چگونگی تقويت اعتقادات
اگه بخواهيم به اعتقادات دينيمون مطمئن بشيم بايد چه كار كنيم؟ مثلا توحيد، نبوت.
فراگرفتن عقائد از منابع معتبر وعرضه آنها بر اهل فن,از راههاي اطمينان از صحت عقائد مي باشد.
براي رسيدن به يقين و اطمينان در مسائل اعتقادي اولين قدم، قدم تفکر است، لکن براي روشن شدن موتور تفکر ابتدا نياز است که شخص محقق با آثار تفکر ديگران نيز آشنا شود، تا از اين راه بتواند مواد اوليه تفکر را فراهم سازد. به نظر بنده مطالعه، در زمينه هاي زير مي تواند در تحکيم و تصحيح اعتقادات شما مؤثر باشد.
1. کلام و عقايد اسلامي: براي اين منظور مطالعه آثار استاد شهيد مرتضي مطهري بسيار مناسب است، به خصوص جلد 1، 2، 3، 4 و 23 از مجموعه آثار استاد مطهري. آثار شهيد مطهري در عين سادگي و لطافت، بسيار عميق، عقلاني، مستدل و به دور از تعصب هستند بنابراين باعث پرورش قوه تعقل و تفکر مي شوند. سبک اين بزرگوار اين است که نظرات مختلف را در هر مسأله اي بيان مي کنند و آن گاه با انصاف به داوري بين آنها مي پردازند.
2. تاريخ اسلام و تاريخ اديان و همچنين آشنايي با اديان ديگر و مقايسه عقايد آنها با عقايد اسلام؛ براي اين منظور کتاب آشنايي با اديان بزرگ، تأليف حسين توفيقي و کتاب تاريخ اسلام، مهدي پيشوايي را پيشنهاد مي کنم.
3. مطالعه آثار مناظره اي: يعني آثاري که در آنها علماي مذاهب مختلف با هم به مناظره پرداخته اند مثل کتاب «آنگاه که هدايت شدم» تأليف دکتر تيجاني وکتاب شبهای پیشاور. اين گونه کتابها اين امکان را به شما مي دهند که بين عقايد مذهب شيعه و ديگر مذاهب مقايسه نماييد و با عقل خود بين آنها داوري کنيد و به عقايد خود مطمئن شده، در مقابل شبهات مخالفين واکسينه شويد.
4. مطالعه قرآن، نهج البلاغه و کتب ادعيه نظيز صحيفه سجاديه-البته همراه با مطالعه ی ترجمه آنها-: اين امر علاوه از تقويت بنيه ی فکري باعث رسوخ اعتقادات حقه بر قلب و جان نيز مي شود.