زیارت
حدیث با موضوع زیارت
سلام علیکم
بسم الله الرحمن الرحیم
از پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله و سلم روایت شده که می فرمایند: ستدُفَنُ بضعةٌ منّی بأرضِ خراسان لا یزورُها مؤمنُ الا أوجبَ اللهُ له الجنةَ.
به زودی پاره تن من در خراسان دفن خواهد شد. هیچ مؤمنی نیست که او را زیارت کند مگر آن که خداوند، بهشت را بر او واجب میکند. (منلایحضره الفقیه،ج2ص585)
توضیحات
چند نکته کوتاه در مورد آداب زیارت و احکام حرم:
1. از مستحباتیکه سفارش شده و فضیلت زیادی دارد زیارت معصومین علیهمالسلام است، زیارت ابراز محبت و مودتی است که نشان ایمان انسان است. انجام زیارت عمل به عهدی است که هر مومنی بر عهده دارد در روایتی امام رضا علیه السلام می فرمایند: إنّ لِکُلِّ إمامٍ عَهدا فی عُنُقِ أولیائهِ و شِیعَتِهِ ، و إنّ مِن تَمامِ الوَفاءِ بالعَهدِ و حُسنِ الأداءِ زیارَةَ قُبُورِهِم. همانا برای هر امامی عهد و پیمانی بر عهده شیعیان و پیروان اوست و زیارت قبر امام عمل به آن عهد و پیمان است.
2. حاضر شدن نزد امام معصوم علیه السلام با عرض یک سلام به ساحت امام علیهالسلام ، زیارت محسوب میشود هرچند زیارت نامهای خوانده نشود ؛ اما بهتر است در هنگام زیارت؛ زیارت نامه های معتبر مانند زیارت امین الله و جامعهکبیره خوانده شود.
3. درهنگام ازدحام جمعیت باید به گونهای رفتارکنیم که دیگران از ما نرنجند و دست رساندن به ضریح لازم نیست بلکه چنانچه اعمال زیارت همراه با اذیت دیگران باشد جایز نیست.
4. بانوان با حجاب کامل تشرف یابند و برادران زائر مواظب حجاب و عفاف همسران و دختران خود در این مکانهای مقدس و بلکه در هرزمان و مکان دیگر باشند، چرا که رعایت نکردن دستورات دین محروم شدن از برکات و الطاف خداوند و معصومینعلیهمالسلام را در پیدارد.
5. بیرون بردن اموال حرم مانند قرآن، مفاتیح و مهر شرعا حرام است حتی اگر به قصد تبرک باشد.
خداوند متعال همه ما را از زیارت و شفاعت اهل بیت علیهم السلام قرار بدهد به برکت صلوات بر محمد و آل محمد