يكشنبه 4 آذر 1403

                                                                                                                        


                                   

                                                                                                                                                                                                                                 

 

 

منو سخنرانی مکتوب

بهار قرآن، بهار هدایت و روشنگرى

بار دیگر با فرا رسیدن ماه پربركت رمضان سفره ضیافت الهی پهن می شود. بندگان خدا همه به مهمانسرای حضرت حق دعوت شده اند...

«شهر رمضان الذی انزل فیه القران هدی للناس و بینات من الهدی والفرقان » (1) «ماه رمضان، ماهی است كه قرآن برای راهنمایی مردم، و نشانه های هدایت، و فرق میان حق و باطل، در آن نازل شده است.»
بار دیگر با فرا رسیدن ماه پربركت رمضان سفره ضیافت الهی پهن می شود. بندگان خدا همه به مهمانسرای حضرت حق دعوت شده اند، مساجد و حسینیه ها و بسیاری از منازل مبارك و نورانی مؤمنان پایگاه پذیرایی از مهمانان خداست. عالمان دین و روحانیان بزرگوار، این واسطه های فیض و نعمت الهی، برای استقبال و پذیرایی از دعوت شدگان الهی كمر همت می بندند و به آهنگ تبلیغ معارف دین و احكام شریعت، رهسپار شهرها و روستاهای میهن بزرگ اسلامی می شوند.
جامعه مذهبی ایران همچون بسیاری از بلاد اسلامی در این ماه روحی پاكتر و ذهنی زلال تر دارد و بیش از دیگر ایام آماده شنیدن پیامهای آسمانی است.
پیامهای خدا، غذای روح و روان انسانهاست. قرآن و سخنان پیامبر گرامی صلی الله علیه و آله و اهل بیت علیهم السلام سالم ترین، مفیدترین، و دلپذیرترین غذای روان و قانون زندگی انسانهاست؛ بلكه تنها غذای فكری سالم و مفید و دل پذیر و تنها قانون عادلانه در عالم هستی است.
مبلغان گرامی رسالت بزرگ رساندن غذای روحی امت و كل بشریت و پذیرایی مناسب و بموقع از مهمانان الهی را بر دوش دارند و قانون خدا را ابلاغ می كنند.
روحانیت، سخن گوی قرآن و عترت علیهم السلام است و باید پیام خدا و پیامبران و امامان معصوم علیهم السلام را به گوش انسانها برساند.
پیام خدا، پیام عبادت، پیام عدالت، پیام محبت و وحدت است. پیام عزت و خدمت و آزادگی است. پیام استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی است.
دریافت و رساندن دقیق و عمیق پیامهای الهی از بزرگترین عبادات الهی و خدمات اجتماعی است.
شرط موفقیت در ایفای این مسئولیت بزرگ و دشوار، برداشتن پنج گام ضروری است:
1. اخلاص و قصد قربت؛
2. عامل بودن به احكام شریعت؛
3. شناخت معارف و احكام الهی؛
4. شناخت دقیق مخاطبان؛
5. برنامه ریزی و هماهنگی؛

برنامه ریزی جامع
برای كمك به پیام آوران نور، پیشنهادهایی در جهت برنامه ریزی تبلیغی در آستانه ماه مبارك رمضان 1424 هجری قمری تقدیم می شود:
مبلغان گرامی برای ایام ویژه (ایام الله) مثل: شبهای قدر، شب و روز میلاد امام حسن مجتبی علیه السلام، روز جهانی قدس، روز عید فطر با هماهنگی كلیه دست اندركاران، برنامه ریزی خاص داشته باشند.
برای جلسات سخنرانی، كلاسهای آموزشی، جلسات تلاوت و تفسیر، مراسم دعا و زیارت، بر اساس نیازهای منطقه و آمادگیهای خویش محورهای ثابتی را انتخاب كنند و با تكیه بر قرآن و حدیث و تاریخ اسلام، پیامهای الهی را به گوش علاقه مندان برسانند. یادآوریهای زیر می تواند، در انتخاب عناوین سخن به مبلغان گرامی كمك كند.
1. در هر جلسه تفسیر، یك سوره كوتاه قرآن كریم با مطالعه قبلی و دقت كامل به روش تفسیر نور مطرح شود.
2. در هر جلسه سخنرانی یك آیه كه قبلا با توجه به نیازها برگزیده شده، مورد تلاوت و ترجمه و تفسیر قرار گیرد.
3. از سی شب ماه رمضان، هر دو شبانه روز، به گزارش و تحلیل زندگی یكی از چهارده معصوم اختصاص یابد و سخنرانیها، شامل زندگی، مناقب، سیره و تبیین مواضع و اقدامات آنان باشد و دو شب باقیمانده به اهمیت قرآن و عترت یا به مباحث نماز و روزه اختصاص یابد؛ در این گزینه لازم است تعادل نسبی در توضیح زندگی معصومین علیهم السلام رعایت شود.
4. معرفی سی كتاب مهم و كلیدی مثل قرآن، نهج البلاغه، صحیفه سجادیه، كافی، تهذیب، من لایحضره الفقیه، استبصار، توحید صدوق، معانی الاخبار، اكمال الدین، عیون اخبار الرضا علیه السلام، ارشاد مفید، امالی صدوق، هر شب یك كتاب همراه با نحوه تدوین و زندگی مؤلف و نمونه های احادیث آن در محافل فرهنگی، كتابخانه ای و دانشگاهی می تواند مفید باشد.
5. سی چهره برگزیده از راویان نور و یاران معصومین علیهم السلام مثل سلمان، ابوذر، عمار، مقداد، كمیل، مالك اشتر، عبدالله بن عباس، ابن مسعود، حجربن عدی، رشید هجری، عدی بن حاتم طائی، زید بن صوحان، میثم تمار، جابر بن عبدالله انصاری، انتخاب شود و هر شب به بررسی زندگی یكی از آنان اختصاص یابد.
6. در جلسات ویژه خواهران می توان حقوق و وظایف بانوان، اخلاق همسرداری، آئین تربیت، زندگی بانوان صدر اسلام مانند حضرت فاطمه علیها السلام، خدیجه علیها السلام، ام سلمه، حضرت زینب علیها السلام، نفیسه، حبابه والبیه، فضه، نسیبه و... را مورد بررسی قرار داد.
7. قصه های پیامبران مثل آدم، نوح، ابراهیم، موسی، عیسی، یوسف، یعقوب، یونس و سلیمان علیهم السلام می تواند، عنوان سخنرانی در جلسات قرار گیرد و با تكیه بر آیات و احادیث معتبر و كتب دقیق، داستانهای زندگی پیامبران، هر سه یا پنج شب به زندگی یكی از بزرگواران اختصاص یابد.
8. مبلغان گرامی می توانند، فروع دین یعنی نماز و روزه و خمس و زكات و حج و جهاد و امر به معروف و نهی از منكر و تولی و تبری را محور آموزشی و موعظه قرار دهند و هر سه شب را به یكی از این فروع دهگانه بپردازند.
9. در برنامه های ویژه جوانان می توان هر جلسه زندگینامه یكی از نائبان عام امام زمان علیه السلام و فقهای بزرگ تاریخ اسلام مثل: شیخ صدوق، شیخ مفید، سید مرتضی، شیخ طوسی، سید رضی، علامه حلی، علامه مجلسی، فیض كاشانی، محدث قمی، امام خمینی قدس سره را محور بحث و گفتگو قرار داد و الگوهای عصر غیبت را به نسل جوان معرفی نمود. كتاب گلشن ابرار و مجموعه ستارگان حرم می تواند در این كار به مبلغان گرامی كمك كند.
10. در جلسات ویژه بازاریان، مباحث فقهی اصناف و معاملات مثل احكام خرید و فروش، مسائل اجاره و كرایه، رهن و ضمانت، شركت، قرض، امانت، وكالت را می توان برای عنوان سخن برگزید و احكام آن را با توجه به نیازهای روز تشریح كرد.
11. برای ادارات، مسائلی مثل وجدان كاری، انصاف، اسراف، حق الناس، رشوه و انواع و احكام آن، بیت المال، رعایت نوبت مردم، مشاوره و همفكری، اخلاق كارگزاران و ارزش خدمت و خدمت رسانی و غیره، می تواند عنوان سخن باشد.

مبلغان و مسائل سیاسی روز
در بخش سیاسی اولویتهای تبلیغی را با توجه به اوضاع سیاسی می توان در مباحث زیر خلاصه كرد:
1. دشمن شناسی، معیار دوستی و دشمنی، اهداف و روشهای دشمنان، انواع دشمنان، ضرورت هوشیاری، آگاهی، وحدت، و هماهنگی در برابر دشمنان خارجی و داخلی و وظایف مسلمین و راهكار مقابله با دشمن؛
2. نفاق و منافقان، راههای شناخت منافقان، عوامل نفاق، وظیفه دولت و ملت مسلمان در برابر جریان نفاق، روابط كفار و منافقان و راه درمان بیماری نفاق؛
3. انتخابات و معروف و منكرهای انتخاباتی، ضرورت حضور، انتخاب اصلح و معیارهای صالح و اصلح؛
4. نقشه راه و طرحهای دشمنان اسلام برای فلسطین، افغانستان و دیگر كشورهای اسلامی؛
5. مسئله پروتكل الحاقی و عضویت در آژانس منع تكثیر سلاحهای هسته ای (N.P.T) و ضرورت توجه به استقلال كشور و عزت مسلمین؛
6. هماهنگی و همكاری آمریكا و اروپا و جریان نفاق در مقابله باانقلاب اسلامی؛
7. مسئله حقوق زنان و كنوانسیون منع كلیه انواع تبعیض بین زن و مرد و توجه به دو مسئله تفاوت و تبعیض؛
8. نظارت استصوابی، بزرگترین سد در برابر نفوذ منافقان و نامحرمان به مراكز قدرت در نظام اسلامی؛
9. مشكل مرعوبان و غربزدگان در كشورهای اسلامی و تاریخچه و مواضع آنان در كشورهای گوناگون ایران، مصر، پاكستان و... ؛
10. مرزهای مهر و قهر و مدارا و خشونت و ضرورت قاطعیت در برابر معاندان و منافقان؛
11. وظیفه مسلمانان در برابر هجوم نظامی آمریكا و انگلیس به سرزمین عراق؛
12. مرزهای مذاكره و گفتگو و جاسوسی و فروش اطلاعات به دشمن؛
13. مسئله تروریسم فردی و گروهی و دولتی و حق دفاع انسانها، از جان و مال و آبرو و آزادی و استقلال خویش ؛
14. نقش ولایت فقیه در پاسداری از استقلال، آزادی و اسلامیت و حقوق جامعه.

مبلغان و آفات امروز
خطرات و آفاتی كه امروز دنیای اسلام و كشورها را تهدید می كند و مبلغان گرامی باید با تمام توان به مقابله با آن برخیزند، عبارت است از:
1. تفكر لائیك و اندیشه الحادی؛
2. تفكر سكولاریسم و جدایی دین از سیاست؛
3. اندیشه نسبیت حق و باطل و اختلاف قرائتها؛
4. حاكمیت معیارهای كفر جهانی از طریق نهادهای بین المللی و سلطه عناصر وابسته و مرعوب بر هرم قدرت در بلاد اسلامی؛
5. همزیستی و نرمش در برابر هجوم نظامی استكبار به دنیای اسلام؛
6. كنترل اقتصاد مسلمانان از طریق نهادهای بین المللی و بانك جهانی و سازمان تجارت جهانی؛
7. سرگرم كردن نسل جوان به بازیها و مسابقات كاذب و غفلت آفرین و بازداشتن آنان از مسائل اعتقادی، اقتصادی، سیاسی و علمی؛
8. یاس آفرینی و ایجاد نومیدی از نظام اسلامی در ایران و جهان؛
9. تفرقه افكنی و بدبین سازی نیروهای مؤمن و مسلمان به بهانه های گوناگون؛
10. گسترش فقر و فساد و تبعیض از طریق تصویب قوانین ظالمانه بین المللی و حاكمیت مفسدان و مترفان بر ساختار قانون گذاری جهانی و منطقه ای و نفوذ در مراكز قانون گذاری و تصمیم سازی و سلطه بر سیاست و اقتصاد و فرهنگ بلاد اسلامی.
امروز «ویروسهای » فلسفی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی - همچون ویروسهای مذكور بیش از نیروهای اشغالگر آمریكایی و انگلیسی و پیش از آنان به قلب و مغز تحصیل كردگان دنیای اسلام یورش آورده است.
مقاومت و مبارزه با مهاجمان پیدا و پنهان، نشان حیات و بیداری است. غارتگران فرهنگی همیشه پیشاپیش غارتگران اقتصادی در حركت اند.
گسترش فرهنگ قرآن و حدیث، ضامن سلامت در برابر همه این آفات و راهكار مقابله با توطئه ماهواره ها، تلویزیونها و رادیوها و تار عنكبوتی جهان گستر و ساختارها و قوانین استكبار حاكم بر دنیاست و ماه رمضان می تواند، تمام تارهای شیطانی را از ذهن و زندگی پاك سازی كند.
«مثل الذین اتخذوا من دون الله اولیاء كمثل العنكبوت اتخذت بیتا و ان اوهن البیوت لبیت العنكبوت لو كانوا یعلمون » (2) ؛ «مثل كسانی كه غیر از خدا را اولیای خود برگزیدند، مثل عنكبوت است كه خانه ای برای خود انتخاب كرده؛ در حالی كه سست ترین خانه ها خانه عنكبوت است، اگر می دانستند.»

پی نوشت:

1) بقره/185.
2) عنكبوت/41.

اطلاعات تماس

 

روابط عمومی گروه :  09174009011

 

آیدی همه پیام رسانها :     @shiaquest

 

آدرس : استان قم شهر قم گروه پژوهشی تبارک

 

پست الکترونیک :    [email protected]

 

 

 

درباره گروه تبارک

گروه تحقیقی تبارک با درک اهميت اطلاع رسـاني در فضاي وب در سال 88 اقدام به راه اندازي www.shiaquest.net نموده است. اين پايگاه با داشتن بخشهای مختلف هزاران مطلب و مقاله ی علمي را در خود جاي داده که به لحاظ کمي و کيفي يکي از برترين پايگاه ها و دارا بودن بهترین مطالب محسوب مي گردد.ارائه محتوای کاربردی تبلیغ برای طلاب و مبلغان،ارائه مقالات متنوع کاربردی پاسخگویی به سئوالات و شبهات کاربران,دین شناسی،جهان شناسی،معاد شناسی، مهدویت و امام شناسی و دیگر مباحث اعتقادی،آشنایی با فرق و ادیان و فرقه های نو ظهور، آشنایی با احکام در موضوعات مختلف و خانواده و... از بخشهای مختلف این سایت است.اطلاعات موجود در این سایت بر اساس نياز جامعه و مخاطبين توسط محققين از منابع موثق تهيه و در اختيار كاربران قرار مى گيرد.

Template Design:Dima Group