طبق روایات ما در روز قیامت سه تا گروه از نگاه خدا محترم هستند؛ خدا برای این سه گروه خیلی ارزش قائل می باشد، لذا این سه گروه را بصورت جداگانه و ویژه مورد خطاب خودش قرار می دهد، با اینکه طبق آیات کریمه قرآن در روز قیامت خطاب های عمومی هم خواهد شد، اما از بس این سه گروه از نگاه خدا ارزشمند و محترم هستند، که خدا این سه گروه را بصورت ویژه و جداگانه مورد خطاب خودش قرار می دهد.
اولین خطاب؛ این الرجبیون
اولین خطاب أین الرجبیون است؛ یعنی کجایند آن کسانی که از ظرفیت مقتنم و ارزشمند ماه رجب بهره برداری کرده اند، ازبرکات و فیوضات این ماه برخوردار شده اند و به این واسطه یک توشه ی مناسبی برای قبر و قیامت خودشان تدارک دیده اند.
قدر فرصت ها را بدانید!
پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) فرمودند: «إنّ فی أیام دهرکم نفحات ألا و تعرضوا لها[1]» ـ در ایام زندگی شما، اوقات و فرصت های مناسبی را خداوند در اختیارتان قرار می دهد، بکوشید از آن فرصت ها استفاده کنید ـ اگر این حدیث شریف نبوی نصب العین ما قرار بگیرد، وضع زندگی ما خیلی عوض می شود. آقا فرمودند: گاهی اوقات در زندگی شما به اراده ی خدا نسیم هائی می وزد، اینگونه هم نیست که همیشه این فرصت های طلائی در دسترس شما باشد، این فرصت ها گاهی اوقات در اختیار شما قرار می گیرد، لذا حضرت در کنار این حدیث می فرمایند: «ألا وتعرضوا لها» مراقب باشید این فرصت های ناب و نفحات را رایگان از دست ندهید و همیشه مورد استفاده قراردهید، مبادا این فرصت های طلائی را ضایع بکنید.
خانواده ای که بدن مطهر هیچ کدام از شهیدانش برنگشت
یکی از نیروهای تحت امر شهید سرافراز مهدی باکری که فرمانده دلاور لشکر31 عاشورا بود خاطره جالبی نقل می کرد، شاید اطلاع نداشته باشید که خانواده باکری سه شهید تقدیم انقلاب نموده اند. اولین شهید، علی باکری بود که در مبارزات علیه رژیم ستم شاهی زیر شکنجه ساواک به شهادت رسید، دومین شهید حمید باکری در عملیات خیبر پیکر پاکشان در محاصره افتاد و برنگشت، و سومین شهید خود آقا مهدی باکری که در عملیات بدر قایق حامل ایشان در اثر اصابت توپ متلاشی شد و پیکر پاک این فرمانده شجاع پر پر گردید و درون آب ریخته شد.
همه ما مستاجر شهدا هستیم
رفقائی که جوان هستید و در جنگ حضور نداشته اید! اگر سه تا برادر از یک خانواده به شهادت می رسند و امروز یک کدامشان هم مزاری ندارند، برای این است که امروز من و شما در کمال امنیت بتوانیم در مجالس عزاداری و هیئت دور هم بنشینیم. باید بدانیم تا زمانی که زنده ایم و نفس میکشیم مستاجر شهدا هستیم و دور یک سفره نشسته ایم، دور سفره ای که شهدا برای ما پهن کردند. یکی از نیروهای تحت امر شهید باکری می گفت: در شب عملیات خیبر قبل از اینکه فرمان شروع عملیات صادر بشود، همه ی ما را دور خودش جمع کرد، گفت: بچه ها دعا کنید امشب شهید بشویم، چرا که ما می توانیم حریف مین بشویم، حریف تانک بشویم، حریف اسلحه ی دشمن بشویم، اما اگر بمانیم معلوم نیست بتوانیم حریف نفسمان بشویم یا نه، لذا دعاکنید تا عاقبت بخیر بشویم و به شهادت برسیم. خیلی ها از این موقعیت طلائی استفاده کردند، کوله بارشان را بر بستند و عاقبت بخیر شدند. امام عزیز ما در مورد این جماعت تعبیر لطیفی داشت، می فرمود: این ها عرفائی بودند که ره صد ساله را یک شبه طی کردند. ببینید به چه اوجی رسیده بودند که یک عارف دلسوخته مانند شهید محراب حضرت آیت الله دستغیب می فرمود: حاضرم کل عبادات عمرم را بدهم اما یکی از قنوتهای نماز شب این رزمنده هارا ازشان بگیرم.
هفت شهر عشق را عطار گشت ماهنوز اندر خم یک کوچه ایم
خیلی ها به حال شما غبطه می خورند
آیا می دانستید خیلی ها به حال شما غبطه میخورند؟ آرزویشان این هست که مثل شما بیایند در این مجالس چند دقیقه ای بنشینند، اما شرایطشان به آنها اجازه نمی دهد، یا در بستر بیماری به سر می برند و نمی توانند در این مجالس شرکت کنند، اما خدا به شماها اجازه داده که در یک همچین مجالس باصفائی حضور پیدا کنید. قدر حضور در این محافل را بدانید آنقدر از این جمادی الثانی ها و فاطمیه ها بیاید و برود که ما زیر خاک خوابیده باشیم و دستمان از دنیا کوتاه باشد.
بسا تیر و خرداد و اردیبهشت بیاید که ما خاک باشیم وخشت
دومین خطاب؛ أین الرضویون
دومین خطاب أین الرضویون است؛ یعنی امام رضایی ها کجایند ؟ کجایند آن کسانی که در همه ی مدت عمر متوسل به ثامن الحجج(علیه السلام)بوده اند؟ کجایند آن کسانی که از هر فرصت پیش آمده ای برای زیارت امام هشتم استفاده کرده اند؟
اصلا سفره امام حسین(علیه السلام) با بقیه سفره ها فرق می کند، مفضل میگوید من خدمت امام صادق(علیه السلام) عرض کردم یابن رسول الله سالهاست یک حرفی در این سینه ام مانده بود و می خواستم بگویم، ولی حیا مانع می شد و نمی توانستم بگویم، ولی حالا می خواهم بگویم. حضرت فرمودند: مفضل تو که از خودمان هستی بگو. هرچه می خواهی بگو، عرض کرد: شما که من را می شناسید و همه وجود من ذوب در ولایت شماست، اما آقا من به حسین(علیه السلام) علاقه خاصی دارم، آقا فرمود مفضل حرفی که می خواستی سال ها بزنی این بود؟! ما خودمان هم به حسین(علیه السلام) علاقه خاصی داریم.
دلیل اینکه می گویند این الرضویون چیست؟ چرا نمی گویند این الحسینیون؟
چرا نمی گویند أین الحسینیون؟ دلیل این خطاب چیست؟ چرا می گویند أین الرضویون؟ ما شیعه ی هفت امامی هم داریم، به آنها می گویند واقفیه که تا ولایت و امامت موسی بن جعفر(علیه السلام) را قبول کردند و بعد از ایشان دیگر قبول ندارند، اما ما که دیگر شیعه ی هشت امامی نداریم، یعنی هرکس به زیارت امام رضا (علیه السلام) مشرف می شود، حتما شیعه ی اثنی عشری می باشد و تا امام دوازدهم را قبول دارد.
رسول اکرم(صلی اللله علیه و آله) دونفر را پاره تن خود اعلام کردد؛ یکی، فاطمه زهرا(علیها السلام) است، و دیگری امام رضا(علیه السلام) می باشد. پیغمبراکرم دو تا خصوصیت ویژه برای زیارت امام رضا(علیه السلام) بیان کرده اند: یکی اینکه هرکسی به زیارتش مشرف بشود، هر غم و غصه ای که داشته از روی دلش برداشته می شود . دوم اینکه هرگناهکاری به پابوسش مشرف بشود، خداوند گناهان او را می بخشد؛ یعنی ظاهرش در حرم تطهیر میشود آن هم چه تطهیری،
مرحوم شیخ حسن علی مقدادی اصفهانی می فرمود: هرکس فقط یکبار در طول عمرش به زیارت امام رضا (علیه السلام) مشرف بشود سگ و خوک وارد محشر نمی شود؛ چون امام رضا (علیه السلام) تطهیر می کند و امام رضا(علیه السلام) کسی است که مس وجود را به طلا تبدیل می کند، و اگر کسی دور و بر شما هست که اصلا زلفش به اهل بیت (علیهم السلام)گره نمی خورد فقط راه رسیدن به امام رضا(علیه السلام) را به او نشان بدهید، به شرط اینکه قابلیت داشته باشد.
یک داستان عجیب!
یک عروس و دامادی مشهد زیارت امام رضا(علیه السلام) رفتند. پنج روز در آنجا بودند، عروس در این چند روز اصلا وارد حرم نشد و زیارت امام رضا(علیه السلام) نرفت، روز آخر که در حین برگشتن چشمش به گنبد طلای امام رضا(علیه السلام) افتاد، گفت امام رضا (علیه السلام)این پنج روز خیلی تو مشهد به ما خوش گذشت ، همین را گفت و از آقا خداحافظی کرد و رفت. نزدیک نیشابور از خواب پرید و شروع کرد به گریه کردن، به شوهرش گفت: می شود برگردیم و به حرم امام رضا(علیه السلام) برویم؟ شوهرش علت این بی تابی را جویا شد، گفت: الان که چشمانم گرم شد، در عالم خواب دیدم که امام رضا(علیه السلام) با یک کاتبی تشریف آوردند. آقا اسم زوار این پنج روز را می فرمود وکاتب هم می نوشت، خیلی بی تاب بودم که آقا می خواهد با زائرهای این پنج روز چکار بکند، رسید به اسم من، گفتم: آقا می خواهد با من چکار کند؟ در کمال مهربانی و لطافت فرمود اسم این را هم بنویسید! کاتب گفت: یابن رسول الله این حتی یک بار هم وارد حرم نشد، برای چه اسم او را بنویسم؟ حضرت فرمود: تو خبر نداری، موقع خروج از مشهد با ما وداع کرد، گردن ما حق دارد.
سومین خطاب؛ أین الفاطمیون
سومین و مهمترین خطاب«أین الفاطمیون» یعنی کجایند بچه های زهرا(علیها السلام)، چه کسانی مورد این خطاب قرار می گیرند؟ کسانی که واقعا زندگیشان را بر اساس زندگی فاطمه زهرا (علیه االسلام) قرار داده باشند. آن کسانی که روز قیامت به ندای أین الفاطمیون جواب می دهند، کسانی هستند که صرفا به ادعا اکتفا نکردند و در میدان عمل بوده اند.
[1] . احیاء العلوم، محمد غزالی، ج 1، ص 134 .