شنبه 21 تير 1404

                                                                                                                        


                                   

                                                                                                                                                                                                                                 

 

 

منو سخنرانی مکتوب

دوره مهارت های زندگی مشترک – استاد عباسی ولدی ۵.مهارتهای زندگی مشترک ۲

بسم‌الله الرحمن الرحیم

کارشناس: استاد عباسی ولدی

عنوان: مهارت های زندگی مشترک، قسمت دوم

هرکجا هر کاری که خواستیم شروع کنیم اول باید یک سوال از خودمان بپرسیم: برای چه؟ کجا می خواهیم برویم؟ چه کاری را برای چه هدفی می خواهیم انجام بدهیم؟

زندگی مشترک همه زندگی ما نیست. ما به این دنیا آمدیم. در این دنیا چه کار داریم؟ هدف زندگی را باید پیدا کنیم. کسی می تواند در مهارت های زندگی مشترک موفق باشد که بتواند هدف زندگی را بفهمد و زندگی مشترک را در مسیر هدف زندگی اش مدیریت کند.

از کجا آمده ام آمدنم بهر چه بود به کجا می روم آخر ننمایی وطنم

وَمَا خَلَقْتُ الْجِنَّ وَالْإِنْسَ إِلَّا لِیَعْبُدُونِ: و جن و انس را جز برای اینکه مرا بپرستند نیافریدیم (سوره ذاریات، آیه ۵۶)

ما برای بندگی کردن آمدیم. پس زندگی مشترک ما هم باید در مسیر بندگی باشد. چقدر زیبا این آیه خطاب خداوند به پیامبر اکرم (ص) را به ما یاد می دهد:

قُلْ إِنَّ صَلَاتِی وَنُسُکِی وَمَحْیَایَ وَمَمَاتِی لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ بگو: مسلماً نماز و عبادتم و زندگی کردن و مرگم برای خدا پروردگار جهانیان است. (سوره انعام، آیه ۱۶۲)

اگر مقصد زندگی خدا شد: خوشحالی ها و ناراحتی ها، شکست ها و موفقیت ها، احساس خوشبختی و احساس بدبختی همه باید در مسیر خدا تعریف بشود.

اصلا شکست یعنی چه؟ یعنی دور شدن از هدف. هدف چه بود؟ بندگی خدا؛ بنابراین شکست یعنی دور شدن از بندگی خدا!

موفقیت یعنی چه؟ نزدیک شدن به هدف، هدف چه بود؟ خدا و بندگی او؛ بنابراین موفقیت یعنی نزدیک شدن به بندگی خدا و بندگی او را بهتر انجام دادن

ما از چه چیز باید خوشحال و ناراحت بشویم؟

وقتی توانستیم بندگی خدا را خوب انجام بدهیم خوشحال و زمانی که نتوانستیم بندگی او را به خوبی انجام بدهیم باید ناراحت بشویم.

متوجه شدیم که هدف از خلقت بندگی است و زندگی مشترک هم باید در این مسیر باشد.

به چند سوال پاسخ بدهیم:

اگر همسرم در حق من جفایی کرد. من برای رسیدن به هدف زندگی که بندگی خداست باید او را ببخشم یا کینه اش را به دِل بگیرم؟
اگر از خطای او گذشت کردم باید خوشحال باشم یا ناراحت؟
احساس شکست کنم یا پیروزی؟
اگر در زندگی یک مشکل حل نشدنی دارم و هرکاری کردم نتوانستم حل کنم باید صبر کنم. وقتی که صبر می کنم باید خوشحال باشم یا ناراحت؟ احساس پیروزی کنم یا شکست؟
اگر شوهر دستوری برخلاف میل زن داد آن دستور هم خلاف حرف خدا نبود. زن باید تبعیت کند؟ اگر تبعیت کرد باید احساس شکست کند یا پیروزی؟ خوشحال باشد یا ناراحت؟
و هزار اگر دیگر! اگر هدف زندگی که بندگی خداست فراموش نشود تمام زندگی مشترک را می شود تحت همان هدف مدیریت کرد. چقدر اتفاقات زیبایی خواهد افتاد. من در مشکلاتم باید صبر کنم بنابراین اگر صبر کردم احساس موفقیت می کنم. آن زمان که مشکلی نداشتم باید شکر کنم و باز هم احساس موفقیت می کنم.

من می خواهم به حیات طیبه برسم باید چه کار کنم؟ عمل صالح باید انجام بدهم و ایمان داشته باشم.

عمل صالح در زندگی مشترک چیست؟

-گذشت یا انتقام
-صبر یا عجله
-مُدارا یا لجاجت
کمی فکر کنیم تا ببینیم در زندگی مشترک چه فرصت هایی برای بندگی داریم و از این فرصت ها چقدر استفاده کردیم و چقدر از آنها را از دست دادیم؟

اطلاعات تماس

 

کمک و هدایای مالی به سایت جهت پیشرفت:

6037998157379727 (بانک ملی بنام سیدمحمدموسوی )

روابط عمومی گروه :  09174009011

 

 شماره نوبت استخاره: 09102506002

 

آیدی همه پیام رسانها :     @shiaquest

 

پاسخگویی سوالات شرعی: 09102506002

آدرس : استان قم شهر قم گروه پژوهشی تبارک

 

پست الکترونیک :    [email protected]

 

 

 

درباره گروه تبارک
گروه تحقیقی تبارک با درک اهميت اطلاع رسـاني در فضاي وب در سال 88 اقدام به راه اندازي www.shiaquest.net نموده است. اين پايگاه با داشتن بخش های مختلف هزاران مطلب و مقاله ی علمي را در خود جاي داده که به لحاظ کمي و کيفي يکي از برترين پايگاه ها و دارا بودن بهترین مطالب محسوب مي گردد. ارائه محتوای کاربردی تبلیغ برای طلاب و مبلغان ،ارائه مقالات متنوع کاربردی پاسخگویی به سئوالات و شبهات کاربران ,دین شناسی، جهان شناسی ،معاد شناسی، مهدویت و امام شناسی و دیگر مباحث اعتقادی ،آشنایی با فرق و ادیان و فرقه های نو ظهور، آشنایی با احکام در موضوعات مختلف و خانواده و... از بخشهای مختلف این سایت است. اطلاعات موجود در این سایت بر اساس نياز جامعه و مخاطبين توسط محققين از منابع موثق تهيه و در اختيار كاربران قرار مى گيرد.

Template Design:Dima Group