جمعه 2 آذر 1403

                                                                                                                        


                                   

                                                                                                                                                                                                                                 

 

 

منو سخنرانی مکتوب

رُوِيَ عَنْ عَليٍّ عَلَيهِ السَّلَامُ قَالَ:
رَحِمَ اللهُ اِمْرَأً اَخَذَ مِنْ حَيَاةٍ لِمَوْتٍ وَ مِنْ فَنَاءٍ لِبَقَاءٍ وَ مِنْ ذَاهِبٍ لِدَائِمٍ.[1]

ترجمه حدیث: اميرالمؤمنين(صلوات الله عليه) فرمودند: رحمت خدا بر كسي باد كه بهره‏گيري كند از زندگي براي مرگش و بهره‏گيري كند از فاني براي باقي و از دنیای گذرا براي آنچه كه پابرجا است.
شرح حدیث: تمام اين جملات يك سياق دارد و در واقع توجه دادن به انسان است. امیرالمؤمنین علی(علیه‏السلام) می­فرماید: «رَحِمَ اللهُ اِمْرَأً اَخَذَ مِنْ حَيَاةٍ لِمَوْتٍ»؛ رحمت خدا بر كسي باد كه از زندگي براي مرگش بهره‏گيري كند. مگر انسان همواره براي زنده بودن تلاش نمي­كند؟ پس اینکه حضرت می‏فرماید بهره‏گيري از زندگي براي مُردن به چه معنا است؟ مرگ، نيستي و نابودی نیست؛ مرگ انتقال است از نشئه­اي به نشئه ديگر. حضرت مي­خواهد بفرمايد از اين نشئه براي انتقال به نشئه دیگر بهره‏گیری کن. چون مرگ انتقال است. مثل اينكه از اين خانه بخواهي بيايي بيرون و وارد خانه‏ای ديگر شوی. اسم اين رفتن تو از این خانه به آن خانه را گذاشته اند مرگ، ‌موت!
«وَ مِنْ فَنَاءٍ لِبَقَاءٍ»؛ رحمت خدا بر کسی که بهره‏گيري كند از فاني براي باقي. حضرت این نشئه دنیا را براي تو توصيف كرده است. اينجا نشئه­اي فانی است، نشئه­اي رفتني است. «وَ مِنْ ذَاهِبٍ لِدَائِمٍ»؛ و رحمت خدا بر کسی که بهره‏گیری کند از دنیای رفتنی و گذرا براي آن چيزي كه پابرجا و دائمی است. چون به آنجا که منتقل شدی، جای دیگر نمی­خواهی بروی و همیشه هستی و انتقالی در کار نیست.
تمام اين جملات اشاره به اين است كه انسان در نشئه دنيا توجه به اين نكته داشته باشد كه اين نشئه، نشئه‏اي نيست كه در آن بماند. از اينجا رفتني است و به نشئه ديگر خواهد رفت. اين نشئه دنیا فاني است،‌ اين نشئه گذرا است. با مرگ از این نشئه به نشئه دیگر منتقل خواهد شد. حال که اين‏طور است، از این نشئه دنیا بهره‏گيري كن براي آن نشئه‏اي كه باقي و دائمی است؛ ‌چرا که به آنجا منتقل خواهی شد.
‌انسان عاقل ‌بهره‏گيري مي‏كند براي آنجايي كه قرار است در آن بماند. لذا حضرت تعبير کرده «رَحِمَ اللهُ»؛ یعنی رحمت خدا باد بر آن كسي كه توجه به اين مطلب داشته باشد. مراقب باش دچار غفلت نشوی! اين غفلت است كه موجب مي­شود که انسان تلاش خود را برای همین دنیایی که رفتنی است صرف کند. اين كار را نكن؛ نيرويت را براي اينجا صرف نکن و براي اين نشئه گذارا خرج نكن. نيرويت را براي آن نشئه باقی و دائمی خرج كن.[2]

[1]. غرر الحكم و درر الکلم، صفحه150، روايت 2735
[2]. يكشنبه 8 اسفند 1389 – 23 ربيع الاول 1432. مسجد جامع بازار تهران

اطلاعات تماس

 

روابط عمومی گروه :  09174009011

 

آیدی همه پیام رسانها :     @shiaquest

 

آدرس : استان قم شهر قم گروه پژوهشی تبارک

 

پست الکترونیک :    [email protected]

 

 

 

درباره گروه تبارک

گروه تحقیقی تبارک با درک اهميت اطلاع رسـاني در فضاي وب در سال 88 اقدام به راه اندازي www.shiaquest.net نموده است. اين پايگاه با داشتن بخشهای مختلف هزاران مطلب و مقاله ی علمي را در خود جاي داده که به لحاظ کمي و کيفي يکي از برترين پايگاه ها و دارا بودن بهترین مطالب محسوب مي گردد.ارائه محتوای کاربردی تبلیغ برای طلاب و مبلغان،ارائه مقالات متنوع کاربردی پاسخگویی به سئوالات و شبهات کاربران,دین شناسی،جهان شناسی،معاد شناسی، مهدویت و امام شناسی و دیگر مباحث اعتقادی،آشنایی با فرق و ادیان و فرقه های نو ظهور، آشنایی با احکام در موضوعات مختلف و خانواده و... از بخشهای مختلف این سایت است.اطلاعات موجود در این سایت بر اساس نياز جامعه و مخاطبين توسط محققين از منابع موثق تهيه و در اختيار كاربران قرار مى گيرد.

Template Design:Dima Group