چهارشنبه 6 تير 1403

                                                                                                                        


                                   

                                                                                                                                                                                                                                 

 

 

 


برادر معتاد

سلام .من دختري جوانی هستم.اوايل اعصاب خوبي داشتم ولي كم كم به خاطر مساله اعتياد برادرم كه زياد توي خونه مطرح مي شد و هر ساعت توي خونه سر و صدا بود اعصابم ضعيف شد به خصوص وقتي اشك ها وحرص خوردن هاي مادرم رو مي ديدم .علاوه بر اعصابم دچار استرس هم شدم طوري كه به قول دكتر يكي از دريچه هاي قلبم لق شده و موقع استرس قلبم شديدا تير ميكشه. اعتياد برادرم چند ساليه هست يه روز ترك مي كنه يه روز مي كشه. خيلي هم پررو هستش و تازگي بي حيا هم شده احترام هم كه حاليش نمي شه حتي به بابام. تازه دوست داره پي حرفش هم بريم.يه جورايي زور ميگه و اگه گوش نديم... من از بچگي از دعوا مي تر سيدم حتي هنوزم تا دعوا ميشه چاقو ها را قايم مي كنم طوري كه الان يه چاقو گم ميشه .ميگن بازم قايم كردي حتي اگه اين كار رو نكرده باشم. من حسابي پرخاشگر شده ام و اعصابم خيلي ضعيف شده. حسابي خسته شدم .راهنماييم كنيد. راستي ميدونم بايد برم پيش روانشناس و پزشك.لطفا يه راهنمايي حسابي كنيد. ممنون.

گل هاي نيلوفر در مرداب ميرويند تا به ما ثابت كنند كه در بدترين شرايط هم مي شود زيبايي آفريد.
خواهر گرامي، نامه شما را خوانديم. كلماتي كه گوياي دوري از وجدان و ضعف ايمان بعضي از اطرافيان شماست كه فضايي آكنده از اضطراب و نااميدي براي شما ساخته اند. حوادثي كه روح شما را طوفاني كرده است، ما را متأثر نمود اما خوشحاليم كه در هياهوي اين ناملايمات، ذهن منطقي شما دردودل و مشورت را از ياد نبرد. پس جا دارد از اعتمادي كه به ما داريد، تشكر نماييم.
خواهر محترم، وقتي مشكلات زياد مي شوند ما بايد بشكنيم يا قوي تر شويم؟ فضايي كه شما در آن قرار داريد مطمئنا فضاي موردپسند شما نيست وسختي ها و اضطراب هاي زيادي دارد. اما تمام تلاشتان را هزينه كنيد كه كمترين آسيب را به شما بزند. شما تازه 19سال داريد و اول راهيد. سرشار از انرژي و توانايي و استعداد. به موفقيت هاي تحصيلي كه بايد در اين سن كسب كنيد فكر كنيد و تمام تلاش خود را براي كسب آنها هزينه كنيد و شك نكنيد كه ميتوانيد آينده ي خوبي براي خودتان بسازيد. هرگز اجازه ندهيد ديگران باعث شوند شما بهترين فرصت هاي زندگيتان را از دست دهيد. دشواري تنها بهانه ايست كه تاريخ هرگز آن را قبول نخواهد كرد. ما شك نداريم كه در موقعيت سختي قرار داريد اما ترديدي هم نيست كه شما با اراده و پشتكار ميتوانيد از پس تمام آنچه كه باعث آشقتگي شما شده است بربياييد. چند راهكار به شما ارائه ميدهيم. اميدواريم كه بتواند به شما كمك كند.
1. مطمئن باشيد كه مى‏توانيد روحيه خود را تغيير دهيد؛ ولى براى نتيجه‏گيرى شتاب نكنيد. فقط براي مدتى طولانى، رفتارهاى خود را به دقت كنترل كنيد و اگر چنين كرديد، پس از آن حتماً دگرگونى رفتارى خواهيد داشت.
2. اگر امكان دارد، هنگام عصبانيت و پرخاشگري، يك دوش آب ولرم بگيريد. بعد از استحمام و به هنگام خروج از حمام، دو پاى خود را تا قوزك، با آب سرد بشوييد.
3. چند لحظه دراز بكشيد و چشمان خود را ببنديد و همه ماهيچه‏هاى خود را شل كنيد تا آرامش عضلانى پيدا نماييد. فكر خود را از آنچه موجب عصبانيت شما شده است، منصرف كنيد و به عضلات بدن خود تمركز يابيد.
4. به خودتان تلقين كنيد: كه اتفاق خاصى نيفتاده؛ مگر آسمان به زمين آمده است؟ ديگران در چنين مواردى چه مى‏كنند؟ آيا همه عزا مى‏گيرند؟ آيا آخر دنياست؟
5. هميشه فضاى ذهنى و روانى خود را براى شنيدن و دريافت رفتارهاى نابجا و خلاف انتظار آماده سازيد؛ به اين معنا كه هميشه انتظار داشته باشيد ديگران ، به بدترين شكل برخورد كنند اگر كسى مدتى چنين كند، به تدريج صفت حلم در او به وجود مى‏آيد و علاوه بر اين، حسن خلق نيز براى او حاصل مى‏شود و خود را براى تحمل آن آماده كنيد.
6. اگر گاهى سريع سخن گفتيد و عجولانه تصميم گرفتيد و رفتار نابجا از شما سرزد؛ به سرعت وعده‏ها و قول‏هاى خود را در ذهن خويش، حاضر سازيد.
7. ذكر «لا حول و لا قوه الا باللَّه» را زياد بر زبان جارى سازيد و سوره «والعصر» را زياد بخوانيد. تكرار اذكار «استغفراللَّه ربى و اتوب اليه» و «اعوذ باللَّه من الشيطان الرجيم» نيز مفيد است.
امام صادق(عليه السلام) فرمودند: «خداوند به برخى از انبيا وحى كرد،: اى فرزند آدم! در وقتى كه غضبناك گرديدى، مرا ياد كن تا من هم تو را در وقت غضبم ياد كنم و تو را هلاك نسازم». بنابراين ياد خدا علاوه بر اينكه آتش خشم را خاموش مى‏كند، موجب آرامش انسان مى‏شود و در قيامت نيز آثار مثبتى به دنبال دارد.
8. از حساسيت بيش از حد در هر زمينه بپرهيزيد.
9. وقتى كه با امور عصبانيت آفرين مواجه هستيد، براى مدتى (حدود 10 تا 15 دقيقه)، راه دريافت‏هاى حسى خود را سد سازيد براى مثال جلوى گوش خود را بگيريد و چشمان خود را ببنديد و سر خود را پايين اندازيد تا دريافت‏هاى عصبانيت را تحت كنترل شما در آيند و موجب تحريك بيشتر شما نشوند.
10. بيشتر با افراد حليم، صبور، غيرعصبى و خوش مشرب معاشرت كنيد و از دوستى و حرف شنوى افراد تند مزاج بپرهيزيد..
11. از تفريحات سالم، آرامش‏بخش و تقويت كننده اراده - مانند كوهنوردى، شنا، دو پياده‏روى و گردش در طبيعت و... - استفاده كنيد.
12. در تصميم‏گيرى‏ها، با افراد عاقل و پخته مشورت كنيد و از اقدامات عجولانه و مطالعه نشده بپرهيزيد.
13. با افراد خوش خلق و غير عصبى معاشرت كنيد.
14. قبل از هر عملى، در مورد پيامد آن بينديشيد و آن گاه اقدام كنيد. با تمرين به اين راه‏كار در تمام امور، اندك اندك كنترل خويش را بر تمام رفتارها توسعه بخشيد.
15.به رفتارها و حالاتى كه از افراد سر مى‏زند و شما را عصبانى مى‏كند، بى‏توجه باشيد. براى مثال اگر كسى با حرف ناروا شما را بر مى‏افروزد، از شنيدن و گوش سپردن به سخنان وى بپرهيزيد و يا محيط را ترك كنيد. به گفته‏هاى او توجه نكرده و آنها را در ذهن خود مرور نكنيد. نسبت به ديگر اعمال فيزيكى و رفتارهاى پرخاشگرانه و تحريك كننده نيز همين طور واكنش نشان دهيد و راه بى‏توجهى و سهل‏گيرى را پيش گيريد.
16.به هنگام بروز عصبانيت و تندخويى، سريع حالات خود را تغيير دهيد. براى مثال اگر ايستاده‏ايد، بنشينيد و اگر نشسته‏ايد، دراز بكشيد و صورت خود را با آب سرد بشوييد. يك ليوان آب خنك بياشاميد و خود را از آن موقعيت دور سازيد.
17. از خواندن قرآن به مقدار زياد و در نوبت‏هاى متعدد در روز غفلت نورزيد. قرآن تأثير زيادى در رسيدن به حالت سكينه و آرامش درونى دارد. عبادت‏هاى خود، مانند نماز را در اول وقت و با حضور قلب كامل به جا آوريد كه تأثير بزرگى در رسيدن به اطمينان خاطر دارد و آدمى را از درون به آرامش مى‏رساند.
18.يك نفر محرم اسرار براى خود برگزينيد. اين فرد مى‏تواند دوست شما باشد. اين رابطه نزديك و صميمانه، بايد به گونه‏اى باشد كه بتوان در مورد موضوعات بى‏اهميت با او درد دل كرد و حتى بدون اينكه احساس كنيد وقت او را تلف كرده‏ايد به او تلفن بزنيد و موضوع را با وى درميان گذاريد. در اين صورت است كه با پديد آمدن هرگونه مشكل جسمى يا روانى، مى‏توان با تكيه كردن به او و بيان مشكل خود، احساس آرامش كرده و پشتوانه روانى شما باشد.
19. شخصي مثبت ، سازنده ومفيد باشيد.از انتقاد و عيب جويي ديگران خودداري كنيد . ياد بگيريد از چيزهايي كه خوشتان مي آيد و دوستشان داريد و در وجود ديگران هست تعريف و تمجيد كنيد. سعي كنيد به صفات و خصوصيات خوب و پسنديده ي اطرافيانتان توجه نماييد. اطمينان حاصل كنيد كه براي خود ارزش قائليد و صفات خوب و ويژگي هاي برتر خود را تحسين مي كنيد.
20. ياد بگيريد كه گذشت داشته باشيد و ديگران وعقايد آنها را تحمل كنيد.تحمل نكردن ديگران و عقايد آنها منجر به يأس ، ناكامي وعصبانيت مي شود. تلاش براي فهميدن اين كه واقعاً مردم چگونه فكر مي كنند و چه احساسي دارند مي تواند باعث شود كه شما آنها را بيشتر بپذيريد. خودتان را نيز باور داشته باشيد .ارتباطات ودوستي هاي مشترك خودرا افزايش دهيد . اهداف خود را دنبال كنيد ، اهداف واقع گرايانه اي كه براي خود شما مهم هستند نه اهدافي كه ديگران آ نها را براي شما در نطر مي گيرند . هميشه انتظار كمي نااميدي، شكست وناراحتي را داشته باشيد . هميشه آرام و مهربان و دوست خود باشيد
21.به اين نكته اعتقاد داشته باشيد كه مي توانيد خود را كنترل كنيد.
22.بعد از هر جلسه اي كه چنين ناراحتي اي به شما دست داد و وقتي دوباره به حال و هواي آرام هميشه برگشتيد، كمي به حالت خود فكر كنيد و ببينيد دفعه بعد چگونه مي توانيد به چنين موقعيت هايي بهتر واكنش نشان دهيد و كنترل بيشتري بر احساسات خود اعمال نماييد.
23. بياموزيد كه چگونه عكس العمل هاي خود را نسبت به استرس متعادل نماييد.
چند نفس آرام وعميق ضربان قلب وسرعت تنفس شما را به حالت عادي برمي گرداند. تكنيك هاي تمدد اعصاب مي توانند از فشارهاي وارده برعضلات بكاهند . يكي از تكنيكهاي تنش زدائي و تمرين هاي كسب آرامش از طريق روش آرميدگي يا ريلكسيشن صورت مي پردازد.
توضيح اين كه: شما مي توانيد هنگام بروز چنين حالتهايي ازشيوه آرميدگى براي كنترل استفاده نماييد. يادگيرى آرميدگى مانند هر مهارتى نياز به زمان و تمرين دارد. اكثر افراد مى‏توانند با سى دقيقه تمرين روزانه به مدت يكماه به نتايج مهم و پايدار دست يابند. شما مى‏توانيد تمرين آرميدگى را در حالت دراز كشيده و يا اينكه بر روى يك صندلى راحتى به صورت نشسته انجام دهيد در يك اتاق ساكت و نسبتاً گرم نشسته و همه چراغها را خاموش كنيد و چشمانتان را ببنديد. اين امر حواسپرتى را كاهش داده و به شما در تمركز بر روى احساسات بدنى‏تان كمك خواهد كرد. قبل از اين كه تمرينها را به طور واقعى شروع كنيد، براى چند دقيقه با چشمان بسته، از طريق بينى نفس بكشيد. سعى كنيد تنفّس آهسته، عميق و از سر معده باشد. اجازه دهيد كه قفسه سينه‏تان باز و پر از هوا گردد. فشار نياوريد. با تمرين، اين شكل از تنفس به طور طبيعى در شما ايجاد خواهد شد. با هر بازدم كلمه «آرام» را در ذهن تان تكرار نماييد. با انجام اين عمل عضلات بدن شما به تدريج شروع به آرام شدن خواهند كرد و احساس آرامش به طور طبيعى در شما ايجاد خواهد شد. هنگامى كه همه تمرينها را به اتمام رسانديد، دوباره به كلمه «آرام» بازگرديد و با هر بازدم آن را در ذهن‏تان تكرار نماييد. بدين ترتيب يك تداعى ميان كلمه «آرام» و احساس آرامش عميق عضلانى در بدنتان بر قرار خواهد شد، طورى كه عاقبت صرفاً با بستن چشمانتان و فكر كردن به كلمه «آرام» مى‏توانيد اين احساس را در خودتان ايجاد كنيد. از اين طريق مي توانيد براي كنترل احساسات خود در زمان مورد نظر استفاده نماييد.
ضمنا همانطور كه خودتان گفتيد لازم است به يك روان‌پزشك مراجعه كنيد و كنار روان‌درماني از داروهاي دز پايين، استفاده كنيد.

 

 

 

اطلاعات تماس

 

روابط عمومی گروه :  09174009011

 

آیدی همه پیام رسانها :     @shiaquest

 

آدرس : استان قم شهر قم گروه پژوهشی تبارک

 

پست الکترونیک :    [email protected]

 

 

 

درباره گروه تبارک

گروه تحقیقی تبارک با درک اهميت اطلاع رسـاني در فضاي وب در سال 88 اقدام به راه اندازي www.shiaquest.net نموده است. اين پايگاه با داشتن بخشهای مختلف هزاران مطلب و مقاله ی علمي را در خود جاي داده که به لحاظ کمي و کيفي يکي از برترين پايگاه ها و دارا بودن بهترین مطالب محسوب مي گردد.ارائه محتوای کاربردی تبلیغ برای طلاب و مبلغان،ارائه مقالات متنوع کاربردی پاسخگویی به سئوالات و شبهات کاربران,دین شناسی،جهان شناسی،معاد شناسی، مهدویت و امام شناسی و دیگر مباحث اعتقادی،آشنایی با فرق و ادیان و فرقه های نو ظهور، آشنایی با احکام در موضوعات مختلف و خانواده و... از بخشهای مختلف این سایت است.اطلاعات موجود در این سایت بر اساس نياز جامعه و مخاطبين توسط محققين از منابع موثق تهيه و در اختيار كاربران قرار مى گيرد.

Template Design:Dima Group