فرد مجرد از کجا بداند دچار زودانزالی است یا نه؟
دوست عزيز جهت آشنايي شما با زودانزالي، تعريف و ويژگي هاي تشخيصي زودانزالي را به شما تقديم مي نماييم و همانطور كه مطالعه خواهيد كرد و آگاه خواهيد شد، نمي توان در دوران مجردي تشخيص زودانزالي را در رابطه با فردي مطرح نمود، اما نبايد از اين بابت نگران بود زيرا زودانزالي درمان هاي خاص خود را دارد.
تعريف و تشخيص زود انزالي
زودانزالي يا انزال زودرس يكي از شايعترين اختلالات جنسي در مردان مي باشد. اين اختلال علاوه بر اينكه سبب نارضايتي جنسي خود فرد و همسر او مي گردد، همچنين تاثير سوئي بر ديگر جنبه هاي زندگي مشترك زوجين دارد و اگر مورد درمان قرار نگيرد ممكن است در طول زمان منجر به شكل گرفتن اختلالات رواني ديگر در مرد و همچنين موجب ايجاد تنش هايي در روابط زوجين و به خطر افتادن زندگي مشترك آنها گردد.
در رابطه با انزال زودرس تعريف هاي مختلفي وجود دارد، اما همه اين تعاريف بر اين نكته توافق دارند كه انزال زودرس به حالتي اطلاق مي شود كه :
1. فاصله زماني از دخول تا انزال كوتاه باشد (كمتر از يك دقيقه) و انزال قبل يا در فاصلۀ كوتاهي پس از دخول رخ دهد.
2. فرد كنترلي بر روي انزال خود نداشته باشد.
3. موجب فشار روحي و رواني در فرد مبتلا يا همسر وي يا هر دو شده باشد.
بنابراين مساله اصلي در تعريف زودانزالي، مدت زمان بسيار اندك انزال، از زمان شروع نزديكي تا هنگام انزال است، به گونه اي كه فرد توانايي كنترل و تاخير آن را ندارد و اين مساله موجب نارضايتي او يا همسرش مي گردد.
علت زودانزالي مي تواند علل سايكولوژيك مانند: اضطراب، اولين تجارب جنسي، عدم كنترل انزال و ... و يا علل فيزيولوژيك مانند: حساسيت زياد آلت، اختلالات غدد درون ريز، زمينه و استعداد ژنتيكي و ... باشد كه با توجه به علت بوجود آورنده اين اختلال، نوع درمان و همچنين متخصصي كه بايد به او رجوع شود، متفاوت خواهد بود.
در برخي موارد علت انزال زودرس، مصرف الكل، مواد يا برخي از داروها مي باشد. در اين موارد شيوه درمان، ترك آن ماده يا دارو مي باشد و در برخي موارد نيز پس از ترك، به علت شكل گرفتن يك سيكل معيوب، نياز به مراجعه به روانشناس مي باشد. در حال حاضر درمان هاي بسياري براي اين مشكل (در اينترنت، ماهواره، ...) وجود دارد كه بسياري از آنها داروهاي تجاري بوده و مورد تاييد سازمان بهداشت جهاني و وزارت بهداشت و درمان نمي باشند.
نكات كليدي پيش از تشخيص نهايي:
1. زودانزالي يكي از اختلالات جنسي در افراد متاهل مي باشد. به اين معني كه اگر مردي در برقراري رابطه جنسي با همسر شرعي و قانوني خود دچار انزال سريعتر از يك دقيقه و ناخواسته گردد، در رابطه با او تشخيص انزال زودرس داده مي شود؛ بنابراين درافراد مجرد امكان چنين تشخيصي وجود ندارد.
2. زمان رسيدن به ارگاسم در مردان اگر بيش از يك دقيقه باشد طبيعي است ولي در خانم ها متوسط زمان رسيدن به ارگاسم به طور طبيعي بسيار بيش از اين (تقريبا پانزده دقيقه) است. بنابراين نبايد انتظار داشت كه يك زوج پس از شروع نزديكي، همزمان به ارگاسم برسند. يعني در برخي از موارد ، مرد با آن كه از نظر زمان رسيدن به ارگاسم طبيعي است، چون انتظار دارد همزمان با همسرش به ارگاسم برسد و اينچنين نمي شود، به اشتباه فكر مي كند كه دچار انزال زودرس شده است. بنابراين اگر زودانزالي فرد ناشي از اين مشكل باشد، دراين صورت بهترين راهكار اين است كه اين اختلاف زمان رسيدن به ارگاسم در زن و مرد بوسيله ملاعبه و معاشقه ميان همسران پر شود. به اين صورت كه اگر مرد حداقل چهارده دقيقه پيش از شروع نزديكي باهمسر خود ملاعبه ومعاشقه داشته باشد، اكنون كه عمل نزديكي را آغاز مي كنند، هر دو آنها در دقيقه پانزدهم، ارگاسم را تجربه مي نمايند.
3. همچنين گاهي اوقات فاصله بين دو آميزش طولاني شده است، كه اين امر منجر به ذخيره شدن توان جنسي بالا در مرد مي شود و او پس از شروع نزديكي به شدت دچار تحريك و به سرعت انزال مي گردد، در حالي كه اگر تعداد دفعات نزديكي با ميزان نياز جنسي او هماهنگ شود، مشكل برطرف خواهد گرديد و نياز به درمان وجود ندارد. به عنوان نمونه اگر مردي هر دو روز يك بار نياز به مقاربت دارد و به هر دليلي فاصله بين دو نزديكي او با همسرش بيشتر از دو روز باشد، به احتمال زياد او دچار زودانزالي خواهد گرديد. در اينگونه موارد با كاهش تدريجي فاصله زماني ميان دو نزديكي، مي توان به فاصله زماني مطلوب دست يافت. بهتر است كه فاصله زماني ميان دو رابطه، با همفكري و موافقت همسر تعيين شود.
4. مساله ديگر كه بايد در تشخيص زودانزالي درنظر گرفته شود، مدت زمان گذشته از اول ازدواج و شروع رسمي زندگي مي باشد، زيرا معمولا در شش تا نه ماه اول زندگي بخاطر وجود اضطراب و هيجانات و همچنين تازه كار بودن زوجين، عدم توانايي مديريت روابط جنسي و همچنين شرم و حياي بيش از حد زن كه منجر به تحريك نشدن او مي شود، نارضايتي جنسي در بين زن و مرد وجود دارد، كه اين مساله نبايد با زودانزالي اشتباه گرفته شود. طبعا پس از گذشت زماني قابل توجه، كه از شرم و حياي زوجين نسبت به يكديگر كاسته مي شود و همچنين نسبت به مسائل جنسي، خواسته ها و علايق جنسي يكديگر آگاه تر مي گردند، در يك تعامل جنسي سالم و طبيعي قرار خواهند گرفت.
موفق باشید. منتظر مکاتبات بعدی شما هستیم.