پنجشنبه 1 آذر 1403

                                                                                                                        


                                   

                                                                                                                                                                                                                                 

 

 

منو سخنرانی مکتوب

 

امام زمان در زندگی 2
 
در آغاز مباحث مربوط به مهدویت این سوال پیش می آید که اصولاً چرا ما از امام زمان (عج) و موضوع مهدویت بحث و صحبت می کنیم؟ در مقام پاسخ به این به این سوال ادله به بخش درون دینی و خارج از دین اسلام تقسیم می شود که از هر دو دیدگاه ،پاسخی مبتنی بر عقل داده میشود . چرا که علاوه بر مسلمین که اعتقاد به ظهور امام زمان دارند ، پیروان ادیان اهل عتیق و حتی کسانی که دین ندارند نیز به موعود و منجی آخرالزمان اعتقاد دارند ( البته اعتقاد به منجی بودن امام زمان در بین مسلمین یکی از شعون ولایی ایشان است) اما پاسخ درون دینی ما که بر جهان بینی الهی و روایی و قرآنی استوار است بدین شرح است:
 
در لسان قرآن کریم بدترین آدم ها اینگونه معرفی می شوند :" اِنّ شرَّ الدَّوابِّ عندَ اللهِ الصُّمُّ البُکمُ الَّذینَ لا یَعقِلُونَ " به راستی که بدترین موجودات زنده (انسان ها) نزد خداوند کران و بی زبانانی هستند که اهل تفکر نیستند .(انفال 22)  لذا بر این اساس در قرآن دعوت فراوان به تدبر و تفکر شده و مبنا  تفکر قرار گرفته است . حال برای اینکه ما از گروه بدترین مردم نباشیم باید در آیات قرآن تفکر و تدبر کنیم .
 
1   -   سوره توبه آیه 33 : " هُوَ الَّذی اَرسَلَ رَسُولَهُ بِالهُدی وَ دینِ الحَقِّ لِیُظهِرَهُ عَلَی الدِّینِ کُلِّهِ وَ لَو کَرِهَ المُشرِکُونَ " او کسی است که رولش را به هدایت و دین حق(ثابت و پاینده)فرستاد تا بر همه ادیان برتری یابد ، اگر چه مشرکین را خوشایند نباشد.
 
بر اساس این آیه مبارکه جهان باید به جایی برسد که وحدت دینی داشته باشد و آن دین واحد اسلام است . این در حالی است که 1444 سال (از مبعث رسول خدا(ص) ) است که این وحدت دینی اتفاق نیفتاده و ادیان مصنوعی به سمت و سویی رفته اند که مردم به پرستش دشمن خدا پرداخته اند و عده ای در این جهان به شیطان پرستی روی آورده اند. در اینجاست که باید با تدبر در آیه ببینیم که  این وحدت دینی چه زمان رخ می دهد ؟؟؟
 
2   -   سوره انبیاء آیه 105 : " وَ لَقَد کَتَبنا فِی الزَّبُورِ مِن بَعدِ الذِّکرِ اَنَّ الاَرضَ یَرِثُها عِبادِیَ الصّالِحُونَ " و البته ما در زبور نوشتیم بعد از آنکه در ذکر (تورات) نوشتیم که تمام دنیا (زمین) به بندگان صالح ما به ارث می رسد .
 
بر اساس این آیه جهان در وضعیت قرار می گیرد که دارای حکومت واحدی خواهد بود که این حکومت واحده به فرمانروایی صالحین است . در حالی که چنین اتفاقی تا به حال نیفتاده است و اگر هم در تاریخ می خوانیم که افرادی جهان گشایی هایی کرده اند ، اولاً هیچگاه نتوانسته اند تمام دنیا را فتح کنند و تحت حاکمیت خود بگیرند و ثانیاً اغلب این افراد جزء گروه صالحان نبودند ، لذاباید با تفکر در این آیه به این بیندیشیم که این حاکمیت واحد جهانی چه زمان رخ می دهد ؟؟؟
 
3   -   سوره حدید آیه 25 : " لَقَد اَرسَلنا رُسَلَنا بِالبَیِّناتِ وَ اَنزَلنا مَعَهُمُ الکِتابَ وَ المیزانَ لِیَقُومَ النّاسِ بِالقِسطِ " ما پیامبرانمان را همراه معجزه فرستادیم و به آنها کتاب و قدرت قانونگذاری دادیم  تا مردم قائم به قسط شوند .
 
قسط که در این آیه به کار رفته است به معنای وحدت در هدف ، اراده رسیدن به هدف و رویه رسیدن به هدف است یعنی تمام مردم عالم به یک هدف واحد فکر می کنند و همه آنها یک اراده و روش را برای رسیدن به آن هدف انتخاب کنند . البته ممکن است در زمانی از تاریخ وحدت هدف رخ داده باشد ولی هیچگاه وحدت در اراده و رویه اتفاق نیفتاده است ، فلذا باید تدبر کنیم که چه زمانی از تاریخ می رسد که وحدت در هدف ، اراده و رویه محقق شود ؟؟؟
 
در حقیقت پاسخ به این سه پرسش کلیدی ، یعنی وحدت در دین ، وحدت در حاکمیت و وحدت در هدف پاسخ به آن است که" چرا درباره مهدویت مباحثه می کنید ؟" . و ما بدان پاسخ می دهیم که شامل آیه 22 سوره انفال نشویم .
 
حال ببینیم در منطق روایات این سه وحدت چه زمان اتفاق می افتد ؟
 
۱  -   مقداد از رسول الله (ص) درباره آیه 33 سوره توبه پرسید که چه زمان اتفاق می افتد؟ رسول خدا پاسخ دادند : " در زمانی که اسلام به همه ادیان رسوخ کند ، در هر جا که خانه ای با خشت و یا با پارچه های مویی درست شده باشد ، کسی به آن خانه وارد نمی شود مگر اینکه قائل به اسلام باشند . یا به آنها اعلام اسلام می شود و می پذیرند که خداوند تبارک بخاطر این اسلام عزیزشان می کند و یا نمی پذیرند و در جنگ شکست می خورند و سپس می پذیرند و همواره ذلت شکست را دارند ."
 
2   - روزی حضرت امیر المومنین (ع) از اصحاب پرسیدند که :"آیا آیه 33 سوره توبه مصداق پیدا کرده است ؟" اصحاب که گمان می کردند حتماً این آیه در زمان حکومت امیر است جواب دادند بله ، حضرت فمودند :" خیر ، به آن خدایی که جانم در دستان اوست اتفاق نیفتاده و آن زمان علامتی دارد و آن این است که هیچ دهی باقی نمی ماند مگر اینکه هر صبح و شام در آن گفته شود : اشهد ان لا الاه الا الله و اشهد ان محمد رسول الله ".
 
اما تیر خلاص را امام صادق (ع) در این حدیث می زند :
 
3 -  ابو بصیر از امام صادق پرسید که آیا موضوع آیه 33 سوره توبه محقق شده ؟ حضرت در مقام پاسخ فرمودند : "به خدا سوگند هنوز زمان تأویل این آیه نرسیده است " پرسید چه زمان می رسد؟ حضرت فرمودند : " حتی یقوم القائم ان شاء الله . وقتی که قائم قیام کند هیچ کافر به خدا و مشرک به امام باقی نمی ماند اگر چه مشرکین خوششان نیاید ، حتی اگر کاف و مشرکی در دل سنگ پنهان شود آن صخره سخن می گوید که ای مومن در دل من کافری هست پس مرا بشکن و او را بکش ."
 
*از این احادیث به این نتیجه می رسیم که وحدت در دین در عصر امام زمان (ع) رخ خواهد داد و در آن هنگام است که اسلام بر همه ادیان رسوخ کرده و جامعه کافر و مشرک به خدا و امام را پس می زند .(مانند عضو نا همگونی که وقتی به بدن پیوند می زنند اگر سازگاری نداشته باشد اجزای بدن آن را قبول نمی کنند.)
 
4  -  عبد الله بن عمر (لعنت الله علیه ) فرزند خلیفه دوم اهل سنت از رسول خدا (ص) نقل می کند :" مهدی خروج خواهد کرد و روی سرش ابری است که در آن ابر ملکی است که ندا می دهد این خلیفه خداست از او اطاعت کنید."
 
نکته : اختلاف شیعه و اهل سنت در مورد امام زمان این است که شیعه می گوید مهدی دوازدهمین فرزند امیر المومنین از امامان است و در پس پرده غیبت می باشد و اهل سنت می گویند مهدی از نسل امیر(ع) و فاطمه زهرا (س) است ولی هنوز به دنیا نیامده است .
 
5  -  رسول اکرم (ص) بعد از نقل اتفاقات و علائم ظهور بعد از به درک واصل شدن سفیانی ،می فرمایند: " ندایی آسمانی میآید که ای مردم، خدا دست منافقین و مستکبرین را ازسر شما کوتاه کرد و سرپرست شما قرار داد بهترین آل محمد را ، پس در مکه به او ملحق شوید و او مهدی است " .
 
*از این احادیث استفاده می شود که وحدت در حاکمیت در زمان امام زمان (ع) رخ خواهد داد و امام یکی از شئونات حقه خود و ابائشان را که حکومت واحده جهانی است به مرحله عمل می رسانند.
 
 
 
 

 

اطلاعات تماس

 

روابط عمومی گروه :  09174009011

 

آیدی همه پیام رسانها :     @shiaquest

 

آدرس : استان قم شهر قم گروه پژوهشی تبارک

 

پست الکترونیک :    [email protected]

 

 

 

درباره گروه تبارک

گروه تحقیقی تبارک با درک اهميت اطلاع رسـاني در فضاي وب در سال 88 اقدام به راه اندازي www.shiaquest.net نموده است. اين پايگاه با داشتن بخشهای مختلف هزاران مطلب و مقاله ی علمي را در خود جاي داده که به لحاظ کمي و کيفي يکي از برترين پايگاه ها و دارا بودن بهترین مطالب محسوب مي گردد.ارائه محتوای کاربردی تبلیغ برای طلاب و مبلغان،ارائه مقالات متنوع کاربردی پاسخگویی به سئوالات و شبهات کاربران,دین شناسی،جهان شناسی،معاد شناسی، مهدویت و امام شناسی و دیگر مباحث اعتقادی،آشنایی با فرق و ادیان و فرقه های نو ظهور، آشنایی با احکام در موضوعات مختلف و خانواده و... از بخشهای مختلف این سایت است.اطلاعات موجود در این سایت بر اساس نياز جامعه و مخاطبين توسط محققين از منابع موثق تهيه و در اختيار كاربران قرار مى گيرد.

Template Design:Dima Group