پنجشنبه 26 تير 1404

                                                                                                                        


                                   

                                                                                                                                                                                                                                 

 

 

منو سخنرانی مکتوب

سخنرانی مکتوب شب پنجم محرم الحرام


کانال ایتا شیعه کوئست: @shiaquest_net

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ وَالْعَصْرِ ﴿١﴾إِنَّ الْإِنْسَانَ لَفِي خُسْرٍ ﴿٢﴾ حتما حتما همه در خسران هستیم. منظور، من و شما هم هستیم. هر کس باید خودش را ببیند مگر اینکه مثل کربلایی ها باشیم با چهار ویژگی:
۱- الذین آمنوا
۲- و عملوا الصالحات
۳- و تواصوا بالحق
۴- و تواصوا بالصبر.
ایمان و عمل صالح را عرض کردیم که با ولایت تنظیم می شود. یعنی نماز و روزه و کار خیر و عزاداری داشته باشیم که امام زمان دوست دارد.


کلیپی در فضای مجازی پخش شد که پیر غلامی می گفت: در عالم رؤیا دیدم هر جا در روضه ی امام حسین علیه السلام نوکری کردم، سینه زدم، گریه کردم، جارو زدم، چایی ریختم و … و برای امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف دعا کردم برای من نوشته شده و هر جا به امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف گره نخورده باقی مانده. گفتم خدایا این همه برای امام حسین علیه السلام نوکری کردم همه مانده… اعمالم را آوردند روی هر کدام یک “عجل لولیک الفرج” گفتم دیدم اعمالم پذیرفته شد.


پس همه در خسران هستند مگر کسانی‌ که اعمالشان به امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف گره می خورد. دغدغه ی امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف داشته باشیم، اعمالمان هر مقدار باشد اجر و قرب بیشتری پیدا می‌کند و اثرگذار می شود. هم خودم اثرش را در زندگی ام می بینم، هم روی دیگران تأثیر می گذارم.


و توصیه به حق؛ حقی که مجموعه ای از معارف دین است و قرار نیست ما تک تک خانواده و رفقا را توصیه به حق کنیم. که خانم حجابت را رعایت کن؛ آقا نمازت را بخوان؛ دخترم نمازت قضا نشود؛ پسرم نگاهت را حفظ کن و … توصیه به حق باید عملی باشد.

باید زیرساخت درست شود و جامعه سازی شود. در واقع حکومت دینی تشکیل شود و فضا سازی شود که همه خود به خود سمت دین بیایند نه اینکه مدام به زور تذکر دهیم. همه ی اهل بیت علیهم السلام می دانیم که به شهادت رسیدند. ولی انبیا علیهم السلام را نمی دانیم که چه تعداد شهید شده اند و چه تعداد به مرگ طبیعی مرده اند.


ولی ۷۰ پیامبر بنی اسرائیل را سر بریدند. حضرت زکریا علیه السلام را از فرق سر ارّه کردند. این بلاهایی که سر انبیا و ائمه علیهم السلام آمد برای چه بود؟! اینها همه می خواستند جامعه سازی کنند، و فرعون های زمان این را می فهمیدند و مقابله می کردند.
هزار سال است که بحث و دعوا بر سر این است که بالاخره دین از سياست جدا هست یا نه؟ دشمن این را کاملا می فهمد. امام صادق علیه السلام که حکومت نداشتند و شاگرد تربیت می کردند.


پس چرا انقدر تحت فشار بودند؟ چون دشمن می دانست که امام جامعه سازی می کند و مردم در مکتب امام صادق علیه السلام قیام می کنند ولی خیلی از اطرافیان امام این را نفهمیدند. آقا موسی بن جعفر علیه السلام که حکومت نداشتند. هارون الرشید لعنة الله علیه رفت مدینه کنار قبر رسول الله صلی الله علیه و آله و بلند طوری که مردم بشنوند گفت: «یا رسول الله! این موسی بن جعفر بین مردم اختلاف می اندازد. اجازه بده دستگیرش کنم. » این راهبرد دشمن است.


دشمن کاملا می فهمد که شما باید جامعه سازی کنید ولی ما در خواب هستیم؛ یا متوجه نمی شویم یا اگر متوجه می شویم به لحاظ نظری است و در عمل کار خاصی نمی کنیم.


دو نفر اطراف خودمان را هم نمی توانیم جهاد تبیین کنیم. راهبرد دشمن چیست؟ در زیارت امام رضا علیه السلام برای ما توضیح داده شده است : «اللهم العن الذین بدّلوا نعمتک. خدایا لعنت کن کسانی را که تبدیل کردن نعمات را» «و اتّهموا نبیّک.


و به پیامبرت تهمت زدند» الان هم این اتفاق می افتد و کلیپ می سازند و «و سخّروا بامامک. و ائمه علیهم السلام را مسخره کردند» از آغاز خلقت همین بوده که همیشه اولیاء الهی مسخره می شدند «و حملوا الناس علی اکتاف آل محمد. کسانی مردم را روی سر اهل بیت می ریختند و همه چیز را گردن آنها می انداختند» این مهم تر است. «کار خودشونه» فقط برای الان نیست.


حداقل از زمان پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله اینطور بوده است. امام سجاد علیه السلام، امام باقر علیه السلام و امام صادق علیه السلام که حکومتی نداشتند، ولی هر اتفاقی در جامعه می افتاد به گردن آنها می انداختند.


هارون الرشید منظورش از این کار که با صدای بلند می گفت، این بود که مردم بشنوند و وجهه ای ایجاد کند که من با پیامبر صلی الله علیه و آله مشکلی ندارم، موسی بن جعفر علیه السلام در جامعه اختلاف ایجاد می کند.


هر چیز بی ربطی را به گردن اهل بیت علیهم السلام می انداختند. اللهم العن الذین بدّلوا نعمتک یعنی کسانی که نعمت ها را تبدیل می کنند. سید الشهدا علیه السلام خطبه ای خواندند و فرمودند که علت قیام چه بوده؟ می فرمایند اتفاقی که در جامعه افتاده این است که حلال خدا حرام شده و حرام خدا حلال شده. این همان تبدیل نعمت است. یعنی مثلا حجاب قبلا یک ارزش بوده الان بی حجابی دارد ارزش می شود.


ازدواج به یک موضوع کم ارزش تبدیل شده و خانواده ها هیچ تلاشی برای تشکیل زندگی فرزندانشان نمی‌کنند. کلا دین را هم درنظر نگیریم و انسانیت را ببینیم می فهمیم خدا عقل داده تا انسان با حیوانات تفاوت داشته باشد و به طور غریزی به دنبال رفع شهوت نباشد.


بی توجهی به تشکیل خانواده به ضرر جامعه است و بیشتر خانم ها ضرر می کنند. کسانی که پرچم “زن، زندگی، آزادی” را علم کرده اند بیشتر « آقایان» هستند و لذتش را می برند. خانم هر روز خود را در خیابان عرضه می کند و جوان استفاده می کند پس چرا باید ازدواج کند و مسئولیت قبول کند و تعهدی بدهد؟ دختر به جای اینکه ملکه باشد و آبرومندانه کسی به خواستگاری او بیاید و همسرش تعهد بدهد، مهریه و نفقه بدهد و … خود را مفت عرضه می کند. بعد از مدتی هم زیبایی هایش از بین می رود.


وقتی نعمت های خدا تبدیل شد و حلال و حرام خدا عوض شد: به پیامبرصلی الله علیه و آله تهمت زدند؛ امامان علیهم السلام را مسخره کردند؛ همه چیز را گردن اهل بیت علیهم السلام انداختند.


امیرالمؤمنین علیه السلام ۲۵ سال خانه نشین بودند و کاره ای نبودند ولی همه چیز را به گردن ایشان می انداختند و دوازده هزار خطیب روی منبر لعن علی علیه السلام می گفتند.


در شامات بعد از نماز، امیرالمؤمنین را لعن می کردند و اگر یادشان می رفت قضای آن را به جا می آوردند. نزدیکترین یاران امام حسن مجتبی علیه السلام می گفتند «السلام علیک یا مذّل المؤمنین. سلام بر تو که ما را خوار و ذلیل کردی» هزار سال است که کار دشمن همین است.


الان هم می گویند کار خودشان است. گرانی تقصیر اینهاست پس ما هم بی حجاب می شویم. حجاب مانع پیشرفت است. آمریکا و اروپا هم گرانی وجود دارد. ببینید خط فقرشان چگونه است. پیشرفت هیچ ربطی به حجاب ندارد. دشمن همه چیز را گردن دین می اندازد. وقتی بدانیم راهبرد دشمن چیست خیلی از مشکلات به وجود نمی آید.


ما چهل سال ایستاده ایم چون عده ای مثل حججی ها، شهید سلیمانی ها، حضرت آقاها، امام خمینی ها و خانواده شهدا داشته ایم.


به لطف خدا هیئت ها رنگ و بوی بصیرت گرفته ولی باز هم تلاش و بصیرت ما با این حجم از توپخانه ی دشمن کافی نیست. حضرت آقا فرمودند قتل سید الشهدا علیه السلام به خاطر بی بصیرتی سیاسی مردم بود نه به خاطر نماز و روزه و … الحمدلله این جمع با بصیرت هستند. اینها همه از باب تذکر است و نیاز به مقدمه است.


گفتیم با قرآن سراغ کربلا برویم. هر جا در قرآن دیدیم صحبت از ایمان و عمل صالح است، حرف صفات مؤمنین است، حرف صالحین، توابین، متقین و نیکوکاران است، بدانیم حرف کربلایی هاست .


ببینیم الگوهای عملی قرآن چگونه هستند. چون خدا کربلایی ها را برای ما الگو قرار داده. کسانی که در سیره و روش در مسیر کربلا هستند مثل حاج قاسم، شهدای مدافع حرم، شهدای دفاع مقدس.


با قرآن بهتر می شود کربلا را فهمید و با کربلا هم بهتر می شود قرآن را فهمید. الان هم روزگاریست که به قرآن توهین می شود و دشمنان به هر دستاویزی تمسک می کنند که توهینی کنند و زخمی بزنند .


در این ایام باید بیشتر سراغ قرآن برویم و با قرآن انس بگیریم. چیزی که شب اول قبر خیلی به کار ما می آید. بعضی اعمال در قیامت کم کم به درد ما می‌خورد ولی تلاوت قرآن همان شب اول قبر به کار ما می آید و وحشت را کم می‌کند.


گاهی اوقات قرآن را باز می‌کنیم و آیاتی را تلاوت میکنیم. گاهی قرآن کنار ما نیست یک “آیة الکرسی” کافیست. امیر المؤمنین علیه السلام بعد از نماز این کار را ترک نمی کردند. خواندن یک مرتبه “سوره توحید” بعد از نماز فضیلت است، اگر سه مرتبه “سوره توحید” خوانده شود که یک ختم قرآن هم هست. روایت است که اگر کسی می خواهد خدا خودش و پدر و مادرش را بیامرزد بعد از هر نماز “سوره توحید” را بخواند. به همین سادگی! نباید سخت بگیریم.


گاهی اوقات تصمیم می‌گیریم از اول قرآن هر روز یک جزء بخوانیم، روز اول می‌خوانیم و بقیه ی روزها فراموش می شود. بعد از شش ماه دوباره از اول شروع می کنیم و بقیه می ماند. بعد از چند ماه دوباره از اول! شیطان هم این وسط دائم تحریک می‌کند که هر روز یک یا دو جزء بخوان و کار را سخت تر می کند و نمی گذارد با قرآن انس بگیریم. خدا روز قیامت می گوید یک سؤال می کنم جواب بده و برو بهشت.

یک بار کتاب قرآن را فارسی خواندی؟ ۲۳ سال پیامبر صلی الله علیه و آله خون دل خوردند؛ ۱۲۴ هزار پیامبر خون دل خوردند که پیامبر آخر بیاید و این میراث به دست ما برسد؛ همه ی اهل بیت فدا شدند تا قرآن حفظ شود و به دست ما برسد. حداقل یک بار قرآن را فارسی بخوان.

یا اینکه خدا سؤال می کند این کتابی که این همه برای حفظ آن خون ریخته شده ۱۱۴ سوره دارد اسم ۵۰ سوره را بگو. پاسخی داریم؟! خیلی وقت ها ما در مکتب امام حسینیم ولی از خیلی چیزها دور و محرومیم و بدتر اینکه فکر هم نمی کنیم که ضعفی داریم.
التماس دعا

 

اطلاعات تماس

 

کمک و هدایای مالی به سایت جهت پیشرفت:

6037998157379727 (بانک ملی بنام سیدمحمدموسوی )

روابط عمومی گروه :  09174009011

 

 شماره نوبت استخاره: 09102506002

 

آیدی همه پیام رسانها :     @shiaquest

 

پاسخگویی سوالات شرعی: 09102506002

آدرس : استان قم شهر قم گروه پژوهشی تبارک

 

پست الکترونیک :    [email protected]

 

 

 

درباره گروه تبارک
گروه تحقیقی تبارک با درک اهميت اطلاع رسـاني در فضاي وب در سال 88 اقدام به راه اندازي www.shiaquest.net نموده است. اين پايگاه با داشتن بخش های مختلف هزاران مطلب و مقاله ی علمي را در خود جاي داده که به لحاظ کمي و کيفي يکي از برترين پايگاه ها و دارا بودن بهترین مطالب محسوب مي گردد. ارائه محتوای کاربردی تبلیغ برای طلاب و مبلغان ،ارائه مقالات متنوع کاربردی پاسخگویی به سئوالات و شبهات کاربران ,دین شناسی، جهان شناسی ،معاد شناسی، مهدویت و امام شناسی و دیگر مباحث اعتقادی ،آشنایی با فرق و ادیان و فرقه های نو ظهور، آشنایی با احکام در موضوعات مختلف و خانواده و... از بخشهای مختلف این سایت است. اطلاعات موجود در این سایت بر اساس نياز جامعه و مخاطبين توسط محققين از منابع موثق تهيه و در اختيار كاربران قرار مى گيرد.

Template Design:Dima Group