پنجشنبه 1 آذر 1403

                                                                                                                        


                                   

                                                                                                                                                                                                                                 

 

 

منو بهداشت و سلامت

تأثیر دوران کودکی بر شخصیت


کودک
برای نمونه، ظرفیت زبان آموزی در وجود هر کودکی وجود دارد، اما اگر در یک دوره حساس رشدی که از یک تا چهار سالگی این ظرفیت فعال نشود، کودک دیگر هیچ گاه نمی تواند سخن گفتن را بیاموزد.

نوزاد انسان با ظرفیت های شناختی و ذهنی و رفتاری فراوانی که خداوند در دستگاه عصبی او به ودیعه گذاشته است به دنیا می آید اما این ظرفیت ها برای به فعلیت درآمدن نیازمند محیط مناسب، آموزش و تجربه است. برای نمونه، ظرفیت زبان آموزی در وجود هر کودکی وجود دارد، اما اگر در یک دوره حساس رشدی که از یک تا چهار سالگی این ظرفیت فعال نشود، کودک دیگر هیچ گاه نمی تواند سخن گفتن را بیاموزد.

کودکانی که با محرک های مناسب و در محیط شایسته بار می آیند، یعنی پدر و مادر و اطرافیان با آنان وقت صرف می کنند، می گویند و می شنوند، آنچه را در اطراف آنان است می بینند و کتاب می خوانند از نظر هوشی و ذهنی بر کودکانی که در محیط محروم و انزوا بار می ‎آیند برتری دارند. نقش پذیری در شکل دادن به روحیه و رفتار کودکان و نوجوانان اهمیت زیاد دارد. به این موضوع در علوم رفتاری همانندسازی گفته می شود. یعنی کودک ویژگی های فکری و عاطفی و رفتاری افراد شاخص زندگی خود را می پذیرد و بی آنکه بداند شبیه آنان می شود.

به همین دلیل پدر خوب، پسر خوب را پرورش می دهد و مادر خوب نیز برای دخترش نمونه زن بودن، همسر بودن و مادر بودن می شود. اگر پدر و مادر در زندگی فرزند نقشی نداشته باشند، فرزند هویت مناسب پیدا نمی کند و اگر پدر و مادر بدرفتار باشند، فرزندی با هویت منفی و اجتماع ستیز را پرورش می دهند. گذشته همیشه به صورت دیدگاه های شخصیتی، در زندگی آینده فرد تجلی می کند. در دنیای امروز علاوه بر پدر و مادر و آموزگاران، رسانه های گروهی بویژه تلویزیون بر شکل دادن خلق و رفتار کودک و نوجوان نقش دارند اگر نمونه هایی که آنها تبلیغ می کنند شایسته باشند، کودک به وسیله همانندسازی با این نمونه های خوب، رفتار آنان را تقلید می کند اما اگر نمونه هایی که در رسانه ظاهر می شوند نماینده گفتار و رفتار نادرست باشند مروج بی مسئولیتی، دروغ گویی، رفتارهای غیراخلاقی و قانون شکنی خواهند شد.

تاثیر رفتار والدین بر شخصیت کودک


رفتار نامناسب والدین = استرس کودکان

نوجوانانی که به هر دلیلی دچار استرس می شوند در دوره بزرگسالی دو برابر بیشتر از دیگران احتمال دارد که به بیماریهای روانی دچار شوند به نظر دانشمندان یکی از دلایل مهم بروز بیماری روحی و افسردگی داشتن استرس و نگرانی در دوره کودکی و نوجوانی استچون استرس تاثیر زیادی در سلامت ذهن دارد.افرادی که این حالت را دارند دچار مشکلات تغذیه می شوند,همین طور در زندگی روزمره و محیط کار مشکلات زیادی خواهند داشت .در عوض افرادی که در محیطی آرام بزرگ می شوند دارای آرامش روانی بوده و در زندگی موفق و میزان رضایت بیشتری دارند.

به همین علت ضروری است پدران و مادران از هم اکنون نه تنها به فکر اصلاح رفتارهای نامناسب خود باشند، بلکه در مورد کاربرد اینترنت و ماهواره و غیره مراقب باشند که مبادا در اثر غفلت با فرزندی کج رفتار مواجه شوند. پدران و مادران آگاه، فرزندان آگاه به جامعه تحویل خواهند داد.

منبع : Salamatnews.com -/ف

اطلاعات تماس

 

روابط عمومی گروه :  09174009011

 

آیدی همه پیام رسانها :     @shiaquest

 

آدرس : استان قم شهر قم گروه پژوهشی تبارک

 

پست الکترونیک :    [email protected]

 

 

 

درباره گروه تبارک

گروه تحقیقی تبارک با درک اهميت اطلاع رسـاني در فضاي وب در سال 88 اقدام به راه اندازي www.shiaquest.net نموده است. اين پايگاه با داشتن بخشهای مختلف هزاران مطلب و مقاله ی علمي را در خود جاي داده که به لحاظ کمي و کيفي يکي از برترين پايگاه ها و دارا بودن بهترین مطالب محسوب مي گردد.ارائه محتوای کاربردی تبلیغ برای طلاب و مبلغان،ارائه مقالات متنوع کاربردی پاسخگویی به سئوالات و شبهات کاربران,دین شناسی،جهان شناسی،معاد شناسی، مهدویت و امام شناسی و دیگر مباحث اعتقادی،آشنایی با فرق و ادیان و فرقه های نو ظهور، آشنایی با احکام در موضوعات مختلف و خانواده و... از بخشهای مختلف این سایت است.اطلاعات موجود در این سایت بر اساس نياز جامعه و مخاطبين توسط محققين از منابع موثق تهيه و در اختيار كاربران قرار مى گيرد.

Template Design:Dima Group