كوتاهي در پرداخت سهم مبارك امام (عج)
يكي از موانعيكه باعث دوري و مهجوري ما از امام زمان ارواحنافداه ميشود، غفلت از حسابرسي به اموال و پرداخت خمس از درآمد ساليانه است كه نيمي به عنوان سهم سادات و نيمي هم سهم امام زمان (عج) است
يكي از موانعيكه باعث دوري و مهجوري ما از امام زمان ارواحنافداه ميشود، غفلت از حسابرسي به اموال و پرداخت خمس از درآمد ساليانه است كه نيمي به عنوان سهم سادات و نيمي هم سهم امام زمان (عج) است و بايد به خدمت نايب عام امام (مجتهد جامع الشرايط)پرداخت گردد.
چه بسيار افرادي كه خود را در زمره دوستداران امام زمان (عج) ميشمارند، اما نه تنها از مال شخصي خود سهمي را براي ترويج اهداف و زمينه سازي ظهور آن حضرت خرج نمي كنند، بلكه از اداي حقّ واجب آن حضرت نيز دريغ دارند؛ غافل از اين كه با اين غفلت خطير، خود و اهل و عيال خويش را بر لقمههاي حرام و مال غصب شده از آن حضرت مهمان ساختهاند.
اي كاش اين گروه بي مبالات ميدانستند كه با اين ظلم بزرگ خويش در حقّ امام زمان (عج) و سادات نيازمند، شكم هاي خود را از شعلههاي آتش پر مي كنند و جايگاهي سوزان در دوزخ قهر الهي براي خويش مهيا ميسازند. مولاي مظلوم و غريبمان ما را از اين گناه خطرخيز برحذر داشته و اين چنين هشدارمان دادهاند:
«وَ مَنْ اَكَلَ مَنْ اَمْوالِنا شَيْئاً، فَاِنََما يَأْكُلُ في بَطْنِهِ ناراً وَ سَيَصلي سَعيراً»؛[1] هر كه چيزي از اموال ما را (بدون اذن و اجازه ما) بخورد، همانا شكم خويش را از آتش پر نموده است و به زودي در آتش افكنده خواهد شد.
باري، پرداخت خمس اموال از وظايف واجب هر انسان مؤمن است. طبق حكم الهي، نيمي از وجه پرداختي خمس به سادات نيازمند تعلق ميگيرد و بخشي ديگر از آن،سهم مبارك امام زمان (عج) است كه با اجازه و نظارت وكلاء و نايبان آن حضرت (فقها و مجتهدان جامع شرايط) در راه ترويج اهداف امام زمان (عج) و رفع موانع ظهور آن حضرت صرف ميگردد.
آري، اگر همه افرادي كه به اموالشان خمس تعلّق ميگيرد اين حقّ واجب الهي را به مراجع ذيصلاح و نايبان عام امام زمان (عج) پرداخت ميكردند، اين همه فقر و تبعيض و بي عدالتي و اين همه جهل و بي خبري نسبت به معارف ديني وجود نميداشت و چه بسا با تبليغ و ترويج اهداف متعالي مهدي موعود ارواحنافداه، ارزش وجودي آن خورشيد فروزان و بركات مادي و معنوي آن يگانه دوران در ميان مردم جهان شناخته ميشد و زمينه را براي ظهور نجات بخش و سعادت آفرين حضرتش مهيا ميساخت.
از اين منظر، آنان كه در پرداخت خمس اموالشان كوتاهي ميكنند، نه تنها به حقّ خود و خدا و امام زمان (عج) كه به حقّ تمام مردم جهان و به ويژه مظلومين عالم ظلم روا داشته است. چرا كه با كوتاهي و بخل خويش، ظهور نجات و سعادت بشر را به تأخير مياندازند، و شايد از همين روست كه چنين افرادي، به فرموده امام زمان ارواحنافداه، مورد لعن و نفرين خداوند و فرشتگان و تمام مردم جهان قرار گرفته است:
«لَعْنَةُ اللهِ وَ الْمَلائِكَةِ وَ النّاسِ اَجْمَعينَ عَلي مَنِ اسْتَحَلَّ مِنْ مالِنا»؛[2] لعنت خداوند و فرشتگان و تمام مردمان بر كسي كه تصرف در مال ما را (بدون اجازه ما) برخود حلال دانسته است.
در نگاهي ژرف و عميق به ماجراي تشرف حاج علي بغدادي (ره) به محضر نوراني مولايمان صاحب العصر و الزمان ارواحنا لتراب مقدمه الفداء، آنچه بيش از هر چيز در رفتار و گفتار حاج علي جلوهگر ميشود، توجه و دقت فوق العاده آن جناب نسبت به رسانيدن خمس اموالش به دست وكلا و نايبان امام زمان ارواحنافداه ميباشد.
يا رب سببي ساز! كه آن ختمِ امامت باز آيد و برهاندم از غم به سلامت
خاكِ رهِ آن يار سفر كرده بياريد تا چشم جهان بين كنمش جايِ اقامت
فرياد كه از شش جهتم راه ببستند عجز و گنه و دوري و غم، رنج و ملامت
جان، زنده جاويد شد از معرفت تو حق كرد به ما اين همه الطاف و كرامت[3]
---------------------------------------------------------------------
[1] . بحارالانوار، ج 53، ص 182.
[2] . الحرالعاملي، وسائل الشيعه، ج 9، ص 541.
[3] . فيض كاشاني، ملا محسن، شوق مهدي ، تصحيح علي دواني، ص 113.