به شکل مردها در می آیند و مردهای ما به شکل زن ها.این روایت را ببینید:پیامبر صلی الله علیه و آله فرمود:خدا چند نفر را لعنت می کند و تمام فرشتگان آمین می گویند.یکی آن مردی است که به شکل زنان ابرو برمی دارد،موی بلند می گذارد و چهره خود را شبیه به زن ها بیاراید یا زنی که خود را به شکل مردها دربیاورد.
....والرَّجُلُ يَتَشَبَّهُ بِالنِّساءِ وَقَد خَلَقَهُ اللَّهُ ذَكَراً وَ اَلْمَرْأَةُ تَتَشَبَّهُ بِالرِّجَالِ وَ قَدْ خَلَقَهَا اَللَّهُ أُنْثي.... (مستدرک الوسائل،ج13،ص203)

 

شما امروز می بینید که در فضاهای مجازی راه تشبه مرد به زن و زن به مرد باز شده است.متأسفانه عده ای از آقایان از خودشان تصویر می گیرند و در این فضاها می گذارند.این کارها واقعا خطرناک است.تبرّج نیز آشکار بودن زیبایی های زن است.اسلام می فرماید:زنان مسلمان! مانند زنان جاهلیت تبرّج نداشته باشید. (احزاب،33)

 

3-آگاهی از آسیب های روابط حرام
سومین توصیه دین در رابطه با پیشگیری از انحراف جنسی جامعه،توجه به آسیب های روابط جنسی حرام است.روابط جنسی حرام دو نوع آسیب دارد:هم آسیب مادی، هم آسیب معنوی. امیرمؤمنان على علیه السلام فرمود:
«مَنْ تَسَرَّعَ إِلَى اَلشَّهَوَاتِ تَسَرَّعَتْ إِلَيْهِ اَلْآفَاتُ إِلَيْهِ اَلْآفَاتُ»
هر کس به سوی خواسته های نامشروع بشتابد و به دنبال حرام برود آسیب ها خیلی زود به سراغش می آید.(غررالحکم، ح 6933)

 

یکی از آسیب های دنیایی اش آبروریزی است.آسیب معنوی اش نیز همان است که پیامبر صلی الله علیه و آله فرمود: حَرَامٌ عَلَى كُلِّ قَلْبٍ عُزِّيَ بِالشَّهَوَاتِ أَنْ يَجُولَ فِي مَلَكُوتِ اَلسَّمَاوَاتِ»؛ (مجموعه ورام،ج2،ص122)
قلبی که شهوت در آن بیاید کسی که به روابط نامشروع می پردازد از رابطه معنوی با خدا محروم خواهد ماند.

 

حفظ آبرو به قیمت جان
سديد الدين عوفی کتابی به نام جامع الحکایات دارد و در آن کتاب ،داستانی نقل می کند. می گوید:انقلابی در بصره رخ داد و زنگی ها آن شهر را به تصرف خود در آوردند.
عراق حوادث زیادی به خود دیده است؛از جمله:در مقطعی زنگیان در بصره کودتا کردند و قدرت را در دست گرفتند و به زنان و اموال مردم حمله کردند.

این زنگی ها بانویی سیده را دستگیر کردند و نزد رئیس خود بردند زن سيده علویه که می دید این مرد به او نگاه بد دارد و می خواهد مرتکب فحشا شود، تدبیری اندیشید.گفت:اگر اجازه بدهی من دعایی به تو یاد می دهم که اگر آن را بخوانی شمشیر بر بدنت اثر نمی کند.

رئیس زنگی ها گفت: شاید دروغ می گویی.گفت: اول روی خود من امتحان کن.
مرد بلافاصله شمشیر کشید و بر بدن زن فرود آورد.زن کشته شد.رئیس زنگی ها متوجه شد که این بانو با این کار می خواست آبروی خود را حفظ کند و واقعا دعایی وجود ندارد که شمشیر را بی اثر کند.با این روش خواست بگوید کشته می شوم اما به فحشا تن نمی دهم.بعد لشکریانش را جمع کرد و گفت:دیگر کسی حق ندارد متعرض زنان این منطقه شود.این ها آن قدر با ایمان هستند که حاضرند کشته شوند اما آبرویشان نرود.


فرجام خوش چشم پوشی از گناه
مرحوم آیت الله کشمیری رحمة الله روزها یکی - دو ساعت در ایوان حضرت علی علیه السلام می نشست و سؤالات مردم را پاسخ می داد،استخاره می گرفت و... ایشان روزی در بازار نجف دید خانمی برای مردم استخاره می گیرد.

آقای کشمیری تعجب کرد و به آن خانم گفت:قصه شما چیست؟ مگرشما درس خواندی یا قرآن می شناسی؟ گفت: من بی سوادم.شوهرم از دنیا رفت و چهار بچه برایم ماند از نظر مالی دچار مشکل شدم.کار به آن جا رسید که مجبور شدم به فساد و فحشا تن بدهم.

 

گفتم: خدایا!چاره ای ندارم. ولی قبل از آن که به سراغ گناه بروم،اول به حرم حضرت ابوالفضل علیه السلام رفتم و به آقا متوسل شدم.سه روز تمام گفتم:آقا! راضی نشو من که زنی با ایمان هستم از راه حرام ارتزاق کنم. خودت به من راهکاری یاد بده. روز سوم که به زیارت رفتم در عالم خواب آقا ابوالفضل العباس علیه السلام را دیدم.


فرمود: از فردا برو در کنار حرم پدرم امیرالمؤمنین علی علیه السلام بنشین و با تسبیح برای مردم استخاره بگیر؛درآمدی ایجاد می شود. گفتم: آقا! بلد نیستم جواب بدهم.فرمود: تو تسبیح را بچرخان،ما جواب را به تو القا می کنیم. لذا از آن روز بعد به این جا آمدم و این کار را انجام می دهم. جواب هایی هم که به مردم می دهم دقیقا مطابق آن مورد استخاره است.
پرهیز از گناه، چنین عنایتی در زندگی این زن قرار داد.

 

4-کنترل رفتار
چهارمین توصیه دین در رابطه با پیشگیری از انحراف جنسی جامعه،کنترل رفتار است.پدر و مادر در خانه احتیاط کنند. ماهواره در خانه هایتان نیاورید. اجازه ندهید بچه ها پای فیلم ها و صحنه های ماهواره بنشینند.آنها حساب شده کار می کنند.هم اعتقادات را سلب می کنند و هم عفت را از جامعه می ربایند.

اجرای جدّی احکام اسلامی
اثبات زنا خیلی مشکل است و شرع برای حفظ آبرو قانون های زیادی گذاشته؛ولی اگر در جایی زنا ثابت شد، حدّ باید اجرا شود.قرآن می فرماید: الزَّانِيَةُ والزَّانِي»؛
مرد و زن زناکار را صد ضربه شلاق بزنید.


اول مؤنث آورده چون کشش بیشتر از طرف زن ها است.خدا سفارش می کنند آنهایی که این حکم را اجرا می کنند رأفت و مهربانی نداشته باشند.این جا جای مهربانی نیست.بگذارید آن کسی که لذت حرام را چشیده،درد شلاق را هم بچشد و این کار در ملأعام انجام شود.این ها احکام خداست.اگر حدود تعطیل شود برکت از جامعه رخت بر می کند.امروزه متأسفانه حدود در جامعه ما تعطیل شده است.مکرر از اخبار سرقت و اختلاس می شنویم؛اما حد الهی کمتر اجرا می شود.

 

از غربی ها،از سازمان حقوق بشر نترسید.همه زندگی تان را هم عوض کنید باز هم می گویند حقوق بشر در ایران رعایت نمی شود. حکم خدا بر حکم سازمان ملل مقدم است.خداوند می فرماید: اجرای حد در مورد زناکار،دزد،شراب خوار و... واجب است و باعث می شود جامعه برپا بماند.
وقتی ترس از ارتکاب گناه نباشد و دزد دید کارش ندارند،شراب خوار دید کارش ندارند،نظم و آرامش جامعه به هم می ریزند.حدود الهی نباید در جامعه تعطیل شود.یکی از وظایف حکومت اسلامی،اجرای حدود است.آیه دوم سوره نور به اجرای حد الهی درباره زناکار اشاره دارد.

اطلاعات تماس

 

کمک و هدایای مالی به سایت جهت پیشرفت:

6037998157379727 (بانک ملی بنام سیدمحمدموسوی )

روابط عمومی گروه :  09174009011

 

 شماره نوبت استخاره: 09102506002

 

آیدی همه پیام رسانها :     @shiaquest

 

پاسخگویی سوالات شرعی: 09102506002

آدرس : استان قم شهر قم گروه پژوهشی تبارک

 

پست الکترونیک :    shiaquest@gmail.com

 

 

 

درباره گروه تبارک
گروه تحقیقی تبارک با درک اهميت اطلاع رسـاني در فضاي وب در سال 88 اقدام به راه اندازي www.shiaquest.net نموده است. اين پايگاه با داشتن بخش های مختلف هزاران مطلب و مقاله ی علمي را در خود جاي داده که به لحاظ کمي و کيفي يکي از برترين پايگاه ها و دارا بودن بهترین مطالب محسوب مي گردد. ارائه محتوای کاربردی تبلیغ برای طلاب و مبلغان ،ارائه مقالات متنوع کاربردی پاسخگویی به سئوالات و شبهات کاربران ,دین شناسی، جهان شناسی ،معاد شناسی، مهدویت و امام شناسی و دیگر مباحث اعتقادی ،آشنایی با فرق و ادیان و فرقه های نو ظهور، آشنایی با احکام در موضوعات مختلف و خانواده و... از بخشهای مختلف این سایت است. اطلاعات موجود در این سایت بر اساس نياز جامعه و مخاطبين توسط محققين از منابع موثق تهيه و در اختيار كاربران قرار مى گيرد.

Template Design:Dima Group