دوشنبه 15 بهمن 1403

                                                                                                                        


                                   

                                                                                                                                                                                                                                 

 

 

منو سخنرانی مکتوب

شرح دعای مکارم الاخلاق

اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلى‏ مُحَمَّدٍ وَالِهِ، وَبَلِّغْ بِايمانى اَكْمَلَ الْايمانِ،
بارخدايا بر محمد و آلش درود فرست، و ايمانم را به كامل‏ترين درجه ايمان رسان

بنا به آنچه در روایات آمده است، ایمان های ضعیف با تندبادهای هوا و هوس از بین می رود، زیرا مومن شدن، انقلابی شدن و در سلک پیروان نظام اسلامی قرار گرفتن آسان است، اما به مراتب مومن ماندن، انقلابی ماندن و پیرو نظام و انقلاب و آرمان های امام راحل ماندن دشوارتر خواهد بود.

در آغاز دعای شریف مکارم الاخلاق، از خدای بزرگ مسالت می داریم که ایمان ما را به کاملترین مرتبه ایمان برساند و این مشخص کننده مراتب ایمان و مراتب افراد باایمان است.

تبیین مراتب ایمان
وقتی ایمان در دل انسان پیدا می شود، ابتدا یک نقطه نورانی است و این احساس نیز در ابتدای باور حقایق الهی در دل ایجاد می شود و هر قدری که انسان در درجات بالاتری قرار بگیرد، این نورانیت افزون می شود تا اینکه نورانیت سراسر دل را فرامی گیرد و انسان به مرتبه شهود می رسد.
در روایت دیگری نیز از امام صادق علیه السلام نقل شده است که شهادت به یگانگی خدا و رسالت پیامبر صل الله علیه و آله و اقرار به اطاعت خدا و رسول و شناخت امام زمان مرتبه آغازین ایمان است و بالاترین مرتبه ایمان نیز مرتبه یقین است یعنی انسان، به این مرتبه برسد که همیشه خود را در محضر خدا ببیند.

هرچه ایمان محکمتر باشد، باعث استواری بیشتر انسان در طوفان ها و آزمایشات الهی خواهد شد، باید برای تحقق رهنمود مقام معظم رهبری مبنی بر تقویت ایمان پاسداران انقلاب اسلامی برنامه ریزی شود.
با توجه به روایتی از حضرت علی علیه السلام، نفس و روحیه انسان مومن سخت تر از صخره,محکم است و در خصوص شخص حضرت امیرالمومنین علیه السلام نیز تعبیر « کالجبل الراسخ » بکار برده شده است که ایشان چون کوه استوار هستند.
این استقامت نفس و قوت قلب در مومن در کنار خشوع بی حد در نزد پروردگار کامل می شود و از خصوصیات یک پاسدار انقلاب اسلامی باید قوت قلب برای مبارزه با نفسانیات و نیز خشوع دربرابر اوامر الهی باشد.

در توصیف حضرت امیرالمومنین علی علیه السلام درباره مالک اشتر آمده است، که حضرت فرمودند: مالک اگر کوه بود، قله دست نیافتنی می شد و اگر سنگ بود، استوارتر از صخره ای درخشان بود که مالک برای خداست و آیا مادری می تواند فرزندی چون مالک بیاورد ؟ و آیا مثل مالک پیدا می شود؟
در نظام مقدس جمهوری اسلامی که می بایست زمینه ساز حکومت جهانی مهدی آل محمد (عج) باشد باید تربیت امثال جناب مالک اشتر برای انقلاب، هدف نهادهای انقلابی باشد.
شخصی که ایمانش کامل باشد، درونش از پاره های آهن محکمتراست، زیرا پاره های آهن در آتش نرم می شود، اما در ایمان مومن در حرارت های شدید آزمایش الهی تغییری ایجاد نمی شود.
در خصوص برخی از افراد در روایات آمده است که ایمان آن ها عاریه ای است، یعنی نمی توانند، ایمان را با خود به عالم قبر و برزخ ببرند و درتلاطم حوادث و آزمایشات، همراهی خود را با اهل ایمان و اهل انقلاب از دست می دهند.
الگوی یک نظامی استوار و انقلابی باید مالک اشترنخعی باشد که در روایت آمده است، در عین صلابت و اقتدار، حتی برای کسی که او را نشناخته و به ایشان اهانت کرده بود، به مسجد رفته و طلب استغفار می کرد که این نشان از شخصیت چند بعدی و کرامت نفس این سرباز حضرت علی ابن ابیطالب علیه السلام است. مومن کامل در جایی که باید صلابت داشته باشد، استوار و محکم و در جایی که باید فروتن باشد در نهایت تواضع و فروتنی است.
بهره مندی از صلابت و استحکام ایمان همراه با فروتنی و مهربانی از شاخصه های جناب مالک اشتر نخعی بود که به فرموده قرآن با کفار و دشمنان به شدت برخورد می کرد و با مومنان مهربان بود.
بنا به روایات اسلامی، ایمان مراتبی دارد و مرتبه ضعیف ایمان خصوصا برای کسانی که می خواهند از نظام اسلامی پاسداری کنند، کارساز و موثر نخواهد بود، از این رو باید همواره در تقویت مراتب ایمان کوشا باشیم و البته همه ما، غیر از خود، درباره خانواده و اطرافیان مان نیز مسئولیت داریم و باید تلاش کنیم که ایشان نیز در مسیر صلاح قرار گیرند.

اطلاعات تماس

 

کمک و هدایای مالی به سایت جهت پیشرفت:

6037998157379727 (بانک ملی بنام سیدمحمدموسوی )

روابط عمومی گروه :  09174009011

 

 شماره نوبت استخاره: 09102506002

 

آیدی همه پیام رسانها :     @shiaquest

 

پاسخگویی سوالات شرعی: 09102506002

آدرس : استان قم شهر قم گروه پژوهشی تبارک

 

پست الکترونیک :    [email protected]

 

 

 

درباره گروه تبارک

گروه تحقیقی تبارک با درک اهميت اطلاع رسـاني در فضاي وب در سال 88 اقدام به راه اندازي www.shiaquest.net نموده است. اين پايگاه با داشتن بخشهای مختلف هزاران مطلب و مقاله ی علمي را در خود جاي داده که به لحاظ کمي و کيفي يکي از برترين پايگاه ها و دارا بودن بهترین مطالب محسوب مي گردد.ارائه محتوای کاربردی تبلیغ برای طلاب و مبلغان،ارائه مقالات متنوع کاربردی پاسخگویی به سئوالات و شبهات کاربران,دین شناسی،جهان شناسی،معاد شناسی، مهدویت و امام شناسی و دیگر مباحث اعتقادی،آشنایی با فرق و ادیان و فرقه های نو ظهور، آشنایی با احکام در موضوعات مختلف و خانواده و... از بخشهای مختلف این سایت است.اطلاعات موجود در این سایت بر اساس نياز جامعه و مخاطبين توسط محققين از منابع موثق تهيه و در اختيار كاربران قرار مى گيرد.

Template Design:Dima Group