یک راه ارتباط با امام زمان علیه السلام
سخنران: حجت الاسلام و المسلمین عدالت
ارتباط با امام زمان علیه السلام
بسم الله الرحمن الرحیم الحمد لله رب العالمین الصلاة و السلام علی سید الأنبیاء و المرسلین حبیب اله العالمین ابا القاسم محمد صلی الله علیه و آله السلم الطیبین و الطاهرین المعصومین المکرمین و لعن الدائم علی اعدائهم اجمعین من الآن الی قیام یوم الدین.
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیم اللَّهُمَّ کُنْ لِوَلِیِّکَ الحُجَةِ بنِ الحَسَن صَلَواتُکَ علَیهِ و عَلی آبائِهِ فِی هَذِهِ السَّاعَةِ وَ فِی کُلِّ سَاعَةٍ وَلِیّاً وَ حَافِظاً وَ قَائِداً وَ نَاصِراً وَدَلِیلًا وَ عَیْناًحَتَّى تُسْکِنَهُ أَرْضَکَ طَوْعاً وَ تُمَتعَهُ فِیهَا طَوِیلا.
ای خوش آن روزی که آن خورشید نور ... از حریم کعبه بنماید ظهور
قلب ها را مهر هم عهدی زند ... در حرم بانگ انا المهدی زند
مکه مست عطر و مست بوی او ... کعبه می گردد به گرد روی او
چاه زمزم را برایش زمرمه ... مرحبا لبیک یابن الفاطمه
از قدوم آن عزیز مصطفی ... هم صفا هم مروه می گیرد صفا
گرچه در کوفه اقامت می کند ... بر همه عالم امامت می کند
یک تشرف:
شیخ حسین نجفی پس از تشرف از حرمین شریفین به نجف برگشت یکی از کسانی که به دیدار او رفت علامه بحرالعلوم بود وقتی او را ملاقات کرد سه مرتبه به او فرمود: هنیئاً لک، هنیئاً لک، هنیئاً لک.
به علامه عرض کردند چرا سه مرتبه تکرار کردی؟ فرمود یکی برای زیارت قبر پیغمبر و ائمه بقیع، یکی برای زیارت بیت الله، و یکی برای تشرف به محضر حضرت بقیة الله. حال خودت بگو آنچه دیدی. شیخ حسین نقل کرد نشسته بودم در چادرم در عرفات، سفره غذا پهن کردم شنیدم شخصی سلام میکند و اجازه ورود میخواهد جواب دادم و پرده خیمه را بالا زدم دیدم عربی است در هیئت حجازیون، ایشان را به داخل خیمه تعارف کردم تشریف آوردند و نشستند به ایشان غذا تعارف کردم مقداری تناول فرمودند. علامه فرمود شیخ حسین خوشا به حالت، لیاقت پیدا کردی حضرت بقیة الله را زیارت کردی...
آقا چه می شود به فقرای خودت یک سری بزنی و تصدق علینا و اوف لنا الکیل.
همه همکاران و مبلغین عزیز هر جا مشغول افاضهاند بر خود واجب بدانند روزهای جمعه یک بحث از امام زمان (علیه السلام) داشته باشند.
یا ایها الذین امنوا اصبروا و صابروا و رابطوا واتقوالله لعلکم تفلحون
سوره مبارکه آل عمران دویست آیه دارد آیه آخر یعنی آیه دویستم چهار دستور العمل اخلاقی برای اهل ایمان دارد:
1- اصبروا: اهل سنت می گویند یعنی صبر پیشه کنید، اما امام صادق (علیه السلام) می فرماید: اصبروا علی الفرائض. در واجبات و محرمات صبر داشته باشید.
واجبات برخی مشقت و سختی دارد در زمستان سرد اردبیل و تبریز وضو گرفتن در حیاط و نماز صبح خواندن سخت است اما صبر داشته باش.
در تابستان، قم و زاهدان و اهواز و بوشهر و هرمزگان با روزهای بلند و کار روزانه روزه گرفتن سخت است اما صبر داشته باش.
در جمعیت زیاد طواف حج انجام دادن سخت است اما صبر داشته باش.
خمس و زکات مال را ادا کردن سخت است اما صبر داشته باش.
در محرمات هم همینطور، در جمعی نشستن و غیبت نکردن سخت است اما صبر داشته باش.
در بین مشاجرات و دعواها فحش شنیدن و لب به توهین باز نکردن سخت است اما صبر داشته باش.
در خیابانهای شهر ظاهر شدن بدحجاب و نگاه نکردن سخت است اما صبر داشته باش.
2- صابروا: اهل سنت باز این مورد را تحمل در سختیها معنا کردهاند.
اما امام صادق(علیه السلام) می فرماید صابروا عدوکم (در مقابل دشمنان خود تحمل داشته باشید). دشمنان دو جورند یکی دشمنان آب و خاک که اگر به خاک شما حمله کردند صبر داشته باشید و مقاومت کنید.
دوم دشمنان عقیده و فکر و مذهب، در مقابل چند شبهه اینترنت و ماهواره که فکر و عقل و عقیده و دین تو را نشانه رفته صبر داشته باش و مقاومت کن.
3- رابطوا: رابطوا را اهل سنت به ارتباط بین مسلمین و صله رحم معنا کردهاند.
حضرت صادق(علیه السلام) می فرماید و رابطوا امامکم (با امام زمانتان رابطه داشته باشید).
مظاهر ارتباطی با امام زمان(علیه السلام): عمل صالح، دعا، تلاوت قرآن، ترک محرمات و انجام واجبات و ....
اعمال صالح:
در یک روایتی امام صادق(علیه السلام) میفرماید:
الا ان اعمالکم لتعرض علی یوم الخمیس (روز پنج شنبه اعمال شما را نزد ما میاورند و ما اعمالتان را میبینیم).
اما در تشرف علی ابن مهزیار اهوازی امام زمان(علیه السلام) به او فرمودند: الا ان اعمالکم عُرضت علی فی کل یوم و لیله (اعمال شما را هر صبح وشام برای من میاورند و به من عرضه میکنند).
امام صادق(علیه السلام) می فرماید: وقتی اعمال شما را نزد دوازدهمی ما می برند، اگر اعمال صالح باشد امام زمان لبخند میزند و خوشحال میشود و برای صاحب عمل صالح دعا میکند اما اگر اعمال شیعه ما را نزد او ببرند و گناه و معصیت باشد حضرت بعد از مشاهده عمل گریه میکند و اشک میریزد و استغفار میکند.
هر کس به طریق دل ما میشکند ... بیگانه جدا دوست جدا میشکند
بیگانه اگر میشکند حرفی نیست ... من در عجبم دوست چرا میشکند
مردی که آمد خدمت میرزای شیرازی و کمک خواست به میرزا عرض کرد سید عربی به من فرموده که نزد شما بیایم و نشانی بدهم و شما خرج راه مرا بدهید میرزا فرمود: چه نشانی؟ عرض کرد سید عرب فرمود به میرزا بگو به این نشانی که شما و حاج ملاعلی کنی در حرم عمه جانم زینب شب عید غدیر برای زیارت رفته بودید، دیدید زوار حرم را کثیف کردند هر چه گشتید جارو پیدا نکردید عباهایتان را از دوشتان برداشتید و حرم عمه جانم را با عبا جارو کردید من آنجا بودم و میدیدم. میرزا فرمود نگفت نامش چیست؟ عرض کرد بله. فرمود: بگو سید مهدی. میرزا منقلب شد و برخواست اول چشمان این میهمان را بوسید بعد به او مساعدت کرد و خرج سفرش را داد.
امام (علیه السلام) اعمال صالح را می بیند برای اینکه قدرت چشم او قدرت چشم انسانی نیست بلکه قدرت خدائی است لذا به آقا عرض میکنی السلام علیک یا عین الله الناظره (سلام بر تو ای چشم بینای خدا)
در روایتی امام صادق(علیه السلام) می فرماید: به اندازه ای خدا قدرت به چشم فرزندم مهدی عطا فرموده که اگر به آسمان نگاه کند تا سدره المنتهی را میبیند. لذا در زیارت نامه حضرت می خوانید: السلام علیک یا ناظر سدرة المنتهی، سدره المنتهی که مرکز مدیریت عالم امکان است و دبیرخانه وحی است و هیچ ملکی به آنجا راه پیدا نکرده. حضرت آنجا را میبیند.
پس یکی از مظاهر ارتباطی با امام زمان(علیه السلام) عمل صالح است هم او اعمال را میبیند و هم اعمال به او عرضه میشود با انجام اعمال صالح لبخند امام زمان(علیه السلام) را برای خود برگزینیم و دعای خیر امام زمان(علیه السلام) را برای خود بخریم.
ذکر توسل:
یکی از مظاهر ارتباطی با امام زمان(علیه السلام) توسل به سید الشهدا است حضرت در مجالس جدش حسین شرکت میکند گریه میکند و برای اهل مجلس دعا میکند. خود او اهل روضه و توسل است وقتی به اعضای پاره پاره جدش سلام میکند و گریه میکند. سلام بر صوت خاک آلود. سلام بر پیشانی شکسته. سلام بر محاسن غرقه به خون. السلام علی الشیب الخضیب ...
سلام بر تو وقتی این زن و بچه از خیام حرم بیرون ریختند به دنبال ذوالجناح تا کنار مقتل و میدیدند که و الشمر جالس علی صدر الحسین چشم را باز کرد به خواهرش فرمود اینها را به خیمه برگردان...