مؤلّف:
شيخ محسن قرائتي (معاصر)
معرفي اجمالي كتاب:
اين تفسير از به کار بردن اصطلاحات فني، ادبي، فقهي، كلامي و فلسفي كه فهم آن مخصوص گروه خاصي است احتراز كرده و تنها درسهايي از قرآن را كه قابل ترجمه به زبان هاي زنده دنيا بوده و بتوان آنها را در قالب تابلو و پيام آورد، بيان شده است.
در اين تفسير از تفسير به رأي احتراز شده و تنها از متن آيات و يا روايات اهل بيت ـ عليهم السلام ـ استفاده شده و در بيشتر پيام ها و درس ها از متون تفاسير معتبر شيعه و سني استفاده شده و گاهي هم نكاتي از خود مؤلف آورده شده است.
روش تفسير در تفسير نور بدين شكل است كه ابتدا چند آيه از يك سوره را انتخاب و بعد از ترجمه سليس و روان آن، مطالب تفسيري را در سه بخشِ كلمه ها، شرح ها و نكته ها آورده است. در ذيل عنوان كلمه ها متن آيات توضيح داده شده و ذيل عنوان شرح ها، آيات مورد نظر تفسير مي شود. در ذيل عنوان نكته ها برداشت هايي كه از آيات مي شود آورده شده است. مؤلف گرانقدر كه از قريحه و ذوق بالايي در تفسير قرآن برخوردار است در مواردي از تفسير آيات، به نكات و برداشت هايي اشاره مي كند كه ابتكاري و جذّاب و بي نظير مي باشد. تفسير نور به زبان ساده و شيوا نوشته شده و از به كارگيري اصطلاحات فني كه باعث مشكل شدن فهم قرآن است، پرهيز شده است.
تفسير حاضر براي استفاده عموم مفيد و به مطالبي كه راه گشاي زندگي و قابل عرضه در جامعه مسلمين است، بيشتر پرداخته شده است.
وضعيت نشر:
اين تفسير تاكنون در دوازده جلد به زبان فارسي، به همت مؤسسه در راه حق در سال 1374 هـ .ش به چاپ رسيده است.
حافظ فرزانه- مرکز مطالعات و پژوهش هاي فرهنگي حوزه علميه