پنجشنبه 1 آذر 1403

                                                                                                                        


                                   

                                                                                                                                                                                                                                 

 

 

منو سخنرانی مکتوب


شماره درس: 15

تاريخ درس: ۱۳۹۰/۵/۲۷

متن درس:

الحمدلله رب العالمین و الصلوة و السّلام علی خیر خلقه أشرف بریة ابوالقاسم محمّد صلی الله علیه و علی آله الطیّبین الطاهرین و علی جمیع الانبیاء والمرسلین سیّما بقیة الله فی الأرضین و لعنة الله علی اعدائهم اجمعین

 

شب جمعه متعلق به قطب عالم امکان و محور عالم وجود و واسطۀ بین غیب و شهود، یعنی حضرت ولی عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف) است. اظهار ارادت کنید خدمت آقا با سه صلوات.

بحثهای روز پنجشنبه ما در این ماه مقدس، راجع به یک امر مهمی بود. راجع به فضیلت فراموش شده انتظار فرج بود. نباید این انتظار فرج را سبک بشماریم. معنای انتظار فرج از نظر قرآن از نظر روایات اهل بیت، یعنی اینکه به دست این شیعه و به رهبری امام زمان، پرچم اسلام روی کرۀ زمین افراشته می­شود. تمکّن جهانی از شیعه، حکومت شیعه از اهل بیت (علیهم السلام) می­شود. استکبار جهانی به طور کلی نابود می­شود. دیگر ظلم در جهان نیست. عدالت اجتماعی سرتاسر جهان را می­گیرد. قوانین اسلام صد در صد در جهان پیاده می­شود. وقتی قوانین اسلام صد در صد در جهان پیاده شد، یک زندگی منهای فقر برای همه پیدا می­شود. یک زندگی منهای عذوبت و تجرّد برای همه پیدا می­شود. یک زندگی منهای غم و غصه و منهای دلهره و منهای اضطراب خاطر و نگرانی برای جهان پیدا می­شود. یک دنیا بهشت؛ اما مهمتر از این حکومت اهل­بیت (علیهم السلام) است که ارزش این را باید بگوییم از بهشت هم بالاتر است. اینکه ما زنده باشیم و ببینیم که امام حسین (علیه السلام) بر جهان حکومت می­کند و آنهم بیش از هزار سال. ما ببینیم که اهل بیت (علیهم­السلام) حکومت جهانی دارند و در رأس حکومت زهرا (س) است. معنای انتظار فرج اینست. لذا هر عقلی می­گوید باید این انتظار فرج را داشته باشیم. و قرآن می­فرماید انتظار فرج داشته باش تا دست عنایت خدا روی سرت باشد. فَانْتَظِرُواْ إِنِّي مَعَكُم مِّنَ الْمُنتَظِرِينَ. این آیه دو سه مرتبه در قرآن تکرار شده است. انتظار فرج، به اندازه­ای ثواب دارد که تو متقّی می­شوی و دست عنایت امام زمان و بالاتر، دست عنایت خدا روی سر توست. بَقِیةُ اللَّهِ خَیرٌ لَكُمْ إِنْ كُنْتُمْ مُؤْمِنِینَ. اگر به راستی متقی و مؤمن باشی، انتظار فرج داری و اگر انتظار فرج داشته باشی، امام زمان می­آید و اگر امام زمان بیاید، عالم گلستان می­شود و برای همه خوب است. لذا در جلسات قبل می­گفتم که از روایات اهل بیت (ع) به خوبی استفاده می­شود که این انتظار فرج، بالاترین عبادات است. ثوابش از هر نماز و روزه­ای بالاتر است؛ ثوابش از هر حج واجبی و چه رسد به حج مستحب، بالاتر است. و بالاخره نمی­توانیم ثوابی بالاتر از انتظار فرج، پیدا کنیم.

قرآن در یک آیه­ای می­فرماید عابد شایسته و صالح کسی است که انتظار فرج دارد. می­فرماید: وَلَقَدْ كَتَبْنَا فِي الزَّبُورِ مِن بَعْدِ الذِّكْرِ أَنَّ الْأَرْضَ يَرِثُهَا عِبَادِيَ الصَّالِحُونَ، می­فرماید ما در همۀ کتابهای آسمانی و من جمله قرآن نوشتیم؛ یعنی سند دادیم و امر حتمی است، اینکه به دست افراد شایسته، حکومت جهانی برای اهل بیت (علیهم السلام) می­شود. ما نوشتیم، وَلَقَدْ كَتَبْنَا فِي الزَّبُورِ مِن بَعْدِ الذِّكْرِ أَنَّ الْأَرْضَ يَرِثُهَا عِبَادِيَ الصَّالِحُونَ، افراد صالح و شایسته، وارث این کرۀ زمین هستند.

افراد صالح و شایسته چه کسانی هستند؟

یک ـ آن کسانی که به یک دستشان قرآن و به دست دیگر اهل بیت(علیهم­السلام) است، یعنی شیعه. که هفتۀ گذشته در آیۀ وعد صحبت می­کردم که آنجا هم می­فرماید: وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنكُمْ. یعنی توی شیعه.

افراد صالح و شایسته چه افرادی هستند؟

آن افرادی که علاوه بر اینکه به یک دستشان قرآن و به دست دیگری اهل­بیت(ع) است، تقیّد به ظواهر شرع هم دارند. که در این دو سه تا صحبت این را فهمیدیم که معنای انتظار فرج اینست. کسی می­تواند بگوید من انتظار فرج دارم که تقیّد به ظواهر شرع داشته باشد و متّقی باشد، عادل باشد، مُحسن باشد. برای اینکه قیام می­کند تا عالم را گلستان کند. قیام می­کند برای اینکه عالم را متّقی کند. قیام می­کند برای اینکه ظلم را ریشه کن کند و به جای ظلم، عدالت اجتماعی بیاورد. بندۀ شیطان را بندۀ خدا کند.

مهدی (روحی فداه) برای چه می­خواهند قیام کنند؟ می­خواهند اسلام عزیز را سراسری کنند.

اگر از شما بپرسند اسلام چیست؛ باید بگویید اسلام مرکب از سه چیز است، دین مرکب از سه چیز است، یکی اعتقادات، یکی هم علاوه بر اعتقادات، شعار و مهمتر از این دو عمل. یعنی بر طبق اعتقادات عمل کردن و بر طبق شعارها عمل کردن، به این دین می­گویند.

همۀ پیامبران برای این قیام کردند که دین خدا زنده شود. پیغمبر اکرم (ص) این همه صدمه خوردند تا دین خدا را زنده کنند. همۀ ائمۀ طاهرین شهید شدند و من جمله امام حسین (ع) که شهید شدند و عیال هم به اسارت دادند، برای اینکه اسلام زنده شود، نماز زنده شود، قانون تعاون زنده شود، امر به معروف و نهی از منظر، نظارت ملی، زنده شود. وقتی چنین باشد، انتظار فرج اینست که به دست ما و به رهبری امام زمان (ع) دین اسلام را سرتاسری کنیم. یعنی نماز اسلام سرتاسری شود. قانون تعاون سرتاسری شود. ظلم نباشد و تقوا و عدالت به جای آن باشد.

چه وقت ما می­توانیم چنین کنیم؟

یک ـ رهبر مثل امام زمان (عج) می­خواهد، و به رهبری ایشان.

دو ـ خودمان هم باید صالح و شایسته باشیم. همین که قرآن می­فرماید وَلَقَدْ كَتَبْنَا فِي الزَّبُورِ مِن بَعْدِ الذِّكْرِ أَنَّ الْأَرْضَ يَرِثُهَا عِبَادِيَ الصَّالِحُونَ. بنده­های شایستۀ خدا، وارث این کرۀ زمین هستند.

شیعه قیام می­کند و رهبرش امام زمان (عج) است. عالمگیر می­شود برای اینکه عالم را گلستان کند. اگر چنین است، خود باید گلستان باشد. معنا ندارد یک کسی که خودش تسامح در نماز دارد، بخواهد در دنیا نماز را زنده کند. یک کسی که خودش بخیل است و خودخور و خودخواه است، بخواهد قانون تعاون را در دنیا زنده کند. یک کسی که خودش ظالم است، عالم را به عدالت زنده کند و عدالت اجتماعی را سرتاسری کند. یکی از صفاتی که برای امام زمان (عج) آورده شده در بیش از سیصد روایت اینست: بِهِ یَمْلَأُ الْأَرْضَ قِسْطاً وَ عَدْلاً بَعْدَ مَا مُلِئَتْ ظُلْماً وَ جَوْراً. به دست من، عالم گلستان می­شود و ظلم به طور کلی از بین می­رود و به جای ظلم، عدالت اجتماعی سرتاسر جهان را می­گیرد.

حکیمه خاتون می­گوید وقتی آقا به دنیا آمد، دیدم که به سجده رفت و شهادات را گفت. بعد از شهادت به ولایت خودش، گفت: بِهِ یَمْلَأُ الْأَرْضَ قِسْطاً وَ عَدْلاً بَعْدَ مَا مُلِئَتْ ظُلْماً وَ جَوْراً. این یک پیام است و معنایش اینست که هرکه انتظار فرج می­خواهد و دارد، باید این صفت را داشته باشد. لذا انتظار فرج خیلی ثواب دارد. اما معنای انتظار فرج اینست که ما اول صالح و شایسته شویم و بعد آقا امام زمان (عج) بیایند و به دست ما، به رهبری امام زمان، دنیا را صالح و شایسته کنیم. اگر این حالت در ما پیدا شود، حتماً آقا امام زمان می­آید. اگر نیامده و اگر نمی­آید، به خاطر همین است این آیۀ شریفه مصداق پیدا نکرده است. معنا ندارد قرآن بگوید که ما سند دادیم، در تورات، در انجیل و در زبور و من جمله در قرآن که به دست این شیعه و به رهبری امام زمانش، پرچم اسلام روی کرۀ زمین افراشته شود، اما العیاذبالله وعدۀ خدا تخلف شود. تخلف در وعدۀ خدا و آنهم وعدۀ قرآنی نیست. هر وقتی که ما مصداق آیه شدیم یعنی صالح و شایسته شدیم، همان وقت امام زمان می­آید و به دست ما که صالح و شایسته­ایم و به رهبری امام زمان، عالم را صالح و شایسته می­کنیم. در وقتی که ما افراد صالح و شایسته باشیم، بر جهان مسلط می­شویم. این آیه­ای که خواندم اگر از آن آیۀ وعد مهمتر نباشد، لاأقل معجزتر است اما یک معجزی است که معنا را خیلی مختصر اما رسا، به ما می­فهماند. ما باید به خود تلقین کنیم. دعا و راز و نیاز با خدا داشته باشیم. به جای اینکه بگویم خدایا! فرج امام زمان را نزدیک کن، بگویم خدایا! شیعه را صالح و شایسته کن. خدایا! زمینه را برای آمدن امام زمان، فراهم کن. فراهم کردن زمینه دست ماست. مائیم که باید در زندگیمان نماز، زنده باشد، زکات زنده باشد. باید زهرا (س) از دست ما راضی باشد؛ باید شباهت به امیرالمؤمنین باشد. این حرفهایی که می­زنم، تفصیل یک جملۀ مختصر است. وَلَقَدْ كَتَبْنَا فِي الزَّبُورِ مِن بَعْدِ الذِّكْرِ أَنَّ الْأَرْضَ يَرِثُهَا عِبَادِيَ الصَّالِحُونَ. عبادی الصالحون، یعنی بندۀ خدا باشد و نه بندۀ شیطان و هوی و هوس. به راستی توحید افعالی، توحید عبادی در او زنده باشد. در وقتی که می­گوید ایاک نعبد و ایاک نستعین، راست بگوید و صالح و شایسته باشد.

چه کسی صالح و شایسته است؟

آن کسی که شیعه باشد. به یک دستش قرآن و به دست دیگرش عترت باشد. اما این هم بس نیست. علاوه بر این شعار هم باشد باشد.

أشهد أنَّ علیاً ولی الله او، در مؤذنه­ها باشد. عزاداریها باشد. جشنها باشد و بالاخره شعار شیعه گری باشد. اما باز بس نیست. عمل بر طبق آنچه می­گوید و آنچه عقیده دارد، داشته باشد. یک وقتی به شما می­گفتم که من روایت دیدم از همۀ چهارده معصوم (ع) که همۀ چهارده معصوم خیلی داغ شیعه را معنا کردند. اینکه شیعه کیست؟ همۀ چهارده معصوم فرمودند که شیعه آنست که از نظر اعتقادات، ایمان به ولایت داشته باشد. شیعه آنست که شعار ولایت داشته باشد. شیعه آنست که مطیع اهل بیت (علیهم السلام) باشد. همۀ کارهایش به اهل بیت (علیهم السلام)، شباهت داشته باشد. به این شیعه می­گویند. اگر به راستی این شیعه گری، صد در صد در این ایران عزیز متحقق شد، یقین داشته باشید که امام زمان (عج) بلافاصله می­آید.

این عبادی الصالحون قرآن، هنوز متحقّق نشده است. پی ببریم، یعنی اگر یک کسی به شما بگوید که قرآن می­گوید به دست شیعه و به رهبری امام زمان، پرچم اسلام روی کرۀ زمین افراشته می­شود، پس چرا نشده است، جوابش چیست؟

ده هزار روایت از سنّی وشیعه داریم،از پیغمبر اکرم (ص) و از اهل بیت (علیهم­السلام) روایت داریم که بالاخره به دست این شیعه و به رهبری امام زمان، ظلم ریشه کن می­شود و عدالت اجتماعی سرتاسر جهان را می­گیرد. اسلام عزیز در جهان حکمفرما می­شود، پس چرا نشده است؟

وقتی آقا امام زمان به دنیا آمدند، حکیمه خاتوم می­­گوید که آقا امام حسن عسکری (ع) صدا کرد که عمه جان، عزیزم را بیاور. می­گوید این پارۀ ماه را سر دست خدمت آقا بردم. سلام کرد و جواب شنید. بعد سلام و جواب، این آیه را خواند که یک پیام برای ماست و یک خوشحالی برای امام حسن عسکری(ع).

گفت: بابا! وَنُرِيدُ أَن نَّمُنَّ عَلَى الَّذِينَ اسْتُضْعِفُوا فِي الْأَرْضِ وَنَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَنَجْعَلَهُمُ الْوَارِثِينَ و نمكنّ لَهُم فی الارض وَ نُری فرعون و هامان و جُنودُهُما منهم ما كانوا یَحذَرون. خدا می­فرماید ما اراده کردیم، نمی­شود که ارادۀ خدا تخلف باشد و تخلف بردار نیست. قرآن می­گوید ما اراده کردیم. به دست مستضعف و مستضعف تاریخ شیعه است. همه می­دانند که مستضعف تاریخ، شیعه است. خدا می­فرماید اراده کردیم به دست این مستضعف که این مستضعف، وارث کرۀ زمین شود. یک نکتۀ خوبی در این آیات به کار برده شده و آن کلمۀ ارث است. یعنی همان که در روایات می­خوانیم با خرق عادت و با معجزه، به یک شبانه روز، این شیعه بر کرۀ زمین مسلط شود. به شش شبانه روز، روی کرۀ زمین مستقر شود. معنای ارث همین است که پدر می­میرد و به مجردی که بمیرد، مالش به پسر می­رسد، بدون دردسر و زحمت. این کلمۀ ارث هم در آیۀ وَلَقَدْ كَتَبْنَا فِي الزَّبُورِ، استعمال شده و هم در این آیه که آقا امام زمان خواندند، وَنُرِيدُ أَن نَّمُنَّ عَلَى الَّذِينَ اسْتُضْعِفُوا. معنای کلمۀ ارث اینست که اگر این شیعه جداً آدم شد و تقیّد به ظواهر شرع نمود، یعنی یک شیعۀ حسابی شد، خدا اراده کرده است که به دست این شیعه و به رهبری امام زمان، فوراً وارث زمین شود. یعنی به یک شبانه روز بر جهان مسلّط شود. به شش شبانه روز، مستقر در جهان شود. وقتی حکومت اسلامی و قوانین اسلام، صد در صد پیاده شد، یک بهشت به تمام معناست؛ آنگاه یک زندگی منهای غم و غصه و فقر و منهای شقاوتها و منهای ظلم و منهای فساد اخلاقی است. یک بهشت موعود یعنی بهشت در این دنیاست.

حضرت آدم کاری کرد آن بهشت در دنیا که از حضرت آدم هم بود و بالاخره فریب خورد و آن بهشت را از دست داد. آن بهشت حضرت آدم، باید روزی برای این بنی آدم، متحقق شود.

آن بهشتی که هرچه بخواهد، هست، چه وقت متحقق می­شود؟ در وقتی که قوانین اسلام صد در صد در این جهان پیاده شود. قوانین اسلام چه وقت پیاده می­شود؟ به دست شیعه و به رهبری امام زمان (عج)، پرچم اسلام با خرق عادت و با معجزه روی کرۀ زمین افراشته می­­شود و به یک شبانه روز و به شش شبانه روز، قوانین اسلام پیاده می­شود و آن بهشت آدم، دوباره در این جهان متحقق می­شود. اما این جمله را فراموش نکنید برای اینکه دعا برای فرج خیلی داشته باشید، اینکه اگر هیچ چیز نباشد، جز حکومت اهل بیت (ع)؛ یعنی انسان ببیند که امیرالمؤمنین (ع) بر جهان حکومت می­کند. انسان ببیند که امام حسن مجتبی (ع) که اینقدر مظلوم واقع شد، حالا روی کرۀ زمین حکومت می­کند و آن افرادی که منتظر فرج هستند، اگر جداً منتظر فرج باشند، بدانند که اگر مُردند، خدا اینها را زنده می­کند. معنا ندارد کسی انتظار فرج داشته باشد، و در حکومت اهل بیت (علیهم السلام) نباشد. یک دفعه همه و همه آن زمینه را پیدا می­کنند و آقا می­آید و یک دفعه هم نه، زمینه در بعضی هست یعنی بعضی از خانمها و آقایان متّقی و پرهیزکارند و مصداق عبادی الصالحون­اند اما چون همه نیستند، امام زمان نمی­آید. هر وقت آقا امام زمان، آمدند؛ هر وقت که حکومت جهانی تشکیل شد؛ آقا امام زمان این افراد را زنده می­کنند. لذا بهترین دعاها انتظار فرج است. بهترین کارها اینست که ما مهیا شویم برای آمدن امام زمان. به قول امام صادق این تهیّع؛ اگر خدا توفیق داد و این رستگاری برای ما و اگر نه در وقتی که آقا امام زمان آمدند، یک معنای رجعت همین است. یک معنای رجعت اینست که ائمۀ طاهرین، یکی پس از دیگری برمی­گردند و بر جهان حکومت می­کنند و یک معنای رجعت هم اینست که آن شیعیانی که به راستی منتظر فرج بودند، آقا امام زمان (عج) اینها را زنده می­کنند و در حکومت اهل بیت، بیش از هزار سال در آن حکومت عالی، حکومت می­کنند. قرآن که می­فرماید خود شیعه حکومت می­کند. همین آیه که آقا امام زمان برای خودشان خواندند، اینست که وَنُرِيدُ أَن نَّمُنَّ عَلَى الَّذِينَ اسْتُضْعِفُوا فِي الْأَرْضِ. ما اراده کردیم که شیعه وارث کرۀ زمین شود. معنایش اینست که حکومت از اهل بیت و گردانندۀ حکومت شیعه است. حال یا شیعه­ای که مرده است و زنده می­شود و یا شیعیانی که خودشان افراد شایسته و صالح هستند و این حکومت را آوردند. بالاخره گردانندۀ حکومت اهل بیت، این شیعه است. هم کلمۀ ارث در قرآن آمده و هم کلمۀ اینکه این شیعه حکومت می­کند. آقا امام زمان آیه را برای پدرشان خواندند که بابا! بالاخره شیعیان من وارث این کرۀ زمین می­شوند. بابا! به دست این شیعه استکبار جهانی نابود می­شود. همینطور که استکبار جهانی در زمان فرعون و هامان، نابود شد، استکبار جهانی در زمان امام زمان (عج) به دست این شیعه نابود می­شود. وَ نُری فرعون و هامان و جُنودُهُما منهم ما كانوا یَحذَرون، از آنچه می­ترسند به سرشان می­آید. استکبار جهانی از اینکه شیعه آقا بشود، می­ترسد. این همه داد و فریاد و براندازیها و توطئه­ها از صهیونیسم که هامان زمان است و از امریکا که فرعون زمان است، برای اینست که از این شیعه می­ترسند و قرآن می­فرماید که از آنچه می­ترسند به دست این شیعه، به سرشان خواهد آمد. یعنی حکومت جهانی اهل بیت و گردانندۀ حکومت این شیعه و نابودی هامان زمان مثل صهیونیسم و فرعون زمان مثل آمریکا و مثل استکبار جهانی، به دست این شیعه نابود می­شود. این معنای انتظار فرج است. ولی باید توجه به این مطلب داشته باشیم که اگر می­خواهیم در حکومت امام زمان باشیم، باید متّقی باشیم؛ باید یک آدم حسابی و یک دیندار حسابی و یک مسلمان واقعی و یک شیعۀ واقعی باشیم و شیعۀ واقعی آنست که هم عقیده و هم شعار و هم عمل داشته باشد. آنچه الان نداریم، لذا حکومت اهل­بیت را نداریم، همین است. الحمدلله عقیده­مان خوب است و شعارمان هم خوب است، اما عملمان بد است و باید عمل صالح و شایسته پیدا کنیم تا عبادی الصالحون شویم. نگویید که عملمان خوب است. نه، اگر اعمالمان خوب بود، فساد اخلاقی نداشتیم و کارمان به اینجا نمی­رسید که فقر و فلاکت و بدبختی­ها و به جان هم افتادنها و بالاخره فساد اخلاقی کولاک کند. باید این فساد اخلاقی برود و وقتی به راستی فساد اخلاقی نداشتیم، زمینه پیدا می­شود که ما افراد شایسته و صالح شویم و به دست ما و به رهبری امام زمان، پرچم اسلام روی کرۀ زمین افراشته شود. ان شاء الله

تقاضا دارم این دعای فرج را همیشه خیلی بخوانید. در دعاها و نمازهایتان. فارسی و عربی و مخصوصاً وقتی حال دارید و شبهای قدر از خدا بخواهید که فرج امام زمان نزدیک شود و ما در این حکومت الهی و در حکومت اهل بیت، بیش از صد سال و دویست سال زندگی کنیم. ان شاء الله

 

 

اطلاعات تماس

 

روابط عمومی گروه :  09174009011

 

آیدی همه پیام رسانها :     @shiaquest

 

آدرس : استان قم شهر قم گروه پژوهشی تبارک

 

پست الکترونیک :    [email protected]

 

 

 

درباره گروه تبارک

گروه تحقیقی تبارک با درک اهميت اطلاع رسـاني در فضاي وب در سال 88 اقدام به راه اندازي www.shiaquest.net نموده است. اين پايگاه با داشتن بخشهای مختلف هزاران مطلب و مقاله ی علمي را در خود جاي داده که به لحاظ کمي و کيفي يکي از برترين پايگاه ها و دارا بودن بهترین مطالب محسوب مي گردد.ارائه محتوای کاربردی تبلیغ برای طلاب و مبلغان،ارائه مقالات متنوع کاربردی پاسخگویی به سئوالات و شبهات کاربران,دین شناسی،جهان شناسی،معاد شناسی، مهدویت و امام شناسی و دیگر مباحث اعتقادی،آشنایی با فرق و ادیان و فرقه های نو ظهور، آشنایی با احکام در موضوعات مختلف و خانواده و... از بخشهای مختلف این سایت است.اطلاعات موجود در این سایت بر اساس نياز جامعه و مخاطبين توسط محققين از منابع موثق تهيه و در اختيار كاربران قرار مى گيرد.

Template Design:Dima Group