شنبه 21 تير 1404

                                                                                                                        


                                   

                                                                                                                                                                                                                                 

 

 

منو سخنرانی مکتوب

دوره مهارت های زندگی مشترک –۱۰.ملاک های اشتباه زندگی ۲

کانال ایتا شیعه کوئست: @shiaquest_net

 

بسم‌الله الرحمن الرحیم

کارشناس: استاد عباسی ولدی

عنوان: ملاک های اشتباه زندگی، قسمت دوم

یکی از ملاک های اشتباه زندگی اقتصاد و پول است! بعضی ها وقتی پولشان زیاد می شود  احساس خوشبختی می کنند و زمانی که کَم می شود احساس بدبختی می کنند.

 

اینکه انسان باید دنبال پول باشد یا نباشد یک حرف است. این که پول را ملاک خوشبختی و بدبختی خودش قرار بدهد یک حرف دیگری است. بله مرد خانه موظف است که دنبال پول و رزق و روزی برای فرزندانش و همسرش باشد. اینچنین کسی هم مجاهد فی سبیل الله است و خدا مردی را که دنبال رزق و روزی حلال خانواده اش است دوست دارد.

 

خداوند به پیامبر مهربانی ها رسول خدا (ص) فرمود: اَلْعِبادَهُ عَشْرَهُ اَجْزاءٍ تِسْعَهُ اَجْزاءٍ فى طَلَبِ الْحَلالِ؛ عبادت ده جزء دارد، که نُه جزء آن، طلب روزى حلال است. (بحارالأنوار، ج ۱۰۳، ص ۹، ح ۳۷)

 

در این تردیدی نیست که دنبال رزق حلال رفتن خوب است. اما آیا ما باید با پول بیشتر احساس خوشبختی کنیم و با پول کمتر احساس بدبختی؟ آیا پول را باید همه چیز زندگی بدانیم؟ خیر، مطمئنا اینطور نیست.

 

آن کسانی که دست و پا برای بدست آوردن پول بیشتر می زنند پول بلای جان زندگی آنها می شود چون از وظایف دیگر غافل می شوند. فکر می کنند که همه محبت ها از طریق پول تأمین می شود! پول بدست می آورند اما بعد از یک مدتی چشم باز می کنند و می بینند که زندگی خالی از محبت است.

 

کم نشنیدیم این صحبت ها را از خانواده های پولدار که می گویند: ای کاش فقیر بودیم اما محبت بیشتری بین ما بود.

 

هیچ کجای دنیا این ثابت نشده است که پول می تواند مایه استحکام خانواده باشد.

 

این را می دانید که در کشور ما طلاق تقریبا در مناطق پولدار و ثروتمند نشین بیشتر از مناطق فقیرنشین است!

 

آیا می دانید که بسیاری از زندگی ها در مناطق مرفه نشین حتی به سالگرد ازدواج هم نمی رسد؟!

 

این را نمی گوییم هرکسی که پولدار تر بود زندگی اش سست تر است. خیر یک بحث آماری است. بلکه کسانی هم هستند که ثروت زیادی دارند و زندگی محکمی دارند. اما حرف ما این است که مراقب باشیم پول را همه چیز ندانیم. مراقب باشیم اینطور احساس نکنیم که اگر پول نداشتیم زندگی متزلزلی داریم و اگر پول داشتیم زندگی محکمی داریم.

 

عیب این کار کجا مشخص می شود؟ آنجایی که کسی پول ندارد از تلاش کردن برای اینکه زندگی اش را با محبت و با اخلاق خوش و تلاش و … محکم کند غافل می شود چون امیدی ندارد که این ها می تواند کاری برای زندگی او کنند. آن کسی هم که پولدار است احساس خیال آسودگی می کند و فکر می کند پول هست و همه چیز تأمین است. غذا، پوشاک، امکانات و…، او هم طور دیگری غافل می شود.

 

اولی به خاطر مأیوس شدن به دلیل فقر و دومی بخاطر مغرور شدن پول!!

 

مراقب باشیم که پول یک بخشی از زندگی است. اگر ملاک زندگی پول بشود چه فقیر باشیم و چه ثروتمند از مهارت های زندگی مشترک و اجرای آن غافل می شویم.

اطلاعات تماس

 

کمک و هدایای مالی به سایت جهت پیشرفت:

6037998157379727 (بانک ملی بنام سیدمحمدموسوی )

روابط عمومی گروه :  09174009011

 

 شماره نوبت استخاره: 09102506002

 

آیدی همه پیام رسانها :     @shiaquest

 

پاسخگویی سوالات شرعی: 09102506002

آدرس : استان قم شهر قم گروه پژوهشی تبارک

 

پست الکترونیک :    [email protected]

 

 

 

درباره گروه تبارک
گروه تحقیقی تبارک با درک اهميت اطلاع رسـاني در فضاي وب در سال 88 اقدام به راه اندازي www.shiaquest.net نموده است. اين پايگاه با داشتن بخش های مختلف هزاران مطلب و مقاله ی علمي را در خود جاي داده که به لحاظ کمي و کيفي يکي از برترين پايگاه ها و دارا بودن بهترین مطالب محسوب مي گردد. ارائه محتوای کاربردی تبلیغ برای طلاب و مبلغان ،ارائه مقالات متنوع کاربردی پاسخگویی به سئوالات و شبهات کاربران ,دین شناسی، جهان شناسی ،معاد شناسی، مهدویت و امام شناسی و دیگر مباحث اعتقادی ،آشنایی با فرق و ادیان و فرقه های نو ظهور، آشنایی با احکام در موضوعات مختلف و خانواده و... از بخشهای مختلف این سایت است. اطلاعات موجود در این سایت بر اساس نياز جامعه و مخاطبين توسط محققين از منابع موثق تهيه و در اختيار كاربران قرار مى گيرد.

Template Design:Dima Group