چهارشنبه 5 دي 1403

                                                                                                                        


                                   

                                                                                                                                                                                                                                 

 

 

 

 

- اگر در دوران عقد ، متوجه وابستگی شدید مرد به خانواده اش بشوییم و متوجه شویم که ، آنها را به همسرش ترجیح میدهد ، آیا بهتر نیست از هم جدا شوند ؟
 
بنظر می آید ما باید وابستگی را تعریف کنیم . مورد زیاد داشته ام که این گزارش  را می دهند و بعداً می بینیم این جورری نبوده . آقا رابطه عاطفی با مادرش دارد . به او احترام می گذارد ، از او نظر میخواهد و به طور متعارف به دیدارشان می رود و خانم تلقی شان وابستگی است . خیر . این وابستگی نیست . وابستگی به معنی واقعی این است که این آقا بدون اجازه مادرشان آب نمیخورد و بدون نظر خانواده اش هیچ کاری نمیکند و پدر و مادر حاکم بر زندگی ایشان هستند . در تمام تصمیم های ایشان دخالت میکنند و دائم در کنار خانواده است و رأی خانواده اش را بدون استثناء  به خانم ترجیح میدهید . بله درست است این وابستگی شدید است . ولی حتی ، اگر به این رسیدید که همسرتان همین وابستگی شدید را هم دارد ، جدایی را تجویز نمیکنیم . این را به حساب سی درصد نقاط منفی ایشان میگذاریم . من نمیخواهم روی این کار صحه بگذارم . چون اگر وابستگی این جوری ادامه پیدا کند ، خوب نیست و خانم باید به خودشان و همسرشان کمک کنند . زن میخواهد مردش تکیه گاهش باشد . میخواهد مردش استقلال داشته باشد . مردی که به مادرش تکیه کرده ، نمی تواند تکیه گاه همسرش باشد . همسرش رنج می برد . فرانسوی ها میگویند : پسری که زیاد به حرف مادرش گوش میکند ، بهتر است ازدواج نکند و زن نگیرد . یعنی همین . فقط به دو نکته توجه کنید ، وقتی وارد زندگی مشترک شدید ، حساسیت به این قضیه نشان ندهید . متاسفانه خانم ها حساسیت نشان می دهند . این واکنش های شما ، پیام هایی به همسر شما میدهد که ، شما دارید حسادت می کنید ، می خواهید رابطه او با مادرش را قطع کنید  و  او چون خانواده اش را دوست دارد و خودش را مدیون خانواده اش می داند مقاوم میشود . وابستگی بیشتر میشود و دیگری اینکه جنابعالی حتما بعد از ورود به زندگی مشترک ، سعی کنید با برخورد خوب و پیدا کردن رگ خواب او ، با محبت ، با مهربانی  و فضاسازی آرام وجذاب در منزلتان ،  مرد را به سمت خودتان بکشید . در تعارض الگوها آن الگویی موفق تر است که بتواند محبوب تر باشد و فضای بهتری را برای مرد مهیا کند . من موافق با جدایی نیستم . نقش الگویی خودتان را قوی تر کنید . اگر او ببیند شما حساسیت نشان نمی دهید ، منطقی تر میشود و اگر هم نشد راهش گله و شکوه نیست . باید با مهربانی و محبت ، به ایشان بگویید که اگر شما به من توجه کنید ، نشاط و شادابی بیشتر میشود و من میتوانم به مامان و بابا ، بیشتر محبت کنم ، او می بیند به نفع خودش است که جایگاهی برای همسرش در نظر بگیرد .
 

با اینکه خانم من 19 سال دارد ولی رفتارش بچه گانه است و من میترسم که وارد زندگی مشترک با ایشان بشوم ، چه کار کنم؟
 
این سوال را معمولا آقایانی در مشاوره مطرح میکنند که ، سنشان زیاد است یعنی فاصله سنی زیاد با خانم دارند ، احتمال دارد با همسرشان فاصله سنی زیاد دارند . ببینید سن بالاست ، این آقا دیگر از نوجوانی گذر کردند و عواطف را خرج کردند و بچگی کردند ، جوانی کردند و حالا تمام شده است و یک حالت بزرگسالی پیدا کرده اند ولی همسرش 19 سال دارند ، می خواهند بچگی کند ، می خواهند جوانی کند ، عاطفه خرج کنند. از دید آقا این رفتار بچه گانه است.
لذا من به عزیزانم و مجردین عرض میکنم همه این هایی که ما می گوییم یک هشدارهم ، به مجردهاست که میخواهند خواستگاری بروند یا خانم هایی که میخواهد برایشان خواستگار بیاید. این ها را دقت کنند . اگر شما این موارد را در دوره نامزدی پیش گیری کنید ، دیگر عقد نمیشوید که حالا دغدغه هم بشود و لذا دقت بفرمایید . در بحث ازدواج عرض کرده بودم اختلاف سنی 3 تا 7 سال خوب است که  خانم کوچکتر باشد . سعی کنید فاصله خیلی زیاد نشود . چون همین مشکل پیش می آید . حالا اگر این آقا همین مورد را دارند ، ما از ایشان تقاضا میکنیم مقداری کوتاه بیایند و سنشان را پایین تر کنند تا همسرشان را بیشتر درک کنند و اگر او عشق ورزی میکند که از دید شما این رفتار بچه گانه است ، اشکالی ندارد . بگذارید بچگی کند زیرا الان تخلیه نشود و انرژی رها نشود ، ممکن است این پتانسیلها  بعداً مشکل ایجاد کند . خیلی هم ، نگران نباشید .  چرا میگوییم فرصت دهید ، زیرا به تعبیر غربی ها که 19 سالگی را دوره نوجوانی می دانند ولی من دوره 12 تا 18 سال را دوره نوجوانی میدانم . بر اساس آن تعریف ، ایشان هنوز نوجوان هستند و میخواهند عاطفه خرج بکنند حتی در بعضی آموزه های دینی ما ، حضرات نوجوانی را تا پایان 21 می کشانند . در روایت الولد و سید سبع سنین و عبد مطیع سبع سنین .               
فرزند تا 7سال سید است ، تا 7 سال دوم آموزش پذیر است تا 7 سال سوم وزیراست . درباره ولد صحبت میکند ، که تا 21 سالی فرزند است.
بنابراین با ایشان مدارا کنید . نگران نباشید .انشاء اله وارد زندگی بشوید ، شخصیتشان بیشتر شکل میگیرد و لطف خدا هم شامل حال شما میشود و یک کوچولو نازنین هم به شما بدهند ونقش مادری هم پیدا می کنند . خیلی عجیب است من موردی داشتم که می گفتند این همسر ما تا خدا به ما فرزندی نداده بود توپ میزدند کنار گوشش ، بیدار نمیشد ولی حالا کوچولو تکان می خورد مادر از خواب بیدار میشود . این ها از عجایب خلقت است . این ها لطف خداست . خیلی سخت نگیرید و نگران نباشید . البته به دختر عزیزم هم می گویم شما هم همت کنید و شما هم سنتان را بالا بیاورید تا به ایشان نزدیک بشوید . البته سعی کنید که از این مرحله زودتر گذر کنید . یک مقدار نوجوانی کردن خود را مختصر کنید که البته حق تان است نمی خواهم حذف کنید . یک مقداری به آن سرعت دهید .
 
 
 

ما از شما انتظار نداشتیم که بعد از ازدواج ، پسرها را از مادران شان دور کنید . مطمتن باشید پسری که به مادر خودش بی اعتنایی کند حتما به همسر خودش هم بی اعتنایی خواهد کردم. راهنمایی بفرمایید .
پاسخ – ما چنین بحثی را مطرح نکردیم . ما در مورد بحث وابستگی شدید بعضی پسرها با مادرشان می گوییم این خوب نیست . کلا وابستگی به خانه ،ماشین، زن ،فرزند و همکار خوب نیست. زیرا وابستگی لطمه می زند . وابستگی یعنی اینکه ذهن انسان تعطیل بشود و از کار بیفتد و دیگری بجای انسان مدیریت کند .مثلا آقایی بدون اجازه ی مادرش آب     نمی خورد . خانم نمی تواند این کار مرد را تحمل کند زیرا زن بدنبال تکیه گاه می گردد و این مرد نمی تواند تکیه گاه خوبی باشد. اینکار به خود آقا هم لطمه می زند زیرا اراده و خودباروی خودش را از دست می دهد . اگر روزی این آقا پدر ومادرش را از دست بدهد خیلی لطمه می خورد . منظور ما بی توجهی فرزندان به پدر و مادر نیست .یکی از عوامل اختلاف خانوادگی عدم مدیریت روابط است . دلبستگی خوب است ولی وابستگی خوب نیست . دلبستگی یعنی اینکه آقا پدر و مادر خودشان را ببینند ، به آنها احترام بگذارند ، مشکلات آنها را رفع کنند و گاهی با آنها مشورت کند. خانم ها نباید جلوی دلبستگی آقایان به مادرشان را بگیرید زیرا اگر این رابطه ی عاطفی قطع بشود به آقا ضربه می خورد .  البته درمشورت هم نباید زیاده روی بشود . داریم :هیچ پشتیبانی مثل مشورت نیست .
 

من پنج سال است که با مردی ازدواج کرده ام که بشدت به مادرش وابسته است و بدون اجازه ی مادرش آب هم نمی خورد . من باید چکار کنم ؟
پاسخ – شما هرگز به مادر ایشان توهین نکنید .روی این قضیه ی خیلی حساسیت نشان ندهید . البته این موضوع برای خانم ها خیلی مهم است ولی اگر شما حساسیت زیادی نشان بدهید و بگویید که تو چقدر دهان بین هستی یا چقدر بچه ننه هستی، قطعا وابستگی او به مادرش بیشتر می شود زیرا با نشان داده حساسیت ، شما پیام های بدی به مردتان می دهید . شما پیام غیر مستقیم می دهید که شما انحصار طلب شده اید ،حسودی می کنید و می خواهی رابطه اش را با مادرش قطع کنید . ممکن است که خود شما در این وابستگی بی تاثیر و  بی تقصیر نباشید .زیرا گاهی از نظر عاطفی خانم به مردش توجه نمی کند و او به سمت مادرش کشیده می شود. اگر خلا عاطفی از طرف شما بوده است دقت کنید.این مرد دو تا الگوی دارد یکی مادرش و یکی خانمش . در تعارض الگوها آن الگویی پذیرفته می شود که محبوب تر باشد. اگر شما می خواهید او را به سمت خودتان بکشید باید خودتان را محبوب تر کنید و با او مهربان تر باشید و فضای زندگی تان را آرام تر کنید .اگر با این کار مرد شما تعدیل نشد، از لجبازی کردن ، ایجاد تنش و دعوا بپرهیزید. اگر شما این کار را بکنید وابستگی همسرتان به مادرش بیشتر می شود و این یک نقطه ضعفی به دست مرد شما      می دهد که هر وقت مرد بخواهد شما را حرص بدهد وابستگی خودش را به مادرش بیشتر می کند . پس زندگی خودتان را خراب نکنید . این وابستگی مجوز طلاق نیست .با این راه کارها شما می توانید این وابستگی را کم تر کنید یا در همین حد نگه دارید . زندگی خودتان را خراب نکنید. 
 

 

 

اطلاعات تماس

 

روابط عمومی گروه :  09174009011

 

 شماره نوبت استخاره: 09102506002

 

آیدی همه پیام رسانها :     @shiaquest

 

پاسخگویی سوالات شرعی: 09102506002

آدرس : استان قم شهر قم گروه پژوهشی تبارک

 

پست الکترونیک :    [email protected]

 

 

 

درباره گروه تبارک

گروه تحقیقی تبارک با درک اهميت اطلاع رسـاني در فضاي وب در سال 88 اقدام به راه اندازي www.shiaquest.net نموده است. اين پايگاه با داشتن بخشهای مختلف هزاران مطلب و مقاله ی علمي را در خود جاي داده که به لحاظ کمي و کيفي يکي از برترين پايگاه ها و دارا بودن بهترین مطالب محسوب مي گردد.ارائه محتوای کاربردی تبلیغ برای طلاب و مبلغان،ارائه مقالات متنوع کاربردی پاسخگویی به سئوالات و شبهات کاربران,دین شناسی،جهان شناسی،معاد شناسی، مهدویت و امام شناسی و دیگر مباحث اعتقادی،آشنایی با فرق و ادیان و فرقه های نو ظهور، آشنایی با احکام در موضوعات مختلف و خانواده و... از بخشهای مختلف این سایت است.اطلاعات موجود در این سایت بر اساس نياز جامعه و مخاطبين توسط محققين از منابع موثق تهيه و در اختيار كاربران قرار مى گيرد.

Template Design:Dima Group