چهارشنبه 6 تير 1403

                                                                                                                        


                                   

                                                                                                                                                                                                                                 

 

 

 

قبل از ازدواج به خاطر اضطراب شدید به دکتر اعصاب مراجعه کرده ام . بعد از ازدواج ، این مطلب را به شوهرم گفتم . الان میگوید پس تو دیوانه بود ی که به پزشک مراجعه کردی ؟
 
•در جوامع پیشرفته دنیا ، مراجعه به روان پزشک هیچ عیب و مشکلی ندارد . این مربوط به جامعه  ماست . کسی که به روانپزشک مراجعه میکند ، معنایش این نیست که دیوانه است حتی ممکن است برای مشاوره و پیشگیری مراجعه کنند . و ممکن است اختلالی باشد ،  پیش روان پزشک می روییم  و مشکل حل میشود . خیلی ها از این کار استنکاف دارند ، دوست ندارند این کار را بکنند . ما داشتیم میگفتیم رازتان را نگویید و. این یک راز بوده ، چه لزومی داشته بگویید . حالا اگر شما خانم محترم ، اضطراب دائمی میداشتی و اختلالی پیش می آمد و تحت مراقبت بودید و دارو مصرف میکردید و الان وسط  دوره درمان ، خواستگاری آمده بود، این جا باید میگفتید . و این نشانه صداقت بود . ولی شما اضطراب مقطعی داشتید . در زمان خواستگاری ، احساس تهوع و رنگ پریدگی و عرق کردن دستتان را داشتید و اگر خواستگار شما را این جور میدید ، فکر میکرد شما مشکلی دارید . این گفتن نداشت . این جا دچار مشکل شده اید . مثلا بیماری قبلی بوده که تمام شده و اثری ازآن نیست . این راز زندگی شماست یا افسردگی مقطعی داشتید و تمام شده ، لزومی ندارد که شما بگویید . یا بعضی ها خواستگاران خودشان را میگویند یا آقا کاندیداها ی خواستگاری خود را میگوید . چرا میگویید ؟ یا پدر و مادر طرف ، یک سال از هم جدا بوده اند و طلاق گرفته بودند و دوباره رجوع کردند ، این یک راز شخصی شماست . این ها را نگویید . دل طرف را چرکین میکند و بی اعتماد میشود . ممکن است این ها اصلا مشکلی نداشته اند و حالا که وارد زندگی شده اند ، تنشی پیش آمده  و آقا این حرف را به او میگوید . این رفتار انسانی نیست.
 


 

• در جلسه خواستگاری دچار استرش شدید و تپش قلب می شوم به گونه ای که نمی توان درست صحبت کنم . چه کار کنم ؟
آقا و خانم حق دارند زیرا این مهمترین اتفاق زندگی شان است . این استرس و اضطراب برای همه طبیعی است . این یک واقعیتی است . به خدا توکل کنید . توکل به انسان آرامش می دهد . حضرت علی (ع) می فرمایند : آدم متوکل استرس و اضطراب ندارد . آقایی در غرب هستند که پرسشنامه ای دارند . و بر اساس آن به این نتیجه رسیده اند که شصت درصد آرامش ما بخاطر توکل به خدا است . یک وقت اضطراب ها غیر عادی است . این خانم تپش قلب دارد و دهانش خشک میشود و نمیتواند حرف بزند و ممکن است کف دستهایتان هم عرق می کند . و احساس تهوع می کنید . شما به روان پزشک مراجعه کنید . و قبل از خواستگاری قرص مصرف کنید تا اضطراب شما کم شود . شاید از نشانه های شما ، تلقی طرف مقابل این باشد که شما مشکل دارید . در حالیکه شما مشکل خاصی ندارید . از نظر روحی و جسمی سالم هستید و اضطراب دارید . به شکل مقطعی اشکال ندارد .
 

• یک ماه است که عقد کرده ام و همسرم برای برقرار کردن ارتباط عاطفی دچار اضطراب  میشود . مشکل کجاست ؟
در گروهی از خانم ها این مشکل برای مدت زمان محدود پیش می آید . به جهت شرم و حیا و این بزرگترین اتفاق زندگی شان بوده و دچار اضطراب میشوند . اگر در حد شرم و حیا باشد و چند روزی باشد ما را نگران نمی کند و به آقایان توصیه می کنم در ایجاد ارتباط عجله نکنید و شتاب زده عمل نکنید . گفتگو کنید . امید بدهید . حرفهای عاطفی بزنید و حتی پیشانی همسرتان را ببوسید . با یکسری عشق ورزی های عاطفی که در او دغدغه ایجاد نشود ، شروع کنید . خانم آرامش می گیرد و اضطرابش از بین می رود . ولی یک ماه استمرار ما را نگران می کند . شما به مشاور مراجعه کنید . ممکن است حالت این دختر خانم عللی داشته باشد . مثلا مسائل ارتباطی را یاد نگرفتند و مشاور به او یاد می دهد . یا ریشه در مشکلات روحی و روانی در زمان کودکی ایشان دارد که اینجا به روانشناس بالینی ارجاع می دهند . ممکن است تصویر خشنی از یک مرد را دیده یا شنیده اند . ممکن است مشکل جسمانی باشد و هورمون هایی ترشح نمی شود . اگر در این یک ماه ، روند رو به رشدی داشتند ، باز خوب است و نگران کننده نیست . در همه نهادهای دولتی مرکز مشاوره وجود دارند . مهم این است که جایگاه مشاوره در کشورما جا بیفتد . در غرب این جایگاه خیلی بالایی دارد.   پس می توانند به مراکز مشاوره ازدواج مراجعه کنند . 
 

 

اطلاعات تماس

 

روابط عمومی گروه :  09174009011

 

آیدی همه پیام رسانها :     @shiaquest

 

آدرس : استان قم شهر قم گروه پژوهشی تبارک

 

پست الکترونیک :    [email protected]

 

 

 

درباره گروه تبارک

گروه تحقیقی تبارک با درک اهميت اطلاع رسـاني در فضاي وب در سال 88 اقدام به راه اندازي www.shiaquest.net نموده است. اين پايگاه با داشتن بخشهای مختلف هزاران مطلب و مقاله ی علمي را در خود جاي داده که به لحاظ کمي و کيفي يکي از برترين پايگاه ها و دارا بودن بهترین مطالب محسوب مي گردد.ارائه محتوای کاربردی تبلیغ برای طلاب و مبلغان،ارائه مقالات متنوع کاربردی پاسخگویی به سئوالات و شبهات کاربران,دین شناسی،جهان شناسی،معاد شناسی، مهدویت و امام شناسی و دیگر مباحث اعتقادی،آشنایی با فرق و ادیان و فرقه های نو ظهور، آشنایی با احکام در موضوعات مختلف و خانواده و... از بخشهای مختلف این سایت است.اطلاعات موجود در این سایت بر اساس نياز جامعه و مخاطبين توسط محققين از منابع موثق تهيه و در اختيار كاربران قرار مى گيرد.

Template Design:Dima Group