چهارشنبه 5 دي 1403

                                                                                                                        


                                   

                                                                                                                                                                                                                                 

 

 

چگونگی اجتناب از گناه هنگام شك در اصول دین

وقتي انسان در حال تحقيق در زمينه اصول دين هست و يا شبهه اي دارد، در اين مدت كه دچار شك و ترديد است، بهترين كاري كه مي تواند انجام دهد تا اين شك باعث اعمال بدي نشود، چيست؟
درابتدا بايد دانست پيدايش شك و شبهه ها از اولين زمينه هايي است كه انسان در راه تحقيق و رسيدن به علم و يقين برمي دارد ، دوران شك دوراني است كه بسياري از سؤالات در ذهن آدمي مطرح مي شود و به واسطه ايشان حركتي به سوي دانستن پاسخ هايي مربوط به آن سؤالات ايجاد مي شود كه البته هر چه سؤالات بهتر و روشن تر باشد مسير حركت براي دانستن مشخص تر است .
از طرف ديگر بايد دانست که همانطور که ايمان بر عمل انسان تاثير دارد ٰ، عمل هم موجب ريشه دار شدن ايمان مي شود (دقت کنيد ) لذا نبايد از تاثير اعمال نيک بر تقويت ايمان غافل بود وبايد از اين ابزار در جلوگيري از تاثيرات سوء شک بيشترين استفاده را نمود .
سفارشي كه در اينجا لازم است اين است كه در دوران تحقيق انسان بايد بکوشد که اعمال عبادي خويش را به هيچ وجه ترك نكند و رابطه خود را با مجالس و محافل ديني تقويت کند ، چون اعمال عبادي حلقه واسطه اي است كه شخص را در قدمي كه برداشته است ياري مي رساند و روشن كننده راهش مي باشد و رابطه محافل و شخصيتهاي ديني در پالايش روح و بازداري او از کجروي نقش موثر دارد.
در سيره بزرگاني مثل ابن سينا و ملاصدرا امده است که وقتي به يک معضل علمي ميرسيدند بعد از وضو دو رکعت نماز مي خواندند و با توسل به معصومين از خداوند مي خواستند حل مشکل را به انها بنماياند. درتاريخ امده است روزي يك عرب بدوي آمد خدمت رسول خدا عرض‏ كرد : يا رسول الله ! هلكت. تباه شدم. پيغمبر اكرم فورا متوجه شد؛ فرمود فهميدم چه مي‏خواهي بگويي .لابد مي‏گويي شيطان آمد به تو گفت : من خلقك ؟ تو هم در جوابش گفتي كه مرا خدا آفريده است شيطان گفت : من خلقه ؟ خدا را كي آفريده است ؟ تو نتوانستي جواب بدهي. گفت يا رسول الله همين طور‏ است پيغمبر فرمود : « ذلك محض الايمان ». فرمود چرا فكر كردي كه هلاك شدي ؟ ! اين عين ايمان است .
شما جوان عزيز بدانيد اين حالت که با ايجاد شک به فکر حفظ ايمان خود هستيد ، بهترين علامت بر قوت ايمان شماست و لذا بايد خدا رابراين نعمت شکر گزار باشيد .
استاد مطهري درباره شک در اعتقادات ميگويد : اين تازه اول مطلب است که چنين فكري در روح تو پيدا شد ، اين‏ شك كه پيدا شد ، بايد براي رفع آن تلاش كني . شك منزل بدي است ولي معبر خوب و لازمي است . شک ان وقت بد است كه تو در همين منزل بماني.( اشنايي با علوم اسلامي ج 3 ص123) بايدياداور شد دين مقدس اسلام پشتوانه عميق عقلاني و معرفتي دارد و در پاسخ گويي به هيچ کدام از شبهات و سوالاتي که سر راه انسان پيدا ميشود ناتوان نخواهد بود و اين هنر شماست که سنجيده و با مشورت بتوانيد به پاسخهاي مناسب دست پيدا کنيد .
در پايان توصيه مي کنيم يکي از بهترين منابعي که ميتواند شما را زودتر به استقرار فکري و ذهني برساند اثار استاد مطهري است . که البته جامعيت کتب ايشان هم شما را در يافتن پاسخ هاي مختلف و متعدد ياري ميکند .
چند منبع جهت مطالعه :
1- حکمتها و اندرزها - استاد مطهري
2- دکتر و پير - شهيد هاشمي نژاد

اطلاعات تماس

 

روابط عمومی گروه :  09174009011

 

 شماره نوبت استخاره: 09102506002

 

آیدی همه پیام رسانها :     @shiaquest

 

پاسخگویی سوالات شرعی: 09102506002

آدرس : استان قم شهر قم گروه پژوهشی تبارک

 

پست الکترونیک :    [email protected]

 

 

 

درباره گروه تبارک

گروه تحقیقی تبارک با درک اهميت اطلاع رسـاني در فضاي وب در سال 88 اقدام به راه اندازي www.shiaquest.net نموده است. اين پايگاه با داشتن بخشهای مختلف هزاران مطلب و مقاله ی علمي را در خود جاي داده که به لحاظ کمي و کيفي يکي از برترين پايگاه ها و دارا بودن بهترین مطالب محسوب مي گردد.ارائه محتوای کاربردی تبلیغ برای طلاب و مبلغان،ارائه مقالات متنوع کاربردی پاسخگویی به سئوالات و شبهات کاربران,دین شناسی،جهان شناسی،معاد شناسی، مهدویت و امام شناسی و دیگر مباحث اعتقادی،آشنایی با فرق و ادیان و فرقه های نو ظهور، آشنایی با احکام در موضوعات مختلف و خانواده و... از بخشهای مختلف این سایت است.اطلاعات موجود در این سایت بر اساس نياز جامعه و مخاطبين توسط محققين از منابع موثق تهيه و در اختيار كاربران قرار مى گيرد.

Template Design:Dima Group