والدینم با ازدواج برادرم مخالف هستند زیرا این دختر فرزند طلاق است . آیا این درست است ؟
این مخالفت بخاطر دغدغه هایی هست که وجود دارد . دغدغه دارند که نکند این دختر بخاطر متارکه پدر و مادرش ، دچار مشکلات روحی شده باشد . پدر و مادر تا قبل از جدایی با هم دعوا می کردند و این دختر دچار آسیب های روحی شده باشد . این یک دغدغه است . اینکه دچار خلا های عاطفی شده باشد . دختر خانم یا با یکی از والدینش زندگی کرده یا با پدربزرگ و مادر بزرگ زندگی کرده است و دچار خلا عاطفی شده باشد . الان یک سایه از سر دختر کوتاه شده و کنترل نصف شده و او دچار آسیب های اجتماعی شده باشد . الان این خانواده که به خواستگاری دختر خانم رفته اند یا بالعکس دغدغه هایشان این است . عزیزان شما که با این تلقی جواب رد می دهید ، فکر می کنید دختر خانمی که با پدر و مادر زندگی می کند ، دچار آسیب روحی نیست ؟ ما داریم دختر ها و پسرهایی که پد رو مادر هایشان کنا رهم بوده اند و جدا هم نشده اند و دائم با هم جنگ و دعوا داشته اند و بچه هایشان دچار آسیب روحی شده اند . این ها دائم در خانه جدال داشته اند . پس پدر و مادر دارند ولی دارای آسیب روحی هستند . آیا شما فکر می کنید کسانی که پدر و مادردارند ، دچار خلا عاطفی نیستند ؟ بله ما داریم فرزندانی که پدر و مادر دارند ولی چون آنها به فرزندانشان محبت نکرده اند ، فرزندانشان دچار خلا عاطفی هستند . از طرف دیگر دچار آسیب های اجتماعی هم شده اند زیرا پدر و مادر دچار غفلت شده اند و آنها را کنترل نکرده اند . عرض بنده این است که ما برعکس قضیه را هم داریم . دخترخانمی که فرزند متارکه بوده اند ، نه دچار خلا عاطفی هستند و نه دچا ر آسیب اجتماعی و روحی شده اند . چرا ؟ زیرا پدر و مادر هر دو فرهنگی و استاد دانشگاه بوده اند و آدم فرهیخته ای بوده اند . هر دو با هم درگیر بوده اند ولی جلوی بچه ها نبودند . زیرا می دانستند جلوی بچه ها نباید درگیر باشند . پس فرزندان او دچار آسیب روحی نیستند .ممکن است دچار خلأ عاطفی نباشند مثلا با پدر بزرگ و مادر بزرگ زندگی کرده اند که به آنها خیلی محبت کرده اند و بیشتر از پدر و مادر به آنها محبت کرده اند پس دچار خلا عاطفی نشده اند . و یا کنترل شده اند و دچارآسیب ها ی اجتماعی نشده اند . من عرضم این است که ملاک شما صرفا نباید این باشد که چون این آقا و خانم فرزند طلاق هستند ، ما نباید به سراغ آنها بروییم . چطور شما کسی را که پدر و مادر دارد ، صرف اینکه پدر و مادر دارد ، قبول نمی کنید ؟ تفحص می کنید و تحقیق و مطالعه می کنید . شما که نمی دانید شاید این دختر خانم از این دسته افرادی باشد که بنده عرض کردم و دچار هیچگونه آسیبی نشده اند . شما تا می فهمید او فرزند متارکه است ، پس نزنید . این حق نیست . او گناهی ندارد . شما وقتی فهمیدید ، تحقیق کنید . به دو جواب می رسید که جزئ کدام دسته است اگر جزء دسته اول است که بهم می زنید ولی اگر از نوع دسته دوم بود ، موردی ندارد ملاکهای ما باید از نوع ملاک های واقعی باشد . این اساس واقعا درست نیست .
• دختری بیست ساله هستم و پدر و مادرم متارکه کرده اند . من هم خواستگارانم را رد می کنم لطفا راهنمایی بفرمایید .
چرا شما خواستگاران خود را رد می کنید ؟ شاید خانواده ای باشند که بگویند : اگر فرزند طلاق باشند ما پس نمی زنیم . چرا شما خودتان فرصت ها را از خودتان می گیرید .
•مادرم به خواستگاری رفته و خانمی را برای من پسندیده است . من ایشان را نپسندیده ام و حالا توی رو دربایستی مانده ام چه کارکنم ؟
مادر رفته و به جای پسر پسندیده . مادران عزیز این کار را نکنید . شما حق دارید نپسندید ولی نمیتوانید بجای پسرتان بپسندید . ما در فقه مان داریم که اگر در ازدواج دخترو پسر ناراضی باشند ، عقد باطل است . عقد بدون رضایت قلبی و با اجبار باطل است ولی خیلی ها به این مطلب توجه نمی کنند . شرط صحت عقد نکاح رضایت زن و مرد است مگر اینکه بعدا راضی بشوند . ما به این پسر می گوییم با مهربانی و محبت مادر را راضی کنند و حتی با واسطه این کار را انجام دهند و اگر باز راضی نشدند ، شما زیر بار ازدواج تحمیلی نروید . آخر ازدواج تحمیل ، متارکه است . آقا پسر می گوید : اگر من قبول نکنم مادرم دلش می شکند . اگر الان دل مادر بشکند پنج نمره می شکند ولی اگر شما بروید و متارکه کنید ، دل مادر ده نمره می شکند . و اگر فرزندی هم داشته باشید و بعد جدا شوید ، دل مادر بیست نمره می شکند . پس بیایید دفع افسد به فاسد کنیم . اگر الان دلشان بشکند بهتر است