پنجشنبه 1 آذر 1403

                                                                                                                        


                                   

                                                                                                                                                                                                                                 

 

 

 


در دوران عقد شوهرم میگوید ، بدون اجازه او  به منزل خواهرم نروم . این توقع بی جایی است یا نه ؟
•بعضی مراجع میگویند ولایت برعهده شوهر است و برای رفت و آمد باید از شوهر اجازه گرفت و بعضی مراجع می گویند خیر . شوهر ولایت ندارد و برای رفت و آمد اجازه لازم نیست . بعضی ها می گویند بستگی به آداب و رسوم آن شهری دارند که زندگی می کنند . حالا از این ها بگذریم . وقتی دختر عقد میشود ولایت همچنان با پدر است و همه امرشان را از پدرشان اجازه میگیرند . من به همسر این خانم توصیه می کنم که وادارشان نکنید اجاره بگیرند . چون شما به عرف عمل کرده اید و چرا می خواهید خودتان را به دردسر بیندازید و اصلا فلسفه دوران عقد این است که درکنار همسر آرامش بگیرید و تعهد نداشته باشید. یکی از خوبی هایش این است . شما می خواهید تعهد بعهده بگیرید که کارتان سخت میشود . شما خیالتان راحت باشد . ایشان دختر پدرشان هستند و در منزل پدر و شما پسر پدرتان و در منزل پدر. در حد عرف دوران عقد همدیگر را هر چند وقت می بینید و آرامش می گیرید . نیازهایتان بر آورده میشود و مسئولیتی هم ندارید . حالا با گفتن این حرفها ، کار را برای خانم سخت می کنید و این یک تنش است و این جزء توقعات فراتر از دوران عقد است . دوران عقد یک فضای خاص است . حا لا ما نمیگوییم ایشان بد دل است و... بلکه می گوییم آقا میگوید من شرعا همسر شما هستم و جایی می رویید به من اطلاع بدهید . ولی حالا خانه خواهرت نرو و تلفن نزن ، یک کم رایحه بدگمانی است .

 ده ماه است که عقد کرده ایم و شوهرم به من خرجی نمیدهد و من هم خجالت می کشم که به او بگویم . چه کار کنم ؟
•اگر منظور از خرجی نفقه است یعنی همان نفقه ای که وقتی وارد زندگی زناشویی میشوند آقا به خانم می دهد، این یک توقعات بالاتر از دوران عقد است و بر اساس قول مشهور فقهاء نفقه در دوران عقد تعلق نمیگیرد . چرا ؟ چون نفقه را در مقابل تمکین خانم قرار میدهند . به این معنا که دختر خانم در دوران عقد ، دوشیزه خانم می ماند و بعد از عروسی ارتباطات همسری فراتر میشود و تمکین میکنند و نفقه تعلق میگیرد. من از این خانم محترم تقاضا دارم این توقع را ازهمسرتان نداشته باشید . چون وظیفه اش نیست . اینکه جوانان را تشویق به ازدواج زودتر می کنید این است که دوران عقد احتیاج به نفقه ندارد. جوان میگوید من الان دانشجو هستم ، می گوییم ازدواج کن . دو سال عقد باش که احتیاج به نفقه ندارد ولی درکنار همسرت  آرامش بگیرد و تعهدی بعهده ات  نیست . شیرینی دوران عقد بخاطر این است که تعهدی نیست ولی آرامش هست . نه آقا نه خانم تعهدی ندارند . می فرمایند واجب نیست . نمی گوید حرام است . حالا آقایی با خانمی  ازدواج کرده اند و آقا تمکن مالی دارند و خانواده همسر تنگدست تر هستند. خیلی خوب است آقا همین الان ، به شکل های مختلف به همسرشان کمک کنند . البته محترمانه که جسارت نباشد . مثلا بصورت هدیه بدهند نه خرجی . ولی خرجی دادن در حد نفقه ، در دوران توقع بی جایی است  .
 

 

اطلاعات تماس

 

روابط عمومی گروه :  09174009011

 

آیدی همه پیام رسانها :     @shiaquest

 

آدرس : استان قم شهر قم گروه پژوهشی تبارک

 

پست الکترونیک :    [email protected]

 

 

 

درباره گروه تبارک

گروه تحقیقی تبارک با درک اهميت اطلاع رسـاني در فضاي وب در سال 88 اقدام به راه اندازي www.shiaquest.net نموده است. اين پايگاه با داشتن بخشهای مختلف هزاران مطلب و مقاله ی علمي را در خود جاي داده که به لحاظ کمي و کيفي يکي از برترين پايگاه ها و دارا بودن بهترین مطالب محسوب مي گردد.ارائه محتوای کاربردی تبلیغ برای طلاب و مبلغان،ارائه مقالات متنوع کاربردی پاسخگویی به سئوالات و شبهات کاربران,دین شناسی،جهان شناسی،معاد شناسی، مهدویت و امام شناسی و دیگر مباحث اعتقادی،آشنایی با فرق و ادیان و فرقه های نو ظهور، آشنایی با احکام در موضوعات مختلف و خانواده و... از بخشهای مختلف این سایت است.اطلاعات موجود در این سایت بر اساس نياز جامعه و مخاطبين توسط محققين از منابع موثق تهيه و در اختيار كاربران قرار مى گيرد.

Template Design:Dima Group