پنجشنبه 1 آذر 1403

                                                                                                                        


                                   

                                                                                                                                                                                                                                 

 

 

 

 


يادتونه چند وقت پيش ازتون يه سوال پرسيدم كه شماره‌‌‌ش 4 بود. اول اينكه حق با شما بود كه من مشخصات كامل خودم رو براتون نفرستاده بودم سوال من اينقدر در مورد ازدواج نبود كه شما فقط به اون ربطش داده بوديدن ... بگذريم الان متوجه شدين در مورد كدوم سوالم حرف مي زنم ادامه بدم؟ در سوال قبلی درباره احساسات مردانه خود حرف زده بودم. خب مي دونين خودمم احساس مي كنم كه اين مشكل ريشه تو كودكي من و رفتارهاي اطرافيان با من داره چون تو رفتار اعضاي خانوادمم كه دقت كردم به نظرم همچين مشكلي وجود داره جواب من اون چيزي نبود كه شما دادين جواب من يه جور درونيه يعني با اين حرف كه خب تفكرات خودتتون رو اصلاح كنيد مشكل من حل نمي شه بيشتر يه جور در ناخودآگاه ذهن من انگار ته نشين شده مي دونين من اين فرصت برام نيست كه برم مشاوره حضوري هرچند كه خودم با اين مساله مشكلي ندارم پس تنها راهي كه من فعلا دارم شمايين و حالا سايت و .. نمي دونم لازمه من چي بگم از خودم مي دونين خانواده من به شدت اين عقيده رو دارن كه اگه به بچه مثلا بگين عزيزم لوس مي شه ما در كل تو خانواده به هم ابراز علاقه نمي كنيم مثلا من اگه يه چند وقت رابطه ا‌م با آبجيم خوبه بدم مي آد نه كه دوستش نداشته باشم اما هيچ وقت با هم خوب خوب خوب نيستيم ما بيشتر دعوا مي كنيم راستي از خانواده من غول بي احساس نسازين مامان و باباي من تكن تو دنيا بابام منو خيلي دوست داست داره اما خب اين مشكلم برا من هست ديگه. بعضي وقتا بعضي، رابطه هاي من با دوستامو مسخره مي كنن در كل من چون بچه آخر خانواده بودم يه جوري من و احساساتام رو از اول بچگونه حساب كردن و هميشه به چشم يه بچه به من نگاه كردن مخصوصا داداشم مثلا ما رابطه خيلي خوبي با هم نداريم البته من باش مشكلي ندارم اما اون منو دست كم مي گيره. همانطور که در نامه قبل گفتم احساسات زنانه در من بسيار کم است و حس مي کنم خانواده ام من را به گونه اي تربيت کرده اند که بيشتر در من رفتارهاي مردانه ديده مي شود تا رفتارهاي زنانه. راستي تمام اينهايي كه دارم مي گم و گفتم درونيه و كسي نگذاشتم ازشون خبردار بشه اما شما به حساب هرچي مي ذارين كمبود اعتماد به نفس-كه به نظر خودم به اينم خيلي ربط داره- و يا ترشح هورمون مردانه و زنانه-كه من بيشتر تو يه فضاي مردونه بزرگ شدم دوستام تو بچگي پسر بودن و تا مثلا4-5 سالگي مي گفتم من پسرم، هرچند حالا اين احساسو ندارم- خواهشا يه جوابي به من بدين و يا جوابهايي در مكاتبات بعدتر كه مشكلمو با توكل بر خدا حل كنم؟

با سلام خدمت شما پرسشگر گرامي از اينكه با ما در ارتباط هستيد، خرسنديم. خوشحالم كه با دقت جواب قبلي را مطالعه و نقاط ضعف آن را با بياني زيبا انتقال داده ايد و از اينكه نتواستم به تمام زواياي سوال شما پي ببرم، احساس خوبي ندارم، البته به من حق بدهيد كه بر اساس اطلاعات كمي كه در سوال قبلي بود شايد امكان بيان مطالب بيشتري و پي بردن به زواياي پنهان سوال شما وجود نداشت.
متاسفانه يكي از مسائلي كه برخي از ما با آن سر و كار داريم و جز جدا نشدني رفتار ما شده است، افراط و تفريط در زمينه هاي مختلف است. يكي از اين مسائل نظريه فرويد است ،‌ گاهي آنچنان براي اين نظريه ارزش قائل هستيم كه تمام رفتار خود را به گذشته نسبت مي دهيم كه شايد خود فرويد هم براي نظريه خودش چنين ارزشي را قائل نباشد. گرچه در اين نظريه نقاط مثبتي وجود دارد و نظريه او يكي از نظريات پايه در روان شناسي محسوب مي شود اما هيچ گاه نبايد در زمينه تاثير آن دچار افراط شد.
گذشته انسان، سبك تربيتي او در دوران كودكي در شخصيت او در آينده تاثير دارد، اما اين بدان معنا نيست كه اراده انسان از او سلب شود و او هيچ نقشي در تغيير رفتار خود نداشته باشد، در ضمن از كجا معلوم موضوع مورد نظر شما از تجربيات گذشته دور شما نشات گرفته است و حال آنكه شايد اين چنين حالتي ريشه در دوران نوجواني و يا جواني داشته باشد. پس زود قضاوت نكنيم و موضوعات را از زواياي گوناگون بررسي كنيم. به هر حال مشكل شما ريشه در هر چيزي داشته باشد قابل حل و بر طرف شدن است، به شرط اينكه با جديت و تمام توان براي غلبه بر اين مشكل تلاش كنيد.
سد شكن
 گاهي براي تغيير رفتار در سيستم خانواده لازم است يكي از افراد خانواده بر ضد نظام رواني حاكم بر خانواده بشورد. به نظر مي رسد اين فرد شما هستيد. شايد خواهر و برادر شما نيز همان احساسات شما را داشته باشند و از اينكه توانايي ايجاد ارتباط صميمي با ديگران را ندارند، ناراحت هستند. آغار كننده تغيير شما هستيد پس:
- از اين به بعد به هيچ عنوان احساسات خود را (بويژه احساسات مثبت) مخفي نكنيد و آن را در موقعيت هاي مناسب بيان كنيد.
- در مناسبت هاي مختلف براي اعضاي خانواده خود هديه اي تهيه و به آنان تقديم كنيد.
- به اطرافيان خود عشق بورزيد و اين احساس را در لابه لاي سخنان خود به آنان انتقال دهيد.
- افراد ر ا همانگونه كه هستند بپذيرد، نه آنگونه كه شما دوست داريد.
- به جاي تكيه كردن بر نقاط ضعف طرف مقابل بر نقاط قوت او متمركز شويد.
- چنانچه توسط كسي به شما ابراز علاقه شد و طريقه ابراز علاقه او مورد پسند شما نبود، بهتر است بين علاقه او و شيوه ابراز علاقه تفاوت قائل شويد.(شايد آنچه كه موجب دلزدگي شما زماني كه مورد علاقه فردي واقع مي شويد شده است، شيوه ابراز علاقه است)
- ارتباط كلامي خود را با ساير اعضاء خانواده افزايش دهيد.
- درباره توقعات خود نسبت به اعضاء خانواده با آنان سخن بگوييد.
- با رفتار و گفتار خود آنان را تشويق به بيان احساسات خود بكنيد.
- با آنان درباره مشكلي كه از آن رنج مي بريد،‌صحبت كنيد و از آنان در اين باره همفكري و كمك بخواهيد.
ممكن است در ابتداي راه توفيق چنداني پيدا نكنيد اما بدون شك با ادامه اين راهكارها به تغيير رفتار اعضا خانواده خود اميدوار باشيد.(براي اينكه در اين مسير توفيق بيشتري پيدا كنيد، بهتر است از اعضاء هم سن و سال خود وافرادي كه با آنان ارتباط صميمي بيشتري داريد، شروع كنيد)
اكنون كه با راهكارهاي حل اين مشكل در محيط خانواده آشنا شديد به بررسي راهكارهاي از بين بردن احساساتي که در سوال خود به آن اشاره کرده ايد مي پردازيم:
1.برنامه زندگي خود را بگونه اي تنظيم كنيد كه مدتي در طول روز را به كارهاي زنانه و اموري كه احساس لطافت و زنانگي را در شما تقويت مي كند، بپردازيد.
2. سعي كنيد از كارهاي مردانه به شدت پرهيز كنيد.
3. ارتباط خود را با دوستان با نشاط و پر انرژي بيشتر كنيد.
4. داستان هاي احساسي و رمانتيك مطالعه كنيد و فيلم هايي كه بيشتر جنبه احساسي دارد، را تماشا كنيد.
5. خودتان باشيد. به ياد داشته باشيد ما انسان ها داراي ويژگي هاي منحصر به فردي هستيم، بنابراين توقع اينكه بتوانيم طبق ميل ديگران رفتار كنيم، كاملا مردود است، بنابراين از خودانتظار نداشته باشيد كه همه از رفتارهاي شما احساس رضايت كنند. بيش از اينكه به خواست ديگران توجه كنيد، بدون اينكه خودتان را تحت فشار قرار دهيد، بر اساس شاكله و ويژگي هاي شخصيتي خود رفتار كنيد و به قضاوت ديگران در اين باره توجهي نكنيد.
6. همانطور كه شما هم اشاره كرده ايد به نظر مي رسد، بخشي از مشكل شما ريشه در ضعف اعتماد به نفس است راهكارهاي مقابله با اين موضوع را مي توانيد در مكاتبات بعدي از ما بخواهيد.
7. از بيان احساسات خود نترسيد و هر نوع احساسي كه داريد آن را بيان كنيد.
با دقت راهكارهاي بالا را اجرا كنيد و پس از گذشتن مدتي دوباره با مكاتبه كنيد و نتيجه عمل كردن به اين راهكارها را بيان كنيد.
باز با ما مكاتبه كنيد.

 

اطلاعات تماس

 

روابط عمومی گروه :  09174009011

 

آیدی همه پیام رسانها :     @shiaquest

 

آدرس : استان قم شهر قم گروه پژوهشی تبارک

 

پست الکترونیک :    [email protected]

 

 

 

درباره گروه تبارک

گروه تحقیقی تبارک با درک اهميت اطلاع رسـاني در فضاي وب در سال 88 اقدام به راه اندازي www.shiaquest.net نموده است. اين پايگاه با داشتن بخشهای مختلف هزاران مطلب و مقاله ی علمي را در خود جاي داده که به لحاظ کمي و کيفي يکي از برترين پايگاه ها و دارا بودن بهترین مطالب محسوب مي گردد.ارائه محتوای کاربردی تبلیغ برای طلاب و مبلغان،ارائه مقالات متنوع کاربردی پاسخگویی به سئوالات و شبهات کاربران,دین شناسی،جهان شناسی،معاد شناسی، مهدویت و امام شناسی و دیگر مباحث اعتقادی،آشنایی با فرق و ادیان و فرقه های نو ظهور، آشنایی با احکام در موضوعات مختلف و خانواده و... از بخشهای مختلف این سایت است.اطلاعات موجود در این سایت بر اساس نياز جامعه و مخاطبين توسط محققين از منابع موثق تهيه و در اختيار كاربران قرار مى گيرد.

Template Design:Dima Group