پاداش خداوند در تصور انسان نمیگنجد
جلوی راه هر انسانی که میخواهد پیشرفت کند، موانعی وجود دارد که لازمه پیشرفت، شناخت و برطرف کردن این موانع است.
جت الاسلام والمسلمین مرتضی آقا تهرانی
توبه و زهد دو ابزار شکست موانع پیشرفت
گناهان و رفتار ناشایست انسانها از جمله موانع پیشرفت هستند که با استفاده از ابزار توبه میتوان این موانع را از مقابل برداشت؛ رغبت به داشتههای دنیایی از دیگر موانع پیشرفت است که برای برطرف کردن این مانع باید به زهد روی آورد.
وی با اشاره به ویژگی طماع بودن انسان اظهار داشت: انسان از هر چیزی که خوشش بیاید، دوست دارد مال خودش باشد؛ لذتهای دنیایی که کوتاه و گذرا است، هیچگاه انسان را سیر نمیکند و هر چه بیشتر به آنها دست بیابد، حریصتر میشود؛ خواستههای نفسانی انسان، به سمت بی نهایت است.
پاداش خداوند در تصور انسان نمیگنجد
انسانی که در دنیا به دنبال لذتها میرود، به اندازه اراده محدودش لذت میبرد؛ در حالی که اگر جلوی نفس خود را بگیرد و به خواستههای خداوند متعال عمل کند، چنان لذتی از سوی پروردگار به او عطا میشود که هیچگاه در دنیا نمیتوانست به آن دست پیدا کند؛ اطاعت از خداوند رحمان پاداشهایی فراتر از تصور انسان دارد.
زهد به معنی عدم رغبت و وابستگی است؛ به این معنی که داشتن تلفن همراه برای استفاده هیچ گونه مشکلی ندارد اما عاشق آن شدن و وابستگی به آن به تدریج موجب احساس مالکیت و غفلت از خدا میشود؛ انسان زاهد و موحد تمام اعمالش برخواسته از خواسته های خداوند متعال است و فقط خدا را مالک واقعی همه چیز میداند.
ظاهر و قیافه انسانها نشان دهنده زهد آنها نیست؛ زهدی خوب است که باعث شود انسان از هر چیزی که بعد از مرگش از آن جدا میشود، دل بکند و هیچ وابستگی به آن نداشته باشد.
خداوند، معیار زندگی مسلمانان
این شعار در بین مسلمانان هیچ جایگاهی ندارد و مخصوص همان غرب است که تفکرات سکولار دارند؛ معیار و شیوه زندگی مسلمانان خداوند منّان است.
حرص و زهد تاثیری بر میزان روزی نمیگذارد
انسانی که زاهد است، هیچگاه از مالش کم نخواهد شد، همانطور که به مال و ثروت انسان حریص افزوده نمیشود و فقط با حرص، آخرت خود را از دست میدهد؛ امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب نیز به جد از رهبر شدن خودداری میکردند و به دنبال معروفیت نبودند؛ هر آنچه قسمت فرد باشد، نه کمتر و نه بیشتر از آن روزیاش میشود.
پس از شهادت امام موسی کاظم(ع) گروهی که به عنوان نماینده حضرت، خمس و زکات را از مردم دریافت میکردند، برای اینکه اموالی که در دست داشتند را به امام رضا(ع) ندهند، مدعی شدند که امام موسی(ع) همان امام موعود است و از نظرها غایب شده است؛ با چنین ادعایی اموال حضرت را غصب کردند و طمع پول این افراد را به نابودی کشاند.