راهكارهاي عملي تربيت جوان مهديياور (قسمت دوّم)
آرزوي قرار گرفتن در شمار مهدي ياوران، تمنايي است كه تمام پيامبران، امامان و خوبان جهان خواهانش بوده اند. از اين رو يكي از مهم ترين وظايف پدران و مادران مهدوي اين است كه ويژگي هاي مهدي ياوران را بازنشاسند
نهادينهسازي ويژگيهاي مهديياوران در نوجوان و جوان
ب) نهادينهسازي ويژگيهاي مهديياوران
خداوند متعال می فرماید: «اي كساني كه ايمان آوردهايد! (در برابر مشكلات و هوسها) استقامت كنيد و در برابر دشمنان نيز پايدار باشيد و خود را آماده و مجهز سازيد و از خدا بپرهيزيد، شايد رستگار شويد».1
امام باقر(علیه السّلام) در تفسير آية فوق (فرجامين آيه آلعمران) فرمود: بر انجام واجبات و عبادات بردبار باشيد! در برابر دشمن، شكيبايي از خود نشان دهيد! و خود را براي ياري امام منتظر خود آماده و مجهز سازيد!2
بدينسان، «مهدي ياوري» از توصيه هاي تأكيد شده الهي در قرآن كريم است كه رسيدن به فلاح و رستگاري در دنيا و آخرت وابسته به آن معرفي شده است.
تمام پيامبران و امامان (علیهم السّلام)، آرزومند ظهور فرخنده مهدي موعود (ارواحنافداه) و استقرار دولت كريمه مهدوي در جهان بودهاند و همواره از خداوند توفيق ديدار و خدمتگزاري به ساحت آن حضرت را مي طلبيده اند و اينك مروري بر آرزوي مهدي ياوري از زبان مقدس اهلبيت(علیهم السّلام):
1. امام حسين (علیه السّلام): اگر او را درك نمايم، تمام روزهاي زندگيام را وقف خدمتگزاري به او خواهم كرد.3
2. امام سجاد (علیه السّلام): خدايا مرا از بهترين، عاشقترين، فرمانبردارترين... ياران و شيعيان حضرتش قرار ده! و شهادت در ركابش را روزيام فرما!.4
3. امـام مـحـمـدباقر(علیه السّلام): اگر من آن زمان را درك ميكردم، خويشتن را براي ياري صاحب اين امر آماده نگه ميداشتم.5
4. امام صادق (علیه السّلام): اگر دركش نمايم، تمام روزگاران عمرم، خدمت گزارش خواهم بود».6
5. امام حسن عسكري (علیه السّلام): خدايا مرا از ياوران، كمك كنندگان، پيروان و شيعيان او قرار ده».7
بر اين اساس، آرزوي قرار گرفتن در شمار مهدي ياوران، تمنايي است كه تمام پيامبران، امامان و خوبان جهان خواهانش بوده اند. از اين رو يكي از مهم ترين وظايف پدران و مادران مهدوي اين است كه ويژگي هاي مهدي ياوران را بازنشاسند و درمسيرنهادينه سازي اين ويژگيها در متن خانواده همت گمارند.
------------------
پی نوشت ها:
1. يَا أيُّها الَّذينَ آمَنُوا اصْبِرُوا وَ صابِرُوا وَ رَابِطوُا وَاتَّقُوااللهَ لَعَلَّكُم تُفلِحُونَ؛ آلعمران (3)، 200.
2. امام باقر (علیه السّلام): «إِصبِرُوا عَلي أداءِ الفَرائِض وَ صَابِرُوا عَدُوَّكُم وَ رَابِطُوا إِمَامَكُمُ المُنتَظَر» شيخ حر عاملي، اثباة الهداة، ج3، ح459.
3. امام حسين و امام صادق (علیهم السّلام): « لو ادركته لخدمته أيام حياتي» علامه مجلسي، بحارالانوار، ج51، ص 148، ح 23، نعماني، الغيبه، ص 245؛ موسوعه كلمات الامام الحسين(علیه السّلام)، ص660.
4. سيدبنطاووس، اقبال الأعمال، ص364.
5. علامه مجلسي، بحارالانوار، ج52، ص243، ح116؛ نعماني، الغيبه، ص273.
6. نعماني، الغيبه، ص245.
7. علامه مجلسي، بحارالانوار، ج91، ص4.
مطالب مرتبط با این مطلب:
راهكارهاي عملي تربيت جوان مهديياور (قسمت اوّل)
جوان و عصر پاسخگويي به اميال واقعي و نيازها
مهمترین ویژگی اصحاب امام زمان
سوال و جواب امام زمان (ع) با علی بن مهزیار
معنا و فواید انتظار و انتظار محوری
الا یا ایها المهدی (شعر)