دوره آبستنی شش ماهه
زنی که شش ماه از ازدواجش گذشته و زایمان کرده بود را به نزد عمر بن الخطاب آوردند. عمر مصمم شد که او را سنگسار (رجم) کند**زیرا عمر خیال می کرد که مدت حمل همیشه باید نه ماه باشد و این زن چون سه ماه زودتر وضع حمل کرده بود، نتیجه گرفته که قبلاً مرتکب فجور شده است. ***. این خبر به گوش ابو الائمه النجبآء حضرت علی (علیه السلام) رسید، حضرت فرمود: بر این زن حدی نیست. عمر کسی را به نزد آن حضرت فرستاد و دلیل این امر را جویا شد. حضرت در پاسخ فرمود: خداوند در قرآن کریم می فرماید: والوالدات یرضعن اولادهن حولین کاملین**بقره 233، ترجمه: مادران فرزندان خود را دو سال تمام شیر می دهند. ***.
و در آیه دیگر می فرماید: و حمله و فصاله ثلاثون شهرا**احقاف/ 15، ترجمه: و دوران حمل و از شیر بازگرفتنش سی ماه است. *** در نتیجه، شش ماه دوره آبستنی و دو سال هم دوران شیردهی است که مجموعا سی ماه می شود، (پس نتیجه می گیریم که کمترین مدت آبستنی شش ماه است**اصطلاح شش ماهه به دنیا آمدن در زبان فراسی، مشهور است. ***.)
عمر پس از شنیدن کلام و استدلال قرآنی حضرت، آن زن را رها نمود و آن حضرت را تصدیق نموده و گفت: لولا علی لهلک عمر**ظاهراً عمر مضمون این جمله را حدود هفتار بار با عبارتهای مختلف در مناسبتهای گوناگون تکرار نموده است. *** یعنی: اگر علی (علیه السلام) نبود عمر هلاک می شد**ر.ک: علامه امینی، جرعه نوش غدیر/ 220 219 به نقل از: مسند احمد 1/ 190، 195 تفسیر نیشابوری 3/ سوره احقاف، و نیز ر.ک: الغدیر 6/ 93. ***.
هل مثل فتواک اذا قالوا - مجاهره لولا علی هلکنا فی فتاوینا؟!
صاحب بن عباد)).