پنجشنبه 1 آذر 1403

                                                                                                                        


                                   

                                                                                                                                                                                                                                 

 

 


در زمان «معتضد»، بازرگان پيري از يكي از سران سپاه مبلغ زيادي طلبكار بود به هيچ وجه نمي توانست آن را وصول كند. ناچار تصميم گرفت به خود خليفه متوسل شود; اما هر وقت به دربار مي‎آمد، دستش به دامان خليفه نمي رسيد; زيرا دربانان و مستخدمان درباري به او راه نمي دادند.
بازرگان بيچاره از همه جا مأيوس شده بود كه شخصي او را به نزد خياطي فرستاد و گفت: «اين خياط مي‎تواند گره از كار تو باز كند.»
بازرگان پير در حالي كه مطمئن بود او نيز نمي تواند كاري انجام دهد; به نزد خياط رفت، زيرا در جايي كه افراد سر شناس شهر نتوانسته بودند او را ياري دهند، پس چگونه يك خياط ساده مي‎توانست چنين كند. اما وقتي ماجرا را براي خياط تعريف كرد، او با خونسردي گفت: «برو به آن سپاهي بگو، اگر پولم را ندهي، خياط از تو شكايت مي‎كند.»
تاجر درمانده ‌حال فكر كرد كه خياط بيهوده سخن مي‎گويد; ولي براي آن كه آخرين در را هم زده باشد، پيش مرد سپاهي رفت و جمله خياط تكرار كرد. بر خلاف انتظارش، رنگ مرد پريد و فوري پول او را داد. اين ماجرا بازرگان پير را در شگفتي فرو برد و پيش خياط برگشت و با اصرار زياد از او خواست تا علت را بگويد. او نيز چنين تعريف كرد: «شبي از خيابان عبور مي‎كردم و افسري از سپاه عثماني را ديدم كه مست از شرابخواري عربده مي‎كشيد و فحش مي‎داد. در همين وقت زني از خيابان مي‎گذشت كه افسر مست راهش را بست. زن با التماس و فرياد از رهگذران كمك خواست. ولي مردم از ترس، جرأت نداشتند جلو بروند. من پيش رفتم و با نرمي از او خواستم تا از سر راه زن كنار برود. او با چماقش به من حمله كرد و دوستانش را هم فرا خواند تا مرا دور كنند. جمعيت از ترس متفرق شد و من هم ناچار شدم براي حفظ جانم در برابر آن سربازان مست از آن جا دور شوم.
ولي فكر زن بيچاره لحظه اي رهايم نمي كرد و با خود مي‎انديشيدم كه چطور او را ياري دهم. يكدفعه فكري به ذهنم رسيد. فورا به مسجد رفتم و از بالاي مناره با صداي بلند اذان گفتم. ناگهان ديدم فوج سربازهاي سواره و پياده به خيابان ها ريختند و همه پرسيدند: «اين كسيت كه در اين وقت شب اذان مي‎گويد؟» من وحشت زده خودم را معرفي كردم. گفتند: «زود پايين بيا كه خليفه تو را خواسته است.»
مرا نزد خليفه بردند. اوكه منتظر من بود، علت اذان گفتنم را پرسيد. من هم جريان را از اول تا آخر برايش نقل كردم. او فوري دستور داد آن افسر را باز داشت كنند. از آن پس، من هر گاه با چنين مظالمي رو به رو مي‎شوم، همين برنامه را اجرا مي‎كنم، يعني اذان مي‎گويم. از آن به بعد، تمام افسرها از من حساب مي‎برند.»

 

اطلاعات تماس

 

روابط عمومی گروه :  09174009011

 

آیدی همه پیام رسانها :     @shiaquest

 

آدرس : استان قم شهر قم گروه پژوهشی تبارک

 

پست الکترونیک :    [email protected]

 

 

 

درباره گروه تبارک

گروه تحقیقی تبارک با درک اهميت اطلاع رسـاني در فضاي وب در سال 88 اقدام به راه اندازي www.shiaquest.net نموده است. اين پايگاه با داشتن بخشهای مختلف هزاران مطلب و مقاله ی علمي را در خود جاي داده که به لحاظ کمي و کيفي يکي از برترين پايگاه ها و دارا بودن بهترین مطالب محسوب مي گردد.ارائه محتوای کاربردی تبلیغ برای طلاب و مبلغان،ارائه مقالات متنوع کاربردی پاسخگویی به سئوالات و شبهات کاربران,دین شناسی،جهان شناسی،معاد شناسی، مهدویت و امام شناسی و دیگر مباحث اعتقادی،آشنایی با فرق و ادیان و فرقه های نو ظهور، آشنایی با احکام در موضوعات مختلف و خانواده و... از بخشهای مختلف این سایت است.اطلاعات موجود در این سایت بر اساس نياز جامعه و مخاطبين توسط محققين از منابع موثق تهيه و در اختيار كاربران قرار مى گيرد.

Template Design:Dima Group