سه شنبه 13 آذر 1403

                                                                                                                        


                                   

                                                                                                                                                                                                                                 

 

 

منو سخنرانی مکتوب

 سخنرانی مکتوب روز اول ماه مبارک رمضان1394

(تنظیم شده توسط گروه تبلیغی و پژوهشی تبارکWww.Tabarak.ir)

اللهم الهمنا معرفه فضله و اجلال حرمه : خدایا اول به ما توفیق بدهفضیلت ماه رمضان،معرفت و حرمت ماه رمضان

تجلیل و تکریم ماه رمضان

ماهی که پیامبر اکرم فرمود: اولش رحمت است ،وسطش مغفرت است و آخرش آزادی (شهر الرمضان اوله الرحمه و وسطه مغفره و آخره عتق من النار)دیگه از این بهتر نمیشود

ماهی که بیش از 50نام دارد :ماه عتق،ماه مغفرت،ماه فوز،ماه فضیلت،ماه برکت ،ماه صبر،ماه روزه

نکته ای رو که امروز درمورد ماه رمضان خدمت شما عرض کنم اینکه به نظر بنده در ماه رمضان هفت تا فرصت استثنائی وجود داره

رمضان و فرصت های استثنائی:

1-تقویت اراده و تصمیم گیری : مشکلی که امروزه در جامعه ما فراوان است

خیلی ها میگویند من میدانم بد اخلاقم ولی نمیتونم بر این بد اخلاقیم غلبه کنم-من میدونم نباید اعتیاد داشته باشم-نباید سیگار بکشم –نباید ناسزا بگم-نباید در نماز کاهلی داشته باشم...اما نمیتونم.

زیاد بیان میکنن از گرفتاریهای مختلف ابراز ضعف اراده میکنند ،ماه رمضان فرصت بسیار مناسبی هست برای تقویت اراده .چطور تا امروز اعلام نشده ماه رمضان شما نیت روزه ماه رمضان نمیکنید؟چجور الان که روزه هستید ولو اینکه عادت به سیگار دارید ولی سیگار نمیکشید؟

کسی که در رمضان از حلال خدا پرهیز میکنه و انجام نمیده ، در غیر رمضان هم میتواند از حرام خدا دوری کند ،نگو نمیشه اگر نمیشد پس چرا غذا نمیخوری؟چرا آب نمیخوری؟چرا سیگار نمیکشی؟

دانستن قدر خود و حد خود:پیامبر اکرم همراه با اصحابشون از یک بیابانی عبور میکردند پیامبر فرمود توقف کنید،همه توقف کردند بعد فرمودند الان کسی به ما میرسه و از کنار ما عبور میکنه که سه روز است شیطان بر او نفوذ نکرده،سه روز است که شیطان بر او مسلط نبوده(،خیلی مهمه ، بعضی ها هستند که یک دقیقه هم شیطان از آنها جدا نمیشه)یک مرتبه دیدند که یک عرب لاغر اندام با یک شتر نحیفی داره میاد ، رسید گفت من رسول الله پیامبر کیه؟پیامبر رو بهش نشون دادند ،عرض کرد یا رسول الله سه روز است که تصمیم گرفتم بیام مسلمان بشوم،سه روز است که آپیرایه ها و بت پرستی هاا رو کنار گذاشتم و دارم به سمت شما میومدم تا اینکه مسلمان بشوم،تا اینکه شما رو اینجا یافتم،شهادتین گفت مسلمان شد،عرض کرد یا رسول الله چه کنم؟فرمود نمازت رو بخوان،ماه رمضان روزه را بگیر،حج بیت الله را در عمرت یکبار اگر مسطیع شدی برو،زکات اموالت رو پرداخت کن،اینها وظایفیست که گردن توتست ،عرض کرد یا رسول الله همین ها منو بس.خدا حافظی کرد و رفت و پیامبر هم براهش ادامه دادند باز پیامبر متوقف شد فرمورد برگردید این شخص از دنیا رفت، عرضه داشتند چرا یا رسول الله؟فرمود سوار بر شتر بود پای شترش در چاله ای گیر کرد و از روی شتر سقوط کرد و به سنگ بزرگی برخورد کرد و در دم جان داد.عرض کردند یا رسول الله اینکه هنوز به هیچ کدام از سفارشات شما عمل نکرد و فرصت پیدا نکرد. امدند کنار بدنش پیامبر خیمه ایی زد خود پیامبر وارد خیمه شدند و بدن را غسل دادند و کفن کردند بعد که پیامبر از خیمه بیرون آمد جبین او غرق در عرق بود سوال کردند یا رسول الله چه شد؟ فرمودند این قدر فرشته ها به استقبال این فرد آمده بودند تا او را وارد بهشت برزخی کنند

اراده و ناامید شدن از خدا

2-فرصت آشتی با خدا:حضرت عیسی داشتند عبور میکردند با سه گروه برخورد کردند که داشتند گریه میکردند سوال کردند که علت گریه شما چیه؟گفتند ما از آتش جهنم میترسیم،فرمود بدانید کسی که دارد این طور از خوف خداوند اشک میریزد خداوند او را از آتش می رهاند امید داشته باشید آتش جهنم برای شما نیست.

گروه دوم سوال کرد شما چرا گریه میکنید؟گفتند یا عیسی شوق الی الجنه ما عشق به بهشت داریم جایی که در آنجا گناه،لغو،کلک،دروغ و...نیست.فرمود امید داشته باشید خدا به شما بهشت بدهد.

رسید به قوم سوم :سوال کرد شما چرا اشک میریزید؟وعبادت میکنید؟گفتند ما خدا را دوست داریم حب الله فقط همین، فرمود انتم المقربون-اون دو گروه هم خوب بودند ولی شما مقرب هستید ،شما بالاترید.

امیرمومنان شهید رمضان فرمودند دوازده نکته در تورات هست که من اونا رو به عربی ترجمه کردم و فرمود روزی سه بار من به اینها نگاه میکنم،(چقدر این نکات مهمه که میفرماید روزی سه با به اونها نگاه میکنم)یکی از این نکته ها رو خدمت شما عرض میکنم:

خداوند فرموده:یابن آدم احبک فانت احببنی

انسان من تو رو دوست دارم تو بنده من هستی تو هم منو دوست داشته باش. این حداقلی هست که خداوند از ما میخواد.

عزیزان این حداقلی هست که خداوند از ما میخواد،این ماه ماه کنار گذاشتن قهر با خداست،ماه ارتباط با خداست،ماه بندگی خدا و مهمانی خداست.

هر کسی اگر بخاطر حسادتی ،کینه ای یا کاهلی در نماز ویا غیره اگر این ارتباطش کم رنگ شده در ماه مبارک رمضان ماه این برقراری ارتباط هست.

محبتی که این همه روی آن تاکید شده-پیامبر داخل مسجد رو کرد به سمت اصحابش و فرمود کدامیک از علامات مومن محکمتره؟کدام نشانه مومن بالاتر از همه هست؟مومن خیلی از کارها رو انجام میده،یکی گفت یا رسول الله نماز،یکی گفت روزه،یکی گفت جهاد،یکی گفت حج،فرمود نه همه ی اینها که گفتید فضیلت مومن هست فرمود بالاترین کار مومن حب خداست و بغض داشتن بخاطر خداست.

داستان آن ولیخدا و دیدن عقربی که با سرعت میرفت سمت آب

خداوند در اینجا اول چشمه رحمتش رو به این جوان نشان داد.

همش به نقطه ضعف دیگران نگاه نکنید،اگر یک جوانی یک نقطه ضعفی داره اما نمازش رو میخونه و به پدر و مادرش احترام میذاره،خداوند همین نقاط مثبتش رو برجسته میکنه(یا من اظهر الجمیل و ستر القبیح)اگر قرار بر این بود که اظهر القبیح باشد که همه ما بیچاره بودیم.چرا خدایی که این همه مهربانه باهاش رابطه ی ضعیفی داریم.

3-فرصت برنامه ریزی و نظم:

فرصت نظم همین طور که نمازت رو در این ماه به جماعت میخونی و اول وقت میخونی ،در غیر رمضان هم همین طور باش

4-فرصت رفع کدورتهاست:

باید اختلاف و کدورتها رو کنار گذاشت-پیامبر فرمود سه گروه هستند که نمازشان یک وجب هم بالا نمیره1-کسی که جایی ریاست کنه و مردم نمیخواهنش2-زنی که اطاعت همسر نکند3-دو نفر آدمی که با هم قهر هستند

5-فرصت صبر

6-فرصت قناعت

7-فرصت پیوند با ولایت

ارادت شهید مطهری به علامه طباطبایی بخاطر این بود که علامه قبل از افطار به زیارت حرم حضرت معصومه سلام الله علیها میرفتند و قبل از افطار کردن ضریح حضرت را میبوسیدند(همراهی با اهلبیت و ولایت)

(تنظیم شده توسط گروه تبلیغی و پژوهشی تبارکWww.Tabarak.ir)

 

 

اطلاعات تماس

 

روابط عمومی گروه :  09174009011

 

 شماره نوبت استخاره: 09102506002

 

آیدی همه پیام رسانها :     @shiaquest

 

پاسخگویی سوالات شرعی: 09102506002

آدرس : استان قم شهر قم گروه پژوهشی تبارک

 

پست الکترونیک :    [email protected]

 

 

 

درباره گروه تبارک

گروه تحقیقی تبارک با درک اهميت اطلاع رسـاني در فضاي وب در سال 88 اقدام به راه اندازي www.shiaquest.net نموده است. اين پايگاه با داشتن بخشهای مختلف هزاران مطلب و مقاله ی علمي را در خود جاي داده که به لحاظ کمي و کيفي يکي از برترين پايگاه ها و دارا بودن بهترین مطالب محسوب مي گردد.ارائه محتوای کاربردی تبلیغ برای طلاب و مبلغان،ارائه مقالات متنوع کاربردی پاسخگویی به سئوالات و شبهات کاربران,دین شناسی،جهان شناسی،معاد شناسی، مهدویت و امام شناسی و دیگر مباحث اعتقادی،آشنایی با فرق و ادیان و فرقه های نو ظهور، آشنایی با احکام در موضوعات مختلف و خانواده و... از بخشهای مختلف این سایت است.اطلاعات موجود در این سایت بر اساس نياز جامعه و مخاطبين توسط محققين از منابع موثق تهيه و در اختيار كاربران قرار مى گيرد.

Template Design:Dima Group