چهارشنبه 5 دي 1403

                                                                                                                        


                                   

                                                                                                                                                                                                                                 

 

 

 

 

پسری 25 ساله هستم. توى احاديث و روايات توصيه هاى زيادى به صله رحم شده اما اصلاً فاميلاى خوب زيادى نداريم. من چند ساله که بجز خونه برادرم كه فقط چند بار توى اين مدت رفتم، هيچ جا نرفتم! فاميلايى هم كه داريم از ما بخصوص از من بدشون مياد! مثلاً همسر یکی از اقوام مون گفته به خونه ما نيا، شوهر عمه ام هم به خاطر یه ناراحتی که چند سال پیش رخ داده بود، بهم گفته هيچوقت ديگه به خونشون نرم! چندساله كه اصلاً خونه دايي هام و عموهام رو بلد نيستم. دارم ميميرم. فاميلام مسخرم ميكنن. راهنماييم كنيد.

*** پرسشگر گرامي؛ سوال شما را با دقت خواندم و سعي كردم احساسات شما را تا حدي درك كنم. بدون شك شما خواهان آن هستيد كه با اقوام خود ارتباط داشته باشيد و با آنان صميمي باشيد. از سوي ديگر حتماً رفتارهاي نادرستي از آنان ديده ايد كه كمي شما را نگران مي كند. برخي از سوء تفاهم ها كه بين شما و فاميل هایتان رخ داده است، موجب شده است تا روابط شما با آنان تيره شود. خاطرات تلخ گذشته هنوز با شما همراه است و همين امر مي تواند تا اندازه اي كار شما را مشكل كند. پرسشگر گرامي؛ بايد بگويم براي تغيير رفتار اقوام تان راه طولاني را در پيش داريد، پس توقع نداشته باشيد، زماني كه به ديدن اقوام خود مي رويد آنان با آغوش باز از شما استقبال كنند. بايد صبور باشيد و تحمل خود را بالا ببريد و زود از كوره در نرويد. آنان تصميم به قطع ارتباط گرفته و به گمان خودشان براي اين كار علت منطقي دارند، پس بايد با صبر و حوصله باشيد. فراموش نكنيد اقدام شما براي بر قرار كردن ارتباط دوستانه با اقوامتان از اجر زيادي برخوردار است و حتماً نزد خدا مأجور خواهيد بود. از شما مي خواهم با دقت مطالب زیر را به كار گيريد و نااميد نشويد :
به ياد داشته باشيد انسان در مواجهه با مشكلات زندگي نبايد تسليم مشكل شود؛ بلكه بايد به دنبال راه حلي براي آن باشد. براي پيدا كردن راه حل از شما مي خواهم مشكل خود را در برگه اي ياد داشت كنيد و ابعاد آن را به طور كامل بررسي كنيد. از برخورد هيجاني با مشكل خودداري كنيد؛ برخورد هيجاني انسان را از فكر كردن باز مي دارد و موجب مي شود مشكل حل نشده سر جاي خود باقي بماند. با دقت مراحل زير را مرور كنيد :
- مشكل خود را به صورت روشن و واضح بر روي كاغذي بنويسيد.
- تمام راه حل هايي كه به نظرتان مي آيد را بنویسيد. در اين مرحله حتي راه حل هايي كه غير منطقي و غير قابل اجرا است را ياد داشت مي كنيد.
- از بين راه حل هايي كه در مرحله قبل ياد داشت كرديد، راه حل هايي كه قابليت اجرا دارند را انتخاب مي كنيد و با تمام وجود سعي مي كنيد آن ها را به كار گيريد.
- در اين مرحله كارآيي راه حل هايي كه به كار برده ايد را بررسي مي كنيد و چنانچه راه حلي كارآيي كمي داشت، آن را حذف مي كنيد.

*** پرسشگر گرامي؛ با به كار بردن تكنيك بالا مي توانيد مشكل خود را به صورت كامل شناسايي كنيد و راه حل هاي آن را به دست آوريد. در زير به نكاتي كه شما را در حل مشكل تان كمك مي كند، اشاره مي شود؛ قبل از اينكه ادامه جواب را بخوانيد از شما مي خواهم كاغذي آورده و مراحل بالا را به ترتيب انجام دهيد و پس از آن جواب را مطالعه كنيد :
1. پشت هر رفتاري تفكري وجود دارد. براي اينكه بتوانيد رفتار اقوام تان را تغيير دهيد قبل از آن بايد تلاش كنيد، تفكرات و شناخت هاي اقوام تان در مورد خودتان را اصلاح كنيد. چنانچه آنان شما را انساني بي انصاف و بي عاطفه مي دانند بايد با رفتارهاي خود به آنان ثابت كنيد كه چنين قضاوتي درست نيست.
2. سعي كنيد ارتباط صميمانه خود با اقوام تان را گسترش دهيد و در طول هفته، زماني را براي رفتن به خانه آنان اختصاص دهيد. نترسيد و بر نگراني و ترس خود غلبه كنيد. فراموش نكنيد كه هميشه اولين قدم، سخت ترين قدم است. با آنان صميمانه رفتار كنيد و با آنان درد و دل كنيد. ارتباط با اقوام خود را مانند وظایف تحصيلي خود قلمداد كنيد كه ملزم به انجام آن مي باشيد. اين كار مي تواند به آنان كمك كند تا ارتباط خود را با شما ترميم كنند. علاوه بر اين، چنين كاري موجب مي شود تا شما با احساسات آنان در مورد خودتان آگاه شويد و سعي كنيد با رفتار خود اين احساسات را تغيير دهيد.
3. در اولين برخورد نكات زير را رعايت كنيد :
- سعي كنيد با والدين، برادر و يا يكي از اقوام نزديك خود به ديدن اقوام خود برويد.
- هديه اي مورد علاقه، برای آنان تهيه كنيد.
- در موقعيتي به ديدن آنان برويد كه نتوانند رفتار نادرستي را نسبت به شما داشته باشند. به عنوان مثال زماني كه بزرگان فاميل جمع هستند با آنان ارتباط بر قرار كنيد.
- قبل از رفتن به خانه آنان زمينه سازي كنيد. به عنوان مثال براي رفتن به خانه عمه خود، ابتدا لازم است تا عمه تان را در جريان قرار دهيد و به صورت غير مستقيم از او بخواهيد تا با شوهرش صحبت كند و از او بخواهد كه رفتار درستي داشته باشد.
- در صورتي كه طرف مقابل رفتار نادرستي با شما داشت، تنها صبر كنيد.
4. پس از اينكه چند جلسه به خانه اقوام خود رفتيد، در فضايي صميمي از آنان بخواهيد گذشته را فراموش كنند.
5. از آنجا كه ممكن است اقوام شما به دليل برخي از رفتارهايتان از لحاظ عاطفي آسيب ديده باشند، ممكن است در جلسات اول با شما چندان صميمي رفتار نكنند، بنابراين دلسرد نشويد و ارتباط خود ر ابا آنان ادامه دهيد.
6.رواياتي كه در مورد گذشت وجود دارد، را بنويسيد و هر روز آن ها را با دقت بخوانيد.
7. زماني كه اقوام تان به دليل رفتارهاي گذشته از شما گلايه كردند، سعي كنيد با آنان همدردي كنيد و احساسات آنان را در اين زمينه درك كنيد و سپس با رفتارهاي خود نشان دهيد كه خواهان جبران گذشته هستيد.
8. ازفردي كه داراي نفوذ و كسي كه مورد اعتماد اقوام تان هست (مانند پدر بزرگ يا دايي و..) بخواهيد تا با آنان در اين زمينه صحبت كنند و آن ها را در اين زمينه قانع كند.
9. حتماً در بين اقوام تان فردي وجود دارد كه نسبت به شما احساسات بهتري داشته باشد؛ سعي كنيد در ابتدا با او ارتباط برقرار كنيد. در مراحل بعدي به گونه اي برنامه ريزي كنيد كه در خانه فرد مورد نظر با ساير اقوام تان روبرو شود.
10. از جدال و جر و بحث با اقوام خود جداً خودداري كنيد.
11. به ياد داشته باشيد انسان ها داراي تفاوت هاي زيادي هستند، پس هيچ گاه اقوام تان را با فرد ديگري مقايسه نكنيد.
12. بر ذكر «يا عزيز» مداومت داشته باشيد.

 

 

 

اطلاعات تماس

 

روابط عمومی گروه :  09174009011

 

 شماره نوبت استخاره: 09102506002

 

آیدی همه پیام رسانها :     @shiaquest

 

پاسخگویی سوالات شرعی: 09102506002

آدرس : استان قم شهر قم گروه پژوهشی تبارک

 

پست الکترونیک :    [email protected]

 

 

 

درباره گروه تبارک

گروه تحقیقی تبارک با درک اهميت اطلاع رسـاني در فضاي وب در سال 88 اقدام به راه اندازي www.shiaquest.net نموده است. اين پايگاه با داشتن بخشهای مختلف هزاران مطلب و مقاله ی علمي را در خود جاي داده که به لحاظ کمي و کيفي يکي از برترين پايگاه ها و دارا بودن بهترین مطالب محسوب مي گردد.ارائه محتوای کاربردی تبلیغ برای طلاب و مبلغان،ارائه مقالات متنوع کاربردی پاسخگویی به سئوالات و شبهات کاربران,دین شناسی،جهان شناسی،معاد شناسی، مهدویت و امام شناسی و دیگر مباحث اعتقادی،آشنایی با فرق و ادیان و فرقه های نو ظهور، آشنایی با احکام در موضوعات مختلف و خانواده و... از بخشهای مختلف این سایت است.اطلاعات موجود در این سایت بر اساس نياز جامعه و مخاطبين توسط محققين از منابع موثق تهيه و در اختيار كاربران قرار مى گيرد.

Template Design:Dima Group